Actuele Vangstberichten tot dinsdag 18 december 2012


...tot dinsdag 18 december 2012

Het kan vriezen en het kan dooien, en zo gebeurde afgelopen week letterlijk met het weer en in figuurlijke zin met de vangsten. Een deel van de week taaie visserij in het zoete en dan plotseling een paar topdagen.

LET OP: de komende 2 weken zullen er geen vangstberichten verschijnen in verband met eerste kerstdag en nieuwjaarsdag die beide op een dinsdag vallen. Je kunt wel gewoon in blijven sturen! 8 Januari zullen de eerstvolgende 'Actuele Vangstberichten' weer verchijnen! Iedereen alvast hele fijne feestdagen gewenst en een gezond en visrijk 2013!


De zilverreiger vindt zijn voedsel wel. Foto: Piet Driessen.

Topweek geweest met prima visserij op alle fronten

Bootvisserij
Wrakvisserij lijkt zich enigszins te herstellen van de “Grote Leegte” van de afgelopen maanden; er komen weer berichten van redelijk formaat kabeljauw en gul. Nog geen wereldschokkende aantallen, maar er gloort hoop aan de horizon. Effe afwachten dus en tijdens de vrije dagen rondom Kerst bij rustig weer eens een keertje proberen.

Visserij op de Westerschelde in de monding van de Noordzee dé geankerde visserij op dit ogenblik: veel schar, wijting en de laatste week veel gul. Oosterschelde onregelmatig, het hangt ervan af waar je vist, soms slecht en dan weer goed, vooral schar en wat wijting en steenbolk. Vrijdag ga ik weer eens op de Grevelingen vissen met het M.S. Theo, vertel volgende week wel wat de vangsten waren. Geankerde visserij op de Noordzee prima, alleen het weer moet meezitten!

Kantvisserij
Tja, eigenlijk goed vanaf Vlissingen tot aan de Banjaard, veel schar en wat wijting, soms bot en een gulletje. Europoortgebied uitstekend, vooral de diepere havens prima. Maatje Ronald van Os viste samen met zijn vriendin zaterdag in de Mississippiehaven en ving zelfs met opkomend water wijtingen van tegen de 40 cm., dikke steenbolken en mooie scharren. Tussendoor veel klein spul, vooral kleine wijtingen. Calandkanaal barstensvol met vis, ga met opkomend water. Beerkanaal en Yangstsehaven hetzelfde.

Waterweg afgelopen week met de opkomende springtij weer wat beter. Goede berichten ook uit het Noordzeekanaal, ook hier veel vis. Stranden van Hoek van Holland tot aan Den Helder afgelopen week voordat de wind kwam prima. Vooral op de stranden tussen Petten en Den helder werd veel schar gevangen tot 40 stuks per visser in 4 uur tijd.

Toen vrijdagmiddag laat de wind kwam was het over. Pech hadden de mannen die de laatste dag van de Topcompetitie moesten vissen aan het strand van Groote Keeten. Tijdens het voorvissen de dagen ervoor verschrikkelijk veel schar en de dag zelf was waardeloos, de wind had de schar verjaagd en het werd “pielen” op een bot en wat meuntjes.


Sfeerplaatje Topcompetitie op Groote Keeten.


Twee kanjers bij elkaar: Frank Dekker en Jan Stam, ‘The Muppets’.

Mike Lubbers van HSV Vlissingen is winnaar geworden van deze Topcompetitie voor Theo van Broeck van De Edelkarper, Ruud van Noord van De Eurovissers, John Muis van de Zeenaald en Tom v/d Pol van HSV de Snoek, gefeliciteerd allemaal. Voor een volledig verslag zie: www.sportvisserijnederland.nl.


Winnaar Topcompetitie Mike Lubbers met een bot.


De beste vijf van de Topcompetitie 2012 staand v.l.n.r Theo van Broeck, Mike Lubber en Ruud van Noord. Gehurkt van links naar rechts, John Muis en Tom v/d Pol.

Reactie op Arthur’s verzoek om vangstmeldingen uit Noord-Holland:
'Vrijdag bij Langervelderslag wezen vissen van 8.00 tot 13.00 uur (laagwater om 11.30 uur). De wind was gedraaid van noordoost naar zuidoost, maar het was nog wel koud toen ik aankwam. Totaal 6 scharren en 5 botten gevangen waarvan een bot van 39 cm. Moest  ze van ver weghalen en met  wapperlijntjes toch nog een visje gevangen.

Gisteren wedstrijd in Noordwijk (ik was toeschouwer). Er werd, afhankelijk van de plek, lekker gevangen. Er werd gevist van 9.00 tot 13.00 uur en de winnaar had ruim 69 vissen(!): in totaal 18 meter vis bestaande uit schar en bot, een record! Nummer 2 had nog altijd 9,5 meter, dus er werd best gevangen. Groetjes, Peter van der Hoorn.'

Over een paar weken een wat uitgebreider verslag van de zoute visserij.

Iedereen fijne dagen gewenst en een gezond en visrijk 2013! Arthur

Wat een vangstverschillen, soms gewoon niet te geloven!

Vanaf donderdag kreeg ik meldingen door van roofvissers die op maandag tot en met woensdag hadden gevist en nagenoeg geen enkele aanbeet hadden gehad deze dagen. Ze zaten gewoon op hun eigen bekende water, maar wisten vaak geen aanbeet te ontlokken.

Zo zie je maar weer dat het vaak na een smeltperiode van sneeuw een aantal dagen heel slecht is op de roofvissen. Nu gelijk erbij vermelden dat het vanaf vrijdag op veel water gewoon een topdag was op de rovers, en ze dus de eetachterstand weer hebben ingehaald.


Hier is iemand net aan het diner geweest...

Dus net voor het weekend prima vangsten op zowel snoek en snoekbaars, al waren de vangsten op baars duidelijk nog een stuk minder. De regel was wel als je een snoek kon vangen, om dan op dezelfde plaats alles goed af te vissen daar er vaak diverse snoeken bij elkaar lagen.

En zo werden er dan op diverse plaatsen wel eens een stuk of 5 a 10 gevangen waaronder diverse metersnoeken. Doodaas vaak heel goed op dit moment, en zeevis duidelijk de voorkeur bij de meldingen. De conditie van vele snoeken is al behoorlijk goed, dus er is blijkbaar voedsel genoeg voorhanden.


Lekker wat tussen de planten aan het zoeken.

Snoekbaars ook mooi wat meldingen vanaf het weekend en dit zowel verticaal en slepend. Ook hier vaak diverse 80+ snoekbaarzen en dat zijn echte kastelen hoor. Kort aan de bodem nu de beste resultaten en dat zeker op de rivier. Op stilstaand water willen ze nog wel eens wat vaker iets hoger klimmen. Shads en ook hier doodaas heel goed op dit moment.

Baars was gewoon nog een stuk voorzichtiger, duidelijk veel minder meldingen van deze stekelrover. Wel weer enkele 40+ baarzen en dat zijn ook prachtbakken natuurlijk. Ook hier doodaas, maar ook spinners succesvol.

Het weer blijft aankomende week redelijk constant volgens de berichten dus ze konden nog wel eens een paar dagen goed los zijn. Ga er lekker op uit en geniet van deze dagen. Succes natuurlijk en hou in gedachten dat doodaas op dit moment gewoon heel goed is.

Groet, Piet.


Beste Total Fishing, op 29 november werd deze mannelijke zalm (102 cm) door een Duitse sportvisser gevangen in de Maas bij Gennep. Hij meldde deze vangst aan een Duitse wetenschapper (J. Schneider) die bezig is met het Zalmproject in Duitsland en...


...via de Visstandbeheercommissie Roer krijg ik het weer doorgestuurd. De zalm is na het nemen van de foto’s weer teruggezet om zijn weg naar boven te vervolgen, op weg naar bovenstroomse paaigebieden. Groetjes, Harriet.


Intense luchten.


Beste Total Fishing, tijdens de laatste steursessies met visvrienden werden er twee echte joekels gevangen...


...Lengte 1.78m bij 44,5kg en een oermonster van 1.80m! Lees hier het volledige verslag.


Dikke mist boven de Maas.


Kers op de taart waren twee roofbleien voor Berend!! Groet, Koen Lemmens.


In de leer geweest bij de buizerd en nu zelf aan het proberen om een muis in de kraag te vatten.


Hoi Total Fishing, zaterdag wel 2 specialekes op mijn kleine S-waver, namelijk een dikke roofbrasem en...


...wat later een ingenaaide snoek! Vooral die laatste houdt me al de ganse tijd bezig, want wie doet nu zo iets?
Er was een stuk nylon op een paar plaatsen door zijn vel geprikt en dan de uiteinden ervan aan elkaar geknoopt. Gelukkig was de lijn makkelijk doorgeknipt en zwemt de vis weer vrijer rond, wel met een zeer herkenbaar litteken. Hopelijk vang ik hem ooit als meter terug wink Groet, Bart Debaes.


Zaterdag met 3 man weer op pad geweest en vele volgers gehad. Met maar twee snoeken op de kant viel het tegen. Ronny had een 'megasnoek' op zijn Salmo Pike...


...Mijn snoek speelde eerst met Rob zijn spinnerbait, toen Ronny zijn jerkbait en bleef daarna aan mijn Triple devil wél hangen! Groet, Robin de Boer - roven.nl


Beste Total Fishing, prachtig dat vliegvissen op groot water met de streamer, zo verslavend! Groet, Edwin Kerssies.


Afgelopen weekend gaan vissen op de vijvers waarbij deze snoek de BBZ swimbait van Spro niet kon laten gaan. Groeten van Levin.


Hey Total Fishing, maandagochtend op dood aas een mooie snoek in perfecte winterconditie. Groeten, Mark Verhoeven.


Beste Total Fishing, hierbij de trotse foto van mijn eerste snoek boven de meter. Dinsdag 11 december 2012 zal ik niet snel vergeten. We hebben gevist op een vaart met doodaas. De makrelen die wij gebruikten waren ongeveer 25 cm lang en met een takel aan mijn onderlijntje vastgemaakt zodat hij mooi horizontaal bleef. Ik ben net 1 maand serieus met snoeken bezig en ging helemaal uit mijn dak! Vriendelijke groet, Jack Benard.


Mysterieuze Maas.


Echt gevangen zo! Groetjes, Han.


Fijne feestdagen gewenst! Visgids Johan.


Van de week Berend Masselink een dagje in de boot gehad.
Na een moeilijke start hadden we ze toch gevonden!! Groet, Koen Lemmens.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag heb ik een mooie baars in de Zaan gevangen. Door het vangen van deze vis kreeg ik een flashback. Groet, FER.


Dikke halve meter voor Mario. Groet, Jan.


Beste Total Fishing, afgelopen vrijdag een mooi dagje weg geweest verticalen. Het was erg koud en op het einde best onaangenaam met windkracht 5 en flink wat regen, maar we zijn rijkelijk beloond..
.


...30 Prachtige, maatse vissen, elke snoekbaars boven de 50 tot een 70cm en 6 baarzen waarvan de kleinste een 30cm was en de grootste een nieuw pr was voor mij met 50,5cm. Een zeer langzaam geviste Finn-s van 14cm werd bruut gegrepen.

Tijdens de dril boog mijn bijhengel ook door. Een grappig tafereel om te drillen met 1 hengel tussen de benen en de andere in de hand. Maar toch meer dan 80cm baars in 1x! De kleinste van de dag met 30cm en 50,5! Groet, Hugo


Beste Total Fishing, afgelopen weekend verschillende grote baarzen gevangen waarvan dit exemplaar van 50 cm toch wel de grootste was. Met vriendelijke groet, Robert.


De zon 'maakt' mooie dingen.


Beste Total Fishing, hier mijn broer Frank goed ingepakt:-) Een dagje wezen verticalen op het Haringvliet met als resultaat 1 snoek, 2 baarzen en 11 snoekbaarzen. Groet, Jack Tausch.


Ook deden de Komodo-shads hun werk weer!...


…Met deze mooie snoekbaarzen en het heerlijke weer..
.


...was het een zeer geslaagde dag...


…en een mooie snoekbaars voor Berend!! Groet, Koen Lemmens.


Een dik pak laaghangende bewolking boven de Maas.


Beste Total Fishing, afgelopen vrijdag een mooi dagje weg geweest verticalen. Het was erg koud en op het einde best onaangenaam met windkracht 5 en flink wat regen, maar...


...we zijn rijkelijk beloond!...


...Groet, Hugo.


Joergen met een mooie glasoog van 89cm.


Luc met een snoekbaars van 76cm die voor de ‘Confused Tomato’ ging.


82cm zag de ‘Old Gold’ wel zitten.

Deze laatste nominaties van 2012 zijn voor de baarzen van Robert en Hugo en voor de 'schoen' van Han (jeugd). Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -