Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 september 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 september 2008

Nu lijkt dan eindelijk een droge periode aan te breken. De wind zal wel een tijdje vanuit de (Noord) Oosthoek blijven waaien en dat betekent in het algemeen niet al te warm in deze periode, maar wel regelmatig zon. En daar hebben er veel behoefte aan. De natuur maakt zich op voor de herfst en ook de vis zal zich, waar mogelijk,  massaal gaan verplaatsen zowel op het zoete als het zoute.


De zomer loopt op ten einde en de vruchten beginnen te rijpen. Jelle fotografeerde deze tomaat langs de oevers van de Lenne bij Altena in Duitsland.


Zout door Arthur van Tienen

Het gaat de goede kant op!!
Ik krijg weer de kriebels, s’ochtends alweer stoom wanneer je je adem uitblaast, frisse nachten en weer meldingen van meer wintervis!

Kantvisserij:

Westerschelde kantvisserij matig, wel wat gulletjes, botten en een tongetje, natuurlijk scholenbaarsjes zoals overal, verderop vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle geen vetpot, overdag wat fint, een wat zeebaars en wat rondvis en een enkele tong, s;avond ietsje beter. Zaterdag a.s. de mooie strandwedstrijd van HSV Westkapelle, ik hoop op een leuke wedstrijd met mooie vangsten, maarja, we zien wel, vissen vanaf 10.30 tot 14.30.

Stranden rondom Domburg wat tong in de avond en nacht.
Banjaard kans op gladde haai en wat gul, Oosterschelde dijken prachtig voor zeebaars

Waterweg gebied volop leuke visserij op zowel zomer als wintervis, diepere stekken Waterweg wordt leuk gul gevangen, afgelopen week had er iemand zelfs over de 20 stuks, op de Pier van Hoek van Holland s’avonds en s’nachts goed visserij op zeebaars, gul ook al hier te vangen

Tijdens de laatste zeebaarswedstrijd van de Eurovissers wist opnieuw Stipo Jovic 2 stuks Goudbrasems te vangen op dezelfde stek als verleden week.

Stranden vanaf Hoek van Holland tot aan Kijkduin matig, hetzelfde liedje, de avonden en nacht het beste.


Bootvisserij

Er komt beweging in de wintervis, vooral op de Oosterschelde worden alweer enorme hoeveelheden steenbolkjes gevangen, mooie schol en bot en zeebaars zijn ook nog redelijk aanwezig, Grevelingen ook goed geweest met al mooie dikke wijtingen, schollen en een enkele paling.

Noordzee makreelvisserij bijna over, ons nu opmaken voor de intocht van wijting en schar, wrakvisserij prima, gul zat, zeebaarsvisserij op de wrakken viel wat tegen dit jaar.  Tot volgende week, Arthur




Witvis door Willem Stolk

Een weekend met een straf windje uit het oosten, het voelde koud aan. Het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen individueel gehouden werd gevist in Giethoorn op het Beukerskanaal. Frans van Berkel wist voor de 2e keer deze felbegeerde titel op zijn naam te schrijven –een knappe prestatie. Maar er zijn meer wedstrijden gevist…

Noord Hollands Kanaal
“De vangsten waren nogal wisselvallig tijdens de koppelwedstrijd van afgelopen zaterdag aan het NH Kanaal. Met de feeder werd de meeste vis gevangen. Met een korf van 25 gram lukte het om de grotere vissen te vangen. Zelf viste ik met de stok. Door de straffe oosten wind (schuin op kop) was het heel moeilijk vissen. Onze vangst bestond bijna uitsluitend uit kolblei. Samen met Frank visten we 6,5 kilo bij elkaar. Te weinig want de winnaars hadden ruim 12 kilo! Aldus Jaap van Dijk.


Feederen aan het Noord Hollands Kanaal.

De Raam bij Grave
47 man visten in Grave op de Raam – een water waar ‘vroeger’ erg goed werd gevangen. Het water was nu erg helder en in combinatie met een fel zonnetje bleek dit dodelijk voor de vangsten. Iedereen viste met de vaste hengel – en er werd zeer slecht gevangen. Alles bij elkaar zo’n 5 kg! Ton Ruijs won de wedstrijd met 1600 gram.

Barbeel
Vooral op de IJssel wordt goed gevangen. Volgens de berichten allemaal vissen tussen de 60 en 75 cm… We zien langzaam een verschuiving van kaas als haakaas naar pellets. Op de Waal en grensmaas worden er ook nog wel gevangen, maar minder dan op de IJssel.

 
Grensmaas Maastricht.
 
Na veel regen op vrijdag,had een dag vrij genomen klaarde het tegen de avond op en kon ik nog een paar uurtjes gaan trotten met mijn nieuwe Bob Walton running pin van Yuong and SonsDoor de de vele regenbuien stond het water om te trotten op een perfekte stand en kon ik op mijn favoriete stekkie het water in…...


 
......Ik heb gevist van 5 tot 8 en haakte 2 maal kopvoorn,4 maal brasem en 2 maal barbeel waaronder een nieuw pr een barbeel van 71 cm aan een 18.00 Shimano technium hoofdlijn en een 14.00 onderlijn van hetzelfde merk

Mg Bert Geelen

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.

We kunnen er dit keer een kort verslag van maken daar vele roofvissers de weg naar het roofvisspektakel hadden gevonden in Maurik, dus een beknopt verslag van wat gebeurtenissen op het water.

In ieder geval de manifestatie van de Snoekstudiegroep en de vliegvissers was weer 100% geslaagd, dus maak volgend jaar ook die gang naar dit evenement.

Redelijk wat snoekbaars werd er gevangen, maar daar in tegen waren het behoorlijk veel kleine vissen die aan de haak gingen hangen. Dit kan de pret natuurlijk niet drukken, daar de aanbeten toch vaak snoeihard waren. Opvallend veel snoekbaars op heel klein aas, en dan vooral tot een cm of 7.

Snoek nog behoorlijk ondiep. Diegene die geregeld een keer vast zaten in de planten scoorde het beste, en ook de meeste meldingen dan vanuit de oever tot vaak maar anderhalve meter diepte. Geel en oranje stonden afgelopen week vaak op het menu van ESOX.

Roofblei en winde al duidelijk minder actief, dus pak nog snel die kans op deze snelle rovers.

Baars heel moeizaam, maar kon je ze vinden vaak mooie exemplaren daarbij. Beweeglijke shads waren de toppers afgelopen week en de kleur oranje en paars staken er helemaal boven uit.

Het weer blijft redelijk stabiel dus aankomende week er maar weer lekker op uit gaan, succes op alle rovers.



Nog veel planten in het water met daartussen aardig wat vis.


Hoi Total Fishing,
Tijdens een ochtendje snoekbaarzen op de Lek vingen we 5 snoekbaarzen en 2 baarzen. De achtste vis was deze zalm of zeeforel. Lastig te determineren vanaf de foto.  De vis werd door m’n vader gevangen aan een kleine roze shad.

Groet,Toine Aarts



Bart Mylle toog met zoons en een stel vrienden naar vliegvisparadijs Slovenie. In wat zijrivieren van de Soca rivier zochten ze naar exemplaren van de zeldzame Marmerforel…......



........Hoewel de soort veelvuldig gekruist is met de Beekforel, en je nooit op het oog kunt zeggen of je met een 100% Marmerforel te maken hebt, kwamen zij een paar vissen tegen die wel erg zuiver gemarmerd waren…..



...........De vangsten bestonden verder uit vlagzalmen tot 42 cm, bronforel en regenboogforel. De grootste regenboogforel bracht 64 cm langs de rolmaat.”



Jo Meuleners met een mooie goudwinde.



Het blijft prachtig om te zien; een aantal graskarpers die rond een veld met waterlelies en gele plomp cirkelen in een oer-Hollands polderslootje. Wachtend op een smakelijke hap, bij voorkeur in de vorm van mijn broodvlok. Ik ben er nu een aantal weken gericht op aan het vissen en het blijft een mooi en spannend spel in een mooi Hollands beeld. Een aantal van hen heeft het slootje ook vanaf mijn gezichtspunt mogen bekijken grin)
 
Met vriendelijke groet, John Smit


Beste redactie,
Deze foto’s stuur ik op om te laten zien dat vissen met een pennetje met maïs in een stadsvijver voor heel veel plezier kan zorgen. Deze spiegelkarper werd gevangen in een regenbui, terwijl ik viste tegen een rietkraag aan. Hij was 72 cm lang.



Hallo,
Deze leuke vis heb ik vandaag mogen vangen!........



...........Na een tijdje voeren en gevist te hebben ving ik mijn nieuwe Nederlandse pr. 17,2 kg.

Groetjes Ralf Brugman


Tijdens het snoeken door afgelopen zondag meerdere zilveren pijlen tegen het lijf gelopen (sommige letterlijk) en helemaal niet op klein kunstaas.

Groeten Hans & Patrick



Prachtige roofblei voor Frank die een klein plugje niet kon weerstaan.


Voordat de winter begint nog maar eens een keertje op de roofblei…. Na wat kleinere vissen opeens een geweldige dreun op de ASP spinner,wat een power! Net geen 80cm.

Groet, Hendry Vis



Yves was een dag op bungalowpark de Vlietlanden uitgenodigd door Jan Eggers en ving verschillende roofvissen.


Hallo TF,
Zaterdag veel nieuw kunstaas gekocht op de fair. Zondag gelijk maar uitgeprobeerd, de grootste vissen zondag waren snoek 85 cm en de baars 43cm.

groeten Gert-jan


Hallo TF, Samstag hatten mein Mann und ich einen super Barschtag mit einigen schönen Barschen und dem Highlight von einem Dubblestrike mit einem 46 und einem 47cm Barsch. 

Viele Grüße Elke & Mike Stroosnyder


Ze waren moeilijk te vangen maar het gemiddelde formaat was prima….Het blijven schitterende vissen, wellicht zelfs een van de mooiste rovers, vastgelegd door Martin Brouwer. 


Beste redactie,
Eindelijk na 3 jaar nog eens op het water met mijn eigen boot, mijn geduld werd beloond met een mooie snoekbaars van 91cm. Nog een woordje van dank aan Staf en Marcel voor het nemen van de foto’s.


groetjes Robbie Smeets


Zondag 7 september , veel wind en regen, maar toch een water gevonden dat kon bevist worden. Het was taai , maar in de namiddag tussen striemende buien door dan toch 3 mooie snoekbaarzen aan boord waarvan
dit mijn pr is geworden met 87cm.


Groet Franky


Tijdens het snoeken op groot water, arresteerde mijn maatje Xander deze dikke snoekbaars van 90 cm.



Hier een mooie meerval van 2.11 gevangen in caspe aan pellets. Het was de eerste van die dag, er volgden er nog 2 van 1.69  en van 1.99 m. Met dank aan de uitstekende begeleiding van catfisch camp caspe.

Frank moors


Leuke dril van een snoek…...


Hallo TF,
Ook nog een mooie riviersnoek erbij… 
groeten Gert-jan



Hallo TF,
Vandaag met Erik Stobbe van eendagjevissen.nl op pad geweest.We vingen samen zo`n dikke 30 snoekbaarzen. Tevens wist ik nog een mooie snoek van 97 cm op de fireball te vangen. Prachtige sport op licht materiaal!

Met vriendelijke groet, Roger Evers - Limburg



Goedemiddag,
Hier een snoek gevangen in een slootje achter het huis. 96 cm. Zie de bult. kon in het eind van zijn bek een meerkoet poot zien. Heb zelf het idee dat de meerkoet in de weg zit… Vindt hem achter de bult erg mager…... Leuk voor bij de vangstmeldingen!!

Groeten, Bas Schimscheimer
 


Robin de koning te rijk met een sterke vis.


Afgelopen zondag waren de snoeken in de ochtend helemaal los. Net na zonsopgang meldde zich deze prachtige snoek, gevangen aan een sardien.

Groet, Hoang ba Tran


Bjorn en Freek gingen direct na de Fair naar hun thuiswater om veel nieuw, aangeschaft kunstaas uit te proberen.....


.....En de resultaten waren uitstekend.


Hans met een mooie snoek mét mopskop.
 


Hallo TF!!
Na dit jaar al 6 metersnoeken gevangen te hebben, heb ik dan nu eindelijk mijn PR verbroken.
Deze snoek was 118cm.

Groeten Dirk de Jong

Deze week nominaties voor de karper van Ralf  en de snoek van Dirk de Jong Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -