image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 19 december 2017

Actuele vangstberichten tot dinsdag 19 december 2017  

Liefhebbers van wintervisserij hebben hun hart even kunnen ophalen. Er valt zeker een en ander te vangen, zowel in zoet als zout water. Voor anderen is het een mooi moment om bij de kachel de spulletjes weer eens een opknapbeurt te geven.


Groenlingen in de nevel. (Foto: Piet Driesssen)

Vangst IJmuiden  

Door Hans Hendriks  

Rond de pier zijn de vangsten wel weer goed te noemen. Veel kleine wijting en soms ook mooie exemplaren, werden met de wedstrijd op de pier gevangen.

Wat daar nog meer opviel was het aantal gullen dat binnen werd gedraaid.

Ook de tweedeling was heel sterk. Dichter bij de oude kop werd veel wijting gevangen en voorbij plateau drie wat mooie gullen.

Gelukkig vissen we in twee vakken anders waren de nummers zo voor het aftellen.

Hoe verder de pier op hoe minder vis aan de binnenkant, wel van mooi formaat zoals deze wijting.

Doordat de buien over ons heen trokken en de wind daar bij aantrok hebben we de wedstrijd een uur ingekort. Veiligheid gaat voor, dus snel inpakken en naar het paviljoen. 


Tijd om te stoppen?


Tijd om te stoppen!!

Winnaar werd Bas in vak A met 74 vissen en 1563 cm vis.

Tweede winnaar in vak B Paul met 25 vissen 730 cm vis. Het winnende koppel werd Rene en Bas.

De 25 deelnemers vingen 513 vissen met een totale lengte van 12020 centimeter

Zondag werden er langs de hele buitenkant leuke gulletjes gevangen.

Ook Ayelt bedankt voor de waterballetfoto’s.

Groetjes,
Hans Hendriks


Overige vangsten


Op vakantie in Gambia in november 2017 boekte ik een vistripje met een bootje, vissen op de Atlantische oceaan. Wij visten een stukje van het strand met garnalen.Ik ving een mooi kogelvis ( zij noemen deze vis butterfish) van 46 centimeter...


...Ook ving ik een silvertuna van 35 centimeter. Er zijn diverse mooie vissoorten te vangen in Gambia. Je kan beter met een groepje gaan wel met mensen die je goed kent. Ook is een georganiseerde visreis aan te raden. Het weer is daar altijd goed. In de droge tijd kan het er vrij warm zijn. Groeten van Peter van der Sluijs.


Een selectie uit de afgelopen weken: Niet alleen op het water.


Terug in de troebele rivier. Groeten, Piet Driessen.


Op jacht tussen het riet deze blauwe reiger.


Blijft scoren de Aruka plug van SPRO.


Spinner voor troebel water.


Putters op de elzen.


Klemvast deze shad.


Mooi onthaken en terug in zijn element. Groeten, Piet Driessen.


Beste redactie, voor mij stond vandaag de laatste visdag van het jaar alweer op de agenda. Dus ondanks de weersvoorspellingen moest en zou er gevist worden. Ik kon er vandaag uiteindelijk weer twee vangen...


...Beide snoeken heb ik gevangen op een traag geviste jerkbait van Savage Gear in de kleur Firetiger. Het hele verslag kan je lezen op mijn blog. Groeten, Jean-Pierre.


In de sneeuw deze merel dame. (Piet Driesssen)


Zondag 10 december, we kijken uit op een wit sneeuwtapijt! De geplande snoektrip gaat naar mijn inzien nog steeds door ondanks de felle rukwinden en hevige neerslagbuien van smeltende sneeuw en regen. Eenmaal aangekomen werd mijn vermoeden bevestigd, het zou een helse klus worden om het water deftig te gaan bevissen naarmate de wind steeds in kracht toenam met van 6 naar 7 beaufort en zware rukwinden. Nouja, de snoek zal er allesinds niet veel last van ondervonden hebben vermoed ik, want na de eerste worp had er zin in een Busterjerk, en een mooie 80ger mocht voor even binnenboord. Overgeschakeld op de Savage Gear Hard Eel, Fire Tiger, deze bleek te doen wat hij moest te doen want welgeteld 4 worpen later en wat metertjes gezwommen te hebben werd zijn zwemtrip bruut afgebroken door een mooi gekleurde 60ger, leuke sport zo vlak onder de boot! Naarmate het donkerder en donkerder werd besloot ik ermaar mee op te houden voor vandaag, al bij al een leuke namiddag gehad ondanks de nattigheid en koude. Met vriendelijke groet, Glen Willems.


Torenvalk op jacht. (Piet Driesssen)

Aldo en Jan-Jaap hebben drie dagen in Ierland op snoek gevist met de nederlandse visgids Ferdinand Heijerman. Ferdinand woont inmiddels al 22 jaar in Ierland en kent het bekende snoekrijke meer Lough Derg als geen ander. Aldo ving al snel een mooie negentig-plus vis. Daar waar Aldo bij Ferdinand in de boot al zijn PR van 114 centimeter had gevangen …
 

... ving Jan-Jaap deze keer zijn nieuwe PR met deze schitterende snoek van 117 centimeter.
 

Ferdinand met een bak van een snoek. Als je op snoek wilt vissen in Ierland dan vind je informatie en foto’s op www.pike-ireland.net

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Vrijdagmiddag filmselectie 19 oktober
Willem Moorman -
image description
Vacature: allround redacteur Beet-Rovers en Karper
rudy.van.duijnhoven -