Actuele Vangstberichten tot dinsdag 17 november 2009


... tot dinsdag 17 november 2009

Raar weer! Een mix van regen, harde wind, een schaars zonnetje en hoge temperaturen voor de tijd van het jaar. De berichten zijn dan ook wisselend en de voorspellingen vertonen vooralsnog geen stabieler weerbeeld. 


Afgelopen zondag af en toe een drup en vooral zonnig. Levert mooie en kleurrijke plaatjes op van parels op de herfstbladeren. Groet, Jelle.

Zout door Arthur van Tienen

Kantvisserij

Super, overal veel wijting en schar te vangen, vooral in het donker met mooie gullen er tussendoor. Calandkanaal was verrassend slecht afgelopen weekend, bij twee wedstrijden had de winnaar slechts 7 vissen terwijl je in de Dintelhaven, het  Beerkanaal en de Amazone haven je eigen helemaal klem vangt aan de vis, voornamelijk wijting, steenbolk, schar en gul.


Rammelende toppen genoeg tijdens de sessie van vandaag, maar dit keer hadden de scherpgetande rovers de overhand. Gelukkig zaten er ook hele mooie tussen van rond de 35 cm, dus daar had je een prachtige aanbeet plus leuke sport aan…...

Waterweg prima, hoe groter het tijverschil hoe meer vis. Stranden overal prima, vooral de avonden. Afgelopen weekend de eerste naselectie Dames en Jeugd geweest in het Europoortgebied. Amazone haven en Dintelhaven, veel vis. Voor uitslag kijk op de site van Sportvisserij Nederland (verslagen). Zaterdag as. de eerste naselectiewedstrijden Senioren te Zeeland.


De schar had het moeilijk om de wijting voor te zijn en die kwamen dus in mindere getale boven water. Volgende keer hopelijk weer wat meer schar en een gulletje tussendoor. Visgroet van Lucky Luc Mom

Bootvisserij
Noordzee, het kan niet op, geankerde visserij uitmuntend als er niet teveel wind staat, schar, dikke wijting en gul. Wrakvisserij aantrekkend, Grevelingen, wisselende vangsten maar over het algemeen goed. Oosterschelde toppie met veel vis, wat kleiner dan op de Noordzee, maar toch helemaal okidokie.

Tot volgende week! Arthur


Roofvis door Piet Driessen

De roofvissers die het kleine water opzochten hebben een prima keuze gemaakt daar op de kanalen, beken, sloten en vaarten best goed is gevangen. Als je met twee vissers op pad ging kwam het vaak in de dubbele cijfers. Op het grote water wel op zijn tijd een mooie zware vis, maar daar moest je het vaak maar met een enkele vis doen, en zo maakt een ieder zijn keuze natuurlijk om welk water je op gaat zoeken.

Jerkbaits en spinners op klein water de toppers en op groot water waren het toch de doodaas vissen die de vissen konden verleiden. Wederom opvallend dat de kleur geel en wit goed scoorde op de snoeken, en de Makreel bij het doodaas wat vaker op de lijsten stond.


Deze week kon je goed merken dat er veel regen aan zat te komen. De aanbeten van de roofvissen die er waren moest je dan ook echt verzilveren, van een tweede kans was geen sprake. Groet Sjak Kroet.
 
Snoekbaars is op de rivieren nog niet wild, maar het water wat deze week naar beneden valt zal die wel weer in het voordeel van de vangsten gaan leiden. Verder nog veel meldingen dieper dan 10 meter.
 
Baarzen waren ook duidelijk wat voorzichtiger afgelopen week, maar werden ze gevangen dan waren het nog wel vaak mooie vissen. Opvallend veel meldingen dat de vissen heel kort tegen de bodem stonden, en kunstaas dat iets te hoog werd gevoerd niet werd gepakt.

Hier ook weer geel en groen een prima kleur om de vissen mee te verleiden en ook veel meldingen van vooral heel klein kunstaas. Spinners ook graag genomen door Perca.
 
Het weer blijft wisselvallig en met wind, regen en een redelijke temperatuur wil wel vaak zeggen dat er best roofvis is te vangen aankomende week. Dus lekker gaan, en veel succes natuurlijk.

Witvis door Willem Stolk

Bert & Leo Clinic - Afgelopen zondag gaven Leo en Bert een live clinic aan de waterkant. Frans Luijckx was erbij: “Door omstandigheden werd het uiteindelijk niet vissen in de IJssel maar het Zwartewater bij Hasselt. Diep en breed water en een mooie stek om 7 goed gemutste sportvissers bij elkaar te zetten. Vijf fanatieke winkeliers,  twee supervissers (Bert en Leo) en 2 vertegenwoordigers van SPRO (en een “razende reporter” van Witvis Totaal).

Het was hartstikke leuk, er werd ondanks het weer (het begon met 2 uur lang veel regen) door iedereen gevangen. Maar Leo en Bert lieten wel zien hoe het moest. Bert ving de dikste brasems. Gerrie Otten werd kampioen ‘bijzondere vangst’ met een rivierkreeftje die aan zijn korf vastzat. Na een korte uitleg en de nodige tips werden de visplaatsen ingenomen.

Cadeautje van SPRO: Alle winkeliers kregen een Leo Koot Team Feeder en een Black Arc molen om direct uit te proberen. Dat was een mooie verrassing. Iedereen ving, weer of geen weer. Een uitgebreid verslag over dit water en de gebruikte technieken kunnen jullie in een volgende Witvis Totaal lezen.

Match Masters - De eerste wedstrijd van deze populaire competitie zit erop. Het was ook hier moeilijk vissen i.v.m. de relatief harde wind. Gerard Paans won deze eerste wedstrijd met bijna 18 kilo! De toon is gezet en het is nu afwachten wat er tijdens de komende wedstrijden zal gebeuren. Vissen met de slider op diep water blijkt keer op keer effectief en is een leuke afwisseling en weer eens wat anders dan feederen.

Barbelen
Kregen we weken geleden nog tientallen berichten binnen van barbeelvangsten… Nu is het echt stukken minder. Af en toe krijgen we bericht van een ‘verdwaalde’ barbeel. Maar, toch blijven de fanatiekelingen erop vissen, want een kleine temperatuurstijging kan de barbelen doen azen. We zullen zien wat de winterervaringen zijn…

Havens
De havenvisserij is in volle gang. En, er wordt aardig gevangen. Mooie voorns, maar ook veel kleinere vis. Leuk om met de korte stok te doen! Maar, ook steeds vaker zie je de korte matchhengel verschijnen.


Overige vangstberichten:


In Engeland visten ze afgelopen week met Savagegear kunstaas op…....


..... Zeebaars!


Enkele prachtige exemplaren kwamen boven water…..


.... Genieten geblazen! Groet, Mads Grosell


Hollands najaarslandschap.


Mooie grote brasem voor Berti Bovens.


Beste T.F. Gisteren, samen met vismaat Rik, op barbeel gevist. De barbeelgoden waren ons gunstig gestemd. We wisten weer enkele exemplaren te misleiden…...


Als rechtgeaard katholiek laat ik een kaarsje branden voor veel meer regen…. veel meer… dan komt het ook goed met onze barbeelvangsten. Groet


Knappe barbeel gevangen op de Illex plug. Groet Franz en Bert.


Bijzonder fraai gevormde wolkenpartijen. Groet Franz.


Beste T.F. De karpers schijnen niet echt op te houden met azen bij mijn hengels. Dit ondanks dat het al midden november is! Groetjes, Bram.


Toch nog een visje kunnen vangen in de kou! Namelijk deze 29 pond schubkarper. Groetjes Bram.


Hierbij twee foto’s van een vissessie van een collega van mij, Bart Sanders. Hij is net zo gek van vissen als dat ik ben…...


...... Hij vist alleen op karper en dat is dan alleen niet zo mijn ding. Wel hele mooie vissen! Groet Bertino.


Een prachtig najaars spiegeltje van een diep Frans water gevangen op een combinatie van de nieuwe Mach 1 pellets en boilies van Nashbait.


Een prachtige frisse avond in afwachting op wat komen gaat, mooier kan haast niet! Vriendelijke groeten, Michiel Martijn.


Zaterdag hadden we afgesproken om de hele dag eens te gaan “Rappen” met de Spro Rapper. Ondanks dat ik mijn hele kast vol jerkbaits heb hangen, behoort de Rapper nu tot mijn favorieten. Groet Eddy.


Het resultaat van een middagje vissen in het Spui (Zuid-Holland): zes 40+ baarzen. Eén op de foto van 44cm. Groetjes Luc van Gilst.


In Utrecht een partijtje nieuwe Dull Shads van Spro ingeslagen. Buurman Peter ving er enkele mooie glasogen aan én een dikke baars van 46 cm. Groeten van Wilfred van Nunen.


Prachtige foto vanuit Duitsland, gemaakt door Franz.


Hoi T.F. Afgelopen dinsdag met Bertus het grote water opgeweest op snoekbaars. We hebben de dag door leuke vangsten gehad. Een aantal mooie vissen ertussen waarvan we ook nog enkele onderwateropnamen gemaakt hebben. Voor het complete verslag kun je terecht op www.snoeken.net. Groet, Pieter Nederlof.


In Utrecht een partijtje nieuwe Dull Shads van Spro ingeslagen. Soepele shads met een heel verleidelijke kwispel, die door de snoekbaarzen zeker niet saai werden gevonden. Groeten van Wilfred van Nunen.


De snoekbaarzen doen het nog steeds op de Woutshad. Dit prachtig plaatje wil ik jullie niet onthouden. Gr. Wout.


Beste Total Fishing. Deze week een drukke week op de universiteit. Maar… tussen het leren door werd er ook een aantal keer gevist. De snoekbaarzen gingen na zonsondergang goed los. Dubbel hookups waren dan ook geen uitzondering! Groet.


Dikke snoekbaars afgelopen donderdag…..


...... Groet Franz en Bert, www.predator-fishing.de


Beste Total Fishing. Hoewel ik nog maar net 9 ben, heb ik toch al een beetje een eigenwijze smaak qua kunstaas. Zo ook afgelopen week!! Terwijl papa het ging proberen met allerlei pluggen, ging ik lekker eigenwijs aan de gang met een snoekbaarsimitatie. Deze 85-er had daar toch meer trek in. Wat een supervis voor Pieter Molendijk.!!


De snoekbaarzen doen het nog steeds op de Woutshad. Mil met een mooie vis gevangen aan de Woutshad Gr. Wout.


Nog een plaat van een snoekbaars. Groet Franz en Bert.


Hallo T.F. Gister alles zeiknat, maar deze dame maakte alles goed. 85cm Lang en gevangen met een sleepsysteem met daarop een getakelde spiering van 20 cm. Groet, Ronald.


Beste T.F. Afgelopen vrijdag gevist met mijn vaste vismaat vanuit de boot in recreatiegebied Midden-Delfland. Tactiek was deze keer het verleiden van de snoek met een dode aasvis (voorn). Helaas was de snoek deze dag niet te verleiden, wel deze mooi snoekbaars. Na een stevige dril landde mijn maat deze dikke vis van 89 cm feilloos. Leuk detail is dat wij op het punt stonden op te ruimen, een vis op de absolute valreep dus!!  Mvg. Robin Schotborgh.


Bij de finale van de snoekbaarswedstrijden op de Lek wist Ron Heijne deze geweldige snoekbaars van 98,3 cm (jaja, precies gemeten) te vangen. Een fantastische vangst! Vismaat Daud Kalschoven wist deze prachtige foto te maken. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo T.F. Dinsdag toch maar gaan vissen ondanks de slechte weersvoorspelling. Nieuw pr van 99 cm gevangen aan een bruine sneaky schad van Henk Tielens. Groet Matthy.


Dreigende luchten. Groet Jelle.


Ook kwam de goede Sint nog even langs.


Zondagmiddag nog een paar uurtjes gevist met Robin en Pim. Gelukkig kwamen er nog een paar Pieten voorbij in een bootje, dan hadden we tenminste nog wat te kijken, want de snoeken hadden geen zin: 2 missers, maar niks gevangen met z´n drieën.


Zaterdag hadden we afgesproken om de hele dag eens te gaan “Rappen” met de Spro Rapper. Ondanks dat ik mijn hele kast vol jerkbaits heb hangen, behoort de Rapper nu tot mijn favorieten…....


....... Mede door het lichte gewicht van slechts 49 gram is deze langzaam zinkende jerkbait met gemak de hele dag te werpen zonder vermoeide armen…....


...... Ook Hein is nu zeer enthousiast over de Rapper en zal hem zeker niet thuis laten! Gr. Eddy te Mebel.


Hallo TF, Deze week kon je goed merken dat er veel regen aanzat te komen. De aanbeten van de roofvissen die er waren moest je dan ook echt verzilveren, want van een tweede kans was geen sprake.Het hangt nu echt af van de roofvisser, let vooral op de kleine details, de actie en presentatie van je kunstaas zijn nu vooral met veel regenweer doorslaggevend zodat je toch die ene snoek kunt vangen! Sjak Kroet.


Hallo Total Fishing. Na een half uurtje struinen met de spinhengel ving ik met een big belly deze aardige snoek van 88cm. Met vriendelijke groeten Erwin de Vuijst.


De snoek is volop bezig om zich dik te eten voor deze winter! Grt. Thijs Langwerden.


Net geen meter maar toch mooi. Gevangen met het jerken met een Jerkobait in de baarskleur. Met vriendelijke groeten, Jochem.


Na een buitje…


Zaterdag de polder ingetrokken en een heel mooi getekende snoek gevangen op de baby-buster die door zijn vangkracht steeds hoger raakt in mijn favoriete aaslijst. Gr. Debaes Bart.


Mooie snoek gevangen op de rivier en mooie drilfotoos gemaakt, allemaal 90+ers. Groeten Erwin.


Mooie herfstsnoek van 103 cm voor Anne Barthelemi!


Beste Total Fishing. Tijdens korte sessies nog een paar mooie vangsten gedaan waaronder deze volgevreten snoek van 105cm vanuit de bellyboot! Groet.


Afgelopen week worden de condities voor het snoekvissen alsmaar beter hier in de omgeving…...


..... De late herfst is er en het water begint meer helder te worden en dat betekent snoek-hectiek!.....


....... Mads Grosell trok er afgelopen weekend op uit met klanten en ondanks dat het niet gemakkelijk was…..


.... Kwamen er toch een heel stel mooie snoeken uit!.....


....... Diverse grote exemplaren werden verleid met de jerkbait…..


..... Groet Mads Grosell.


In Ierland zijn de afgelopen tijd weer een aantal snoekvissers met visgids Ferdinand Heijerman op stap geweest op het mooie Lough Derg. Op sommige dagen was het mooi rustig weer, op andere dagen deed de herfst van zich spreken met wind en regen. Er werden weer een flink aantal mooie snoeken gevangen waaronder die van Jelle


Marcel ving bij Ferdinand zijn nieuwe PR met deze dikke Ierse snoek van 109 cm.


Christiaan ving bij Ferdinand zijn nieuwe PR, toevallig ook 109 cm! Voor meer informatie en veel foto’s over het vissen in Ierland bij Ferdinand kun je terecht op: www.pike-ireland.net


Hallo T.F. Ik ben gisteren naar het Haringvliet geweest. 8 Snoekbaarzen en een mooie baars van 48 cm. Verder nog een snoekfoto van een 101cm vis. Groet, Frank Mylle.


HalloT.F. Ik ben afgelopen zondag weer wezen vissen met Jelte en Jan. Ik werd verbannen naar mijn eigen boot en de beide heren mochten zich vermaken in de boot van Jelte. Zij begonnen met verticalen en ik begon te slepen. Ik volgde een mooi taluudje in de hoop een dikke vis te haken…............


.......... De Grandma die aan mijn speld hong tikte telkens de bodem aan en toen sloeg mijn steunhengel krom. Eerst dacht ik dat ik vast zat aan de grond, eenmaal de hengel uit de steun begon de “grond” te zwemmen en wist dat dit om een serieuze vis ging….......


..........1.20!!! Wat een buffel. Dus bij deze heren weer bedankt voor de mooie foto’s. Oh ja en Siebe….......daar ben ik weer!!!

               

Deze week nominaties voor de karper van Bart, de brasem van Berti, de snoekbaars van Matthy en de snoek van Johan! Van harte gefeliciteerd! 


Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                                                                                       
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -