Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 december 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 16 december 2008

Weer een week van uitersten. Soms in de ochtend nog steenkoud en de rest van de week zachter met veel, soms keiharde, wind. Door de wind werden veel stekken onbereikbaar en moesten  alternatieven worden gezocht. Het blijft voorlopig relatief zacht zo het lijkt en dat betekent meestal onstuimig weer en bruin water in de vaarten en sloten.


Foto gemaakt door Henk Wouda uit Beuningen.

Zout door Arthur van Tienen

Bootvisserij
Wrakken ongekend goed, veel kabeljauw en gul, de onvermijdelijke steenbolken blijven een plaag en wanneer zo,n plaag te lang duurt kun je maar beter een ander wrak opzoeken want ze lijken massaal aanwezig te zijn.

Zeebaarsvisserij op de wrakken is nu toch wel afgelopen. Geankerde visserij uitstekend, mooie scharren, gul en wijting en wat dikke winterbotten. Westerschelde goed, mooie aantallen gul zowel ver landinwaarts (Hansweert)
als op de Spijkerplaat in de monding van de Westerschelde.Oosterschelde puik met mooie visserij op schar, wijting en gul, wanneer heteen open winter blijft zal deze visserij nog wel even aanhouden.


Zelfde als verleden week dus prima, wijting en gul

Afgelopen vrijdag weer eens op de Grevelingen gevist met de Theo, lekker koud en de vangsten waren redelijk, niet echt elke 5 minuten een vis en we moesten best weel een keer verkassen om de juiste stek te vinden maar
eenmaal daar konden we toch mooie vissen vangen, dikke wijtingen en steenbolken, een [aar schollen maar helaas geen tarbot, wel werd er zaterdag op een van d e schepen een mooie pollak van 70 cm. gevangen! 


Mooie dikke schol vanaf de boot

Kantvisserij
Zelfde als verleden week dus prima, wijting en gul vanaf de kant op de stranden vooral in de avond.Waterweg goed, bij de ingang van de Waterweg bij de Stena line zijn mooi scharren gevangen vanover de 30 cm. tussen al de gullen en wijtingen door. Calandkanaal wisselend, soms zeer goed eneen paar dagen later weermatigjes, Amazonehaven perfect, 50 vissen in sessies van 4 uur zijn heelnormaal, wel veel kleine vis, soms een mooie schar of gul. Zaterdag a.s. wordt hier waarschijnlijkéén van e 3 naselecties Herenvervist, de andere opties zijn Dintelhaven en Calandkanaal.

Afgelopen zaterdag de 2e serie naselectiewedstrijden van de A jeugd en de dames.
Bij de A jeugd ging de winst naar Nederlands Kampioen Niels Janse van de Wielingen te Cadzand, een uitstekende prestatie van deze Zeeuws Vlaming,  let op dit wordt een kanjer! 2e werd Maiko Jongenelen van de Slufter, 3e Arjan van Moort van de Zeebaars Scherpenisse, 4e werd Marijn Gabielse van Westkapelle en 5e werd Rico ‘t Mannetje van de Zeenaald,wederom heeft coach  Heny Karremans een zeer sterke W.K.Ploeg ( 3 man van de ploeg van dit jaar) in deze 5 jongens die in Egypte de driekleur van ons land gaan verdedigen 

Bij de dames ging de winst naar Linda v/d Velde voor Elaine Vredenburg, Illonka RIjnberg, Janet Verlinde en Miranda Willemse, allemaal proficiat en op weg naar het W.K. in Montenegro


Waterweg goed, bij de ingang van de Waterweg bij de Stena line zijn mooi scharren gevangen

Witvis door Willem Stolk

Het was een koud weekend met berichten die niet echt positief waren. Zondag werd er Gevist in Lith en helaas is er wederom weinig gevangen. De 30 matchvissers (Match Masters) waren tot op het bot gemotiveerd, maar de vis liet het afweten. Slechts 5 man wisten vis te vangen – en de rest ving niets!

Overige plassen
Ook op de Rhederlaag, Megen en Kerdriel was het droevig. De berichten die we binnen kregen leken erg veel op die uit ‘Lith”. Slechts af en toe een verdwaalde vis. Jammer want vooral zondag was het een mooie dag.

ARK
Vorige week was het nog best te doen op het kanaal nabij Tiel… Er werd redelijk gevangen met de feeder. Maar zowel zaterdag en zondag waren ronduit slecht. Ook hier slechts een enkele vis.

Waal en IJssel
Gelukkig hebben we onze twee snelstromers nog. Zowel op de Waal en IJssel is wel gevangen, maar niet zoals vorige week. Al met al was het nog wel de moeite waard, want we kregen een drietalmeldingen binnen van vissers die toch ruim 20 kg de man hebben gevangen. De heren visten met de feeder op enkele diepe kribben aan de Waal. Waar, dat wilden ze liever niet vertellen. Ook op de IJssel is er leuk gevangen. Hoofdzakelijk kolblei en voorn.

Al met al dus een verdeeld beeld; De vangsten op de rivieren zijn redelijk, maar de diepere plassen zijn ronduit slecht.

Ik wens jullie allen een fijn en gezond 2009 toe…


Ook op de IJssel is er leuk gevangen.


Roofvis door Piet Driessen
 
Zeer veel wisseling van de vangsten in Nederland omdat de weersverschillen ook best groot waren natuurlijk.
Op diverse plaatsen waren er al aardig wat beken en polders dichtgevroren en op andere plaatsen
moest je ook al in havens als ijsbreker werken om op de visstekken te komen.
Daarentegen kon je zaterdag ook op veel plaatsen in het zonnetje vissen, al moeten we eerlijk zijn
dat op de zaterdag in Nederland de gevoelstemperatuur een flink stuk lager was met doe koude oostenwind.


Met ijs in de ogen…

Hoe waren de vangsten dan?
 
Snoekbaars met shads niet gemakkelijk, maar viste je daarin tegen met pluggen die het nodige lawaai produceren dan werd er nog redelijk goed gevangen. Vooral donkere kleuren vrij succesvol.
Ook opvallend dat op de ondiepe stukken weer enkele grote snoekbaarzen naar boven werden getoverd.
 
Snoek op veel plaatsen heel moeizaam, en zelfs op enkele plaatsen waar je normaal altijd wel een rover vangt geen enkele aanbeet. Daar in tegen wel veel vissen op de winterstekken (maar dan moet je ze wel weten te vinden natuurlijk) hier konden vaak diverse grote snoeken bij elkaar gevangen worden. Ook dit maal pluggen en jerkbaits duidelijk beter dan shads afgelopen week. Ook weer vaak de donkere kleuren die goed scoorde.
 
Baars wederom mooie maten maar niet zo actief als vorige week, maar een grote 40 plusser maakt de dag natuurlijk weer helemaal goed en zeker op licht materiaal. Ook voor de baars meer voorkeur op kleine pluggen dan op shads, dus blijf wel zoeken naar het juiste aas, en staar je niet blind op een enkel soort kunstaas.
 
Het weer blijft wisselvallig en de temperatuur word vermoedelijk iets hoger dus ze zijn zeker actief
aankomende week, dus ga er wel even op uit. Succes natuurlijk op onze Nederlandse roofvissen.


Afgelopen zaterdag was het koud, maar leverde mooie sfeerplaten op. Foto: Bertino

 
Vrijdag 12-12-2008 was het dan zover, eindelijk weer eens een dagje vissen met de boot…..


....Als pure verassing ging op eens de gul na het hoge tij toch nog erg leuk bijten….


....Dat was toch lekker, en konden we onze hengels nog eens goed doen krommen. De grootse was rond de 60 cm, en dat zijn toch leuke vissen. Groet Luc Mom.


Deze mantelmeeuw werd afgelopen week gefotografeerd door Piet Driessen.

 
Prachtige beelden aan het einde van een decembervisdag in de polder. Het laatste uurtje levert vaak de meeste beten op.


Kerngezonde snoekbaars voor Rens van der Linden
 

Zoon Pascal deed goede zaken in een winterse haven. Met groet Frits.


En een paar koude snoekbaarzen! Groet Don van Rijswijk.


Groen was een geliefde kleur afgelopsen week


We hadden vandaag ondanks het slechte weer toch nog een leuke visserij….


.... Ik had zelf 5 snoekbaarzen en miste er zeker 10. Favoriete kleur licht groen.(Salt Shaker). Groet, Joop


2 snoekbaarzen, een dikkerd van 84cm en m’n eerste verticaal gevangen snoekbaars….


....dus goede vangst, Gr Noud Govers


Stilstaande wateren zijn bijna allemaal dichtgevroren. Foto: Eddy te Mebel.


Daan met strakke vis


Snoekbaarzen gevangen met felgele shad en…


....  op de aruku redhead. Groet Han.


Een mooie sterke 80+ snoekbaars op het grote water. Groet Sven Vervloesem.


Geachte T.F., Vanmiddag zijn Hylke en ik wezen verticalen. Ondanks de kou en harde wind hebben we een reeks mooie snoekbaarzen en snoeken gevangen. Groet Jair Wiegersma.


We pakten beide een aantal mooie zeventigers en een tachtiger….


Hylke was behoorlijk op dreef en wist ook nog twee prachtige negentig+ snoekbaarzen te vangen. met vriendelijke groet, Jair Wiegersma


Hierbij nog een grote snoekbaars die weer de 90+ grens over ging. Tevens klein schouderklopje voor mijn zwager Jair, die ze telkens weer prachtig op de foto weet te zetten. En uiteraard blijft mijn zwager niet achter, want hij haakte nog een hele dikke snoek snoek van 114cm in de avondschemer!! Groet Nick Kloosterman


Bevers genoeg langs de Maasplassen zo het lijkt…


Het vissen in de polder kan nu goed vis opleveren…Waar het water is dichtgevroren zal het de komende dagen weer snel dooien zo is de verwachting en dat betekent vaak goede vangsten…


Als we samen met de broers gaan vissen,komt er meestal wel wat “speciaals” boven water. Daarom wil ik ze eens in de kijker zetten met hun snoek van 99 cm. Groeten M Vankerkom.


Overdag is het gelukkig nog een paar uurtjes net iets boven nul zodat we toch kunnen vissen in de stromende beekjes. Die vriezen zelfs met 10 graden onder nul nog niet dicht. (Groot voordeel van stromend water).
Zaterdagmiddag toch nog 3 snoeken (van de 5 aanbeten) weten te  vangen met groot kunstaas. Hier de eerste- en kleinste snoek van 66cm.Zondagmiddag nog een paar uurtjes met Robin gevist in een beekje, maar beide geen enkele aanbeet gezien. Gr.  Eddy.


R.Mylle met een streamersnoek van afgelopen week….


......Deze snoek viel voor de  Deviator Jerkbait…..


....Ook een mooie voor zoonlief, het zit in de genen….


....Timur ving deze vis met een zelfgemaak jerkbait


Hoi TotalFishing, Hier een prachtige drilfoto van de enigste snoek van de dag, 95 cm. Gevangen op een kleine Sardine. Met Dank aan mijn goede fotograaf en vismaat Daan Gosenshuis! Groetjes, Jesper Sanderink.


Beste TF, Hierbij een mooie foto van een snoek van 98cm gevangen met de Strike Pro X-Buster - Baby Pike.
Met vriendelijke groet, Rinus Hertogh


Mooie metersnoek, in topconditie en prachtig getekend! Groet Don van Rijswijk.


Prachtvis voor Tom Valentijn.


Beste TotalFishing, Vandaag (10-12) er op uitgetrokken om de snoek te belagen. Na een mooi dril mocht ik deze snoek van 112 cm landen. Mijn dag kon niet meer stuk uiteraard. Groetjes, William uit Wapenveld.


Ron List die binnen 5 minuten een prachtige 104cm pakte


Zondag de hele dag op het water geweest. Het werd een koude en zeer taai dagje. Toch kwamen er weer een paar mooie vissen uit…

 
Afgelopen week zijn mijn zwager en ik een middag wezen trollen….


....Het was een taaie middag, maar toch hebben we weer een paar mooie snoeken gevangen. Met vriendelijke groet, Jair Wiegersma.


Frank pakte weer een knappe vis…


Hallo TotalFishing, Op zondag 14-12-2008 toch besloten om nog een paar uurtjes te gaan vertikalen samen met mijn maat Martijn. Het was behoorlijk fris en na een klein uurtje vertikalen kreeg ik een lichte aanbeet op 7 meter water.

Door de dril op mijn lichte stokje had ik lamme armen en had dus moeite om deze zware dame van 1,17 meter nog met een lachend gezicht vast te houden. Dus vandaar dat ik nogal moeilijk kijk.
Deze vis heb ik gevangen op een 5 inch Wedge Tail Zander spezial gevangen in de kleur WaterMelon Chartreuse Tail. Met vriendelijke visgroeten, Arne Klein

Deze week nominaties voor de snoekbaars van Hylke en de snoek van Arne Klein.  Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -