Actuele Vangstberichten tot dinsdag 16 november 2010


... tot dinsdag 16 november 2010

De zware regenval zorgde de afgelopen dagen in het zuiden voor extreem hoog water en veel overlast. Na een onstuimig weekend zal het water gelukkig weer gaan zakken. Bleek het zoete over het algemeen vrij taai te zijn, aan de kust waren de vangsten globaal zeer goed te noemen. 


Stapvoets glijdt de auto dichterbij. Wat blijft ie prachtig zitten zeg. Mysterieus gezicht zo. Pak de camera en ‘leg aan’... te laat… Al gauw verdwijnt de schrik van elke muis in de mistige, kleine wereld…

Hallo zeebonken! Fantastische week geweest op en aan het zoute water!

Kantvisserij
Winnaar van de jubileumwedstrijd van HSV Vlissingen had zaterdag jl. 80 vissen!!!, dus je weet wel hoe laat het is daar aan de Zeeuwse Riviera. Dikke scharren en vette wijtingen zijn er te vangen vanaf de stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle. Zeer de moeite waard om nu hierheen te gaan, het is toch al raak de laatste jaren hier in het najaar, fantastische visserij op alle fronten!

Vergeet de rest van Zeeland niet, want de stranden zitten vol met vis, al is het wel zo dat de diepere wateren van Vlissingen tot aan Westkapelle de betere vangsten te melden hebben. Ook op Westenschouwen en Renesse waren de laatste week de vangsten comfortabel te noemen met als hoofdmoot wijting en schar en de standaard botten. Gaan dus.


De vangsten stagneerden bij Vlaardingen door te grote zoetwaterafloop van boven.

Europoortgebied zelfde laken een pak. Mooie visserij op wijting, steenbolk, schar en gul in de bekende havens als Amazone, Hartel en Calandkanaal, hoewel de vis hier wat kleiner van formaat is dan in de Zeeuwse wateren. Waterweg goed tot een paar dagen geleden waar verderop de Waterweg bij Vlaardingen de vangsten stagneerden door te grote zoetwaterafloop van boven.


Sombere laatste dagen op het havenhoofd van Vlaardingen…

Waar eerst nog gul en wijting werd gevangen, worden er nu de wat meer brakwaterige botten gevangen. Zondag nog op het havenhoofd van Vlaardingen en daar klaagden de lokale vissers over het donkerbruine water van boven en het feit dat de wijting en gul verdwenen waren in een paar dagen tijd, het kan verkeren!

Verderop meer naar Hoek van Holland, waar het zeewater nog enigszins invloed heeft, worden er nog wel gullen en wijtingen gevangen, zelfs vrij knappe gullen die overigens ook in het Calandkanaal en het Beerkanaal worden gevangen. Hoek van Holland pier Waterweg zijde ook leuke visserij op wijting, schar en gul.


...zoet water van boven, gul en wijting weg, bot in de emmer!

Af en toe een dikke bot erbij, terwijl er regelmatig nog vette zeebaarzen worden gevangen door de specialisten. Stranden nog goed, maar wel klagende vissers die de goede wijtingvangsten van een week geleden zien terugvallen. Misschien is de halve maanstand hier debet aan en gaan we komende week weer volgas er tegenaan. Pieren Scheveningen en IJmuiden prima op schar, wijting en gul.


Beste TF, hier een foto van mijn vismaat Toon Welvaarts gedurende een weekje Kleine Belt. Mooi weer, kou en storm hebben wij doorstaan en hij heeft geen krimp gegeven. Daarom deze foto van een echte supermaat en visser! Bedankt Toon! Groeten, Twan van Berkel.

W.K. Kust te Zuid-Afrika 
Zeer teleurstellende resultaten voor de Nederlandse ploegen. De heren eindigden op een 14e plaats van de 17 deelnemende landen, dat is gewoon bar slecht. De dames wisten de schade nog enigszins te beperken tot een 7e plaats. Uithuilen en opnieuw beginnen is het credo.

De Ieren wonnen het W.K.-potje, die hadden hun huiswerk goed gedaan. De Italianen en de Spanjaarden werden respectievelijk 2 en 3e bij de landenteams. Individueel werd een Zuid-Afrikaan kampioen. 

Zaterdag de eerste naselectiewedstrijd voor de heren topcompetitie in Europoort. Kom allemaal kijken naar dit topvissersgeweld! Vissen waarschijnlijk in Dintelhaven, Amazonehaven en Calandkanaal.

Bootvisserij
Prima. Alleen die vervelende wind maakte het soms erg lastig. Ankervisserij gewoon ontzettend goed, schar en wijting de hoofdmoot. Wrakvisserij matig, beter is het ankervissen dus gok daar op. Oosterschelde, Westerschelde, Grevelingen, maakt niks uit, overal goed vis te vangen!!! 

Het Penn-Grevelingen Tournament zit vol. 195 Bootvissers maken het feest compleet, 2 maanden voor het evenement alle boten vol! Bedankt allemaal namens stichting de Opkikker!!

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week
 
Een tweedeling in Nederland: op de meeste plaatsen boven de rivier droog, maar veel wind en onder de rivieren onafgebroken regen en ook nog de nodige wind. Verder veel overstromingen van beken en ook de rivier die een stuk breder werd de laatste dagen. De vangsten waren ook gemiddeld niet om over naar huis te schrijven, maar dat blijft vissen.
 
Snoek - Heel moeizaam. Ook met wat dagen waar men met meer vissers op pad was in polders, heel hard werken voor een paar vissen, maar kunstaas met kogels wel in het voordeel. Meeste vissen met dood aas en hierbij ook nog vaak heel zware vissen. Troebel water leverde vaak de topvissen en de meeste aanbeten op afgelopen week.


De twee oude wilgen hadden ook last van natte voeten. Foto: Piet Driessen.
 
Snoekbaars - Ook hier op scheidingen van helder en troebel water prima resultaten bij de meldingen, maar op helder water heel moeizaam en vaak dan ook weer heel diep. Langwerpige shads de absolute toppers, maar ook dood aas werd vaak tussen de kaken genomen. Kunstaas kleur groen en bruin de toppers.
 
Baars - Weer veel meldingen van 40+ baarzen en deze met heel wisselende manieren van vissen. De ene keer slepend op klein plugjes en de volgende keer met dropshotten langzaam huppelend tegen de bodem. Ook dood aas bestemd voor snoekbaars leverde diverse mooie baarzen op.


Troebel water gaf vaak harde aanbeten.
 
Meerval en roofblei - Ook weer wat meldingen. Meerval vaak tegen de grond met stuitende pluggen die de nodige herrie maakte, zowel in Maas en Waal meldingen van meerval. Wel opvallend dat de meeste vissen zo rondom de meter waren. Het weer ziet er een stuk beter uit aankomende week, en het water zal ook weer snel gaan zakken op de rivieren, en nadat het hoog water gaat zakken gaan de snoekbaarzen zeker actief worden, dus we blijven lekker gaan op de roofvissen.

Dood aas momenteel heel goed, dus probeer dat gewoon eens een keer.

Veel succes natuurlijk aankomende week, Piet.

Het zuiden van het land had te kampen met hevige regenval. 5 Dagen achtereen regende het bijna onophoudend. Dit had natuurlijk gevolgen voor de waterstand. Niet alleen in Nederland maar ook in België en Frankrijk kwam er veel nattigheid naar beneden. Hierdoor steeg niet alleen de Maas naar ongekende hoogte, ook de Grensmaas, Roer en de Ardennerivieren werden niet bevisbaar.


Alles buiten de oevers.

Begin van de week liepen de kribben van de Waal onder en ook in de IJssel stijgt het waterpeil nog steeds. Kortom voor de barbeelvisser was er weinig te halen afgelopen dagen. Op plekken waar je nog wel kon vissen werd wel barbeel gevangen (IJssel). 

Groeten en tot volgende week, Frans


Emma met een zware zeeforel gevangen aan de okuma soft play. Groet, Rasmus.


Zaterdag tegen de middag stond het water al tot aan de brug in de Molenbeek. Foto: Piet Driessen.


Beste TF, ik ben een seizoen lang bezig geweest op zeelt. Recent had ik mijn 29ste vis van dit water. Op 23 oktober en op 6 november nog een zeelt verspeeld aan de matchhengel. Ik twijfelde of ik deze zondag nog een poging zou wagen of dat ik zou gaan snoeken.

Omdat mijn zoon ook meewilde, werd het snoeken. Dat het toch een zeelt werd vond ik wel heel bijzonder. Gevangen aan een Baby buster jerk van Pro strike, die ik de vorige dag nog bij Handy Fish had gekocht….


....De vis zat keurig in de bek gehaakt aan de buikdreg. Ik denk dat de vis uit irritatie heeft toegehapt, maar observaties deze zomer op mijn zeeltstek geven aan dat speldaas wel degelijk af en toe het bokkie is. Volgend jaar ga ik dan ook met dood aas proberen hier een zeelt te scoren! Groeten, Peter van der Heijdt.


Hallo TF, door het troebele water maar niet gaan vissen, dan maar gaan fotograferen in de vrije uurtjes. Met vriendelijke groet, Raymon Louvet.


Hauke Kleinen met een spiegel van 27 kilo…


En de zelfde dag ook nog een van 21 kilo..


Christoffer Paschmann met 2 spiegelkarpers van 20 kilo plus. Groet, Rasmus.


Hij wad weer regelmatig te zien afgelopen week. Foto: Raymont Louvet.


Beste Total Fishing, vorige week een mooie visdag gehad met een slecht begin, maar een fantastisch einde. We konden een aantal baarzen vangen en met drie man en stuk of 50 RB-tjes. Verslag staat op
www.snoeken.net. Met vriendelijke groet, JH Jonkers.


Alte met een prachtbaars.


Marc wist weer enkele mooi baarzen te vangen.


Mooi baarzen werden er gevangen en het water was volledig voor ons alleen, geen enkele visboot zat op het water. Groet, Bart en Frank Mylle.


Beste TF, hier een beeld van het Gooimeer na de zondvloed van afgelopen dagen. Waaiden we hier eerder in de week van de plas af, nu was het een schoonheid zoals je zelden ziet. De vangsten vielen helaas tegen, maar de vrijheid en schoonheid van zo’n dag maken alles meer dan goed. Groeten, Twan van Berkel.


Hallo TF, we hebben de afgelopen week enkele dagen kunnen vissen, maar niet alle dagen waren met evenveel succes. Door de harde wind en de vele regenvlagen was het niet altijd even leuk om op het water te zitten….


... Zondag was de beste dag van het weekend. Vele mooie snoekbaarzen en baarzen werden gevangen en het water was volledig voor ons alleen, geen enkele visboot op het water. Niet slecht om even met de bellyboot het grote water op te gaan.

De persuader en de botjes van @rtbait deden het zeer goed. Tussen de vele maatse snoekbaarzen zat er ook een baars van 53,5 cm, een bak van een beest. De meeste vissen werden tussen 2,5 m en 8 m gevangen. Groet, Bart en Frank Mylle.


Een mooie 80-er verticaal gevangen en ook…


....een mooi exemplaar voor Bert. Groet, team Deconinck.


Hallo TF, met behulp van de slechte weervoorspellingen hadden…


...we zondag het ruime sop bijna voor ons alleen. Het werd een superdag met twee 70-plussers en twee 80-plussers…


....Alle vissen werden gevangen met de bruine (kleur 22) hawg shad met V-staartje en met de Big-bite-baits…


...met zwemstaart in het bruin. Groeten, Kim en Pol.


Door de zware mist waren ze moeilijk te vinden.


Ook de kleiner snoekjes gaan zich klaar maken voor de winter. Gr. Jan Smit.


Mijn kameraad Leo Karst had 13 november nog 2 snoeken. Deze 2 zijn op kunstaas gevangen, 88 cm en 83 cm.Groet, Evert Kluitenberg.


Beste TF, vorig weekend nog eens met de kids in de boot. Niettegenstaande het sterk gekleurde water kon Robbe toch zijn eerste snoek vangen en wat voor één. Een dikke negentiger had zijn toad te grazen genomen…..


.... Hij was wel trots op zijn vangst, maar poseren met dat grote-tanden-beest in zijn handen was net iets teveel gevraagd. Terwijl trotse papa Bart dat voor hem doet, houdt hij de bek van de snoek goed in de gaten. Bart Debaes.


Hallo TF, zaterdagochtend weer op pad gegaan, dit keer met spiering om een snoekbaarsje te gaan vangen. We zijn vroeg vertrokken en rond half 8 lag mijn dobber erin. Het duurde 10 minuten en mijn dobber knalde weg! Dit mooie exemplaar van 89cm maakte mijn dag goed, geen snoekbaars maar een prachtige dikke snoek. Groet, Kevin Tode.


Anne met een snoek van 99 cm uit Medemblik.


Zijn dag kon niet al niet meer stuk, want hij had nog nooit zo vaak een snoek aan de hengel gehad. Als laatste ving hij ook nog zijn record snoek van 105 cm, zo trots als een pauw. Ik had zelf helemaal niets gevangen, maar heb zitten genieten van zijn vissen. Groet, Evert Kluitenberg.


Afgelopen weekend hadden we in de Achterhoek ook last van extreem hoog water in de beken en rivieren. Ook de weilanden en maïsvelden stonden compleet blank van al het regenwater….


.... Daarom zijn we met de boot maar ver van huis gegaan en hebben we stilstaand water opgezocht. Ondanks dat Hein en ik zaterdag heerlijk hebben gevist met prachtig snoekweer, was het toch bikkelen voor een paar aanbeten.

We vingen 4 snoeken en per ongeluk een vals gehaakte brasem. Hein ving de ´vis van de dag´ met 106cm. Deze snoek deed gelukkig niet moeilijk, want de busterjerk was tot aan de splitring verdwenen in de bek! Groet, Eddy.


Hoi TF, heb weer een leuk weekendje achter de rug….

 
.... Dit zijn toch de mooie dingen van het snoeken vind ik! Soms sta je een dag te zwiepen voor niets en soms… Een week lang een constante luchtdruk van ca. 995 en milde novembertemperaturen hielpen flink….


.... Zaterdag waren het allemaal echt grote metervissen en ééntje op zondag was ietsje kleiner, maar toch nog ruim meterplus. Mvg, Jasper Woudsma.

Deze week de nominaties voor de baarzen van Frank en Marc, de snoekbaars van Pol en Kim en de snoeken van Jasper en Robbe. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -