Actuele Vangstberichten tot dinsdag 17 mei 2011

... tot dinsdag 17 mei 2011

Voor de roofvissers is het nieuwe seizoen alweer bijna in zicht. Velen zijn de matrialen aan het klaar maken en boten worden nog eens goed nageken. Voor het weekend ziet het weer er zomers uit! Met tempraturen van rond de 23 graden en een zuiden wind met kracht 3, is het zeker langs de kust goed vertoeven!


Verscholen in het hoge gras, tóch nog gespot.

Het kan niet op: warm weer, mooie vangsten van zowel de kant als de boot, perfecte combinatie!

Kantvisserij
De geep is goed los, je kunt ze werkelijk overal vangen in Zeeland op dit ogenblik. De Zuid-en Noord-Hollandse kusten zijn nog niet “geperig”, maar wanneer je Zeeland aandoet en vooral rondom de Oosterscheldekering en Oosterschelde zelf, is het puik. Zelfs de bootvissers die aan de tweede selectie Boot meededen op de Oosterschelde, vingen geep op een slimme manier!

Komend weekend weer prachtig weer voorspeld, dus pak die kans en probeer de zilveren speren te vangen. Voor de rest was en is de visserij bij Westkapelle prima. Komend weekend wordt op de stranden van de Baaiweg de tweede wedstrijd van de Penn Club Competitie vervist van 10.00 tot 14.00 uur. Wordt weer een  spannende aangelegenheid.

Ook de makreel is weer gearriveerd en kan in Zeeland en de Oosterschelde alweer worden gevangen. De zeebaars is actief en de dikke meiden en jongens laten zich prima vangen. Waterweg en Beerkanaal beginnen hun vruchten af te werpen, fint is er nog niet hier.

Verrassend veel vis afgelopen week op de ondiepe stuken na de stormvloedkering, aantallen van 40 stuks waren niet overdreven. Dikke botten en zeebaarsjes, al een paar tongen gevangen en natuurlijk de nodige palingen. De wolhandkrab is enigszins teruggewezen, de gul is bijna weg en vooral het Beerkanaal zal de komende weken productief worden qua zeebaarsvangsten.

Vergeet ook het Hartelkanaal niet, vooral met levende steurgarnaal is het raak. Verleden week heeft er iemand een bekeuring gekregen aan de Grevelingen omdat hij met een schepnet steurgarnalen aan het vangen was. Check even of dit mag, ik weet het niet zeker en ga hier achteraan. Volgende week meer hierover. Bedenk wel dat je altijd je Vispas bij je draagt aan en op de Grevelingen. Pier Hoek van Holland domein van de zeebaarsvissers, zowel overdag als ‘s nachts is het hier druk.

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn grillig. Afgelopen zaterdagavond hadden de 50 deelnemers aan de vijfde competitiewedstrijd van de Eurovissers hier een voorbeeld van: de winnaar ving 23 vissen, degene die naast hem stond ving 10 vissen. Vooral kleine bot, soms mooie botten, een dikke tong en een flinke zeebaars van 56 cm., maakte het tot een mooie avond.

Bootvisserij
Wrakvisserij vooral gericht op zeebaars, gul zit er ook redelijk tot goed. NK Kleinbootvissen vanuit ‘s-Gravenzande was heftig afgelopen zaterdag, net op het kantje qua wind. De winnaars hadden 34 kilo, voornamelijk schar. EFSA Festival van afgelopen zaterdag en zondag nog geen uitslag, houden jullie tegoed tot volgende week of kijk op de site van de EFSA,
www.efsa.nl.


Luc Coppens (vertegenwoordiger Nash) met Tony Lemmens (vertegenwoordiger van Pure-Fishing), beiden verslaafd aan het zeebaarzen geraakt. Groet, Leo Stoutjesdijk.

Grevelingen overdag haring, zodra de zon weg is en de duisternis valt komt de wijting, leuk om een keertje op een avond een trip te boeken. Oosterschelde van alles wat, nog wat schar, bot en schol. Geankerde visserij voor de kust vooral inde zuidelijke helft uitstekend, schar, bot, schol en al wat tong. De wijting gaat zo’n beetje weg en de vangsten worden minder, wachten is op de eerste gladde haaien.

Casting
Afgelopen zondag de tweede wedstrijd gehad van de DSF op de Maasvlakte bij Falck Risc, wederom was Erik Opdebeeck, onze sympathieke Belgische vriend, de beste van het stel met dik 236 meter. 5 Juni de volgende wedstrijd, kom eens kijken naar deze prachtige vorm van hengel- en reelbeheersing.

Tot volgende week, Arthur

Ook deze afgelopen week bleven barbeelvangsten op de Nederlandse rivieren erg ver achter. De laatste weken was steeds de verwachting dat het beter zou worden, maar het heeft er alle schijn van dat het juist slechter wordt. Waar het precies aan ligt is nog gissen.

De paaitijd? Het wegtrekken naar paaigebied? De watertemperatuur die toch weer licht zakte? Het blijft een beetje giswerk. De vangstmeldingen waren echt minimaal. Slechts een enkeling kreeg een aanbeet en kon die verzilveren. Dit voorjaar zal de barbeelvisser geduld moeten hebben. Een voorspelling is niet te doen.

 
Dat het elke week beter zal worden, zeggen we al weken, daar begin ik niet meer aan…

Afgelopen zaterdag heb ik zelf nog gevist op een plek die ik drie dagen lang heb aangevoerd met rode pellets. Op andere rivieren is daar succesvol mee voorgevoerd en op de visdag zelf hebben ze uitstekende resultaten behaald. Donderdag begon voor het voor mij met voeren. Omdat ik er toch was, heb ik een uurtje gevist en wist gelijk 2 barbelen te vangen.


Mooi moment om de vis terug te zien glijden in zijn element.

Op vrijdagmorgen vol goed moed terug en 6 uur later droop ik naar huis af zonder één enkele tik gezien te hebben. Ook na deze sessie liet ik een ruime emmer pellets achter. Zaterdagmorgen zou de uiteindelijke vissessie zijn. Na een snelle kleine barbeel werden er alleen nog wat brasems en windes gevangen.

Tijdens de gehele sessie van bijna 7 uur wisten we uiteindelijk 7 barbelen te landen, waarvan 5 amper een lengte van 30 cm haalde. Gezien de algemene omstandigheden een zeer goed resultaat. In augustus of september doen we dit een keer over.


Mooie vangst voor…


...Kees Kempenaar, met een pracht van een Waalbarbeel.

Groeten en tot volgende week, Frans


In de eerste week van mei met twee andere Hobie kayakvissers een fantastische week doorgebracht in de Skarnsundet fjord ten noordwesten van Trondheim…

 
...Veel gul, koolvis, pollak en zeeforel gevangen in een prachtige setting en in overwegend mooi weer…


...Groet’n, Theo Boiten, Groningen.


Afgelopen week enkele dagen op zee geweest met Philippe van de Coralia II vanuit Nieuwpoort. Met een zeetje als een spiegel en prachtig weer, waren het weer mooie dagen. Omdat iemand z’n rekening niet betaalde, was er weinig stroom, maar desondanks nog enkele mooie vissen weten los te peuteren.

We visten met de jig en pilker met wisselend resultaat van wrak tot wrak. Niet alle vissen geraakten op de foto omdat het soms wat ‘druk’ werd. Wel weer enkele keren gestoord geweest door collegavissers die met draaiende (!) motoren over het wrak begonnen te driften, telkens weer een spijtige zaak.

De vis verschuwt en frustraties volop… Al bij al toch goed geamuseerd en dat telt toch ook mee. Philippe wist ze weer te vinden zoals we dit van hem gewoon zijn! Groet, Matty.


Beste Total Fishing, ze zijn er weer: Zeebaarzen van formaat! Afgelopen week vele uren mogen proberen om de eerste dikke baarzen aan de haak te slaan. Na een aantal dagen van 1 a 2 kleintjes of niks, met veel geduld toch de eerste grote baarzen gevangen.

Donderdagavond weer met Kim op pad om weer een paar uurtjes in de schemer met zagers onder een schuifdobber te vissen. De tweede worp was het gelijk bingo. De dobber schoot onder, ik sloeg aan en de slip gierde het uit. Wat is dat toch heerlijk! Na een mooie dril kon ik mijn eerste 70+er van het jaar landen….


...Vrijdagavond wederom eropuit met Kim en met Dave Lens, een verwoede karpervisser die het ook wou proberen op zeebaars omdat hij al veel verhalen van mij gehoord had dat het zo’n prachtige sportvis is.

En geloof het maar, ook hij is getroffen door de zeebaarskoorts, want zoals velen vissers weten: als je iemand voor het eerst meeneemt, zullen ze je er gelijk af vissen. Met de grootste en in dit geval 2 grootsten, wat een mooie baarzen pakte hij: 61 en 62 cm en lekker dik. Allen gevangen met zagers onder een dobber. Met vriendelijke groet, Daud Kalschoven.


Ze hebben praktisch overal jongen, die ook binnenkort vliegles zullen krijgen.


Beste TF, voor mijn vliegopleiding zit ik tijdelijk in Amerika. Ondanks het drukke leven van vluchten plannen en uitvoeren, toch nog tijd over tussendoor om een hengeltje uit te gooien. Afgelopen week zodoende mijn eerste meerval ooit gevangen! Het is een Channel catfish van ongeveer 50 cm lang, een prachtig beest! Groeten! Rolf de Jong.


Mijn eerste vis gevangen samen met papa aan de vlieghengel. Met een goudkopje dat ik zelf heb uitgezocht in papa’s vliegdoos. Later ving ik nog een baarsje die groter was, maar daar hebben we helaas geen foto van. Papa heeft beloofd dat ik vaker mee mag met vissen. Met vriendelijke groet, Lieke.


Een drukte van je welste op het water met het mooie weer van afgelopen week.


Hallo Total Fishing, afgelopen nacht hebben mijn man Leo en ik de eerste nachtvissessie gedaan in een lokale parkvijver, en dat was een geslaagde sessie. Mijn man viste met beide hengels met de methodfeeder, en ik viste met 1 methodfeeder en 1 karperhengel. Mijn man kreeg rond middernacht een snoeiharde aanbeet op zijn feeder en wist een mooie karper te vangen van 22 pond op een knoflookboilie…


....Een uur later kreeg ik een mooie fluiter en kon ik een karper landen van 18,5 pond, gevangen op 2 Gulp alive icecream boilies. Daarna heeft mijn man nog 4 karpers verspeeld (3 lossers en 1 lijnbreuk) en moesten we noodgedwongen stoppen wegens dreigend onweer. Groetjes, Antoinette den Os, Oudenhoorn.


Beste Total Fishing, 5 uur ‘s ochtends aangekomen op de stek en het eerste wat ik zag was dat er veel activiteit was in en op het water. Dus gouw ingooien maar en ja hoor…


...binnen 5 minuten schoot mijn hanger bruut omhoog en spoelde de lijn als een gek door mijn vrijloop. En na nog enkele minuten was dit 1 van de mooiste resultaten van die dag…


...De gewichten van deze vissen waren 19 pond, 22 pond, 24 pond, 26 pond en 26,4 pond dus een geweldige dag. Groet, Kyle.


Even een uurtje vissen met een korreltje maïs en zie hier het resultaat. Precies 1 meter torpedo uit het Twentse water. Groet, Arjan Schepers.


Hallo Total Fishing, 10 mei ben ik aan de oppervlakte wezen vissen bij een vijver bij mij in de buurt. Na een half uur was het raak en een grote schubkarper pakte mijn aas. Maar toen nam de vis een grote spurt en zat vervolgens in het riet. Daarna schoot de vis los! 5 Minuten erna ben ik op een ander stekje gaan zitten, met als resultaat een graskarper van 15 kg en 90 cm, mijn pr! Groeten, Jori Aarts uit Nuenen.


Beste Total Fishing, afgelopen week weer een mooie dikke Nederlandse 30+ schub gevangen…


...Pineapple gold van MTC Baits was verantwoordelijk voor deze vangst….


...Werkelijk een instant knaller!! Tight lines, Kees Boezer.


Beste Total Fishing, hierbij wat foto’s die ik heb gemaakt tijdens het (vlieg)vissen in Zweden te Rydaholm bij de familie Van Duinen van
www.rydaholms-stuga.com...


...Zeer geslaagde visvakantie mogelijk gemaakt door o.a. Wilfried van Avicentra te Monster. Groetjes, Rinus Hertogh.


Roland Steinberger van het FOX Rage- Team uit Oostenrijk had een heerlijke avond met deze mooie meter.


Beste TF, we hebben er weer een prachtige week in Zweden op zitten. Werkelijke zomerse omstandigheden zo vroeg in het voorjaar. Vismaat Ronald wist eindelijk zijn pr weer te verbeteren met deze prachtige snoek…


Prachtige momenten meegemaakt waarbij deze snoek de Multy Trout swimbait van I.T.T. letterlijk voor de boot weg greep, om daarna vol door de slip van de reel ervandoor te gaan. Straks het complete verhaal weer op
www.snoeken.net. Groet, Pieter Nederlof.


Henk en Willem waren alweer voor de 11e keer op visvakantie in Ierland bij visgids Ferdinand. De aantallen lagen dit keer wat onder het gemiddelde van de vorige keren, maar niettemin vingen ze weer een paar mooie snoeken. Op de foto hierboven Henk met de eerste metersnoek van de vakantie…


…Een mooie en sterke metervis voor Willem…


…Twee snoeken van in de tachtig cm tijdens een “double strike” voor Henk en Ferdinand…


…Ook jonge vissers kunnen mooie vissen vangen in Ierland. Jelle en zijn vader Andre gingen een dag met Ferdinand mee het water op. Jelle viste Ferdinand en zijn vader helemaal naar huis met een mooi aantal snoeken, waaronder vissen van 89, 90, 93 en 100 cm! 
Meer foto’s en informatie over boothuur, accommodatie en vissen met Ferdinand in Ierland vind je op www.pike-ireland.net

Deze week de nominaties voor de graskarper van Jori, en Kees en de snoek van Willem. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -