Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 juni 2009

.... Tot dinsdag 16 juni 2009

Grote verschillen in het land qua neerslag en warmte. Eén groot voordeel voor de zoetwatervissers is echter dat de watertemperatuur een beetje wordt afgeremd en hier en daar weer aan het terugzakken is. Komende weekend valt al weer de langste dag van het jaar. Een voordeel in deze tijd van het jaar waardoor je het maximum uit je visdagen kunt halen. Geniet ervan!


De eerste jonge zwaluwe zijn er al.

Zout door Arthur van Tienen

Vreemde week geweest met vanaf de kant wisselende vangsten. De visserij op de bodem is een beetje tam, weinig tong, veel krab, nog wat wijting en bot. Visserij op zeebaars en geep en de onvermijdelijke makreel is gewoon goed, dus richt je op deze vissoorten. Alleen bij Vlissingen en bij Domburg waren enige vermeldenswaardige tongvangsten gedaan afgelopen week (meer dan 4 stuks per sessie).


Zeeprik 77 cm in de Waal bij Zaltbommel op 14 Juni 2009 tijdens vissen op barbeel. Harrie van de Sande Gemert
 
Fint wordt nu volop gevangen en goede stekken zijn de pier van Hoek van Holland, de Stenen Glooiing op de Maasvlakte bij laag water en natuurlijk de strekdammen aan de Rozenburgse kant van de Waterweg na de Stormvloedkering aan de richting zee.

Hier op de ondiepe zandplaten jaagt de fint op jonge vis en niet zo zuinig ook, gewoon met een licht  toby lepeltje zilver met rood en succes is gegarandeerd, ook twisters en shads en verenpaternosters zijn goed.


De zeebaars begint weer een beetje los te komen…

Paling is niet echt op dreef, Westerschelde geeft wel mooie paling maar de Waterweg is slecht, Pier van Hoek van Holland gaf afgelopen week een paar mooie baarzen. Stranden Hoek van Holland tot aan Ter Heijde was matig, de invloed van de opspuitwerkzaamheden is weg.


Dikke vissen vandaag.Een fantastische visserij vandaag…......

Zaterdag de Hart wedstrijd georganiseerd door de Zeenaald t.b.v. de Hartstichting, info op
www.zeenaald.nl (wedstrijden) vissen van 10.00 tot 14.00 in de Dintelhaven, individueel of als koppel, geen korpsen!, inschrijven in café/rest. de Pionier
 
Bootvisserij
 
Voor de Maasvlakte en drukte van jewelste en 7 sleephopperzuigers zijn daar flink aan de gang, bergen vis zit er, vooral wijtingen schar, dus wanneer je net buiten het verboden gebied ankert kun je een fantastische dag hebben, hou wel de zuigers in de gaten.


.......Prachtige baarzen aan oppervlaktepluggen dus weer de nodige adrenalineshots gehad…......

Ankervisserij overal nog steeds goed, wrakvisserij brengt leuke vangsten en worden met de dag aantrekkelijker, naast kabeljauw ook verassend veel mul en wat dacht je van een rode poon van bijna 50 cm.! Janet Verlinden ving er eentje afgelopen zaterdag aan boot van het M.S.Stella Bel.



Oosterschelde drama i.v.m. het vele groen, Grevelingen in de avond redelijk met wijting en platvis,weinig paling ook hier gladde gevlekte haaitjes vlak voor de stormvloedkering (Roompot doorlaat), vis met zagers en messheften, heremietkreeftjes zijn het beste aas voor deze prachtige sportvis. Westerschelde nog het toneel van mooie wijtingen.
 
Tot volgende week,
 
Arthur


.....Beste plug vandaag was de .......


.........blauw-oranje Power Catcher Flex van Spro (35 gram) Groetjes, Joop

Witvis door Willem Stolk

Het is op veel plekken een moeilijke visserij. Vis die moeilijk aast, of plaatselijk massaal aanwezig is. Op zich wordt er redelijk gevangen, maar de verschillen zijn groot.

Arkervaart
“Gisteren een koppelwedstrijd gevist aan de Arkervaart, het was een zeer moeilijke secure visserij, waar de meeste vis in het begin gevangen werd.Midden in het vak konden we geen potten breken.

Wellicht iets teveel gegokt met geknipte pieren, maar ja, je besluit niet van tevoren om 4e te worden in je vak. Je wilt gewoon winnen. Er zijn niet heel veel brasems gevangen, al zijn er natuurlijk altijd weer uitzonderingen op bepaalde stekken”. Aldus Christiaan Kooloos.


De brasem liet het behoorlijk afweten, veelal kolblei en platters, maar ik had er nog een mooie winde bij van 34 cm en woog 450 gram, super strakke vis en behoorlijk sterk in dat diepe water. Groeten Evert

Rivieren
Op de diverse rivieren is het nagenoeg hetzelfde als voorgaande weken. IJssel, Rijn en Waal redelijk tot goed. De Maas onder de stuw van Lith erg wisselvallig en boven de stuw moeizaam. Tijdens diverse lokale nachtwedstrijden wordt er wel aardig gevangen, maar dan s’nachts. Waarschijnlijk aast de vis dus op andere tijden, mogelijk door het heldere water.

Plassen, singels, vijvers, etc.
Op ondiepe plassen wordt over het algemeen redelijk kleine vis gevangen. Jongbroed zit er volop dit jaar, ben benieuwd wat hiervan overblijft. Maar voor diegene die gewoon lekker visjes willen tikken, zijn grachten, singels en sloten wel al de moeite waard om te bezoeken.


Wil je eens lekker eenpaar uurtjes vissen, probeer het gewoon eens op de Barbeel

Barbeel
De vangsten zijn volgens de berichten hetzelfde als vorige week. Best aardig dus en weer mooie vissen. Opvallend veel 70tigers overigens. Wil je eens lekker eenpaar uurtjes vissen, probeer het gewoon eens op de IJssel of Waal. Met een stevige feederhengel (of speciaal vervaardigde barbeelhengel) kun je met een stuk kaas op een hair en met relatief licht lood ( 30 < > 60 gram) best een barbeel scoren. Met de stroming mee inwerpen en afwachten maar. Na een uur geen beet, dan verkassen. Je komt dan vanzelf een snorrenbaard tegen.

Roofvis door Piet Driessen - Vangstberichten afgelopen week.
 
Het was weer eens een heel rustige week op roofvisgebied. Vanuit het hele land veel meldingen van heel taaie dagen op de roofvis, en dat betekend op baars, snoekbaars, snoek.
 
Hard werken voor de vissen, en heel veel zoeken en meters maken was de remedie afgelopen week. Als er een vis werd gevangen lagen er wel vaak wat roofvissen bij elkaar. Jerkbaits en spinnerbaits duidelijk de voorkeur bij diegene die nog een visje konden verschalken. Slepend heel moeizaam op alle roofvissen.
 
Wel opvallend diverse meldingen van roofblei en mooie meervallen tot ruim 150 cm.
 
Ook veel meldingen van ontzettend veel jongbroed in de oevers.
 
Ook iets wat vaak bij de gegevens binnen kwam deze week was dat er aardig wat grote vissen voor de boot loste, en dus op deze manier werden er diverse grote bakken verspeeld. Zo heb je wel eens een dag dat dit gebeurd, maar opvallend veel afgelopen week.


Het was weer eens een heel rustige week op roofvisgebied. Foto: Michiel Wateler

Het weer was ook weer heel wisselvallig met vaak veel regen en nagenoeg alle dagen veel wind, en dat maakt het er ook niet gemakkelijker op.
 
Wij kregen ook nog wat meldingen binnen van controleurs die momenteel hier en daar onder vuur staan bij diverse sportvissers doordat ze te veel controleren, maar als wij de foto’s zien waar de roofvissers soms liggen en de beroepsvaart hinderen, is het op veel plaatsen een kwestie van tijd dat er complete stukken niet meer bevist kunnen worden.

Dus heren roofvissers denk aan je hobby die onze kinderen straks ook nog willen beoefenen, en dan moeten we ons nu wel realiseren dat het hoogste tijd word om ook aan onze mede watergebruiker rekening te moeten houden, en zeker de beroepsvaart.
 
Nu maar hopen dat de wind wat standvastiger word, en dan kunnen we weer lekker genieten op het water met een betere vangsten dan afgelopen week. Vermoedelijk komen de vissen deze week een stuk ondieper, dus vergeet de kantjes niet uit te werpen. Wissel nu zeker ook op zijn tijd met kleuren, Advies Oranje en fel geel aankomende week.
 
Met roofvisgroet, Piet Driessen

Denemarken report – week 24 - door Jesper Havshoi

Deze week is er erg goed gevangen langs de kust. Vejle Fjord was echt ongelooflijk. De binnenkant van het fjord was extreem goed. Vissen tot 70cm zijn gemeld en sommige vissers spraken over de beste visserij die ze ooit hadden meegemaakt. Lillebaelt en Kolding fjord waren ook behoorlijk goed, ook hier kwamen diverse mooie zeeforellen uit het water. Kortom een bijzonder goede week langs de kust.

Vejle å: donderdag kregen we zware regenval en het waterpeil van de rivier steeg zo’n 15cm. Donderdagavond werden dan ook 2 platen van vissen gevangen in het onderste gedeelte van de Vejle å: 6 en 7.5kg. Vrijdag werden er maarliefst 10 gevangen met gewichten tussen de 4 en de 8 kilo. Het lijkt er dus op dat het seizoen eindelijk goed van start gegaan is!

Tot volgende week, Jesper Havshøi – info@fish-outdoor.dk  Evt. mail in Engles s.v.p.


Naast de kust ook volop activiteit in en langs de Vejle A.

Noorwegen report – week 24 - door Paul Christiaan (natuur- en visgids op de Glomma en Atna)

Zo goed als het twee weken geleden was, zo slecht was het afgelopen week. Temperaturen daalden drastisch. Haast winterse kou met bijna 0 graden Celsius op de thermometer. Daarnaast ook nog eens wind met kracht 5 tot 6! Her en der was het stilstaande water zelfs bevroren… geen goede zaak voor het vliegvissen.

Het duurde dan ook een dag of twee voordat het waterpeil weer enigszins normaal was. Zo nu en dan zon, af en toe dikke wolken, dat is dan weer goed voor de visserij, dat wisselende licht, dan worden de insecten actief! De vlagzalmen begonnen weer volop te stijgen en dat terwijl ik er midden tussenin stond! Typisch vlagzalm. Opeens pakte een forel mijn vlieg en knalde door de 18/100 tippet heen… Ik had hem nog niet eens aangeslagen! Het is niet de eerste keer… Momenteel vis ik dan ook weer met 20/100…

’s Avonds ben ik maar weer aan het binden gegaan, want mijn vliegendoos begon lege plekken te vertonen. De volgende morgen naar de Atna gegaan voor de vlagzalm. Ze waren volop aan het springen en namen zeer kleine vliegjes, kleur speelde eigenlijk geen rol. Ik heb dan ook van alles geprobeerd en goed gevangen. Enkel waren de vlagzalmen dit keer een stuk kleiner, zo’n 44cm.

Plotseling zag ik in de stroomversnelling het water spatten, een forel had zich verraden. Ik gooide direct mijn vlieg erop en met een hoge sprong nam hij de vlieg om vervolgens een run te maken richting dieper water in een poging zich van de vlieg te bevrijden.

Tot volgende week, Paul Christiaan – paulc-n@online.no


Een week met ups en downs.

Overige vangstberichten:


Ik ben Jesse Oudemans en ben 2 1/2 jaar oud. Net als mijn vader ben ik helemaal gek op vissen. Na veel aandringen heb ik van hem een hengel gekregen en met succes!! Het was twee weekende geleden dat ik samen met mijn vader naar het water vertrok. Hij zette voor mij een paar maden eraan en na een kleine vijf minuten ging mijn dobbertje onder.En zie het resultaat een mooie ruisvoorn van 26 cm!! Een persoonlijk record…


Hallo Total Fishing. Hierbij twee schitterende vissen de we 10-06-09 gevangen hebben op de ronde bleek even onder Eindhoven…......


........Ze zijn allebij gevangen op een buzzer. De Vissen waren beide tussen de 55 en 60 cm.Groetjes, Michiel Team Handy Fish


Zaterdag mooie dag langs de oever in de mist.


Frank met een een mooie bot tijdens het verticalen


Jeroen stuurde deze foto in van zijn vismaat Mike die zijn eerst roofblei in handen hield.


Beste TF, Afgelopen zondagavond naar de Lek getogen met een lichte spinhengel. Geen grote vis, wel een allerprachtigste avond! Met vriendelijke groet, Sander Arendsen


Hallo, TF,Gisteren hebben we op de rivier gezeten. En het was taai.Tot we begonnen te trollen, en deze mooie 69,5 er op de plug( deep thunderstick) dook. Staalharde aanbeet en een spectaculaire dril…..Groeten Tom en Ben.


John gooide eerst alles goed uit bij het veerpontje.


Hallo Total Fishing, Binnen twee seconden na elkaar,allebei een mooie karper. Alleen jammer dat de karper van Wesley groter was. En dat in een kleine sloot achter het huus. Groetjes Arno en Wesley Borsboom Stellendam


Vanavond samen met mijn zoon Jasper op karper wezen vissen.Hij ving deze prachtige karper op een broodkorst, helaas had ik geen weegschaal mee maar deze vis was zeker 20 pond. Groeten Marco Dol


Hallo! Deze mooie karper heb ik in het voorjaar gevangen. Hij woog net geen 30 pond. Ik heb de vis gevangen met tijgernoten. M.v.g.Robbinik


Tijdens het dropshotten gevangen op Storm Sandeel 10cm , een ware meerval. Gr,Christiaan


Hierbij nog een prachtmeerval van Erwin.


Hallo Beste Total Fishing, Hierbij stuur ik u een foto toe van een lekker dagje vissen helaas geen vis wel een mooie foto als resultaat. MVG Chris.


Afgelopen zondag nog even in de middag wezen vissen met mijn beide kinderen. Al geruime tijd had ik ze beloofd het water op te gaan, want dat snoekbaarsvissen vinden ze helemaal geweldig (moeten ze wel bijten haha). Op het eerste plekje gebeurde er niets en de jongste (6jaar) was het al gauw zat…....


.......Pap, naar een andere plek en lekker hard varen. Op de tweede plek had jongste weer aandacht voor zijn pennetje en als snel volgde de kreet : Pap, de dobber is weg, wat nu… Vervolgens samen drillen en vangen, helemaal super! Groeten, Erik Stobben,
www.eendagjevissen.nl


Kees scoorde de eerst van de dag, en wel een mooie snoekbaars.


Hallo Total Fishing Maandagochtend 15 juni met Alexander en Peter de rivier opgegaan met"roofvisgids” Gio Scalia.Het werd een leuke en leerzame ochtend, waarbij verschillende vissoorten (baars, snoek en vooral snoekbaars) de revue passeerden.

Toen we uiteindelijk alledrie een “roofbrasem” haakten was het onderling voor de gek houden ook voorbij. Uiteindelijk zorgde de combinatie van redelijk veel aanbeten (waarbij we totaal 26 vissen vingen), super visweer o.a. deze mooie zeventiger voor een geslaagde vistrip! Met vriendelijke groet, Koen van der Jagt


De broers Bart en Frank Mylle waren op het Zoommeer en maakten een taaie visserij mee. Frank had wel een mooie bot verticaal…....


......terwijl Bart een sb van 80 cm op de Deviator jerkbait pakte


En op zijn nieuwste creatie de “Koi-Jerk"ving ik de eerste vis. Wat een topplug! Gr Martin


Ook vismaat Guido ving de eerste week een mooie 80-tiger snoekbaars. Guido maakt ook Jerk baits.


Hier vismaat André met een mooie 76 tiger snoekbaars.Groeten Martin


In twee sessies twee records aan diggelen! Laat zien dat naast de grote snoekdames ook snoekbaarzen graag een twinler lusten. 85 cm en weer terug in haar natuurlijke habitat! Gr Rufus.


Beste Redactie, Vorige week ving ik deze dikke snoekbaars van 100 + op een meer in Denemarken Het is mijn eerste vangst van boven de 1 meter Ik ben dan ook apetrots (de held van Ceta-Bever). Vriendelijke groet, Peter van Rozen


Maandag de rivier opgeweest, matige vangst, maar wel een hele mooie vis erbij, een prachtige snoekbaars van 93 cm. Gr Peter


Hallo Redactie Total Fishing, De afgelopen week ben ik samen met mijn vader een weekje wezen vissen in Zweden (Hedesunda). Zoals wellicht bij jullie bekend is daar een camping, waarvan Meindert & Renate Hamstra de eigenaar zijn. Met vriendelijke groet, Willem van Amelsfoort


Kort aan de bodem gevist zo te zien.


Hallo T.F. Nu het zo warm is vissen wij vooral in de avonden. Mede door deze warmte zijn de planten ook explosief aan het groeien gegaan. Dan is de texasrig met een senior toad (11/0 widegap haak) een super combinatie door en over deze plantjes! Groeten, Jasper Woudsma


Piet scoorde de laatste van de dag op zijn eigengemaakte jerkbait.


Ook deze snoeken waren behoorlijk sterk.


Hier alweer een leuke vis op de swimbait BBZ1 van spro! uit een klein watertje! Gr. René Trommel


Naar aanleiding van het winnen van een fotowedstrijd vorig jaar van Pike Master Lures, i.s.m. Totalfishing en het Lunde Pensjonat van de familie Schaaphok in het Noorse Engerdal, hebben we een avontuurlijke week aan Vurrusjoën beleefd….....


.......Alle weertypen over ons heengehad; eten koken op een houtkacheltje, een wolf vlak bij de tent gezien alsmede vijf elanden…en heel veel sterke snoeken, al was het wel even zoeken! Vismaat Jeroen van Drie landt hier zijn eerste metersnoek…


Het werd voor ons een schitterend avontuur, waar we zeker nog op terugkomen…Dank aan Evert Oostdam van PML, Jan en Jeanette van Lunde Pensjonat in Engerdal en aan Totalfishing! Groeten van Jeroen van Drie en Wilfred van Nunen.


Beste TF Afgelopen weekend weer een taaie dag achter de rug. Toch wist ik trollend met een grote shad een mooi getekende snoek van 104cm te vangen. Hard werken en doorzetten levert meestal de mooiste vissen op. Met vriendelijke groet, Peter Deflem.
 


Geachte Total Fishing, Ik vis nu al 3 jaar op snoek, ben een groot fan van jullie site, maar had nooit een aanleiding om ook tussen de kanjers van actuele vangstberichten te staan. Tot vandaag. Op een SD een snoek van 1.07, en 10 minuten later 1 van 1.05!! Groet Mike


Mijn broer Daniël en ik op de IJssel. Wat onwennig op dit grote water, doen we er goed om de kribvakken zo nauwkeurig uit te vissen? Na half uur een doffe dreun op mijn good old magnum makreel. Dat het een forse vis was werd al snel duidelijk….....


.........Na een straffe dril werd duidelijk dat het zeven jaar oude record van 1.09 verbroken zou worden. En hoe! 1.20 wat een buffel. Verder een  heerlijke dag in de natuur, wat heeft Hij het toch mooi gemaakt! Met vriendelijke groet, Roofvisser Amersfoort”.


Beste Total Fishing We hebben alweer een mooie snoek kunnen haken in Belgie. Na de dame van 126 cm in februari was het nu de beurt aan een andere mooie snoekdame. Groetjes Leo


Afgelopen vrijdag was voor vismaat Michel een dag met een gouden rand. Die gouden rand had hij overigens al verdiend bij de eerste vis die de  boot in kwam. Driftend over een plantenveld viel deze vreselijk grote dame voor een witte bössel met oranje staart.


Het kostte wat overtuigingskracht, maar 1 meter (!!!) voor de boot greep ze alsnog de kunststof jerk uit het oppervlak. Spektakel van de bovenste plank! De centimeter gaf maarliefst 123 cm aan, en de dag was pas net begonnen.


Als toetje, want zo voelt dat na een dergelijk imposante vis, pakte Michel nog een 95cm en 106cm vis, ook werpend gevangen. Ik moest het doen met een enorme volger van 110+ en een gevangen vis van ca. 75 cm.

Maar getuige zijn van een vangst van dit formaat maakt voor iedereen de dag direct geslaagd! Michel, nogmaals proficiat.Het hele verhaal over deze dag valt te lezen op de website van het predatorteam. Succes met de website,Groet van Klaas

Deze week nominaties voor: de winde van Evert, de meerval van Erwin, de snoek van René en de snoek van KlaasVan harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -