Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 januari 2017

... tot dinsdag 17 januari  2017

De eerste echte vorstdagen van 2017 komen er aan en langzaam zullen de sloten gaan dicht vriezen, zoals het nu er uit ziet zal de vorst niet door zetten en blijft het grote water open.

Vangstberichten IJmuiden 

Vandaag even wat anders 

Door Hans Hendriks

Zaterdag 14 januari heb ik meegedaan aan het Penn Grevelingen toernament 2017. Met 160 deelnemers op zes boten een wedstrijd vissen voor goede doelen.

De goede doelen zijn de stichting Roos en Bram die zich inzetten voor gehandicapte kinderen.

Bij inschrijving is de zeer mooie prijzentafel al opgesteld en er was niet op bezuinigd.

Om half acht gaan we naar de boten. Ik sta op de Marloes met 26 anderen, met als doel vandaag de meeste vis vangen.

Op alle boten waren prijzen voor de eerste drie aan stuurboord en aan bakboord. Met 13 vissers aan per kant is te overzien wie wat vangt.

Alleen…het weer werkte niet mee: noordwest zes met regen en hagel, brrrrrrrrrr....Na een uur was het al duidelijk, het was vandaag niet makkelijk.

Hier en daar een wijting en een haring. Om de twee uur schuiven we een paar plekken door zodat je allemaal een keer voor- en achterop staat.

Na drie periodes zijn er aan mijn zijde maar drie vissen gevangen en zeven aan de andere kant. Op alle boten samen zijn er 143 vissen gevangen met een lengte van 2828 centimeter.


De winnaar overal Hans Willemse had 11 vissen 142 centimeter


Het winnende korps Hengelsport Jurgers met 22 klassementspunten.

Ondanks de mindere visserij wil ik de organisatie bedanken voor de inzet voor het goede doel, hier is 3700 euro voor over gebleven. Grote klasse en tot volgend jaar

Groetjes,
Hans Hendriks

Hallo, hier nog een melding van het altijd warme stukje Nederland: Bonaire...

De laatste dagen zit de beet er lekker in. Zowel trollend als jiggend weten we ze te vangen...


...En wat is het toch een plezier op licht materiaal. Groeten Peter, www.fishingadventuresbonaire.com.

De kantsnoeken doet het nog altijd...

Ruime  18 ponds wintersnoek van donderdag 12 januari 2017 vanaf de kant...


Groeten van Sjak Kroet.


De blauwe fox shad werd niet geweigerd.


Ik ben gaan vissen in de polder en heb een aantal mooie snoeken gevangen. Lees het verhaal op mijn blog. Met vriendelijke groet, Jean-Pierre Duijst.


De mooiste van de negen snoeken voor mij die dag. Met vriendelijke groet, Maarten Wels

Deze keer even geen nominaties.

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -