Actuele vangstberichten tot dinsdag 18 december 2007

Actuele vangstberichten  tot dinsdag 18 december 2007

Het is momenteel echt koud waarbij de wind uit het Oosten het allemaal qua gevoels-temperatuur letterlijk nog een paar graadjes erger maakt…..


Een prachtige foto van Piet Driessen van een veelbelovende ochtend afgelopen week..

We naderen het einde van 2007 en gezien de afsluiting van de verkiezing van de “Visfoto van het Jaar” die alle aandacht opeist, beperken we ons deze week tot slechts een tiental, maar wel heel mooie plaatjes. De rest van de ingezonden foto’s schuiven we door naar de volgende vangstberichten. Breng vooral uw stem uit op de genomineerden van het seizoen 2006-2007 en heel fijne feestdagen!


Rob Kraaijeveld tekende als zo vaak dit seizoen voor deze mooie foto. Samen met Bram Bokkers stuurde hij veel schitterende foto’s in waar heel wat mensen van hebben genoten, zo bleek uit de reacties. 

Zout door Arthur van Tienen
Kustvisserij
 
Afgelopen week stond bij mij in het teken van de 2e serie wedstrijden van de Topcompetitie Zout die  in ons eigen ”Europoort” werden gehouden en ik ben met mijn teammaten de donderdag voor de wedstrijden gaan voorvissen in de Amazone haven en het Calandkanaal.


Impressie Calandkanaal  laatste wedstrijd Topcompetitie

Nu hoef je geen uitstekende visser te zijn om op dit ogenblik vis uit het water hier te krijgen maar als je tussen 60 supergemotiveerde topvissers onderscheid wilt maken zul je met iets anders moeten komen dan zomaar even een beetje klojen. Op zich is zo’n ”voorvisdag” een prima gelegenheid om eens het e.e.a. uit te proberen en dat lukte aardig ook al is het geen garantie voor de wedstrijddag zelf wanneer je afhankelijk bent van je gelote stek.
 
Er werd zaterdag veel vis gevangen al was het niet zo denderend als de dagen ervoor, Arjan Rijnberg was niet te  stoppen en won overtuigend de Topcompetitie, voor Marcel IJzenbrandt, Kees Westdorp,Ernest Ripson en Eric Goossens.


Vorige week eindelijk een keertje weg met de eigen Orka, 2 maatjes mee en op naar de wrakken begonnen op 23 mijl,.. niets, volgende..niets, volgende..niets, daarna was het wel raak we zaten toen wel op 35 mijl…......

Eric gaf al te kennen niet me te doen omdat hij zich wil richten op prolongatie van zijn Wereldtitel bij het W.K Bootvissen in eigen land volgend jaar  waar hij gelukkig al voor geselecteerd is door het hoofdbestuur van Sportvisserij Nederland. Dit geldt ook voor Jan Hennekam bij het kustvissen. Al met al een zeer sterke W.K. Ploeg met ruime ervaring.

Voor de rest is de visserij nog steeds uitstekend waarbij ik alleen maar kan herhalen en wat verleden week in mijn vangstberichten stond geldt nu nog steeds!
Zaterdag a.s. bij Ter Heijde in Zuid Holland een grote strandwedstrijd en de laatste van het Jaar, inschrijven via de winkels van Avicentra in Oostvoorne en Monster, mooie prijzentafel, vissen van 10 .00 tot 14.00 en verzamelen in “De Viskeet” te ter Heijde 


Staand van links naar rechts:
Coach Frank van Schilt, Kees Westdorp,Arjan Rijnberg en Ernst Ripson
Hurkend  van links naar rechts: Marcel Ijzenbrandt en Wereldkampioen Jan Hennekam

 
Bootvisserij
 
Gelukkig is de wind weer gaan liggen en mooie vangsten worden er gedaan vooral tijdens het ankervissen voor de kust.  Forse aantallen mooie scharren en wijtingen en wat gul, de Oosterschelde ook nog steeds goed maar ik hoop dat de vorst geen roet in het “water”gooit want meestal is het pet wanneer de vorst doorzet. Grevelingen ook goed met mooie wijtingen en af een toe een dikke tarbot . Ik ga zelf vrijdag a.s. met de Hendrik eens kijken of ik zo’n pannenkoek eruit kan peuteren!

Wrakvisserij ook goed maat met aas vang je veel ondermaatse en maatse wijtingen, de hele Noordzee lijkt ermee vergeven, pilkeren is de oplossing of een wrak zoeken waar de wijting en steenbolk minder heftig aanwezig is.
 Allemaal een prettige Kerst toegewenst, een goed uiteinde en een visrijk 2008! Arthur


 ......
Maar leuke visserij met nog lekker veel baars en mooie gezonde gullen! Groeten, Marco.


Witvis door Willem Stolk
Wind uit het oosten betekent doorgaans niet veel goeds, maar er is hier en daar toch leuk gevangen. De koude nachten met nachtvorst zijn voor de relatief ondiepe wateren toch fataal gebleken – uitzondering hierop zijn enkele havens waar goed voorn is gevangen.

De Noord
“Vanwege de hoge waterstanden aan de IJssel en Waal, deze week weer terug op vertrouwd terrein.. de Noord. Het was min 4 graden bij aankomst, maar gelukkig kwam al snel de zon en was het heerlijke winterweer, koud maar goed te doen.
Paar uurtjes gefeederd met als haakaas maden/casters. Regelmatig beet, maar echt los waren ze nog niet. Wel brasem gevangen, al waren het nog niet de echte vloermatten…
Toch weer lekker gevist en genoten van het december-zonnetje”. Aldus Nico Breevaart

Gouden Slider
De Match Masters is een competitie waar alleen met een matchhengel mag worden gevist. Dit initiatief wordt getrokken door een stel zeer fanatieke vissers waaronder Ton Ruijs en Theo Hartogs . Mede dankzij de steun van Witvis Totaal en Shimano zijn deze wedstrijden een succes geworden. Niet altijd wordt er goed gevangen, want het is en blijft vissen.


Ook Tamas Walter vist graag met de slider in Nederland…

Het afgelopen weekend visten de heren twee dagen achtereen – het was spannend. Eerder waren er al twee wedstrijden gevist -en onder andere Gerard Paans stond er goed voor, maar er waren meer kanshebbers.

Op zaterdag werd er aardig gevangen – diverse gewichten rond de acht kilo – en mooi dikke voorn en brasem ertussen.  Zondag was het iets beter er werd meer brasem gevangen. Op beide dagen waren de vangsten enigszins plaatselijk. Een vis verspelen bleek dodelijk, want de beet viel dan meteen weg – dit gebeurde bij Gerard Paans op de tweede dag. Gerard verspeelde een brasem en heeft daarna nooit meer beet gehad terwijl z’n buren wel enige brasems vingen. Al met al was het weer een goed georganiseerde winter-match-competitie, die ook zeker volgend jaar weer zal worden gevist.

Top 3
1. Mandrie Ligtenberg – Gouden Slider
2. Sjaak van Voorden – Zilveren Slider
3. Gerard Paans – Bronzen Slider

Langs deze weg wil ik graag iedereen een fijn en vooral gezond 2008 wensen – en dat iedereen veel en mooie vismomenten mag beleven.
 

Roofvis door Piet Driessen

Eigenlijk heel opvallend rustig met het vissen door de roofvissers daar er natuurlijk weer de nodige kerst inkopen moesten worden gedaan met moeder de vrouw en daardoor heel weinig mensen op pad. Ook het weer schrikt natuurlijk ook af met de temperaturen net boven nul overdag en het straffe windje laat ook veel vissers besluiten maar aan de haard te blijven hangen. Werd er dan helemaal niet gevist? Ja hoor dat gebeurde natuurlijk wel.


Ook Burry van den Brink was afgelopen jaar verantwoordelijk voor veel mooie natuurplaten

Snoek kon men nog redelijk aan de schubben komen, en dan vooral op beken; kanalen, vaarten en polders. Opvallend weer afgelopen week dat als je snoek had gevangen moest je die stek goed af blijven werpen daar ze bijna altijd met groepjes een stuk hadden afgezet om de witvis op te wachten. Soms 3 a 6 snoeken op een stek en dan weer vaak kilometers slepen of lopen en niets te zien, dus heel geconcentreerd stonden ze. Was geen peil te trekken waarmee je ze moest vangen, meldingen van spinners tot jerkbaits, het bleef gewoon een kwestie van zoeken.

Snoekbaars ook nog redelijk te vangen en dan ook weer de rivieren die de nodige vissen voor hun rekening namen, grotere vissen in de stroming en kleine vissen vaak op de putten of iets diepere kommen die hier en daar in vaarten en kanalen liggen. Slepend en verticalend kwamen de meldingen binnen, dus op diverse manieren weer te bevissen de snoekbaars. Opvallend veel vissen op felle kleuren en groen stak er weer me kop en schouders bovenuit afgelopen week.

Baars wederom meldingen van grote vissen en ook weer opvallend wat meldingen dat ze op groot aas klapte dat bestemd was voor snoek of snoekbaars. Maar om een 40 plusser op die manier te vangen is natuurlijk geen straf dacht ik. Rood, zilver en wit scoorde opvallend goed op baars.

Nu even kijken hoe het weer zich ontwikkeld maar de verwachtingen zijn dat er veel water dicht ligt aankomende weekend met ijs en dan moeten we al vaak overschakelen naar de kachel of groot water wat nog niet snel dicht vriest of natuurlijk onze rivieren. Blijf voorzichtig nu met dit weer, ga niet alleen op pad, kleed je goed en denk aan de soep. Mooie roofvisdagen gewenst natuurlijk.

Een mooie afsluiter met deze prachtvis van Sander

Beste Totalfishing,
 
Afgelopen zondag ben ik met vismaat Thijs weer een dag op het water geweest. Het werd een dag met een gouden randje! De snoekbaars liet het totaal afweten, geen stootje op de shads. Dan maar eens proberen met de fireball en een klein voorntje. Na een tijd een doffe tik. Na de aanslag volgde een zware dril. Eerst werd nog gedacht aan een grote snoekbaars, maar de staart die na 5 min verscheen nam die illusie weg. 


 
Pas bij de boot zagen we goed wat voor vis er lag. Niet meer massief, maar werkelijk een varken. Een nekgreep was niet meer toe te passen, zo breed! Thijs pareerde de boot vakkundig om de landing tot een goed einde te brengen. Wat was deze vis zwaar zeg. Maar niet alleen het gewicht, ook de lengte sprak tot de verbeelding, 125cm! Helaas hadden we geen unster, maar deze vis hing toch wel tussen de 35-40pond. 
 Sander Paans

* De Homepagefoto is ingezonden door Ron uit Limburg die met dood aas zat te snoeken, waarbij deze ree onder sprookjesachtige omstandigheden voorbij kwam zwemmen.


Nominatie deze week uiteraard voor de prachtige snoek van Sander Spaans.  Van harte gefeliciteerd!

  Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

 Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -