Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 juni 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 juni 2008

Grote verschillen in het land qua neerslag en warmte. Eén groot voordeel voor de zoetwatervissers is echter dat de watertemperatuur een beetje wordt afgeremd en hier en daar weer aan het terugzakken is. Komende weekend valt al weer de langste dag van het jaar. Een voordeel in deze tijd van het jaar waardoor je het maximum uit je visdagen kunt halen. Geniet ervan!


Piet Driessen had over belangstelling niet te klagen tijdens zijn struinsessie

Zout door Arthur van Tienen

Geweldige week geweest op alle vlakken van het zoute vissen.

Bootvisserij
Makrelen visserij vanaf de grote kotters in volle gang en er zitten er zat!
Geankerde visserij op de Noordzee zeer de moeite waard, veel schar, wel veel kleintjes maar er lopen ook mooie exemplaren tussendoor, gulletjes en tong.
Wrakvisserij uitstekend, zowel met de kotters als met de eigen of huur kleine bootjes op de Noordzee ,wrakken vol met gul, zeebaars iets minder, pollak en steenbolk, verrassend veel mul.
Grevelingen matig, Oosterschelde biedt nu in dit jaargetijde meer, schol, tong,zeebaars, bot etc., zijn er leuk te vangen terwijl ook de typische zomervis als geep en makreel vanuit de boot goed te vangen zijn.

 Kantvisserij
Afgelopen zaterdag is de Steilore cup vervist vlak bij de Zeelandbrug, prachtig weer maar de vangsten waren net als verleden jaar niet om over naar huis te schrijven, Gerrit v/d Vliet werd hier winnaar met een aantal makrelen.
Zeeuwse riviera van Vlissingen tot aan Westkapelle matig, avondvisserij brengt het meeste soelaas, tong en nog wat gul is dan het devies, overdag geep, zeebaars en makreel en wat platvis zolas bot en schol.
Oosterschelde dam druk bezocht met zeebaars, geep en makreel vissers, leuke en soms uitstekende visserij hier.

 Europoortgebied
Waterweg goed, wel veel wolhandkrab dus vis met dynema, dan zie je de krabben trekken en kun je het aas wegslepen voordat deze krabben je haaklijn doorknippen, anders moet je voldoende haken en zijlijntjes meenemen.
Fint is actief in de Waterweg, evenals de scholenbaars en ook de grotere zeebaars doet het goed, paling leuk en tong matig, kleine bot op de ondiepe stukken.
Calandkanaal nog redelijk met kleine wijting, makreel en paling in de avond, Beerkanaal en Amazone haven redelijk, zeebaarsvisserij is hier het beste.

Afgelopen zaterdag avond met de Eurovissers een competitiewedstrijd gehad in de Dintelhaven in het smalle stuk, goede visserij op zeebaars(jes), bot(jes) en verassend veel palinkjes van zo rond de 30 cm. Deze zwemmen weer. Winnaar was Rob Punselie voor Rico ’t Mannetje en Kees Westdorp

Pier van Hoek van Holland, visserij op zeebaars en aan de zeezijde makreel, wel druk dus wees er snel bij, stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn redelijk, de avonden de beste kansen op dikke zeebaars, tong en bot, een enkele dikke paling wil ook wel bijten in de zagers.
Tot volgende week, Arthur


Dintelhaven, prima stek voor een wedstrijd
 
Witvis door Willem Stolk 

Het heeft in Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk flink geregend. Onze rivieren krijgen weer een boel water voor hun kiezen. De Waal staat relatief hoog voor de tijd van het jaar, maar voor de visserij maakt het niet zo veel uit. Met de feeder wordt er goed vis gevangen. Veel kolblei en brasem. Allemaal net in of net buiten de stroomnaad. Ook op de IJssel en de getijdenmaas in Lith, wordt er aardig gevangen.

Maar er zijn ook weer uitersten. Leo Wouters en Max Wigt visten afgelopen weekend op de Waal – en het was slecht. Maar de heren visten tussen de kribben en niet is of buiten de stroomnaad! Dat zou wel eens een reden kunnen zijn waarom het bij hen zo slecht ging…

Noord Hollands Kanaal
“Gisteren nog gevist bij Spijkerboor aan het NHK. Helaas wordt de kant daar verhoogd met stenen. Dat maakt het vissen met de stok er niet gemakkelijker op. De vangsten tijdens de wedstrijd waar ik aan meedeed waren weer matig. Nummer 1 had nog 8400 gram, maar de rest volgde op behoorlijke afstand   Nummer 2 had 5 kilo minder. Ik had zelf maar 1 kleine brasem en voor de rest alleen maar voorns. Totaal 2160 gram”. Aldus Jaap van Dijk.

Plassen
Op de Rhederlaag en de Lithse Ham is met de feeder redelijk vis gevangen. Op ongeveer 8 meter water visten Theo de Vries en Jan Frederiks met een dichte korf – en een lange onderlijn voorzien van haak 8 met daarop dikke piertjes. Theo en Jan vingen de eerste uren slechts af en toe een vis, maar daarna werd er na iedere inworp een mooie brasem gevangen. Hoewel het water er al 20 graden is, zit de vis toch relatief diep. Maar dit gebeurd wel vaker – ook in de zomermaanden komt het voor dat de vis diep wordt gevangen.

Gooimeer
Bert Peeters viste zaterdag op het Gooimeer en ving op slechts 2 meter water ruim 60 brasems. En 60 brasems van ruim 1 kg, dat is nogal wat. Volgens Bert is het jaren geleden dat hij zo veel ving, zijn vismaat had trouwens ook ruim 30 vissen. De meeste vis werd gevangen aan een enkele maïskorrel met op de haakpunt een made.


Een mooi en typisch Hollands plaatje

Roofvis door Piet Driessen
“In het begin van de week nog warme dagen met hoge watertemperaturen (tot 21.5 graden) en daarna natte dagen met lage temperaturen, en ook de watertemperatuur ging nog op veel plaatsen 2 graden naar beneden. Dit heeft natuurlijk invloed op de vangsten op diverse wateren. Is er nog wat gevangen dan? ja zeker, er komen er altijd weer even wat roofvissen boven water.

Snoekbaars op diverse grote plassen redelijk te vangen wat de aantallen betrof, maar de maten waren een stuk kleiner dan de afgelopen week. Zo zien we maar weer dat een water zeer sterk kan verschillen wat het aanbod van de vissen betreft. dit maakt het vissen natuurlijk ook zo interessant.

Opvallend dat ook de kleine snoekbaarzen afgelopen week vaak op groter aas werden gevangen en vaak waren de langwerpige shads de boosdoeners voor de aanbeten. Wit en zilver kwam er duidelijk bovenuit afgelopen week.
Snoek behoorlijk wat meldingen maar vaak heel korte bijttijden waarin dit moest gebeuren. Ook weer behoorlijk wat reacties van vissers van losschieters (dressuur misschien op diverse plaatsen?)

Er was geen pijl op te trekken wat het kunstaas betrof op de snoeken omdat de meldingen nagenoeg alle soorten kunstaas was wat er gemeld werd. Wel wederom grote snoeken op superklein kunstaas (dus doe daar je voordeel mee)

Baars op vele plaatsen moeizaam al kwamen er op de warme rivieren (Maas) al wat meer meldingen binnen dat ze wat los begonnen te komen. Kleine spinners en plugjes duidelijk favoriet bij de baarzen. Kleuren ook geen pijl op te trekken wat de baarzen betreft.

De windes waren wel op diverse plaatsen van de partij en daar zaten vaak mooie vissen bij. Meeste windes gevangen onder het slepen op de baarzen natuurlijk maar het is nooit een straf om deze sterke rovers met een snoeiharde aanbeet te vangen.

Roofblei maar enkele meldingen maar blijf alert ze kunnen er zo maar weer een keer tussen zitten daar het verspreidings gebied duidelijk groter word en ook op veel plaatsen waar men ze niet verwacht.
Het weer blijft redelijk stabiel dus ga er lekker op uit aankomende week en natuurlijk succes op de rovers.”
 

Shads met grotere staarten deden het goed


 “Het Spro-WielcoTeam Holland heeft gedurende een trainingssessie 3 dagen samen gevist met de Duitse collega’s in o.a. de Donau en het Rijn-Main-Donaukanaal…..
 
 
“…De omgeving, het viswater, sfeer en vangsten waren uitstekend!”


Vandaag een hele taaie dag op de rivier.
Er kwamen slechts 4 stuks in de boot, 2 x winde (allebei 48 cm) en 2x baars(ongeveer 25 cm).
Bij mij losten er nog twee windes!
Groet Johan Caneel


 “De windes zijn alweer te vangen aan klein kunstaas! Deze greep vol overtuiging de rapala DT4 en sprong vervolgens als een forel het water uit. Wat een prachtige sportvis is het!


” Ha Tf,
 Afgelopen zondag weer eens achter de roofblei aan geweest. Leuke vangsten voor deze moeilijke tijd!....”


”.....
Kon 8 roofbleien landen, met een paar 70+ers erbij. Ze moesten echt uit de scholen speldaas getrokken worden. Gr, Michiel Wateler


“Beste redactie,
Mijn dochter Fleur van 4 gaat al regelmatig even met me mee om te vissen of te kijken.Op deze foto heeft ze voor de eerste keer helemaal zelf een visje gevangen. Groet, Bart van de Sande


 “Beste,
Mijn vismaat ving zaterdag jl. deze welliswaar beschermde bijvangst.
Een vis die aan en niet te stuiten opmars bezig is. Mvg Frank”


“Een getrolde redhead Supershadrap bracht deze Nederlandse meerval in de boot. Normaal toch niet echt een meervalplug. De vis was een goeie meter maar vocht alsof  ‘ie 1 meter 50 was smile
Mvg, Hendrik-Jan Verheij”
 

 “Natuur in Nederland, foto Piet Driessen


“Hallo ik ging op maandag 9 juni samen met mijn vader en mijn broertje vanaf de Zuid pier in IJmuiden vissen.
We merkten al snel dat er veel jonge zandspiering was. Het beloofde een mooie dag te worden.
Na een tijdje jagende makrelen gezien te hebben ging ik er heen met een klein plugje, ik wierp er tussen maar de makrelen beten niet, wel ving ik vlak onder de kant mijn eerste zeebaars
Groetjes Robin van Dongen, Oegstgeest


” Dikke zeebaars gevangen door  Marcel Nijman en Joop Folkers aan witte Turbo shads….”


”......De vissen waren in topvorm”


“Een mooie zeebaars gevangen aan een X-Rap.Omdat de zeebaars liet zich afgelopen zondag regelmatig aan de oppervlakte liet zien werd direct overgeschakelt op pluggen….”


 “…..Het resultaat een prachtige zeebaars van circa 4 pond gevangen door Leon van Hagen”


“Visdiefje op de loer naar speldaas. Waar het visdiefje jaagt zit speldaas en waar speldaas zwemt, jaagt Roofblei…..
DE natuur kan je veel vertellen…”


“Eindelijk na vele uren vissen had mijn buurman Ruud van dijk uit Rotterdam prinsenland deze dikke karper gevangen. Hij zal apetrots zijn als deze foto’s bij de vangst vermeldingen geplaatst kan worden. ”


“Het bleef warm die avond dus hebben we de boot ingepakt en naar ons stekkie gevaren. Bleef lang stil maar na 00.00 uur begon het druk te worden.waaronder deze mooi spiegel van 20pond…..”


”.....N
a 30min de 2de, een schub. Het was een goede vangst voor een paar uurtjes. De 3de kwam niet veel later ook binnen. Gr fam Huisman ”


 “Beste Totalfishing,
Ik ben eigenlijk meer een zeevisser en al helemaal geen karpervisser maar met het mooie weer van vorige week dacht ik het toch maar eens te gaan proberen en met succes! Bijgevoegd een foto van een hele beste jongen; gewicht en lengte zou ik niet weten maar mijn dag was in ieder geval in één klap geslaagd! 
 Groeten, Joost Hooimeijer


Als bijvangst tijdens het karperen is zo’n 30 pond zware graskarper toch ook zeker een tijdelijk maar welkome gast ! Deze metergrasser kon de pineaple pop-up niet weerstaan ! Don van Rijswijk”


 “ Door het warme voorjaar zijn er al erg veel waterplanten”


 “Goedenavond,
 Afgelopen zondag een dagje de Lek op geweest, we waren om 5 uur op het water wate later bleek dit een uurtje te vroeg. We hadden namelijk van half zes tot zes uur alleen maar regen en wind maar uiteindelijk werd het toch nog een aardige ochtend met aardig wat zon we visten ongeveer tot half een. We vingen dropshotted en slepend met pluggen een snoekbaarsje of 20 en een aantal mooie baarzen waarvan dit de mooiste was met 43,5 cm. 
 Met vriendelijke groet,
Marc Zitvast ”


“Hallo TF,
Hier mijn blije vismaat Steven Oosterbosch met zijn eerste maatse ridder van
het nieuwe seizoen,C&R, Groeten, Ron Mansveld ”


 “Resultaat van een agressief geviste Aruku


Hallo
Het was een goede week met veel snoekbaars.
De water temperaturen zijn wat gedaald waardoor de vangsten hier omhoog zijn gegaan.
Vooral grotere shads scoorde goed in de kleur wit en zilver. Uitschieter was de Mitchell Pulse Shad 11 cm.  Zeker voor op troebel water een topper met zijn grote schoepstaart.

 
De aanbeten waren weer snoeihard. Zaterdag wisten Hans en ik toch leuk te scoren. Gelukkig ook heel veel controle van waterpolitie en Fauna beheer die elke dag op jacht zijn naar kloppers op verschillende wateren Ook wij zijn 2 x gecontroleerd die dag. Goede zaak dat er veel controle is!
 
We veel kleine snoekbaarzen maar we wisten toch 15 maatse vissen te vangen met als grootse een 62cm voor Hans. Heerlijk dagje vissen!
 
Ook op mijn thuiswater waren ze redelijk tot goed los. Wat op viel was dat het allemaal vissen van ruim boven de 50 cm waren die gretig waren. Uitschieter was een dril van een 86 cm snoekbaars voor mijn deur!


Een middagje met Ron List leverde ook weer de nodige vissen op. De aankomende week weer veel vissen in de avond uurtjes. Met vriendelijke roofvisgroet Frank en Hans.


 Beste TF,
 Hier een foto van een snoekbaars van 93 cm, gevangen op een 9’ Suick
 Wild was het niet, de eerste dagen van het seizoen, maar zulke vissen zijn altijd welkom
 Groeten Thomas, Oostzaan “


“Een weliswaar iets verlate openingsfoto van Bard maar het blijft een plaatje in een wonderschone omgeving van een Nederlandse rivier”


“Trouwe vismaat Max wist ondanks het hete weer nog een leuke snoek te haken op zijn SD. Groetjes, Allard Colenbrander ”


“Deze mooie snoek van 90 cm is slepend met een plug dicht onder de kant gevangen.
Na het maken van een paar mooie foto’s is zij weer netjes terug gezet.
Gr, Cees Metselaar”


” Woensdagavond 11 juni…nog enkele uurtjes het water op! Er stond een flink briesje en dat is meestal niet ongunstig voor de snoek. Het uurtje voor zonsondergang werd er één met een gouden randje: vissen van 80, 90, 92, 94 en 98 cm. klapten er op! Groeten van Wilfred van Nunen


 “Gerard met een sterke rivierrover”

  “Hallo,
Deze 102 cm snoek ging voor een witte buldawg. 
Grtzz, Jack van de Mortel.”
 


”....6 Juni een visdag met Marc ingepland. In de ochtend verspeelde Marc een gigantische snoek op een spinnerbait. Daarna gebeurde er niet veel meer in de ochtend. Na een stuk verkassen begonnen we weer met vissen. Ondertussen was er een lekker zeewindje gaan waaien. Na een praatje met een Hans Jouta een vismaat van ons begonnen we met een stukje trollen

Over een uitloper van een talud werd mijn Fatso bruut gestopt. Direct merkte ik dat het een beste vis was. Marc wilde zijn grote plug binnenhalen maar ook die werd abrupt gestopt. Zo sta je dan ineens met 2 kromme hengels in de boot.

Hans Jouta een vismaat van ons begon met foto’s maken van toch wel iets unieks. Marc zijn vis bleek een slag kleiner te zijn dan die aan mijn hengel hing en daarom werd besloten deze los te tikken, toch ook al een vis van tegen de 95cm, 2 vissen in mijn badkuip is toch teveel van het goede.  Daarom werd ik in de gelegenheid gebracht wel om mijn vis voor de lens te brengen. Deze bleek 117cm te bedragen, een oude afgesleten vis in topconditie….”


”......Gezond weer terug…”


”......Deze topplaat is gemaakt door Hans Jouta toen de vis nog even extra “gas” gaf…... ”


”......Later ving Marc nog een mooie goedmaker in de vorm van een negentiger die wel op de foto ging. Al met al een topdag. Met vriendelijke groet Jan-Willem”

 
” “Beste Totalfishing,
 Afgelopen donderdag voor het eerst de nieuwe Illex Super Freddy’s letterlijk aan de tand gevoeld. Vismaat Robert Paul Wolters mocht al snel de eerste aanbeten voor zijn rekening nemen en ook de eerste vis landen. Een keiharde aanbeet was zijn deel, waarna deze 70er geland mocht worden….”


“....Hierna ging het heel hard. De volgende aanbeet mocht ik voor mijn rekening nemen. Een grote vis kwam uit zijn hinderlaag en zagen we vol over de Freddy heen schuiven. Met zijn 106cm een schitterende vis!....” 


“.....Na een paar kleinere vissen gevangen te hebben, kwam er aan het einde van de avond nog een harde aanbeet en mocht ik nog een vis van exact 90cm landen. Voor ons een teken dat de Super Freddy een vangertje in de dop is. Groeten, Sander Paans”


Op vrijdagmiddag 6 juni zijn Reinder en ik wezen vissen op een zandafgraving in de buurt van Leeuwarden. Na een kwartiertje mocht ik een snoek landen van 1.02 meter. Eventjes bijkomen met een biertje, het was namelijk vrij warm. Even later besloten we verder te trollen en na ongeveer 100 meter krijgt Reinder een snoeiharde aanbeet op zijn imitatiekikker.

De snoek vocht voor wat hij waard was. Hij zwom onder de boot door en daarbij de hengel laten buigen tot in het handvat. Na een spannende dril de snoek snel onthaakt en op de foto. De snoek weer in het water en met een klap van zijn staart ging hij ervandoor. Wat een dag. 2 metersnoeken binnen een half uur. Verder nog een snoek en 3 mooie snoekbaarzen gevangen. Reinder bij deze nog van harte gefeliciteerd met je kanjersnoek.
 
Met vriendelijke roofvisgroet Theo ”


“Een prachtig gestroomlijnde snoek van 113 cm….”


”...Welke werd gevangen door Jules Missotten”


“Nico scoorde  nog een mooie metersnoek op een Rapala fatrap van 5 cm.”


“ Pol ving deze vis op een mini plugje”


 “Vandaag prachtige dag gehad op de Lek.
We gingen voor de snoekbaars en kregen knalharde aanbeten met mooie maatse vissen als resultaat.
Na een uur schuilen op het terras van hotel restaurant belvedere ivm een lokaal buitje kwam deze dame voorbij en na een mooie dril en een royale sprong uit het landingdsnet hebben we haar alsnog weten te landen.

Bij deze wens ik iedereen vast succes voor de aankomende NKS wedstrijd op het Gooimeer.
Ronald Raggers. ”

Nominaties deze week o.a. voor de jeugdfoto van Bart van de Sande, de winde van Wilfred, de zeebaars van Leon en de snoeken van respectievelijk Marc en Pol . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -