Actuele Vangstberichten tot dinsdag 19 januari 2010


... tot dinsdag 19 januari 2010

De strenge vorst lijkt voorbij te zijn en steeds meer water komt weer open. Het is nog onduidelijk of de winter weer terug zal komen zoals we die in de afgelopen maand hebben meegemaakt, misschien zelfs nog wel strenger. Het is hoe dan ook te hopen dat de natuur zich nu even kan aansterken.


Een goede schutkleur voor dit jaargetijde. Foto: Ronnie van Beem.

 

Zout - door Arthur van Tienen

De vorst “zout” op, gelukkig kunnen we weer behoorlijk gaan vissen.

Bootvisserij:
Grevelingen is ronduit prima geweest afgelopen week met massa’s dikke wijtingen, scharren en schol in een wat mindere mate, maar toch prima visserij. Af en toe een mooie bot. Oosterschelde best wel aantrekkelijk met goede visserij op voornamelijk schar en steenbolk.


Hallo T.F. Eindelijk weer eens een mooie dag om uit te varen met de boot op de verre wrakken. Een prachtig vooruitzicht dus…...

Westerschelde wordt eindelijk uitgediept wat inhoudt dat er veel “gerommel” in het water zal ontstaan en het vrijkomen van aas. De visserij zal vooruitgaan denk ik. Geankerde visserij op de Noordzee hoofdzakelijk schar, nog wat wijting en gul. Bot gaat zich ook weer beter laten vangen.


.....Daarom Thomas Sintobin, de Belgische topvisser en hengelsportpublicist uitgenodigd om samen met mij op de boot van vismaat Daud Kalschoven de gullen te gaan belagen…...

Kantvisserij

Vlissingen tot aan Westkapelle hoofdzakelijk schar, wat wijting en bot. Europoortgebied matig, Calandkanaal slecht, veel kleine vis. Dintelhaven klein spul, bot en wijting. Amazone haven wijting en steenbolk, af en toe een mooie gul. Waterweg veel waterafvoer van boven, toch nog enigszins leuke vangsten in het diepe water. Ondiepe platen vanaf Rozenburg richting Hoek van Holland aan de Rozenburgzijde hoofdzakelijk bot.


......We waren al een halve dag kwijt aan het varen tegen de golven in maar hebben toch nog zo’n tachtig aardige(geen kanjers helaas) scharren bij elkaar weten te vangen. Het was de vuurdoop voor Tom in de Nederlandse wateren en ik weet dat het hem zeker naar meer smaakt. Daud, bedankt voor je prima kapiteinschap en Tom tot een spoedig weerziens op de volgende trip. De visgroeten van Lucky Luc Mom…..

Stranden van Hoek van Holland tot aan ter Heijde vooral in de avond leuke visserij, wel iets minder dan een paar weken geleden, kou gaat ook hier haar tol eisen. Zelf gaan we met het korps zaterdag hier vissen. Pieren Scheveningen en IJmuiden, hoofdzakelijk schar.


Af en toe een mooie schol op de Grevelingen.

Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.

Nog veel vissers die er toch de keuze maakte om thuis te blijven dus wederom niet veel meldingen. Er werd nog wel behoorlijk wat verticaal op snoekbaars gevist en de meeste meldingen op 11 meter en dieper.


Het kleine water is weer bijna overal open. Foto Piet Driessen 

Ook op deze plaatsen vangstmeldingen van baars en ook nog geregeld een snoek die toehapte. Veel sloten en vaarten nog dichtgevroren en het ziet er naar uit dat er aankomende weekend hier en daar wel wat is verdwenen. Pas op als je gaat vissen dat er wel goed gekeken wordt of je kunt traileren of varen dat er geen ijs aanwezig is.

Succes op de rovers.


Een wintertafereel. Foto: Piet.

Overige vangstberichten:

 
Krachtpatser aan de vlieg. Is wel even doorzetten maar zeer verslavend aan een vlieghengel lijntje 5. Dit is een van zijn mooie van afgelopen weekend op kniediep water gevangen. Gr. Meindert Kap.


Christophe Depouille met zijn zoon en een mooie meerval aan een 12,5cm cannibal shad.


Elk gaatje in het ijs kan misschien een visje opleveren. Gr H. de Roos.


Hallo Total Fishing lezers. De temperatuur ligt onder nul en met hoge verwachting gingen we vertikalen op die ijskoude winterrover. Die oude rivierbaarzen zijn in perfecte conditie, één brok agressie…....


.....Ondanks de kou toch 2 moddervette baarzen van 49 en 50cm kunnen verzilveren met de dropshot. Grt Mario van Ensbergen.


De natuur op zijn mooist. Foto: Don van Rijswijk.

 

 

 


Hallo T.F. Hierbij een foto van een ochtend vissen met de bellyboot. Alle vissen zwemmen weer. Gr. Johan

 

 


Beste T.F. Tijdens het verticalen een snoekbaars op een HT-Bait gevangen. De verrassing was nog een snoekbaars in de mond. Groetjes uit Duitsland, Matthias Balzer.


Zondag zijn we nog effe op het water geweest…...


......vrij strakke wind en koud gevoel maar toch nog wat snoekbaars kunnen vangen…....


..... ‘s morgens zeer koud en mistig met regelmatig een aanbeet en mooie snoekbaarzen…...


......Tegen de middag kwam de zon er door en was het krabben om nog een aanbeet te krijgen of een snoekbaars te vangen. De meeste vissen zijn gevangen op een fireball met een spiering. Groet, Bart en Johan.


Hallo T.F. Een fijne visdag gehad met Koen op het Hollands diep. Stil houden was de sleutel tot aanbeten. Groeten, Kim.


Zondag alvast een betere dag en de éérste rovers van 2010 lieten zich meteen verleiden, voornamelijk op de grotere schads en de firebal. Gr. Stephanie en Mario.


Ondanks de kou, ijs en sneeuw liggen nog steeds niet alle wateren dicht… De PML Pro Staffers blijven dus ook gewoon doorvissen, ook al is het zo nu en dan behoorlijk afzien…


..... maar het loont toch wel. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Beste T.F. Tijdens het verticalen met mijn broer een mooie snoekbaars van 92 cm op een HT-Bait met Fish Oil gevangen. Groetjes uit Duitsland, Anderas Balzer.


De PML Pro Staffers blijven gewoon doorvissen, met mooi resultaat. Met vriendelijke, groet Evert Oostdam.


Prachtige wintervlucht. Foto: Don van Rijswijk.


Het was vandaag wel ontzettend koud en guur, maar de buitentemperatuur was eindelijk weer boven 0 en er kon weer gevist worden. Met Robin diverse vissen gevangen in stromende, ijsvrije beken en ben ook nog tijdens het landen van een snoek tot aan mijn knieën in het water gegleden…....


.....Verschrikkelijk koud en snel thuis een droge broek en sokken aangetrokken en toch nog maar weer even terug naar het water…..


...... Robin wist met de Rapper ook nog diverse aanbeten uit te lokken en ik ving mijn eerste 2010 metervis met de oranje Rapper. Ondanks veel kou hebben we lekker gevist. Groetjes, Eddy & Robin.


Erwin pakte nog een mooie snoek.

 

 


Hallo T.F. En de eerste van het seizoen 2010 is binnen, op de EP moon, wat een lekkere snoekstreamer is het toch. Edwin Kerssies, Team Dyckers.


Dalian met een strakke wintersnoek op de 16cm Deviator dirty roach.


Kwam ik op nieuwjaarsdag nog 2 cm tekort (je kunt het nieuwe jaar niet beter beginnen dan met een mooie, koude vis). Afgelopen zaterdag de meter net gepasseerd. Fraaie vette vissen die best een sardientje lusten. En dan geeft het arctische sneeuw & ijslandschap dit soort vangsten een extra dimensie. Jean Paul Ditmarsch.


Dalians vriend wist ook een mooi getekende snoek te pakken aan de 16cm Deviator.


Machtige wintervis op de 15cm Cannibal gold minnow, Groet Mads.


Hallo T.F. Met het verticalen…...


op een 12 cm berkley saltwater jerk. Groet Daniel.

Deze week de nominatie voor regenboogforel van Meindert, de snoeken van Edwin en Daniel! Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

                               

Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -