Actuele vangstberichten tot dinsdag 18 november 2008

Actuele vangstberichten tot 18 november 2007

De eerste fikse stormen gaan over ons land heen en met redelijke vangsten voor de late herfst is het weer even wennen aan de kale bomen. Op Texel is het topdrukte met vogelaars die allemaal de sneeuwuil willen zien die daar is neergestreken. Zeer zeldzaam in Nederland.


Schitterende kopstudie van deze eerder gefotografeerde sneeuwuil door Heidi Meijer 

Zout door Arthur van Tienen

Strandvisserij
Perfecte week geweest met heel veel wijting-geweld in de avond, 80 stuks was geen uitzondering en werkelijk overal vanaf het strand worden ze gevangen, hopen dat de vorst wegblijft, dan blijven de garnalen ook lekker zitten.

Pieren van Hoek van Holland, IJmuiden en Scheveningen zelfde verhaal met dien verstande dat er wat meer gul en schar wordt gevangen, overal dikke visserij dus, nu gaan want over een paar dagen wordt het slechter weer aan de kust met westen tot noordwesten winden en vooral aan Hoek van Holland wordt het dan een drama met al het apehaar .


Helaas, door het woelige weer, vertrekt de schar al weer een beetje naar dieper water.

De Westerschelde prima, gul en wijting, Cadzand ook een goede keuze tot aan Knokke. Kanalen net als verleden week nog niet best, Calandkanaal de beste optie met als tweede keuze de Dintelhaven. Waterweg gewoon goed met steenbolk, gul en wijting.

Zeebaarsvisserij over de hele linie afnemend, wel kans op zeer grote en dikke baars, gebruik een dode kleine wijting eens als aas.

Zaterdag a.s. de 1e topcompetitie voor de Jeugd en de Vrouwen te Europoort, allemaal succes daar.


De wrakvisserij brengt mooie vissen boven

Bootvisserij

Perfect geweest afgelopen week met wel wat verwaaide dagen maar over het algemeen dikke visserij, zowel geankerd als op de wrakken. Vrijdag , Zaterdag en Zondag de Hengelsport beurs in Utrecht, wij zien u daar! Groet en tot volgende week. Arthur


Witvis door Willem Stolk

Wederom een redelijk weekend achter de rug. Diverse positieve geluiden bereikte ons de afgelopen dagen – een goed teken…

Match Masters 2008/2009
Afgelopen zondag visten 30 fanatieke matchvissers aan de Lithse Ham. Deze eerste wedstrijd had eigenlijk vorige week moeten plaatsvinden, maar door het slechte weer werd deze verplaatst. Op een diepte tussen de 8 en 14 meter ving men de meeste vissen. Mijn record van ruim 36 kilo werd dit weekend verbroken… 37 kilo is nu het nieuwe record… gevangen door Sjaak van der Voorden. De 21 brasems ving hij allemaal met de slider.  

Over het algemeen werd er aardig gevangen, hoewel er ook enkele vissers niets vingen. De Match Masters wordt mede door Witvis Totaal en Shimano ondersteund. Al jaren is er een vaste groep die hieraan meedoet. Naast het vangen van vis, is ook het uitwisselen van informatie een belangrijk element. De meeste deelnemers bouwen inmiddels hun eigen sliders – geleerd tijdens heuse ‘matchdobber-bouw-clinnics’. Al met al dus een goed initiatief.

 IJssel
“Traditiegetrouw dit weekend weer naar de IJssel gegaan voor een korte sessie, dit keer samen met m’n dochter. Het waaide flink, maar gelukkig bleef het droog! Ook nu bleken de barbelen er nog steeds zin in te hebben. Uiteindelijk mooie en sterke barbelen van net over de halve meter weten te vangen en helaas ook nog 1 moeten lossen. Al met al was het weer een geslaagd en gezellig ochtendje aan de IJssel. Aldus Nico Breevaart.

Maas
Op de getijde-Maas is wederom leuk gevangen. Ook nu weer op de diepere gedeelten en in de buitenbochten. Vaak zijn dit dezelfde plekken, omdat buitenbochten zijn uitgesleten door de stroming. Herman van Gelder ving zelfs een tiental brasems met maïs! Maar, ook met wormen ving hij mooie vissen.


Theo Gerrits vist graag met de feeder aan de Maas.

Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week

Wederom een week met redelijk wat verschillen. Was het vorige week dat we vaak al wat dieper moesten vissen, was het afgelopen week dat de vissen weer een stuk ondieper lagen. Ook natuurlijk een stuk donkerder weer, en de wind was op veel plaatsen nog redelijk aanwezig.

Snoek
Redelijk veel meldingen, vooral van polders, kanalen, sloten en vaarten. Ook iets dat opviel was dat er weer aardig wat snoeken bijzaten op jerkbaits. 80% Van de meldingen op natuurlijke kleuren, waaronder ook de baarskleur uiteraard. Veel snoeken die het kunstaas ook tot de voeten of boot volgde, en pas op het laatste moment toesloegen. Kleine snoek had afgelopen week ook geen probleem met groot aas volgens de meldingen.

Snoekbaars
Lagen vaak vast tegen de bodem, maar met vooral ratelaars en goed beweeglijke shads redelijk los te maken. Heel opvallend dat veel vissen tussen 5 en 8 meter werden gevangen, en dan ook vaak weer mooie vissen daarbij. Afgelopen week daar in tegen lagen ze vaak veel dieper. Zo zie je weer dat je veel moet zoeken op bepaalde dagen om succesvol te zijn op de roofvissen. Zilver en geel hoog op het menu afgelopen week voor de snoekbaars en je moest echt goed bewegen en dat is ook vaak net andersom.


En de Sint is alweer in het land.

Baars
In de havens al goed aanwezig, maar ook verticaal onder het snoekbaarzen de nodige meldingen en ook weer mooie maten daar tussen door. Onder het naar boven halen van het aas vaak de aanbeten, ook al was het aas al vaak 3 meter hoger. Zilverkleur nummer 1 op de lijst.

Het weer gaat met de temperatuur wat naar beneden, maar dat is geen probleem voor de roofvissen, daar houden ze wel van. De wind wakkert wat aan, en pas dan ook op groot water vooral goed op en denk aan je veiligheid. Succes en het is weer de tijd om veel met snelheid te wisselen nu, succes op de rovers.


Een knappe glasoog.



Heerlijk uitwaaien op de pier.


Hallo TotalFishing 
Soms worden er tijdens de gulvisserij vanaf de pier in Hoek van Holland dikke tongen gevangen.
 groet, Joop.


Beste redactie,
Mijn vismaat wordt specialist van de bijvangsten. Was het deze zomer nog een meerval bij het palingen, nu is het een ferme bot tijdens het snoekbaarzen.

Mvg, Frank


Hallo Totalfishing,

Er wordt nog steeds leuk wijting gevangen op de beide pieren van IJmuiden in mijn geval de Noordpier te Wijk aan Zee.
Aantallen van 30 stuks en meer waren gewoon, en dat is toch een goed teken voor de komende jaren.

De wijting heeft de laatste weken de overhand, maar dat is ook niet erg, want ze zijn goed aan de maat, en je krijgt er prachtige aanbeten van. Degene die wat meer risico nemen en in de diepe gaten achter de vuurtoren vissen, halen af en toe mooie gullen van 40-60 cm naar boven. We hopen dat de wijting ivm de aanwezige garnalen nog even blijft hangen, want als de koude invalt kan het zo maar weer een stilleven worden. Dus geniet van de bewegende hengels, en ga NU naar de waterkant als het kan !!

Visgroet van Luc Mom



Afgelopen vrijdag met de Blue Whale weggeweest. Een prachtige stekel op de shad.


Nog een leuke sfeerfoto gemaakt  tijdens het trollen in Appingedam.

Groeten Ferry


Grootste schubkarper van een 3,4hA water gevangen op 15kg mijn eerste succesvolle sessie op deze plas. Gevangen net bij val avond op een vis-robinred boilie.

Groeten. Siegfried


Beste TF redactie,
Na twee dagen voor te hebben gevoerd, zat ik om 07.00 uur startklaar  te wachten op de eerste dril. Dat dit later 4 drils zouden worden was echt een verrassing. Het resultaat; 13, 15, en 19 pond schubkarpers, en als kers op de slagroom een prachtige sterke spiegel van 28,5 pond.

Tight Lines ! Danny
 

Het einde van een visdag prachtig vastgelegd door Evert.


Beste Totalfishing,
Hier een kneiter van een baars (45cm) gevangen op een araku.

Groeten Johan Crins


Beste TotalFishing 
We zijn net terug van een weekje Noorwegen. De laatste voorbereidingen voor de Predatortour gedaan en uiteraard ook gevist.


Beste T.F.
Bard was met de Belly en ving op de kop van de rivier een paar mooie vissen.


Deze gaf ook leuke sport.


Ik wist niet dat er in dit Noord-Hollandse water zulke grote  snoekbaarzen rondzwommen, kun je nagaan hoe blij ik was met deze, voor  mij absolute recordvis. De lengte was 100 cm! Gevangen met een “pepper and salt” shad van 10  cm, tijdens het diagonalen op 13 november j.l. Na enige foto’s gemaakt te hebben, liet ik haar zo snel mogelijk weer  terug in haar element, zodat zij volgend voorjaar mee kan helpen aan een gezonde snoekbaarsstand.

Met vriendelijke groeten, Henk Steenhuis


Beste T.F.
Afgelopen weekend op een sardine een mooie, maar vooral erg dikke snoekbaars weten te vangen van 92cm.

Mvg, Chris


Hallo Totalfishing
Hierbij weer even een foto,van een grote snoekbaars die ik gister heb gevangen.

Nick Kloosterman


Op een Belgische feestdag (wapenstilstand) vissen geweest in Noord-Holland vanuit het bootje windkracht 5 a 6 beaufort.Op het kanaal was het nog juist te harden, veel regen en wind. Enkele vrienden hadden er om 14 00 uur de brui aan gegeven maar samen met een collega blijven doorbijten en dat bracht enkele mooie vissen op ééntje  van 70 cm en deze van 95 cm. Met verticalen met 8/100 lijn en een klein wit shadje, aanbeet nauwelijks waargenomen met zo een wind en golven. De volhouder ... het kan ook geluk geweest zijn wink Op naar de volgende kanjer!!

De groeten Guy


Hier moeten weer even aan wennen maar heeft ook zijn mooie kanten.


Beste T.F.,
Ik heb nog wat foto’s van vangsten op de nieuwste aanwinst van Strike Pro de X-Buster…

Met vriendelijke groet, Evert Oostdam


Ook nu weer geen enkele aanbeet met pluggen en shads, maar wel met drijvende jerkbaits zoals de Slider floating en Buster jerk Shalow. Met een aantal 80+ en 90+ snoeken.

Gr Eddy


Hallo,
Hierbij stuur ik jullie wat foto’s van een onlangs gevangen snoek. Het is niet zo’n enorm grote snoek, maar het was wél een mooie voor mijn  vismaat Arthur. Hij was 86 centimeter en gevangen op een Rapala Jointed Shad Rap.

Groeten Ferry


Onze eerste havensnoeken van het jaar…


... bij elkaar 1meter 90 snoek!

Fas en Rien


Geachte T.F.
Afgelopen week zijn we nog een paar uurtjes wezen trollen. De omstandigheden waren slecht. Dit kwam door het vele blad wat in het water lag. Toch hebben we een paar mooie snoeken en snoekbaarzen gevangen.

Met vriendelijk groet, Jaïr Wiegersma


Dikke poldersnoeken volop in actie…


... waaronder dit imposante exemplaar.

Gr. Wesley van Toledo


Snoek 102 cm gevangen door Sybrand de Vries.


Het was weer een bar weekend. Ondanks de harde wind toch nog een mooi aantal visjes kunnen vangen van het kantje. Ik opende de dag met deze en waarop ze gevangen is hoef ik niet meer te vertellen toch?!

Groeten, Jasper


Deze mooie snoek wist ik te vangen op de grote aruku shad

mvg Sven


Nét geen meter voor Jean-luc! 99cm Puur dynamiet, gevangen aan een Guusbait boven 6.5m water!


Hallo Totalfishing,
Ben 15 November weer eens wezen vissen met m’n vismaat op ons thuiswater en we wisten 5 vissen te vangen in 5 uur tijd, waaronder deze mooie en dik gespierde snoek van 106 cm.


Zondag wezen vissen, het was een top dag! Meerdere snoeken wisten we ons kunst aas te grijpen. Veel vissen op klein shadje en ander rubber. De kleinste 40 cm en de grootste 95.Mooi werk dat vissen.

Groeten Sytse en Piet


Na een paar uur totaal geen stootje te hebben gehad, “zomaar” 3 snoeken binnen een half uur. Dit was de grootste met 97 cm op de teller, gevangen met een geelgroen shadje.

Gerard van Klompenburg, Nunspeet.


Zondag 9 november j.l. ving ik mijn eerste metersnoek van dit seizoen; een dame van 1.08 m. Gevangen op een horsmakreel met een pop-up.

Groet, Omar M. Bogerd.


Beste Totalfishing
Hierbij stuur ik u een aantal foto’s van een gevangen snoek zondag jl. van105 cm in de stadsgracht in het centrum. Opvallend was dat deze jonge visser Oetse uit Zwolle alle gevangen vis met doodaas d.m.v. penvissen ving. Na snel en goed onthaken, kon zij weer veilig teruggezet worden. 

Groet Peter Cox


Beste Redactie
Van de week even met Tim wezen trollen op de winterstek. We  wisten over de hele dag nog acht snoeken te vangen. We vingen ze verspreid. Vandaag even op nieuw water wezen vissen, zelf geen aanbeten gehad enTim in een andere boot ving er nog eentje van 102cm, gelijk het toetje van de dag.

mvg Hans de jerker


Ruud met een mooie vis op de Whopper.


Beste T.F. 
De omstandigheden om te vissen in Noorwegen waren verre van optimaal, vroeg donker, zeer dichte mist, waterkoud, neerslag, Noordenwind, ijs en sneeuw…..

 
........Met ons team (6 man), hebben we deze keer dan ook niet kunnen vissen voor de grote aantallen. De vissen die we vingen waren daarin tegen wel groot. Zo hebben 4 van de 6 man metersnoeken gevangen. Ook de grote baarzen lieten zich wederom goed vangen.
 
Gr. Evert

 
Beste TF
Vandaag mocht ik 3 snoeken landen waaronder een paar mooie. De grootste met ratelaar was 107 en met dood aas eentje van 90 en eentje van 60. Veel geluk gehad vandaag en weer een paar mooie foto’s als herinnering. De 107 cm snoek had ik vorig jaar in November ook gevangen en toen was ze 106 cm. Fijn om mijn oude vriendin nog eens weer te zien.

mvg: Erwin.

 
Een foto van Jacco met een mooie snoek.

 
Nog een leuke snoek van 119cm, met een klein dood voorntje gevangen.  Ik had maar 1 keer beet over de hele middag, maar wel gelijk een grote vangst.

gr Martin

Haa mannen van TF! Alweer een tijdje geleden dat ik wat heb gestuurd. Deze keer is het ‘t wel waard denk ik zo. Gisteren deze schitterende vis van 113cm gevangen op de shad in de polder, middenin de volle stroming. Het was een taaie dag, maar wel een hele mooie! Groeten, Thijs de Groote

 
Hallo Total Fishing,
Op de regiodag  afgelopen zondag 16 - 11 van de SNB regio  zuid, wist regiobestuurslid Thijs van der Sande zijn PR te evenaren met deze snoekoma van 122 cm. Graag wil ik hem, ook namens mijn vismaat Bert Kerstens van harte feliciteren met deze geweldige vangst. Ik weet dat Thijs veel te bescheiden is om de foto in te sturen, dus wil ik hem graag via deze rubriek met de foto verrassen.

Met vriendelijke groet, Peter Gerits

 
Afgelopen week heb ik lekker kunnen snoekvissen. Begin van de week  veel wind en veel kleine snoek op een dode voorn! Op de laatste dag  mocht ik dan na bijna een jaar mijn Pr verbeteren van 106cm naar  110cm. Mooier kon haast niet, totdat ik in de middag mijn 2e aanbeet  van de dag verzilverde!

Een voorn van ongeveer 20cm was kennelijk met  1 hap verzwolgen, de dobber verdween in een mum van een seconde en  wachten was naar mijn inziens niet nodig! Een geweldig gevecht volgde!  En een hele poos later besefte ik nog niet helemaal dat ik met een enorme bak van 127cm voor de camera geknield zat ! Nu nog een Pr  verbreken zal erg lastig worden!

Groet, Leon Kroon

Deze week nominaties voor de snoekbaars van Guy en de snoeken van Thijs de Groote, Thijs van der Sande, Martin en Leon Kroon. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -