Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 juni 2015

... tot dinsdag 16 juni 2015

In zoet water zijn de vissen nu inmiddels wel uit hun winterslaap gekomen, terwijl aan zee de zomervis slechts mondjesmaat wil arriveren en de wintervis blijft hangen. De aanhoudende veelal noordelijke wind houdt ons voorlopig koel, terwijl er af en toe echt al wel is te genieten van zomerse momenten.


Het visdiefje is ook op jacht.

Redelijk tong, zeebaars af en toe los

Door Joop Folkers

Zo nu en dan gaat het even los met de zeebaars.

Gisteren was het even raak op de Subwalk.


Aan de Subwalk.


Genieten.

Wát een giga visserij blijft dat toch!

De harders laten zich weer zien in het kustwater en in de havens.


Ook de diklipharder is weer in het kustwater verschenen.

Ook wordt er redelijk tong gevangen, in de havens en vanaf het strand.


Tong in de havens.


Tong vanaf het strand.


Ook genoeg andere platvis vanaf het strand: schar en, op de foto, bot.

Groet,
Joop

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Zomervis wil maar niet komen 

De echte zomervissen zo als geep en makreel laten zich maar mondjesmaat of helemaal niet zien. De wintervissen zijn er nog volop. 

Vrijdag tijdens een zomeravondwedstrijd ving ik redelijk schar en een flink aantal mooie wijtingen.

Ook wist ik in een 10 minuten tijd twee slijmvissen te vangen.

Verder was het vooral genieten van het mooie weer.

Over de hele pier is schar en bot de meest gevangen vis op dit moment.

Maar wel lekker, die schar!

Groetjes en tot volgende week,
Hans

 

Hallo vissers, deze week een diversiteit aan vangsten uit zowel zout als zoet:


Mourat Akkouh gaf alle zeebaars vissers om zich heen weer het nakijken het afgelopen weekend. Hij ving deze prachtige zeebaars van ruim 70 centimeter aan een weedless shad vlak onder de kant. Eerst dacht hij vast te zitten aan een steen maar toen de steen begon te bewegen wist hij hoe laat het was.


Het (grote) voordeel van het vissen aan zee is dat je achteraf nog eens heerlijk na kunt vissen. maar dan vanuit de pan middels b.v deze lading scharren. Bijna de laatsten want er moet ruimte gemaakt worden voor de tong, makreel en zeebaars, in die volgorde van aantallen waarschijnlijk.


Ik heb mezelf heerlijk vermaakt met het vissen op geep vanaf de Noordpier. De noord-noordoostenwind maakte dat het aan de binnenkant van de Noordpier moest gebeuren. Mooie formaten hoor en het blijft leuk aan de dobber met een stripje vis. Ik had er ook nog eentje als verrassing op de zager bij het vissen op zeebaars met de dobber.
 

De tongvangsten liepen wat terug door de heersende noord-noordoostenwind. Cees van Dongen pakte nog wel een paar hele mooie maar er was ook genoeg tijd om te rusten.
 

Op de Westerschelde komen de laatste weken weer hele mooie gladde haaien naar boven. Deze haai van 115 centimeter en bijna 8 kilo zwaar werd gevangen door Johan op de Pirate II van schipper Rene de Back die vanuit Vlissingen vaart. Een schipper die al vanaf het eerste uur op haaien vist.

 


Patrick Claessen uit Limburg staat vaak vroeg op om een barbeel te verschalken. Ook nu had hij daarmee weer  succes met deze mooie barbeel van 57 centimeter.


De bekende barbeelvisser Jos Raaijmakers  uit het zuiden des lands slaat soms keihard toe...


...Naast diverse mooie barbelen ving hij ook op zo'n sessie een dikke winde erbij van 52 centimeter. Gezamenlijk allebei even gezellig  op de onthaakmat (een must) en dan weer retour water. Jos zegt dat het aan de pet kan liggen. Volgens mij ook Jos!


Zelf heb ik me even heerlijk vermaakt met het vissen uit de tuin op plat (te) vissen. Het moet plat zijn bij mij dat is duidelijk.


Jos Dijkstra ving deze meerval van 102 centimeter bij het dropshotten op snoekbaars. Hij gebruikte een groene shad voor deze byzondere vangst. Een boot in de buurt had nog een andere meerval van 160 centimeter geland. De meerval timmert hard aan de weg om een goede sportvis te worden zonder uitzondering te zijn. Tot ziens aan de (zoute) waterkant, Lucky Luc Mom.


Even opwarmen in het zonnetje (foto: Piet Driessen).

Beste Total fishing, ik was op tong aan het vissen in het Noordzeekanaal op donderdagavond 11 juni. Het doel was om een maaltje tong te vangen vanwege de goede vangstberichten hierover in dit kanaal. Na een poosje zag ik zag vlak voor de kant in het water een forse kolk. Toen er een eindje verderop een fuut boven kwam, dacht ik dat de kolk van de fuut was toen hij onder water dook.

Toen er even later weer een kolk zichtbaar was vlak voor de kant, was het duidelijk dat dit een rovende vis moest zijn omdat de fuut nergens meer te zien was. Ik zette snel mijn plug op de lijn van mijn kleine hengel die ik speciaal voor zeebaars had meegenomen en om slepend te vissen met een licht stukje schuiflood, met daarachter een kleine onderlijn en een zager.

Na ongeveer de vijfde worp zag ik vlak voor de kant een bruine streep achter mijn plug. Toen ik mijn plug uit het water moest trekken omdat de kant bereikt was, draaide de vis zich snel om en zwom terug het diepe water in. Ik gooide direct weer een meter of 6 van de kant in en draaide vrij snel in. Toen ik mijn plug in het glasheldere water zag naderen, zwom de forel er weer vlak achteraan.

Omdat hij hem weer niet pakte, Ik liet de snelheid van de plug nog geen halve meter voor de kant ineens fors minderen en toen klapte de forel er meteen bovenop. Een enorm gespetter was het gevolg en de forel hing muurvast.

Ongelooflijk mooi om deze aanbeet van zo dichtbij nog geen halve meter voor de kant te mogen zien gebeuren en het prachtige dier even later te mogen fotograferen. Daarna ging hij meteen weer terug want een beschermde vis mag niet mee naar huis. De rest van de avond leverde twee tongen en twee botten op en daarmee was het feestje uit. Groet, Gerard.


De vergrijzing heeft ernstig toegeslagen bij deze ganzen. Slechts één enkel jong, zonder ook maar één broer of zus. Het gevolg van menselijk ingrijpen. (Visgisds Johan)


André weet nu nog niet eens wat voor voor dit is. Een winde van 52 centimeter, leerde hij vanuit een gids.


Even de vangsten doorgeven (foto:Piet Driessen).


De 40+ baarzen zijn altijd weer een tractatie.


Vanaf de punt van de boot heerlijk werpen met een jerkbait.


Tijdens het snoekbaarzen op het moment dat ik mijn shad hard binnendraaide vlak bij de boot een keiharde aanbeet. Een roofblei had zich vergist in mijn shad...


...Sjaak is blij met een mooie snoekbaars uit het Haringvliet. Groeten Jac. Roofvisgids4you.nl.


Weer zo'n vis die de hengel bijna uit je hand slaat.


Afgelopen week mijn pr verbroken snoekbaars 93 centimeter 6,5 kilo. Omgeving Moerdijk. Groeten, Patrick.


Het wat ruig weer...


...en ze waren moeilijk te vangen, maar met wat creativiteit...


...wisten we toch wat te vangen, met bijvoorbeeld een nieuw PR van 91 centimeter. Groeten Hendrik.


De kers op de taart en dat kun je zien aan de glunderende gezichten.


Die oude plug doet het dus nog steeds goed.


Roel is het verticalen nog niet verleerd.


Gelukkig loopt er nog nieuw leven rond, want zonder jongen klopt het gewoon niet. (Visgids Johan)


Hierbij een nieuw PR voor mijn vismaatje Bart, een NL riviermeerval van 174 centimeter, BAM! Met vriendelijke groet, Roy.


Vliegbeeld van de fuut. (foto: Piet Driessen).


Een fraaie snoek voor Eduard.


Van alles kwam er deze ochtend weer langs. Vier soorten waaronder deze snoek.


Beste TF, afgelopen zondag even het water op geweest en deze mooie 98er snoek gestrikt met een Wobshad. Gr Arjan.


Met een werkelijk prachtige aanbeet met een streamer die over het groen werd gevist op groot water uit de boot met een...


...anti wier streamer resulteerde in een prachtsnoek van 1.20 meter en zeer vet en gezond en loeisterk. Groet, Meindert Kap.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Meindert en de meerval van Bart. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -