Actuele Vangstberichten tot dinsdag 19 april 2011


... tot dinsdag 19 april 2011

Wederom een prachtige april-week achter de rug. Ook voor aankomende week prachtig weer volgens de voorspellingen, met voortdurende temperaturen van rond en boven de 20°C overdag! Allen alvast een hele fijne Paasdagen toegewenst!


De roodborsttapuit is hier weer van de partij en doet zich tegoed aan de rondfladderende insecten.

Prachtige week met mooie vangsten geweest en… de zeebaars is er weer!

De eerste mooie zeebaarzen zijn alweer gevangen op de bekende stekken als de Pier van Hoek van Holland en de Noord-Hollandse stranden, dus trek eropuit en probeer deze mooie sportvis te vangen.

Kantvisserij
Afgelopen zaterdag was de eerste wedstrijd van de Penn Korps Competitie en de eerste wedstrijd was op de stranden van Noordwijk. (Te) mooi weer en weinig wind, maakte dat de vangsten niet optimaal waren en je moest letterlijk peuteren voor een visje. Maar ja, dat hoort er ook bij.

Puike organisatie en de medewerking van HSV de Sportvisser, waren zoals altijd super, petje af voor deze vereniging die alles ten doel stelt de visser op de eerste plaats te zetten. Het korps van Grauvell scoorde het beste van de 22 korpsen, gevolgd door het Greys/Trabucco korps en het 2e korps van de Zeenaald.


Zonder toegewijde controleurs is een wedstrijd niets!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 21 mei en dan zijn we als organisatie te gast in Westkapelle. Normaliter zal er nu wel al geep kunnen worden gevangen, maar ik denk dat er binnen 2 weken de eerste gepen zijn geland. De eerste worden meestal bij Westkapelle gevangen of bij de Oosterschelde (Neeltje Jans).


Kleine botjes voerden de boventoon tijdens de 1ste wedstrijd van de Penn Korps Competitie.

Zeeuwse stranden niet best, ligt natuurlijk ook aan het weer. Oosten- en noordoostenwinden zijn meestal niet echt best, dus moeten we het er maar mee doen. 2e Paasdag organiseert HSV de Edelkarper een van de grootste strandwedstrijden van Nederland. Verzamelen in verenigingsgebouw de Couburg te Koudekerke, vissen van 11.00 tot 15.00. Inschrijven tot 22 april bij secretaris@edelkarper.nl of tot 24 april bij willemse.h@planet.nl.

Eurpoort beter, Waterweg mijden, veel wolhand krab. In het Beerkanaal is de afgelopen week veel schar gevangen. Stenen Glooiing prima in de avond. Maatje Erik had er vrijdagavond 17 botten. Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin leuke visserij op bot, soms al een zeebaars. De fint zal ieder ogenblijk kunnen arriveren en dat geeft leuke sport.

Bootvisserij
Zondag was het de eerste dag van de voorselectie boot, vanuit Scheveningen. Een prachtige dag en veel vis, hoofdzakelijk schar. Kees v/d Velde werd met 87 maatse vissen winnaar van deze eerste voorselectie Boot. Wrakvisserij redelijk, ook al mooie zeebaarzen. Grevelingen al wat haring, wijting onregelmatig, wel mooie schollen.

Oosterschelde prima, schar en bot en al wat zeebaars. Noordzee bij de Meerkerk en de ZBJ boei voor Vrouwenpolder uitstekend, voornamelijk schar en bot, mooie wijtingen en een paar mooie schollen.

Casting sport
Zondag de eerste wedstrijd geworpen van het nieuwe seizoen van de Dutch Surfcasting Federation, Erik opde Beek uit België gooide onder moeilijke omstandigheden ruim 230 meter en wierp hiermee het verst.


Nigel Oschmann knalt er een 125 grams loodje uit tijdens de openingswedstrijd van de DSF.

Tot volgende week! Arthur.

Ondanks de goede omstandigheden en ideale temperaturen voor de barbeel, laat deze het toch nog afweten deze week. De vergelijking met het voorjaar 2008 laat eenzelfde beeld zien van het toen vrij warme voorjaar. Toen hadden we na 20 april al bijna 2 weken meer dan 30°C.

Deze worden nu dan niet gehaald, toch is het warm voor de tijd van het jaar. Of de barbeel zich nu al gaat richten op de paai? Daarvoor is een watertemperatuur nodig van 17°C. Daar  zitten we nu erg dicht tegenaan.


Een IJsselbarbeel gevangen door Robin Vieleers.

De verwachting is dan ook dat we de komende twee weken nog niet erg veel barbeel hoeven te verwachten. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar afgelopen week was het ook nog erg rustig en werd er zeer plaatselijk gevangen.

Kribhoppen blijft momenteel de beste optie om barbeel te vangen. Uit de diverse meldingen blijkt dat een pellet ook nu beter gepakt wordt dan het alom bekende blokje kaas. Deze laatste zal het niet afgedaan hebben als barbeelaas bij uitstek, duidelijk is wel dat hij terrein verliest ten opzichte van de halibutpellet.


Waalbarbeel.

Tot volgende week! Frans Vogels.


Beste TF, even eruit voor een familievakantie in Zanzibar. Vissen vangen is niet makkelijk hier, maar toch zijn er al enkele gevangen, hoofdzakelijk op licht materiaal in de branding achter het rif. Het gaat hier voornamelijk over blue spotted trevally.

Die vissen zijn enorm sterk op licht materiaal, maar af en toe verlies je een vis aan het rif. Verder wordt er hier enorm veel gevist door de lokale bevolking in ondieper water. Tussen het strand en het rif in de lagune, kan je geen enkele vis groter dan 10 cm vinden.

Het trollen in dieper water was de eerste dag zeker niet slecht, de eerste keer hadden we een grote wahoo en 2 gemiste vissen. De dagen daarop werd het alleen maar slechter.


De volgende dagen gaan we onze vismethodes wat omschakelen en toch nog proberen om een vis van formaat te vangen. Verder is het hier super, veel zon en veel water. Groet, Bart Mylle.


Waren de velden weken geleden nog vrij kaal, nu kunnen de vogels gemakkelijk schuilen in het hogere gras…


... waaronder deze prachtige fazantanhaan.


Terug de private watertjes opgezocht en volop genoten van de aanbeten in het kraakheldere water. Groet, Ludo.


Hazen te over op de velden…


... En af en toe zijn ze van heel dichtbij te fotograferen.


Ondanks dat het roofvisseizoen nu gesloten is, heb ik zaterdagavond toch nog een snoekje gevangen met 3 maden. Een zeer trage aanbeet en dacht dat het een zeelt zou zijn…


… Diverse bijzondere vissen gevangen zoals giebeltjes, 2 goudkarpertjes, een schubkarpertje met sluierstaart en tientallen kleine gewone schubkarpertjes…


… maar uiteindelijk ook de vis waar we voor gaan: zeelt!! Groet, Eddy.


klepperend en poetsend zitten ze weer met z´n tweetjes op het enorme nest.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag waren we met een tweetal boten aan het vissen in de Diemen. Hierbij werden we vergezeld van een zeehond. Het filmpje is o.a. ook te zien op AT5....


... Tevens ving ik die dag ook een kreeft en vlogen er parkieten rond smile. Het leek wel Artis. Groet, Martijn Rademaker.


De lucht vult zich weer met gezoem en gefladder van tal van insecten, waarvan velen alweer bezig zijn met de volgende generatie.


Hallo TF, hoewel ik een roofvisser in hart en nieren ben, vermaak ik mij ook opperbest in het gesloten seizoen. De oppervlaktevisserij heeft mijn grote voorkeur. De afgelopen week leverde dit weer een aantal hele mooie vissen op. Karper, graskarper en winde…


... Wát een mooi moment is het toch, je korstje heel voorzichtig naar binnen geslurpt zien worden! Groet, Michiel Wateler.


De droogte zorgt voor een lage rivierstand, zoals hier mooi te zien is aan de Oude IJssel.


Hoi Total Fishing, leuke bijvangst voor een barbelenvisser!...


.... Daarna toch nog een mooie barbeel! Groeten, Jos Raaijmakers.


Minuten lang struinde hij de sloot af, echter wist niets te pakken te krijgen.


Samen met mijn vriend Sven even een uurtje karperen met de korst. Na een klein halfuurtje deze prachtige schubkarper gevangen. Groet, Jasper Dol.


Hallo Total Fishing, Nou gaat het bij mij niet alleen om de ponden, maar met deze eerste grote karper van 2011 ben ik wel erg blij.
Voor de complete verslagen/filmpjes zie: http://koenverweij.blogspot.com/ Groeten, Koen.

Deze week de nominaties voor de trevally van de fam. Mylle, de winde van Michiel en de barbeel van Jos. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -