Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 november 2015

... tot dinsdag 17 november 2015

Veel wind afgelopen week, maar er is toch nog gevist. Vooral de snoekbaarsvissers hebben hun vangstfoto's naar info@totalfishing.nl ingestuurd.


Een aalscholverexplosie.(foto: Piet Driessen)

Laatste zeebaarskriebels 

Door Joop Folkers

Hoe bedoel je veel wind! Vanavond krijgen wederom een puist wind, kracht 8 tot 10, uit het zuidwesten. Ja natuurlijk mogen we niet klagen en hoort dit bij datgene moeder natuur heeft bedacht maaarrrr…. liever niet, want ons zeebaarsseizoen gaat op deze manier weer uit als de bekende nachtkaars.

Omdat de wind gisteravond rond 19:00 uur weg zou vallen kreeg ik toch nog effe lelijk de laatste zeebaarskriebels en ben ik toch nog effe richting Waterweg gegaan.



Ik mocht zowaar niet ontevreden zijn want ik kreeg vier aanbeten waarvan ik er twee wist te verzilveren! De grootste baars was precies 56 centimeter. Mijn maatje deed het net nog een snippertje beter en ving drie vissen waarvan de grootste net de 60 aantikte.

Beste kunstaasje was alweer de Black Minnow nu in de geel-parelmoer kleurige uitvoering!

Rond 21:00 uur trok 'vriend wind' het bestand in en begon weer uit volle borst te blazen! Tijd om naar huis te gaan.

Maaarrr... onze 16 november baarzen staan weer op de lijst. Misschien na het weekend weer één kansje pffff!

't Gaat wel heel snel voorbij op deze manier!

Stekel ze,
Joop.
  

Vangst IJmuiden

Door Hans Hendriks 

Storm, wind en regen houden Hans zelfs tegen. Ik ben niet verder geweest dan de kop van de haven achter het restaurant. En dan ook nog als toeschouwer.

Er stonden daar een aantal mannen te vissen waar van een uit Brabant.

Hij wist mooie wijting te vangen en op deze lijn een puitaal erbij.


Voor velen blijft dit een mooi uitwijkpunt of zelfs vaste plek. Ideaal want je vist naast je auto.

Tot volgende week,
Hans


Afgelopen week een ochtend met een dipje in de wind maar niet de moeite om met de boot er op uit te gaan. Maar ja je wil natuurlijk toch vissen mijn zoon was vrij en mocht kiezen een kantsesie op de snoekbaars of toch proberen nog een zeebaars te vangen.
Het is voor ons vijf minuten rijden om op de eerste stek te komen en kozen dus voor het zeebaarzen. Het zeewater door het zachte weer nog steeds rond de 13 graden.
Het was natuurlijk niet makkelijk maar we hadden er toch nog weer een paar weten te verleiden. Al met al voor ons een geslaagde ochtend en lekker uitgewaaid. Groeten Jac. Roofvisgids4you.nl


Ik hoor het riet ruisen. (Foto Piet Driessen)


Hallo! Hierbij een mooie snoekbaars van 93 centimeter die we hebben gevangen met een 25 centimeter shad van Spro. In het volledige filmpje hebben we nog een aantal snoekbaarzen gevangen met fireball systeem en een kleine spiering en verder een aantal mooie baarzen van rond de 45 centimeter en 5 a 6 mooie snoeken. We hebben ook een filmpje gemaakt. Mvg,Tobias Stuurman, King Fishers Nul-Tien.




Hier zal toch wel vis zitten.


Een keiharde verticale aanbeet leverde een schitterende vis op.


Met vismaat Henk Broers weer een heerlijke dag op de rivier beleefd. De dag begon moeizaam, maar in de loop van de middag kregen de snoekbaarzen er zin!..

...Met enige regelmaat werden de Komodoshads knetterhard gearresteerd! Groeten van Wilfred van Nunen.


Woensdag 11 november was een feestdag in Belgie, dus gaan vissen op een Nederlandse rivier. Samen met mijn vismaat 19 stuks baarzen en snoekbaarzen gevangen. En als kers op de taart deze zware, sterke snoekbaars…

…Een nieuw pr snoekbaars van 92  centimeter gevangen met een V-staart shadje op een loodkopje van 17 gram. Toen de vis in het schepnet zat viel de shad uit de bek van de vis en zagen we dat de haak half open geplooid was. Dus een beetje geluk was er wel bij. Tight lines, Werner Rits.


Fraai getekend, deze rover.

Deze keer de nominaties voor de snoekbaars van Werner. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -