Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 maart 2015

... tot dinsdag 17 maart 2015

Het voorjaar komt op stoom en in het zoete water blijken de rovers de kaken al wat meer op elkaar te houden. Ook de nog lage watertemperatuur draagt niet bij. Aan en op zee beginnen de afwisselende vangsten juist weer wat aan te trekken.


De Biesbosch (foto Jan Althof).

Aantrekkende vangsten 

De gulvangsten in de Waterweg trekken weer langzaam maar zeker aan. Wederom is het stuk tussen de stormvloedkering en Maassluis topscorer met leuke aantallen mooie maatse gullen. Voor de beste resultaten moet je het echt in de vaargeul (dus met verre worpen) zoeken.

Helaas worden heel wat vissen tijdens de dril verspeeld omdat de onderlijn vastloopt in de kleirand van de vaargeul! Naast mooie gullen worden er behoorlijk wat (kleinere) steenbolken gevangen. Het beste aas is momenteel zeepier en mesheft.


Goed materiaal is een must want je moet de vis ver weg zoeken in de Waterweg!

Ook aan de kant van Rozenburg wordt zo nu en dan leuk gul gevangen. Het bekende rechte stuk na het oranje ponton is momenteel één van de betere stekken. De beste vangkansen heb je van drie uur voor tot twee uur na het hoge water.

Ook aan het eind van dit 'schiereiland' wordt tegenover de Stenalijn tijdens het opkomende en hoge water leuk vis gevangen. De vangst bestaat naast gul hoofdzakelijk uit steenbolk, een enkele wijting en bot.


Soms minigulletjes vanaf het strand.

De vangsten vanaf het strand trekken ook lekker aan. Zondag even staan kijken bij een aantal strandvissers die allemaal een aantal leuke wijtingen, wat schar en een enkele maatse gul hadden weten te vangen.


De wrakvisserij trekt weer lekker aan...

Ook vriend bot gaf acte de precense, twee dikke botten in één trek waren dan ook heel gewoon!


...maar vissen zoals deze kabeljauw van Donny van Hees uit 2005 kom je niet snel meer tegen!

Zelfs de wrakvisserij was de afgelopen dagen goed tot zeer goed al ook waren de vangsten per wrak héél verschillend.
 
Tot volgende week,
Joop

Vangsten IJmuiden 

Mooi weer met wisselende vangsten 

Door Hans Hendriks

De vangsten zijn zeer uiteenlopend, de ene dag vang je schar en de andere dag op de zelfde plek dikke botten.

En dat zijn dan van die mooie vloerplaten tot in de 40 centimeter, soms met twee tegelijk. Allemaal in de buitenbocht.


Ben met bot.


Ook vismaat Ben wist er een flink aantal te vangen.


Botten, soms meerdere vissen tegelijk.

Verder werden er op de pier hier en daar mooie gulletjes gevangen tot 55 centimeter.


Knorhaan.

Zelf ving ik ook nog knorhaan op ruime afstand aan de buitenkant van de pier.


Gezellig.

Met de harde oostenwind was het een stuk minder, maar dan is het wel gezellig.

Tot volgende week,
Hans

Moeizaam 

Afgelopen week veel slechte resultaten in het algemeen hoor. Wat een week met de heel koude nachten en ook nog plaatselijk de nachtvorst. Dat is nooit bevorderlijk voor de vangsten en daarom kan ik het heel kort houden vandaag, het was echt slecht met de vangsten de laatste week.

De watertemperatuur op veel plaatsen is nog geen zes graden tegenover normaal in deze tijd tussen de 8 á 10 graden.

Snoek was moeizaam, op veel plaatsen lagen ze muurvast. Er werden nog wel enkele mooie snoeken gevangen maar vaak geen grote aantallen. Dit komt ook omdat de snoeken de bek nu dicht houden omdat ze drukker bezig zijn met het paaien. Al is dit voor diverse wateren verschillend daar het ook met de diepte en watertemperatuur te maken heeft.


Even lekker ontspannen.

Snoekbaars was ook moeilijk te vangen en het zijn momenteel veelal kleine vissen, zowel verticaal als slepend. Lichte kleuren en rood waren duidelijk de toppers afgelopen week, en dan ook nog vaak de langwerpige shads.


Bij dit weer hoort een vreugdesprong.

Enkele uitschieters met een enkele grote snoekbaars en deze lag weer opvallend ondiep. Nog enkele weken kunnen we achter deze rover aan, dus probeer nog een paar leuke visdagen daarvan te maken.

Ook de baars was niet gemakkelijk te vangen. Er kwamen ook niet veel grote baarzen even op de oever en in de boot. Jachthavens waren nog redelijk voor baars. De meeste vissen kwamen op shads, en dan vaak ook nog op langwerpige shads die voor de snoekbaars waren bestemd. Geen peil te trekken afgelopen week op de favoriete kleur voor Perca, met meldingen op alle kleuren.


Welke keus gaan we deze dag maken?

Al met al niet veel vissen dus maar nu maar hopen dat het even iets warmer wordt, dan kunnen we de laatste weken misschien nog even leuk vangen.

Veel succes op de roofvissen,
Piet.


Hallo vissers, er kon weer gelachen worden op de Noordpier. Vooral onder de kant kwamen er leuke gullen naar boven…


…Deze visserij vereist wel een goede voorbereiding qua lijnen voor knopen want je verspeeld nogal wat. Er gaan stenen, ijzer en neplood etc aan als verzwaring…


…Het werken met breeklijnen is onontbeerlijk. Op het zand was het nog hopeloos slecht…


...Je vangt wel een visje maar om mee te nemen om op te eten is het (nog) niet veel soeps…


…De groten botten die soms op 'boten' lijken zo groot geven wel goede sport…


…Maar het kan zomaar omkeren weet ik van vorig jaar en dan kunnen we weer genieten van bewegende toppen en gekromde hengels. Groet van Lucky Luc Mom.


Ik ga met Danny dit weekend een dagje verkennen op een prachtig Schots meer en het doel is zowel zalm en snoek te vangen in één trip. Na vijf minuten trollen boog mijn hengel al diep door, “VIS!!” Mijn eerste Atlantische zalm, een prachtige lange vis die tegen de 80 centimeter was. Broodmager en volgens de gids Steward net klaar met de paai…


…Doodaas vissen op snoek doen ze in Schotland iets geavanceerder dan wij gewend zijn: aasvissen worden met elastiek stevig aan de takel bevestigd (voor het echte gooi en smijtwerk) en worden met veel zalmolie ingespoten (hoe meer geur hoe beter). Ook wordt er gebruik gemaakt van rode sleeves op de draggen, die als visuele marker dienen. Lees het hele verslag www.vinnig.nl/schotland-atlantische-zalm-en-snoek/


IJsvogel. (foto Jan Althof)


Afgelopen zaterdag -een koude dag met een straffe Noordoostenwind- gaf niet veel, maar wel hele mooie vissen prijs, zoals deze hooggebouwde baars, die zijn prachtige kleuren in het zonlicht ten volle laat zien. Groeten van Wilfred van Nunen.


Prachtig weekend gehad, twee dagen kunnen gaan vissen...


Alles bij mekaar een fantastisch weekend met mooie baarzen, maar ook snoekbaars en snoek. Werner Rits.


Oude krijger...


...op een lichte loodkop. Groeten, Stoffel.


Keiharde aanbeten op twee meter aan de komodo shad. Groet, Jac Van der Ende (roofvisgids4you.nl).


Korstmos kan ook heel mooi zijn. (Foto: Jan Althof).


Bijna alles werd gevangen aan lichte fluorescerende kleuren...


...meestal werpend gevangen op loodkopjes van drie en vijf gram...


...Regelmatig kregen we gelijktijdig een vis aan de haak. Werner Rits.


Mooie stevige vissen in mooie aantallen....


Willem geniet met volle teugen...


...van zijn vissen....


...succesvol experimenteren met de Cheburaska Bottom Jig. Groeten, visgids Johan.


Afgelopen winter was het bikkelen om wat snoeken te vangen.......


...De laatste drie visdagen ging het weer super met...


...maar liefst 34 snoeken die we moesten onthaken...


...Supermooi getekende snoeken...


...en de vele aanbeten maakten de hele winter weer goed.  Groetjes, Eddy te Mebel.


Hetzelfde aasje, de kleine Flapper van Spro, wist ook deze snoek te verleiden. Zo kun je met slechts een paar vissen toch veel voldoening hebben van het vissen op een 'moeilijke' dag! Groeten van Wilfred van Nunen.


Een van de twee vissen die we zaterdag wisten te vangen op de screaming devil. 94 Centimeter en behoorlijk dik. Met vriendelijke groeten, Frans den Ouden.


Voor een piepklein hapje. (Foto: Jan Althof)


...Zaterdag hadden we 26 stuks (11 snoeken met als grootste juist 100 centimeter)...


...zondag hadden we 15 stuks. (snoek, baars en snoekbaars). Hopelijk volgend weekend een beetje minder wind. Vang ze, Werner Rits.

Deze keer de nominaties voor Werner en z'n maat. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -