Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 september 2013

... tot dinsdag 17 september 2013

Het is aan alles te merken; onstuimig weer, vochtige ochtenden en veelal woelig water: de herfst is geariveerd! Voor de roofvissers zullen de betere tijden weer aanbreken.


De watervogel zui al aan het samenscholen. Foto Visgids Johan.

Herfstige luchten, prachtig toch, wel een radicale omschakeling maar wat een zomer hebben we gehad zeg!

Kant en kustvisserij. Ja, de meesten zullen wachten op de wintervis maar het water is nog lekker warm zodat de zomervis zal nog wel even zal blijven hangen.

Toch zul je al heel snel de wintervis gaan vangen want persoonlijk denk ik dat het met het aantal lichturen per dag te maken heeft wanneer de wintervis zich meldt. In het Calandkanaal wordt bij tijd en wijle al een leuke maatse wijting gevangen. De zeebaars zal zich de komende maand gaan volvreten aan voornamelijk vis, hetzij makreel, hetzij de vroeg gearriveerde wijting en steenbolk.

Vlissingen tot aan Westkapelle was matigjes, met wat zeebaars, bot en schol. Ook hier is het wachten op de wintervis. Volgende week zaterdag is de grote wedstrijd van Westkapelle aan deze stranden in de buurt van Westkapelle.
Van Westkapelle tot Domburg redelijke vangsten, met afgelopen weken helaas veel wier wat het plezier aardig temperde.

De vangsten bestonden uit zeebaars en bot, 's avonds wat tong. Banjaard was matigjes, met wat bot, zeebaars en af en toe ene gladde haai, 's avonds was er kans op wat tong. Westenschouwen en Burgh Haamstede was slecht, er is haast niets te vangen daar.


Grondels nemen een prominente rol in bij de vangsten in het Rotterdamse Europoortgebied.

Europoort was redelijk tot goed, de Papegaaienbek zelfs prima: tong, zeebaars en al wat wintervis. De Yangstsehaven was redelijk, wel veel klein spul vanaf het noordelijke strandje. MV 2 deed het matig: wat scholenbaars en af en toe een vette baars. Op 28 september wordt hier het Zoute Federatief Kampioenschap gehouden.

Dintelhavende is de 'place to be' qua wedstrijden, het afgelopen weekeinde waren er hier twee. Zaterdag 14 september eerst de koppelwedstrijd, uitstekend georganiseerd door HSV de Slufter, met veel vis: vooral bot en dikke grondels voerden de boventoon, daarnaast was er ook paling, zeebaars, fint, wijtinkjes en steenbolk.

Op zondag werd tijdens de zevende bekerwedstrijd van de Zeenaald zelfs een knorrepos gevangen. Bert Heukels en Jim Sonnenschein gingen zaterdag met de hoofdprijs voor de koppels aan de haal, Ronald van Os won het A-vak terwijl Jeroen den Engelsman het B-vak wist te winnen.

De Nieuwe Waterweg is nog steeds goed voor tong. De regenval zal het zoute water terugdringen maar voorlopig gaat het nog prima. Over een maand komen de gullen weer de Waterweg op. Het Calandkanaal is redelijk, met op afstand wijting en steenbolk, en soms nog wat tong, makreel of zeebaars.


Dintelhaven,prima vangsten afgelopen weekeinde.

De pier van Hoek van Holland is enkel voor de doorgewinterde zeebaarsvissers aantrekkelijk, en de stranden van Hoek van Holland tot aan Monster zijn slecht. De Eurovissers hielden hier zaterdagavond een competitiewedstrijd en er werden slechts tien vissen gevangen door dertig man. Kevin v.d. Toorn wist deze wedstrijd te winnen met 2 botten. Van Kijkduin tot aan Scheveningen is er zeebaars en bot te vangen, net als op de overige stranden richting Den helder.

W.K. Junioren
Van 21 tot en met 28 september vindt in Mellilla, een stukje Spanje in Marokko, het Wereldkampioenschap Kustvissen voor junioren plaats. Het Spro/Sportvisserij Nederland team bestaat dit jaar uit Kees Gillissen, Lennard Noorthoek, Pim Fase, de broers Joeri en Kristiaan Minderhoud en de coaches Frank Peene en Henri Karremans.

Een jong en onervaren team, alleen Kees heeft al een 'cap', maar het is een groep die er voor zal gaan ........... Het zal moeilijk worden om de prestaties van vorig jaar te herhalen, want een wereldkampioenschap als team en een eerste en tweede plaats individueel zijn bijna niet te verbeteren! De opening is op zondag 22 september, de officiële training en wedstrijden starten op 23 september.


Nederland Junioren Team W.K. Kust.

Bootvisserij
De Westerschelde is redelijk, met tong en zeebaars als hoofdmoot. De geankerde visserij zal vanaf nu beter gaan lopen, de wintervis zal zich eind van deze maand gaan melden en dat geeft altijd weer een tevreden gevoel. Vooral bij de EFSA, de vereniging die traditioneel vanuit Scheveningen op de grote kotters vist, is het in het najaar en begin van de winter altijd bal. Ga eens kijken bij deze actieve bootvisvereniging.

De makreelvisserij loopt op haar einde, en de wrakvisserij op zeebaars en kabeljauw gaat gewoon door. Zelf ga ik 27 september met de Valkyrie mee van Eef Hoek op zeebaars, ben benieuwd! De inschrijvingen voor het Penn Grevelingen Tournament op 11 januari 2014 op de Grevelingen lopen als een speer. Binnen anderhalve week waren al 150 plaatsen van de 196 weg, dus wees er snel bij!!

W.K Bootvissen 2013 vanuit Setubal, Portugal
Nederland heeft de tiende plaats behaald bij het Wereldkampioenschap Bootvissen. Italie werd weer eens wereldkampioen en ook werd de Italiaan Marco Volpi individueel opnieuw Wereldkampioen. Volgend jaar in mijn geliefde Weymouth is er voor ons weer een kans.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week

Temperatuur is flink onderuit gegaan en de nodige neerslag kwam naar beneden, wordt er nog gevangen?

Ja hoor, maar het was écht met de dag verschillend. Zo waren er vissers die er twee dagen achter elkaar op uit trokken om wat roofvissen te vangen. De eerste dag moesten ze het met één aanbeet doen en die vis wist zich ook nog te lossen. Tijdens de tweede dag op hetzelfde water kwamen er meerdere snoeken boven water, waaronder enkele metersnoeken!

Ook waren er weer enkele meldingen afgelopen week van 120+ snoeken. Deze rovers gaan zich nu goed vol eten zodat ze straks, als de watertemperatuur na de winter weer op een graad of tien is, zich weer kunnen voortplanten. Ook opvallend bij de meldingen van de roofvissers is dat er dit jaar weer veel kleine snoek is waargenomen en dat is heel positief te noemen natuurlijk. Veel snoeken afgelopen week op dood aas en spinnerbaits.


Ze blijven leuk, deze kleine rakkers.

Snoekbaarzen - waren nog het beste te vangen met dropshotten, langzaam voortbewegend over de bodem met vaak heel kleine, langwerpige shadjes als aas (tot een centimeter of acht). Af en toe een grotere vis tussendoor maar in doorsnee veel kleine snoekbaarzen. Wel al vaker wat meer vissen bij elkaar en nog niet ver afgezakt (vaak tot een meter of acht). Ook was dropshotten de beste methode afgelopen week op de baarzen, op deze manier kon je ze nog redelijk aan de schubben komen.


Waakzaan als altijd, deze ganzen.

Meerval - opvallend en dan vooral op de Maas waren de meldingen van karpervissers die in de nacht op hun boilies meervallen vingen. In doorsnee vissen tot een centimeter of zestig maar ook enkele uitschieters tot 182 centimeter. Nu is de vraag natuurlijk of ze de geur van de boilies waarnemen en daarom toehappen. Wel even over nadenken als roofvisser om hier profijt uit te trekken!

Roofblei en winde - ok nog enkele meldingen en deze vissen kwamen al vaak van weer iets dieper dan normaal.

Rond het weekend zijn de voorspellingen dat het weer iets beter gaat worden. De wateren zijn weer gevuld met vers water en ook staat er meer stroming op de rivieren. De vangsten zullen zeker weer toenemen, dus ga er lekker op uit en geniet er van.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.


Hallo Vissers, heerlijk wezen vissen op het Noordzeekanaal...


...met de porta-bote op snoekbaars....


...Met de dropshotmethode ving ik een bot op een hele bliek. Het moet niet gekker worden met Luc. Voor info over porta-bote zie : www.gbt.nl  Visgroet Lucky Luc Mom.


Spiegelbeeld?


Beste Total Fishing, de jeugd heeft de toekomst, ook met het vissen. Ondanks dat onze dochter Anke (10) niet altijd het geduld heeft, gaat ze wel graag mee vissen. Regelmatig vangt ze helemaal zelf een visje zoals deze mooie zeelt van iets meer dan 30 cm. Gevangen met een worm, die ze ook zelf aan de haak heeft gedaan. Met vriendelijke groet, Ed.


Veel jong klein wild langs de waterkant.


Weer een prachtige bak van het monumenten water.


De winterkoning zal binnerkort weer heer en meester zijn.


Een mooie roofblei die ik met doodaas heb gevangen ongeveer 65 centimeter, zwemt weer. Groet, H. Yilmaz.


Tijdens het slepen slaat de hengel krom en o wat zijn we blij.


Beste TF, een van de laatste warme avonden leverde deze mooie winde op aan een broodkorst. Groetjes, Jöran.


Na een hele pittige dril was het dan zover  Een fotomoment met je vriend, Visgids Johan.


Close-up van een keiharde vechter, Visgids Johan.


Hallo Total Fishing, het mag duidelijk zijn dat de herfst is begonnen.


...De afgelopen week daalde de watertemperatuur op de Rijn/Lek met 2 á 3 graden....


...Het sein voor de roofblei om zich nog flink tegoed te doen voordat de winter straks gaat beginnen.


De ochtend begon rustig met zo af en toe een aanbeet, maar plotseling was de vis helemaal los! Wat een spektakel, double hook ups, knal harde aanbeten, een gierende slip en prachtige vissen.
Wat wil je als visser nog meer. Groetjes van Thomas en Hennie


Futen vliegen niet graag.


Twee dikke baarzen tegelijk op dubbele dropshot: twee Komodo shads van 9 centimeter met een dropshotloodje van 25 gram aan één hengel...


...Maandag 9 september, na meting een baars van 46 centimeter en één van 40,6 centimeter. Was op Oude Maas aan het vissen, krijg een dreun op mijn hengel, twee tellen later nóg een dreun! Gevecht van tien minuten. Wat komt er boven water: twee dikke baarzen, wist niet wat ik zag.


Een Spro Komodootje op een Gamakatsu Worm Wacky haak (korte steel, ruime bocht en daarmee super om te dropshotten) wist deze fraaie baars te arresteren naast een plantenbed. Groeten van Wilfred van Nunen.


Rick van Roven.nl doet het voor....


....Bekijk het hele visverslag op www.roven.nl


Gefopt aan een verticaalhengeltje terwijl de gasten rondom wierpen, Visgids Johan.


Hallo TF, de vangsten worden weer beter nu de watertemperatuur daalt. Groetjes, Ann-Christin.


De wilde koeien uit het natuurgebied.


De Heer van het Weer gaat over dit soort zaken, aldus Wilfred! Visgids Johan.


Beste TF! Afgelopen week twee keer er op uit geweest om in de buurt op snoek te vissen. De eerste keer wist ik een kleinere snoek te vangen en een mooie vis van 80 centimeter. De tweede keer ving ik drie snoeken. Allemaal groter dan 80 centimeter met een uitschieter van 87 centimeter! Hartstikke mooie dagen gehad dus! Allemaal veel vangstplezier toegewenst! Groeten, Jaap.


Een indrukwekkend inkijkje, Gr. Johan.


Hallo TF, na de Outdoor Fair in Maurik nog een paar uurtjes gevist met deze snoek als resultaat. Groetjes, Ann-Christin.


Een mooi plaatje. Groet, Aad.


Guille Carmona, met een 'pelagic big one' aan de Herring had.


Hallo Totalfishing, Na 105 en 117 centimeter dit jaar in Ierland, Anne nu met 120 centimeter uit Nederlands water. Dank u, Anne.


Ingo met 138cm, aan de 3D Albino Trout shad.


Zondag 15-09-2013, deze prachtige snoek gevangen (115 cm). Het was erg zwaar we hadden maar één vis en wat voor een! Van mij mag de winter beginnen. Met vriendelijke groeten, Michel Brasser.

Deze keer de nominaties voor de roofblei van Thomas en de snoek van Michel. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -