Actuele vangstberichten tot dinsdag 18 juni 2013

... tot dinsdag 18 juni 2013

Wat een weers verschillen van 12 graden van vorige week naar waarschijnlijk de 38 graden van morgen en wellicht een nieuwe record. De zeevisserij komt langzaam op gang met hier en daar een zeebaarsje en wat tong maar de makreel laat het nog af weten.


De bever op zijn gemak aan het eten. Foto Piet Driessen.

Eindelijk zomerse waarden!

Zou het er nu toch eindelijk een keer van gaan komen….de zomer lijkt in aantocht!

De vangstberichten van afgelopen week geven de (vissende)burger weer moed! Alleen voor de bootvissers onder ons was de harde wind van de afgelopen dagen een lelijke spelbreker!

Bootvisserij.,
De vangsten rond de monding Westerschelde zijn momenteel gewoonweg goed te noemen. De vangsten bestaan hoofdzakelijk uit schar en tong. Verder wat schol en een enkele zeebaars.

De wrakvisserij is redelijk tot goed te noemen maar de wind speelt lelijk parten! De vangsten op Oosterschelde zijn ook redelijk handicap is het het vervelende groen!Je kunt tijdens een visdag rekenenop zeebaars, bot, schol en al redelijk wat tong.


Ruud Roskam met een prachtige zeebaars.

De vissers in de Grevelingen zijn nog steeds vooral in de ban van de haring. De makreelvisserij nog niet geweldig. Dus even nog afwachten totdat er betere berichten vanaf de grote huurkotters komen.

Kust visserij.  
In één woord prima, ik krijg steeds betere berichten binnen! Vooral de zeebaars liet zich goed vangen vanaf de stranden afgelopen week. De vangsten vanaf stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle zijn redelijk, nog wat wintervis als schar en matig bot, soms al mooie zeebaarzen.

Mede dankzij het dikke afvoer water van afgelopen week vrijwel geen meldingen van geep en makreel rond de Westkapelse Zeedijk. De Baaiweg vanaf Westkapelle richting Domburg is prima. Afgelopen zaterdag werd daar de 3e Penn Korps Competitie vervist.


Frank Dekker met een fraaie bot.

De dagen voor de wedstrijd waren de vangsten héél goed met veel bot en een enkele zeebaars. Helaas trok tijdens de wedstrijd de wind lelijk aan tot stormachtig en dat hinderde de vissers natuurlijk wel! Toch werden er nog redelijke vangsten geboekt. 

Het Zeehengelsport Team deed weer eens zeer goede zaken. Met 2 vak winnaars en twee tweede plaatsen waren  zij iedereen veruit de baas. 2e werd  het team van Hengelsport  Rik net voor het Zeevis Team Brabant dat het brons in ontvangst kon nemen. De tongvangsten rond Domburg vallen tot op heden nog tegen!

De vangsten bestonden hier in hoofdzaak uit mooie dikke botten en prachtige zeebaarzen! Verder werden er ook een aantal scholletjes en tarbotjes gevangen. Het Zeehengelsport zeevis Team leidt na drie wedstrijden de dans met 7 punten, gevolgd door  het Team Zuiderduin met 12 punten op hun beurt weer gevolgdoor het Spro Zeevisteam met 13 punten.

De Oosterschelde was goed voor geep, makreel en zeebaars vanaf de dijken, en redelijke botvangsten op onderlopende slikken en schorren tijdens het hoge water.


Lekker windje afgelopen zaterdag aan de stranden!

Het Europoort gebied blijft ook nu weer goed scoren. De vangsten in het Beerkanaal bestonden in hoofdzaak uit dikke schar en een enkele zeebaars. Ook worden er zo nu en dan al wat finten gevangen! Volgend weekend wordt weer de bekende wedstrijd van de Zeenaald vervist voor het goede doel, informatie vind je op www.zeenaald.nl

De “schade” door het vieze,zoete afvoer water in de Waterweg lijkt mee te vallen. De vangsten bestaan in hoofdzaak uit bot(jes) en zeebaars terwijl vriend tong naar schatting ook een dikke maand achterloopt! De pier van Hoek van Holland is momenteel vooral in trek bij de zeebaars vissers.


Miranda Willemse met en paar botjes tijdens de 3e P.K.C.

De stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder geven vrijwel allemaal hetzelfde beeld voornamelijk zeebaars en bot!

Vanaf donderdag a.s. ben ik een week in Lauklines bij Tromso om wat “platvisjes” te gaan vangen! Direct aansluitend ga ik daarna met de Nationale selectie de Interland in Weymouth, Engeland vissen tegen de nationale selecties van Engeland en Belgie, Joop Folkers houdt je volgende week op de hoogte van de zoute vangstberichten.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week.

Vissen blijft vissen hoor je vaak zeggen en zo was het afgelopen week ook weer, op plaatsen prima vangsten maar op andere plaatsen vaak nog geen reactie van onze roofvissen. We gaan dan vaak een oorzaak zoeken hoe dat zou kunnen?

Als we goed vangen is dat normaal maar bijten ze een keer niet komt dit tot uitdrukking, De wind is gedraaid, het water is troebel, veel te druk op het water, bijna niet te vissen door de wind en zo kennen we er nog wel een paar. Uiteindelijk krijgen we vaak geen antwoord wat de reden echt was en zo blijft vissen ook vissen, en laten we dat zo maar houden dan blijft het ook altijd spannend.


Gebruik eens vaker een popper.

De wisselende vangsten waren op alle soorten eigenlijke van toepassing, watertemperatuur op veel plaatsen al 19 graden. Vroeg in de ochtend en laat tegen de avond vaak de beste resultaten en dit vooral op onze snoekbaarzen die dan vooral op ondiep water het kunstaas graag tussen de kaken namen, was je er in die uren niet kon je wel eens een slechte dag treffen.


Nog een laatste vluchtpoging.

Jerkbaits, shads tot een cm of 14 en langwerpige pluggen waren redelijk goed te noemen afgelopen week, groot aas liet de roofvis vaak lopen. Donkere kleuren ook wat vaker bij de meldingen en ook de melding dat er al heel veel planten in het water komen en grote aantallen witvis aanwezig in het water, (jongbroed vaak hoog in het water en in de nabijheid van de oever) dus poppers konden aankomende weken wel een de nodige vissen opleveren, vis er gewoon eens wat vaker mee.


Even ondersteunen en terug in zijn element.

Snoek, snoekbaars, winde en Roofblei nog redelijk hoog in de waterlagen te vinden en Baars en meerval op veel plaatsen nog van de bodem schrapen zo vast kunnen ze nog liggen, ratelpluggen willen dan wel eens uitkomst bieden. Verder ook in deze periode heel veel wisselen met snelheid, en geloof maar het kan soms niet hard genoeg gaan hoor.


Tussen de planten uit gehaald.

Nu een paar warme dagen en naar het weekend toe weer wat afkoeling en dan kunnen er nog een paar mooie visdagen zijn, dus ga er lekker op uit als je de kans hebt. Veel succes op onze rovers,  Piet.


Neem wat gas terug in beboste gebieden.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.

Eindelijk betere zeebaarsvangsten langs de gehele kust!!

Het maakt echt niet uit of je nu vanaf de kant of vanuit je boot vist, vrijwel iedere dag wordt je als sportvisser geterroriseerd door die ellendige wind! Misschien is het gevoelsmatig, maar het lijkt wel of er ieder jaar meer visdagen “verwaaien”!
 
Mááárr.. afgelopen maandag zag het er eindelijk weer eens hoopvol uit en werd dan ook direct besloten om ons tweede boot avontuur van dit seizoen aan te gaan! De voorspelling was een zwakke tot matige oost tot noordoosten wind.

Helaas hebben we als bootvisser een slechte ervaring met winden uit deze richting want meestal trekt de wind gedurende het middaguur aan tot vrij krachtig. Met deze gegevens in ons achterhoofd besloten we om vroeg te starten en vertrokken we rond half zes uit de haven.


Eindelijk komen ze toch langzaam richting Nederlandse kust.

Onze laatste vissessie samen was op 23 november vorig jaar toen we ons seizoen wisten af te sluiten met een aantal mooie zeebaarzen. Maar Jan had er ondanks de slechte berichten van de laatste tijd wel zin in. “Let op mijn eerste worp is direct raak”; blufte Jan! Geloof me of niet maar zijn eerste worp leverde ook daadwerkelijk zijn eerste zeebaars van het seizoen op!!


November vorig jaar ving Jan tijdens zijn laatste sessie deze prachtige baars.

Hoe bedoel je bluf..en geluk gaan niet samen!! De aanbeten waren snoeihard deze dag. Verreweg het beste kunstaas bleek de “oer-oude” gebonden jigkop combi. Naast een aantal missers wisten we toch een behoorlijk aantal vissen te vangen.


Jan met een beauty!!

Ook vanaf de kant trekken de vangsten lekker aan. Toen ik vrijdagavond vanwege het mooie,windstille weer besloot de pier op te gaan zag ik zo links en rechts best wel een zeebaarsje naar boven komen.


En deze mooie zomerbaars.

Er werd hoofdzakelijk gevist met lichte jigkoppen voorzien van parelmoer gekleurde shads (Action plastic van Midnight Moon Tackle) . Deze mooie rustige avond lokte veel wandelaars en vissers naar de pier die op hun beurt werden verwend met een fantastische zonsondergang.


De vertrekkende ferry.


...Op weg naan Engeland.

Dan te bedenken dat er de volgende ochtend omstreeks 8 uur alweer een dikke windkracht 6 uit het westen stond te blazen!? Helaas was ik hierdoor genoodzaakt mijn druk bezochte zeebaars cursus af te lasten. Maaar ..a.s. zaterdag ochtend gaan we er weer voor!


Het mooie rustige weer lokte veel vissers naar de pier.


Zowel de vissers als wandelaars werden getrakteerd op een schitterende zonsondergang!

Succes mannen en stekel ze!

 


Redactie van Total Fishing, hierbij een foto van de eerste karper van mijn zoon Jelle. De vis is 51 cm lang en gevangen op zoete maïs. Met vriendelijke groet,Ynze en Jelle Stienstra.


Hierbij een foto van een leuke bijvangst uit mijn favoriete poldersloot. Heerlijk nagenietend van het laatste zonnetje,schoot rond een uur of acht mijn pennetje de diepte in. Na een felle dril kwam deze goud karper oftewel wilde koy binnen het bereik van mijn net.

Ik gebruikte een lichte outfit met als dobber een ouderwetse ganzenpen voorzien van een worm! De vis had een lengte van 70 cm. het gewicht is helaas onbekend, maar het is wel de eerste keer in mijn leven dat ik zo’n geweldig mooie vis wist te vangen!  Gr John van den Heuvel.


Beste TF,de karpers in dit gebied komen net van de paai af en bezig met een ware vreetorgie...


...Donderdag heb ik een ochtendje statisch gevist. Resultaat maar liefst 12 runs waarvan ik 10 karpers heb weten te landen !!! Mvg,Dennis.


Veenpluis - Eriophorum angustifolium. Foto Jan Althof.


Vaderdag...!! Deze roofblei ving ik afgelopen zondag. Lees het nieuwe verslag op het Blog van www.deVisboot.nl . Vriendelijke groet,Vincent Tobe.


Gele Lis - Iris pseudacorus Foto: Jan Althof


Weer een juweel in aantocht.


Grauwe Gans Foto: Jan Althof


Samen genieten van een dagje vissen.


Vandaag met visgids Aad in Hedesunda gevist,..


...dit zijn 2 van de vele snoeken die we hebben gevangen, respectievelijk 97 cm en 110 cm. Een goede visgids is goud waard. Aad bedankt Har Boeren.


Ik ben van de week weer eens een lekker dagje met mijn Limburgse vriend Sjenny de plas op geweest. Hij wist deze mooie snoek te vangen. Gr. Sjenny.


Zelf ook weer eens inde prijzen


Lost contact............dankzij de bever. Foto: Jan Althof


Op klein water even een pikefighter jr er aan, wat zijn ze donker die snoekbaarzen. Een mannetje nest beschermer. groet, Pim Busker ( Ditch fishing adventures)


Na een weekje op  school was het tijd om te vissen...


...deze keer op snoekbaars en niet zonder succes, Met vriendelijke groeten Jarne.


Waarom niet even door geknaagd? Zou hij gestoord zijn tijdens zijn werk? Foto: Jan Althof


Toch nog een mooie snoekbaars gevangen na een taaie visserij!


....De Glassie-vibe wist deze snoekbaars toch te verleiden mister glasoog slokte mijn shadje helemaal op, het was een snoeiharde aanbeet! Groeten Hoeben Marc.


Mooie zware vis van 95 cm.  Groetjes Jan Versteeg.


Beste redactie, Afgelopen weekend was voor mijn broer Michel een topweekend met 2 kastelen van Snoekbaarzen....


....Topaasjes waren het zogenaamde “Kippetje” van Bass Assassin en de Dirty Haring Slop Hopper van het merk Trigger X Groet,Etienne


Beste redactie, Afgelopen weekend heb ik voor het eerst met mijn eigen boot geverticaald op de rivier. Mijn thuiswater is toch vooral het NZK.. Het aantal gevangen vissen bleef helaas wat achter maar de snoeiharde aanbeten en het formaat van de vissen maakten weer een hoop goed. Na een harde doffe knal gevolgd door een lange dril, op mijn roze lunkercity shad kwam er tot onze verbazing een bakbeest van een snoekbaars boven.

Dit terwijl wij eigenlijk aan een grote riviersnoek hadden gedacht! Wel lachen,want het schepnet bleek veel te kleine voor deze mooie sportvis die na meting maar liefst ruin 96 cm. op de lat bracht.  Wat een kneiter!!!! Groet Marc Broersma.


Beste Totalfishing, Na Jesse's kapitale metersnoekbaars op zaterdag, zondagmiddag nog even een paar uurtjes op pad geweest met vismaat Eric en zijn vrouw Renate. Vrouw voor in de punt met een goed boek, mannen achterin het snoekbaars commando-centrum bewapend met een hengel. In een middagje toch nog 24 vissen gevangen waaronder deze 93er op de Tiddler Fast van Rage. Groetjes Roel Trum


Ondanks de voorspelde harde wind voor zaterdag, besloten we toch maar te gaan omdat de omstandigheden op de rivier nog steeds erg goed leken. De eerste stek was direct een veelbelovende, alhoewel ik er zelf nooit goed heb gevangen maar Roel en andere maten wel. Na een kwartiertje vissen hadden we de stek bijna geheel gepakt maar de verwachte beuken bleven uit...

Ik begon al een beetje beklag te doen bij Roel dat het weer niets was hier, maar ik had de woorden nauwelijks uitgesproken toen ik uit het niets een vermorzelende beuk op mijn handhengel kreeg! Op 4,5 meter, kort achter een taludje waar de stroming goed over heen ging, lag schijnbaar een grote snoekbaars die geen enkele moeite had om in het bruine water de Kopyto River 5" Fluogelb/glitter in een fractie van een seconde naar binnen te zuigen.

Voelde direct dat het een goede vis was en de dril was heerlijk. Recht onder de top, rustige diepe stompen en af en toe wat lijn nemen. De vis kwam richting oppervlak en Roel vermoedde een 'WOW- momentje', maar ik was daar nog niet helemaal zeker van omdat ze in deze tijd van het jaar uitzonderlijk sterk kunnen zijn. Hij kreeg echter gelijk.... Man, man wat een monsterlijke snoekbaars kwam er toch weer boven!

Ik waagde me niet aan een schatting, maar Roel meldde dat het zeker een hoge negentiger was. Hij kreeg bijna gelijk, maar de schaal sloeg zelf nog iets positiever uit, naar honderd centimeter! Pfffffff, ongelooflijk... Na die 102 cm afgelopen november is dit mijn eerstvolgende grote snoekbaars. Kan iemand me komen knijpen? Groet, Jesse Hebing  
 

Deze keer de nominaties voor de karper van Jelle,  en de snoekbaars van Jesse . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -