Actuele vangstberichten tot dinsdag 17 februari 2009

Actuele vangstberichten tot 17 februari 2009

We hebben een echte ouderwetse Hollandse winter die we niet meer verwacht hadden. De nachtvorst die maar blijft terugkomen en de vangsten blijven ook achter op verschillende wateren.  Maar de temperaturen gaan het einde van deze week weer omhoog dus….  De vangsten van de kustvisserij zijn zeker goed te noemen. De eerste zeebaarzen worden alweer gevangen, erg vroeg voor de tijd van het jaar.

 
De reeën komen alweer op adem,  de vorst is uit de grond. foto: Bjorn Janssen

Zout door Arthur van Tienen.

Kantvisserij
 
Tegenvallende berichten vanaf de kant waar het relatief koude water nu echt haar tol gaat opeisen en waar vooral dit tot uitdrukking kwam op de stranden maar ook de pieren van Hoek van Holland en Velsen  deden het niet best in vergelijking met een paar weken geleden.


Wijtingen die Luc ving vertoonden beschadigingen die je ook vaak tegenkomt op het zoete water ten gevolge van aalscholvers.

Vlissingen tot aan Westkapelle matig geweest afgelopen week, wat schar en een verdwaalde gul was alles wat hier te vangen was en verderop de Westerschelde was het ook al niet beter, op 8 maart is er al de voorselectie Kust Zuid en heeft Sportvisserij Nederland gekozen om in maart de voorselecties af te werken, een keuze die discussieerbaar is want in het verleden pakte dit meestal slecht uit vanwege de lage watertemperaturen en we hebben best wel wat matige vorst gehad dus ik hou mijn hart vast.
 

Zijn de pieren in 2010 netvrij of moeten we weer uitwijken voor de staande wand visserij?   foto: Luc Mom

Banjaard was ook al niet best, Oosterschelde vanaf de dijken wat bot maar eigenlijk heb je er niets te zoeken, wachten tot het water weer wat warmer wordt en in principe valt er eind april wel weer de nodige dikke bot te vangen.Stranden Westenschouwen tot aan Renesse waardeloos, Maasvlakte matig, Amazone haven matig, Beerkanaal en Calandkanaal wegtrekkende schar en gul, ook de Waterweg scoorde beduidend minder afgelopen week.

Toch zijn de eerste zeebaarzen van mooi formaat al gevangen en er is zelfs een mooie tarbot vanaf de kant gevangen.Strekdammen van af s’Gravenzande tot aan Kijkduijn wat meunen en wat bot, af en toe ene gul en wat schar.
 


Bootvisserij
 
Wrakvisserij kan niet op, veel kabeljauw en gul, dus wanneer je de kans krijgt pak ‘m dan beet en ga p pad met een van de vele charterboten die ons land rijk is, ankervisserij vooral gul en nog wat schar Grevelingen goed met mooie wijting, Ooster en Westerschelde matig tot slecht, een beetje mottenballen tijd en het wordt echt tijd dat de winter “opzout”en er weer wat temperatuur in het water komt!


De eerste zeebaarzen worden alweer gevangen of zijn ze niet weg geweest.
 

Zaterdag weer een competitiewedstrijd aan de Amazone haven met de Eurovissers en dan beginnen de weken van voorbereiding op de Voorselectie N.K.Kust Midden op 14 maart te Ter Heide

Tot volgende week en hopelijk goede vangst!


De Scholekster is niet zo kieskeurig en kan het daardoor lang uithouden in tijden van schaarste.
Foto Rob Kraaijeveld.
 

Witvis door Willem Stolk

Het was een week van uitersten – en ja, helaas ook vissers die niets hebben gevangen! Maar, er waren toch ook vissers die wel vis hebben gevangen…

Rhederlaag
“Ik heb met Jan Pellen op de Rhederlaag gevist. Opvallend veel lijnzwemmers gehad en slechts af en toe een echte beet. De vis lagen geparkeerd op een plek en waren moeilijk tot een aanbeet te verleiden. Ik had 6 vissen, goed voor een kilo of 6 en Jan had met 8 vissen een dikke 8 kilo. De vangst bestond uit brasem variërend van 500 gram tot wel 2,5 kilo. Het valt steeds weer op dat het niks uit maakt of je met een haak 12 met 4 maden vist of met een klein haakje met klein aas. Ze pakken het of ze pakken het niet…

Rivieren
Op de rivieren is het moeizaam. De IJssel, Rijn en Waal moeten veel water verwerken. Het water is ook erg vuil. Jan Hertog en Henk van Kraay visten afgelopen weekend op de Waal. Ze visten tussen de kribben, maar helaas vingen ze slechts een paar vissen. Wel mooie voorns.

Maas Alphen
Op de Maas bij Alphen was het ook niet al te best. Met de feeder werd hier door lokale vissers op een afstand van ongeveer 30 meter uit de kant gevist. Er werden dikke voorns (zelfs > kilo) gevangen, maar niet veel.

Helaas ligt er ook op veel plaatsen nog ijs – d.w.z. drijvend ijs. Vissen is dan moeilijk of onmogelijk. Het is wachten op beter…


Op de foto medeorganisator van de IJsselcup Henk van Til aan de Veenoordskolk

Roofvis door Piet Driessen


Vangstberichten afgelopen week.
 
Langzaam vissen was de sleutel tot succes vaak afgelopen week, en dat betrof vaak het vissen op snoek, snoekbaars en baars.
 
Laten we met de snoek beginnen, daar er weer veel water ijsvrij was en dus op diverse plaatsen gevist kon worden. Polders en sloten redelijk wat meldingen van snoek, en op groot water ook wel weer hier en daar een snoek te vangen.

Het beste kunstaas afgelopen week op deze plaatsen was toch wel de streamer die de vissen konden overlisten, en er zaten ook nog vaak mooie maten bij. Vooral het heldere water was daarom goed, en de meeste snoeken dan ook op een halve tot 2 meter water. Kleur weinig verschil, daar er vele kleuren streamers de rij passeerde bij de vangstmeldingen. Doodaas natuurlijk ook goed op vriend ESOX.

Snoekbaars was iets moeilijker. Er werden wel snoekbaarzen gevangen maar vaak lagen ze maar met kleine aantallen bij elkaar. 1 a 5 aanbeten en dan moest je weer vaak verkassen. Wit en bruin het meeste op de vangstlijsten, en daarbij ook vaak langwerpige shads. Doodaas natuurlijk ook weer verantwoordelijk voor de snoekbaars. ook hier diverse meldingen van snoekbaarzen heel ondiep gevangen. Zo zie je maar weer dat het zonnetje van zaterdag weer meteen zijn werk deed afgelopen weekend.

Baars, diverse meldingen uit het land van mooie aantallen 40 plussers, en deze ook vaak verticaal onder het snoekbaarzen. Maar ook werpend in de buurt van havens of in havens mooie baarzen op de vaak langzaam gevoerde shadjes. Geel en oranje de absolute toppers op onze vriend PERCA.Al met al toch weer wat activiteit op de rovers en nu weer even het weer afwachten, maar het zal aankomende weekend wel overal ijsvrij zijn, dus geniet er dan weer even van, succes op de rovers.

Met roofvisgroet.


Op het Haringvliet werd qua aantallen redelijk goed gevangen.



In close up zie je pas hoe mooi zo’n wilde mannetjes eend is.Foto Bjorn Janssen


Beste T.F. Mijn eerste grensmaas barbeel  van dit jaar en dat ook nog op vrijdag de13de Groeten Jos Raaijmakers


Een winterse verrassing voor Willem. 


Beste Total Fishing Hierbij 2 foto’s van de afgelopen NKS wedstrijd gevist op het Hollands Diep.Onze eerste deelname als het PML/ Strike Pro Team niet slecht gestart  met een aantal mooie maatse vissen….


......Ondanks de weersvoorspelling met 80% neerslag, koude en harde wind kon  er toch naar alle redelijkheid gevist worden. Rustig en uiterst geconcentreerd vissen was het devies.Hierbij 1 van de maatse vissen gevangen door vismaat Hans.M vr gr,Leon Cramer & Hans RuigrokPML/ Strike Pro Team
 
 
 Bart Mylle ving ruim 14 snoekbaarzen van dit slag, ten koste van veel klappertanden.


Hallo Total Fishing Ik heb voor de eerste keer een snoekbaars gevangen. Hij was ongeveer 80cm lang.En hij is gevangen met een werphengel met een blinkertje en het onderlijntje was door mijn vader geknutseld van speakerdraad.Het is ook mijn eerste grote vis.Groetjes,Mart Visser


Beste T.F. De vangsten waren matig, maar de gezelligheid en het weer maakte alles goed natuurlijk. Groet Piet



Beste T.F. Dinsdag en woensdag vrij genomen om een paar dagen te vissen. Weer een paar snoeken gevangen met mijn nieuwe Hybrida plug. Een kort en hoog opvallende plug  die in deze moeilijke tijdzeer langzaam te vissen is met de nodige actie. Groet Eddy Ten Mebel


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag met m’n maatje wezen snoeken. We merkten al snel dat het een moeilijke dag zou worden. Toch nog een aantal snoeken weten te vangen waaronder deze van 89 en 110 cm. A M.v.gr. Joop


.....Nog een moooie wintersnoek.


Beste T.F. Een prachtige meterbak  Groet Wesly van Toledo


Hey TF, Dit weekend zoals de meesten er weer op uit getrokken. Wederom met de vliegenhengel waar ik sinds de kerst mee bezig ben en nu het ijs eindelijk deels weg is compleet verslaafd geraakt. Deze vis mocht daar zondag zwaar aan mee helpen. Ze haalde de 110 net niet maar was wel op top gewicht!  Groet, Jasper Woudsma esoxhunters.nl


Beste T.F. een van de mooie baarzen van deze dag Groet Bart van Asselt


Beste Total Fishing Hierbij wat foto’s van wat visdagen die van onze roofvisvrienden uit België hadden….....


.......De vangsten waren matig, maar de gezelligheid en het weer maakte alles goed natuurlijk. Groet Piet

Deze week nominaties voor de barbeel van Jos en de baars van Piet . Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -