Actuele Vangstberichten tot dinsdag 16 maart 2010


... tot dinsdag 16 maart  2010

De temperaturen gaan met een sneltreinvaart omhoog wat de algemene vangsten goed zal doen. De zon neemt steeds meer aan kracht toe en ook de natuur zie je steeds actiever worden. Het lijkt er nu definitief op dat de lente door gaat zetten.


Voorjaar begint, de fazanten zoeken nestgelegenheid met sneeuwklokjes op de achtergrond. Foto: Henk.


Zout - door Arthur van Tienen

Het gaat er weer een beetje op lijken!!!

Afgelopen week een voorzichtige stap in de goede richting gezet door de natuur, er wordt weer vis gevangen!

Strand-/kantvisserij

Vlissingen tot aan Westkapelle regelmatig weer leuke vangsten, nog niet echt een vetpot maar we klimmen ook hier uit het dal, iets dieper op de Westerschelde zijn de vangsten ook al wat beter. Banjaard meldt alweer de eerste haaitjes alhoewel ik vraagtekens zet bij deze vangsten, het kunnen wel hondshaaitjes zijn maar de gladde haaien vind je er nog niet. Oosterschelde dijken, ook hier wat progressie op de visserij op bot.

Europoortgebied redelijk, Amazonehaven en Calandkanaal blijven redelijk. Donderdagavond is maatje Gilles Traas wezen voorvissen aan de Steen Glooiing, Noordzijde Maasvlakte en ving met de wind op de kant met laag water ongeveer 30 vissen. In het donker was het het beste.

Zaterdagavond tijdens een competitiewedstrijd op dezelfde stek maar dan met de wind in de rug was het allemaal niet zo best, de winnaar had amper 10 vissen, dus ook hier is het van belang met een Noordwesten/noorden of Noordoosten wind te gaan vissen.

Waterweg weer goed, mooie gullen de afgelopen week gevangen tot 8 stuks per sessie in de diepe stukken waar de rode boeien vlak langs de kant lopen vanaf Maassluis tot aan Hoek van Holland. Aan de andere kant(Rozenburgzijde) wordt tussen de strekdammen in ook al wat beter bot gevangen. Ook hier is de avond het beste.

Wedstrijden aan TerHeijde en ‘s Gravenzande geven aan dat de vis begint te komen en de winnaar had er op ‘s Gravenzande afgelopen zondag 14 stuks, niet slecht dus ik moet mijn woorden terugtrekken als zou er weinig of geen vis zitten tijdens de Voorselectie Kust Midden komende zaterdag. Valt reuze mee na de ervaringen van een paar jaar geleden, maar ja, de natuur blijft onvoorspelbaar.


Mooie dagen en lachende vissers op de Grevelingen, Arjan van Drunen in aktie!

Op Katwijk hield HSV Brittenburch haar jaarlijkse wedstrijd op de stranden en alleen vak A ving eigenlijk goed vis. Jan Hennekam van het Spro/Gamakatsu team pakte hier de overwinning en met 2 hengels ving Jan 18 stuks vis.

Zaterdag barst op de stranden van Ter Heijde de eerste Voorselectie Kust los, van 9.00  tot 13.00 wordt er gevist.

Pieren van Scheveningen en IJmuiden matig, wat schar en gulletjes. Noordzeekanaal achter de sluizen leuk wijting en steenbolk

Bootvisserij

Afgelopen zondag was de 1ste selectie NK Boot vanuit Scheveningen op het M.S Estrella en het MS Trip Junior. Een taaie wedstrijd met weinig vis. Waar men bij de EFSA vier weken geleden nog redelijk vis ving was het nu sprokkelen en besloot men na 2 ½ uur te gaan verkassen voor de pier van Scheveningen en daar werd er een redelijk visje gevangen, in ieder geval stukken beter dan de eerste 1 ½ uur.


Daniels Nilssons met 32,65 kg Noorse kabeljauw - een gigant van 151cm die de cutbait pakte! Groet, Mads.

Dat het niet veel was bleek uit de aantallen vis. De winnaar van de boten had 10 stuks maatse vis en op de Trip Junior had de winnaar 8 maatse vissen, maar goed, een gezellige sportieve dag werd het en op 23 mei (1ste Pinksterdag) wordt er op de Oosterschelde uitgemaakt wie er aan het NK Bootvissen gaan deelnemen.

Wrakvisserij was goed, mooie gullen, wel af en toe ver zoeken. Grevelingen ook weer uitstekend geweest, mooie wijtingen en al wat grotere botten en schollen. Oosterschelde nog steeds in mineur, het wil nog niet erg vlotten, komt wel weer goed, laat eerst het zonnetje maar haar werk doen!!

Tot volgende week, Arthur.


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Eindelijk weer eens een normaal weekje met stijgende temperaturen (al was dat nog niet veel), maar de vangsten waren landelijk wat meer verdeeld en dat was vorige week een stuk anders. Vorige week boven de rivieren redelijke vangsten maar onder de rivieren vaak heel slecht. Dus nu gelukkig wat beter.


Zondagmiddag gevist met Wouter en Robert kok.
 
Snoek: Aan alle kanten wat meldingen van snoeken die onder het snoekbaarzen werden gevangen, en hier zaten nog vaak een paar mooie, grote vissen tussen.


Deze broers hebben een handig stuk plastic als meetlint. Gr. Eddy.
 
Snoekbaars: Uit het hele land meldingen van nog mooie aantallen snoekbaarzen. Rivieren vaak goed tot heel goed afgelopen week, en dan vooral vertikaal en diagonalen, maar met nog vaak zware loodkoppen omdat er op diverse rivieren nog best veel stroming stond. Kleur bruin en groen vaak bij de vangsten vermeld, en ook nog enkele dikke snoekbaarzen in een topconditie.

Baars: Ook weer vele dikke baarzen die zeer fel op het kunstaas waren. Duidelijk de twisters en shads in het voordeel, en geel en wit de topkleuren. De grotere shads die nog eens vaker bedoeld waren voor snoekbaars, werden ook zonder pardon gepakt door de baarzen. Havens ook weer veel in trek bij de baarzen, waar weer volop op jongbroed van afgelopen jaar werd gejaagd.
 
Nu de verwachtingen zo zijn dat de temperatuur duidelijk omhoog gaat, konden we nog wel eens twee mooie weken tegemoet gaan, dus profiteer hier nu dan ook van. Kantjes nu zeker niet overslaan daar al vele snoekbaarzen die posities hebben ingenomen. Felle kleuren willen nog wel eens vaak goed zijn de laatste weken van het seizoen. Veel succes op de rovers.



Witvis - door Willem Stolk

Het wordt lente… Gelukkig! En, met de vangsten gaat het ook beter. Op diverse plaatsen wordt en steeds meer gevangen, zowel op kanalen, plassen als rivieren.

Match Master Finale
De finale van de Match Masters, waar men strijdt om de Gouden Slider, is inmiddels achter de rug. Deze wedstrijd die jaarlijks wordt georganiseerd door Witvis Totaal i.s.m. Shimano, is uitermate populair.

Top drie Match Masters 2010:
1. Ton van Esch
2. Ronald Hammers
3. Ruud de Jongh

In Lith is gisteren aardig gevangen – ruim 30 kg. Geen mega-scores, maar dat zat er gewoon niet in. In de komende Witvis Totaal zal extra aandacht worden besteed aan het matchvissen. Een verslag van de Match Masters, een artikel over matchen anno 2010 en een vooruitblik op het Open NK Matchen dat in oktober zal worden gevist op het Amsterdam Rijnkanaal bij Tiel.


Hierbij foto van Harry Bruul - die afgelopen zondag de Match Masters won in Lith…

Rivieren
Het water is weer gezakt, afgevoerd naar zee! Er wordt ook redelijk gevangen, alles met de feeder. Zowel op de IJssel, Waal als op de Maas. De Maas bij Alem zelfs erg goed. Afgelopen week is er volop gevist en gevangen.
Op de Waal zat de vis relatief ondiep. Op twee meter water vaak massa’s platten die al klaarliggen om te paaien, tenminste zo lijkt het.

Al met al goede ontwikkelingen dus. En, met de voorspellingen voor komende dagen zit het ook wel goed. We verlangen naar de zon…


Overige Vangstberichten:


Foto: Piet Driessen.


Hierbij een mooie plaat van een karper van afgelopen weekend. Deze vis wist ik te strikken op een 16 mm pop up van Mad Sweet Plum…echt knokken deed de vis nog niet in het zeer koude water. Met vriendelijke groeten, Marcel Kloos.


.....Ook Rob is er weer vroeg bij dit jaar met een heerlijke compacte schub…..


.....uit het Noorden van Nederland. Deze puntgave wintervis kon de tactisch….


....aangeboden Hemp & Spice boilie niet weerstaan en landde na een kort maar heftig gevecht in het schepnet.


Hoewel bij ons het water nog maar net volledig ijsvrij is, zijn ze in grote delen van Spanje alweer druk aan het karpervissen. Carlos, van het MAD-Team Spanje, stuurde ons deze foto van een geweldig mooie schub van 22 kg! Het is dan nog vrij vroeg in het jaar en het water is nog erg koud, maar deze vis kostte Carlos de nodige moeite en liet zijn nieuwe MAD New Dimension hengels buigen tot aan het handvat.


Naar het Volkerak geweest en de snoekbaars liet het lelijk afweten. Het was erg koud en we waren dus verbaasd deze vogels te zien. Groetjes Willem Peursum en Henk-Jan Vergunst.


Ook Robin is meegeweest en ving nog een paar prachtig getekende snoeken op de Heiddy, zelfs nog witte stippen op de kop van de snoek. Groet, Eddy.


Hallo TF, hierbij een foto van mijn vismaatje Tjerk met zijn eerste snoek op de rapper gevangen. Afgelopen zondag viste hij voor de eerste keer met een jerk. Nadat ik het hem even had voorgedaan kende hij bij zijn tweede worp al succes en is ook deze manier van vissen nu voor hem een aanvulling van zijn kunstaasvisserij! Groeten, Franky.


Een leuke snoek gevangen door Johan op de kleine swimmbait. Groetjes Lucien.


Hallo TF, Op dinsdag 9 maart 2010 heb ik een mooie 1,01 meter snoek gevangen op doodaas. Deze snoek kon een lekker makreeltje niet weerstaan en na een leuk gevecht was dit het resultaat. Mvg, Kyle van Gemert.


Op het kanaal Avenhorn deden we goede vangsten. Gr. Anne.


MAD pro staffer Ola uit Noorwegen probeert de lange, koude winter te overbruggen door te gaan ijsvissen op dikke snoeken en baarzen. Afgelopen weekend was hij erg succesvol en haalde naast een aantal schitterende, donkergekleurde baarzen deze gigantische snoek van bijna 10 kilo onder het dikke Noorse ijs vandaan. Een kort stevig hengeltje, gevlochten lijn en een eenvoudige DAM Effzett lepel waren de ingrediënten voor succes!


Een taaie dag, maar deze dame van 106 cm maakte een hoop goed. Grt. Jon van de Graaf.


Met de juiste tempraturen gaat het snel. Foto: Piet.


Beste TF, Deze week weer een paar keer wezen vissen met de bb….


.....veel vissen gevangen op de woutjes van wout wouters met o.a. zeer vette baars en een snoekbaars van 70+. Gr. Johan de Jong.


Beste TF, We hebben zondag lekker gevist en mooie vissen gevangen, zowel baarzen als snoekbaarzen. Groet Bart en Frank Mylle.


Christophe-Depouille met een van de vele….


....snoekbaarzen van deze dag. Gr.Mads Grosell.


Hier een mooie 85 cm grote snoekbaars. Peter Mantel. 


Nico ‘de Deerhunter’ met flink wat ronde ‘hommers en kuiters’. Gr. Berend.


Het was harde visserij op het Haringvliet. We hadden pech want de dieptemeter begaf het en dus waren we bij voorbaat al kansloos maar toch wisten we nog een aantal mooie vissen te verschalken. Groetjes, Joop & Jacob


Hallo TF, afgelopen woensdag ondanks de gure N.O-wind, toch genoten van de eerste zonnestralen, de dag eindigde mooi met deze prachtige snoekbaars die het kleine dull-schadje (9cm) gemonteerd op de drop shot jig van gamakatsu, niet kon weerstaan! Gr.Mario.


Een mooie blanke snoekbaars met zwarte spikkels; zouden het de eerste zomersproetjes zijn? Hoe dan ook, deze vis was het zoveelste(tijdelijke) slachtoffer van de fenomenale dull shad. Groeten van Wilfred van Nunen.


Bij Nico ‘de Deerhunter’ in de Portabote lekker geconcentreerd zitten vissen en een stuk of 15 baarzen en snoekbaarzen binnenboord gehaald, waaronder flink wat ronde ‘hommers en kuiters’. Gr.Berend.


De wilg als één van de eerste in de knop. Foto: Piet


Ook prachtige baars kwam boven water. Gr.Berend.


Beste TF, Deze week weer een paar keer wezen vissen met de bb veel vissen gevangen op de woutjes van wout wouters met o.a. zeer vette baars. Gr. Johan de Jong.


Woensdag 10 maart… Een zonnige dag op groot water met een koude noordooster… Met vlagen kwam de beet er goed in en dan ving je een paar vissen achter elkaar. Met een kneiter van een baars ertussen als aangename verrassing voor Henk.


Beste TF, We hebben zondag lekker gevist en mooie vissen gevangen, zowel baarzen als snoekbaarzen. De meeste vissen werden gevangen tussen de 7 en 9 meter…...


......Tegen de avond begon de stroom en de wind terug aan te wakkeren waardoor het vrij moeilijk werd om de boot en de shads onder controle te houden. Groet Bart en Frank Mylle


Afgelopen zondag op het Haringvliet veel wind, maar wel dikke baarzen waaronder deze 50 plus. Gr. Remko.

Deze week de nominaties de karper van Marcel, de snoekbaars van Nico en de baars van Henk. Van harte gefeliciteerd!


Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -