Actuele Vangstberichten tot dinsdag 17 juli 2012


... tot dinsdag 17 juli 2012

Voor Total Fishing breekt de vakantieperiode ook aan en dat betekent dat er van 20 juli tot 11 augustus geen vangstberichten verschijnen. Maar… u kunt uw vangsten gewoon blijven insturen!!! De overige updates en artikelen lopen verder gewoon door. Voor iedereen die de vakantie voor de deur heeft staan: fijne vakantie toegewenst!


Wat ze zoal niet naar de nesten brengen deze winterkoninkjes.

Zo waterlanders, effe 3weken na nu geen vangstberichten vanwege de vakantie, 15 augustus zijn we er weer!

Wat een kl…teweer van afgelopen week zeg! Nrmaal schroeien je voetzolen aan het hete zandstrand, maar afgelopen week was het zuidwester aan en laarzen, wat een drama!

Zomervisserij komt zo ook niet erg op gang, hoewel er toch wel zeebaars en tong wordt gevangen, maar wat verlang ik naar zo’n zwoele zomeravond met een lichte zuid, zuidoosten wind en dan rammelende toppen van de tong. Misschien wordt het nog wat de komende weken, duimen maar!

Zeeuwse stranden rustigjes, wat zeebaars overdag en tong in de avond en nacht. Makreel en geep op de bekende  plekken, geen overdreven uitzonderingen. Domburgse strand bij de golfbaan altijd goed voor wat leuke visserij.

Wester- en Oosterscheldedijken en -schorren redelijke visserij op zeebaars en makreel. Bodemvisserij wat bot, wel veel vreterij van garnalen en krabben. Afgelopen week zijn er ook weer een paar pijlstaartroggen gevangen.

Europoortgebied rustig, veel water van boven door de regenval drukt de vangsten maar toch worden er rondom de Waterweg, en vooral landinwaarts richting Vlaardingen aan beide oevers, leuk tong en paling gevangen. De Nieuwe Maas die vanaf de Waterweg richting Dordrecht afsplitst, is ook een puik water voor beide vissoorten.

Hartelkanaal bij de brandweergarage en windmolens prima, leuk bot, veel klein spul maar prima visserij. Berkanaal en Dintelhaven redelijk, vooral Beerkanaal leuk zeebaars. 2e Maasvlakte trekker van heb ik jouw daar; door de aanhoudende zuidwesten winden veel branding dus per saldo leuk zeebaars met als bijvangst makreel bot en tong.

Papegaaienbek matigjes, wel druk en als het meezit prima visserij op tong, bot en wat schar nog. Waterweg veel fint en wolhandkrab. Onder de kant op de ondiepe stukken redelijk bot. Pier van Hoek van Holland matigjes, een paar zeebaarzen door de specialisten. Stranden Hoek van Holland tot Kijkduijn vooral zeebaars en bot. Geldt ook voor de zandmotor.


Jimmy Andersson met een mooie heilbot gevangen op de Big Bob-jig.

Bootvangsten
Makreel blijft de vakantietopper. Westerschelde piraten Wiesje, Pirate 2 en Nautilus vingen leuk gul de afgelopen week. Kustvisserij geankerd redelijk. NK Boot wordt nu op 6 oktober gehouden, op zaterdag, gaf conflict met de 3e wedstrijd van de Penn Korps Competitie, maar wordt opgelost.

Wrakvisserij ietsje beter de afgelopen week, wanneer je eruit kon trouwens! Grevelingen klein spul, wel leuk om eens te doen wanneer je op vakantie bent, je weet nooit wat voor verrassingen dit oplevert!

Allemaal een fijne vakantie, strakke lijnen en tot over 3 weken!

Groet, Arthur

‘Door en door nat’... ‘Wat een pokkenweer’...

‘Warmtepak aantrekken’ en meer van deze opmerkingen afgelopen week door het vaak slechte weer met veel regen en ook nog op zijn tijd veel wind.

Watertemperatuur op veel plaatsen nog niet boven de 20 graden, en natuur behoorlijk van slag. Algemene vangsten daar er ook veel minder waren omdat er veel vissers Nederland door het slechte weer zijn ontvlucht.
 
Een zaak die duidelijk naar voren kwam afgelopen week was dat er vooral op groot kunstaas heel goed werd gevangen en dat was het geval bij alle vissoorten. Even een voorbeeld: aardig wat meldingen van baarzen die werden gevangen op kunstaas/doodaas groter dan 10 cm en er zaten weer diverse 40+ baarzen bij afgelopen week.


Piet kon deze prachtbaars nog vangen net voordat we stopten.

Ook was dit het geval met snoekbaarzen die op veel plaatsen werden gevangen onder het snoeken met kunstaas/doodaas groter dan 15 cm (blijft leuk om te weten en af en toe om op in te haken).
 
Werpend opvallend minder meldingen afgelopen week maar slepend met pluggen prima resultaten. Vissen op half water het succesvolste, stukken beter afgelopen week dan tegen de bodem te vissen (zien we weer dat we veel moeten wisselen). Natuurlijke kleuren duidelijk in het voordeel.


Door de planten harken was de sleutel tot succes deze ochtend.
 
Diverse meldingen van snoeken die zich vakkundig wisten te lossen. Snoekbaarzen alweer wat ondieper te vangen, meerval en winde wat minder meldingen afgelopen week maar roofblei weer geregeld tussen de vangsten en ook vaak op water waar ze niet verwacht werden.

Tip van de week:
Ros nu eens wat vaker boven en langs de waterplanten met poppers en spinnerbaits en laat je verrassen wat er dan uit de planten kan schieten op dit moment. Gewoon doen!
 
Stuur jullie foto’s met de gevangen rovers gewoon even op naar de redactie met een korte beschrijving en dan staat op korte termijn jouw rover ook tussen de vangstberichten.

Veel succes op onze Nederlandse roofvissen, Piet. www.pietdriessenfotografie.nl

Deze week zijn de vakanties begonnen, maar geen massale uittocht van de barbelen…

Er is afgelopen week weer goed gevangen op diverse plekken. Alle 4 de rivieren hadden mooie vangsten. De hevige regenval van de laatste dagen gaat nu wel zijn tol eisen… de kribben op de Waal zijn onbevisbaar de komende dagen. Het waterpeil is nu in Nijmegen 810 en dat is het kritische punt. Bij 850 verdwijnen ze onder water.


Naast de Waal zal het dan ook moeilijker worden op de IJssel.

De komende dagen zal het peil nog 40 cm stijgen is de verwachting. Naast de Waal zal het dan ook moeilijker worden op de IJssel. Ook de Grensmaas staat momenteel erg hoog. Na dit weekende zal het peil dermate gezakt zijn dat er weer overal veilig gevist kan worden.


Een prachtige kleur barbeel van de Semois door Rudy Luypaert.

Momenteel zijn kaas en pellets verreweg aas nummer 1 voor de barbeel. De waal en IJssel springen er als rivier uit, dat laatste is logisch beide zijn beter en gemakkelijker bereikbaar voor de doorsnee visser. In deel 8 van de koning van de stroming heb ik wat handige tips beschreven voor het zoeken naar een geschikte barbeelstek. De komende weken zal het drukker zijn aan het water met deze vakantieperiode. Iedereen een prettige vakantie en kromme hengels toegewenst.


Benny met een Roerbarbeel. Afgelopen maandag had ik een geweldige sessie met hem daar.

Groeten en tot volgende week, Frans Vogels.


Beste TF, afgelopen weekend weer mooie vissen mogen vangen aan de…

 
...Trigger X Slophopper sample en de Storm Ultra Shad. Groetjes, Etienne.


Hallo Vissers, bij deze iedereen hartelijk bedankt voor de hartverwarmende reacties. Dat geeft een mij een goed gevoel en sterkt mij in het feit dat ik alle moeite en energie toch niet voor niets aan de dag gelegd heb om er altijd weer iets leuks van te maken. Als ik speciale vangstmeldingen heb of krijg zal ik die graag met uw delen maar die komen dan bij de reguliere vangstmeldingen op dinsdag terecht.

Ik hoop u te spreken aan de waterkant en hoop voor ons allen dat de zomer weer gauw terug keert want voor je het weet moeten we de kerstboom weer in huis halen (als je hem tenminste hebt weggehaald natuurlijk haha). Visgroet van Lucky Luc en tot aan de waterkant (zoet of zout).


Ook opvallend veel zwanen op het water vandaag.


Hallo TF, vandaag weer op pad geweest met als resultaat 2 karpers gevangen en 1 gelost, allen op een drijvende broodkorst. Met vriendelijke groet, Tibo De Bie.


Brasem van 63 cm gevangen in een vijver in Oss door Rinie van Lieshout.


Deze spiegelkarper zag wel wat in de shake en bake van spro. Agressie of honger? Ik zou het niet weten maar blij was ik er wel mee. Groeten van Levin.


Nog veel jonge futen, de natuur is echt van slag.


Mooie windes. Groet, Visgids Johan.


Afgelopen zaterdag zijn we op de rivier gaan vissen met mede deze roofwinde als resultaat. Groeten van Levin.


Vrijdagmiddag samen met Jelle gaan visse met deze mooie roofblei voor Jelle als resultaat. Groet, Levin.


We begonnen op de roofblei en dat was meteen enkele keren raak en fraaie vissen.


Veel black bass in Lago Bracciano, Italië...


...Schitterende omgeving en lekker agressieve vissen. Groeten, Johan Bakx


Een prachtig gekleurde baars die de Gomen shad niet kon weerstaan!


Hallo Total Fishing-lezers, Luc met een prachtige rivierbaars. Groet, Mario van Engsbergen.


Beste Total Fishing, een paar mooie foto’s uit ons appartement om al die vissers in de gaten te houden op het IJ en Noordzeekanaal. Vangze allemaal. Groet, Robert.


Beste Total Fishing, mijn eerste metermeerval in Nederland. Groetjes, Jöran.


Hallo TF, afgelopen zaterdag met vismaat Nico het grote water op geweest. Deze beresteke vis had ik op een eigenbouw bucktailspinner boven diep water. Groeten, Frans Oomen.


Hoi TF, hierbij nog een snoek van voorbij weekend. De boot was aan het einde van de dag net een plantenwinkel! Wat kunnen ze toch mooi zijn he… Snoekgroet, Nico.


Prachtig einde van een visdag. Groeten, Tom Nouwen.


Vandaag een paar uurtjes m’n dochter het water opgegaan. En zowaar haar eerste snoekbaars gevangen. Een trotse papa. Edwin Klepke.


De snoekbaarzen waren goed los (beter dan de snoek). Hier pakt Piet er nog eentje op de 3-delige plug van Henk Simonsz van Spro, echt een topper. Groet, Piet.


Deze dikke snoekbaars van 74 cm vloog hard op de nieuwe Ikemen Bait 95 LL! Alvast heel erg bedankt! Met vriendelijke groet, Lucien de Kroon.


Beste TF, afgelopen weekend weer mooie vissen mogen vangen aan de Trigger X Slophopper sample en de Storm Ultra Shad. Groetjes, Etienne.


Hallo TF, afgelopen zondag vrij veel, maar zeer kleine vis gevangen uit de boot op de rivier. De vis zat ondanks de felle stroming iets dieper dan verwacht. Deze zestiger was de grootste van de dag. Vissende groeten, Kim.


Hallo Total Fishing, ik heb deze snoekbaars niet gemeten omdat ik het maken van een foto met zelfontspanner lang genoeg vond duren. De foto is ook niet super maar misschien toch leuk om te plaatsen. Er komen niet veel vangstmeldingen van snoekbaars op de vliegenlat voorbij. Het blijft hard werken met een vliegenhengel en streamer, maar bij het intreden van de duisternis kwam er weer eens een prachtvis voorbij. Groet, Robbert zalm.


Hallo TF, op 14-07-2012 de rivier op geweest weer en wind getrotseerd en beloond met twee 45+ baarzen, 10 snoekbaarzen waarvan een aantal hoge zestigers en als bonus deze 1.01meter vis….


...Alles die dag verticalend gevangen o.a. op een imitatiegrondel/donderpad-shad.  Met vriendelijke groet, Jurgen Pelsmaeker.

Deze week de nominatie voor de sfeerfoto van Johan, de snoekbaars van Jurgen en de snoek van Nico. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -