Actuele vangstberichten tot dinsdag 15 oktober 2013

... tot dinsdag 15 oktober 2013

Het wisselvallige weer en (lokaal) veel regen kenmerkte afgelopen week. Dit gaf dan ook wisselvallige vangsten in het zoete water. Aan zee is de opmars van de wintervissen goed te merken. 


Dit ziet er aardig uit, hoewel het in de vogelwereld ook regelmatig oorlog is.

Wintervis in opmars

Terwijl ik dit schrijf loeit de wind om ons huis en regent het pijpenstelen, en ben ik bezig de laatste spullen in te pakken voor het WK Kustvissen te Torremolinos waar we morgen heen rijden.

De infanteristen John Muis en Tom van de Pol zijn al donderdag afgereisd om de boel te verkennen. Even wat korte berichten en dan vanaf volgende week zaterdag updates vanuit Torremolinos.

Kantvangsten
De wintervis is duidelijk in opmars. Zowel vanaf de Zeeuwse stranden, Oosterschelde, Calandkanaal en Beerkanaal komen mooie berichten over wijtingen van 30+, de pieren bij IJmuiden en Scheveningen geven leuk gul, veel zelfs! Waterweg is ook nog prima met al redelijk gul tussen de grove tongen die nog steeds worden gevangen. De dikke botten laten zich ook al meer zien.
 
Een herfstig strandtafereel.
 
De Koppelwedstrijd te Noordwijk van 12 oktober jongstleden was vistechnisch een drama door al het apehaar wat de visserij bijna onmogelijk maakte. Koppel Peter Domini/Pim Troost wonnen deze altijd perfect georganiseerde wedstrijd.
 
Bootvisserij
Redelijk visserij vanaf de kotters en kleine bootjes op de Noordzee, zomer- en wintervis door elkaar en de wintervis wordt al wat groter. Nog een paar weken en we zitten er volop in. Hopen dat de wind wegblijft. Grevelingen geeft leuke visserij op haring en wat kleinere wijting en steenbolken, ook hier hopelijk worden de wijtingen wat forser binnen een paar weken.
 

Een van de langste pieren van Nederland, de Zuidpier. 

Hasta la vista!, Arthur

Het was niet makkelijk

Veel verschillen wat de vangsten betreft afgelopen week. Begin van de week stond er een paar dagen heel weinig wind, en dan was het vaak het geval dat er op het water nagenoeg geen actie was van de roofvissen.

Vanaf woensdag kwam er veel meer wind en deze dagen leverden vaak veel en ook grote snoek op. Zo zie je maar weer hoe raar het kan gaan, en je moet er op deze topdagen wel toevallig zijn. De temperatuur van het water loopt nu redelijk terug en ligt zo rond de 14 graden.


Mooi de kantjes uitwerpen.

Snoek - Tijdens de dagen met meer wind kwamen de grote vissen en vaak op doodaas zowel zoet- als zoutwater aasvissen. De vissen moesten vaak langzaam benaderd worden om ze te laten toehappen.

Snoekbaars - Dit was ook niet gemakkelijk tijdens de afgelopen week. De vissen zijn op veel water al wat aan het afzakken en liggen vaak muurvast aan de bodem. Fel reageren met het aas of met ratelpluggen wilde zeker nog wel eens wat grote vissen actief maken en dit kan de eerste weken nog wel eens het geval blijven. Langwerpige shads doen het vaak nog heel goed op deze stekelrover. Er is nog geen peil op te trekken op de kleuren.


Pas op langs de rivier met de hoge golven van grote schepen.

Baars - Wederom grote baarzen afgelopen week. Enkele meldingen van 50+ baarzen, vaak tijdens het snoeken met kleine zoutwatervissen, die ook nog eens dit aas naar binnen schrokte. Kleine shadjes tot een centimeter of vijf scoorden ook nog vaak mooie aantallen baars, wit en geel zat vaak bij de kleuren die graag gepakt werden.

Roofblei - Nog aardig wat meldingen van deze rover en dat komt natuurlijk ook omdat ze op veel meer plaatsen zitten dan een paar jaar geleden, en zo zullen we er ook gemakkelijker tegen aan lopen. Poppers maar ook diep lopende pluggen werden fel belaagd door de roofbleien. Van meerval en winde weinig meldingen afgelopen week.


Veel meeuwen op speldaas jacht.

Het weer blijft de aankomende week behoorlijk wisselvallig en met wat meer wind zullen de roofvissen toch wel blijven toehappen. Op plaatsen waar veel regen is gevallen zal het zeker de eerste dagen nog niet gemakkelijk zijn maar op deze plaatsen de rustige hoeken uitzoeken levert zeker nog mooie rovers op.

Ook in deze tijd heel veel blijven wisselen met de snelheid van het aas en doodaas op zijn tijd een paar meter verleggen.

Veel succes op onze roofvissen en met groet,  Piet.

De kabeljauwvangsten laag pitje!

De kabeljauwvangsten rond de wrakken liggen nog steeds rond een laag pitje! 

Afgelopen zomer hadden we echter mazzel en konden we de vriezer lekker vullen met de nodige filé!! Het zeebaarsseizoen loopt met deze dalende temperaturen snel ten einde.



Dus geniet er nog even van, tenminste als het weer dat toelaat! Oja, volgend jaar start ik op veler verzoek weer met een geheel vernieuwde zeebaarscursus vanaf de pier in de Hoekl!!

Uiteraard geen vanggaranties maar wellicht de beste begeleiding en 30 jaar ervaring! Vele nieuwe, uitgelaten zeebaarsvissers gingen u reeds voor en hebben dankzij deze boeiende cursus het 'zeebaarslicht' gezien!!



Uiteraard houden we jullie via de beste hengelsportsite van Europa gedurende de wintermaanden op de hoogte van de allerlaatste zeebaarsnieuwtjes!!

Een nieuwe generatie zeebaarsvissers komt er aan!!


Mooie zeebaarzen op de verre wrakken. Met de shad of pilker. Met sportieve groeten, Mike Ooms.


Ook hij (of zij) moet de wintervoorraad op peil hebben.


Afgelopen zaterdag met m'n werk wezen vissen op forel en dit was de eindstand 10 mooie forellen waaronder deze best grote zalmforel. Grt H.Yilmaz.


Hallo Total Fishing, In een Noord-Limburgse beek dan eindelijk een hondsvis weten te vangen! http://soortenjager.blogspot.nl/ Groetjes, Frank.


Hoe is het toch mogelijk?...


...Ik vis sinds 1995 op de barbeel in de Grensmaas....


...Nooit eerder een barbeel van over de 80 centimeter gevangen...


...Nu overkomt het mij en vang ik er twee achter elkaar! Groeten, Jos Raaijmakers.


Een mooie putter.


Four days alone in La France, binnenkort de film. 's Nachts beviste ik het kanaal... 


...en overdag de rivier met de verboden vruchten.


De haas gaat binnenkort in de rui.


De eerste roofblei voor jan knalde vol op de shad, groet, Jan Versteeg.


Hallo Total Fishing, Extreem weer met hevige regenval, onweer en windstoten zondag morgen. Plaatselijk viel er tot wel 120 milimeter regen, Thomas en ik zaten er midden in. Maar wat een geweldige ochtend, de roofblei ging helemaal los! Groetjes, Hennie Smits.


Dood doet leven.


Mooie zware baars bij het zakken vol op de shad, groet, Jan Versteeg.


Dit weekend kunnen gaan vissen en we hebben wat leuke vissen op de popper gevangen. Hier een mooie op de Bubble Walker van River2Sea...


...Marc had ook nog een leuke snoekbaars. Groetjes, Marc Hoeben.


Beste Total Fishing, na een paar weekenden niks te gevangen hebben met de dobber, liep die nu vroeg in de ochtend toch weer een keer weg. Na het aanslaan bonkte het nogal erg en kwam deze mooie snoekbaars van 85 centimeter uit het water. Met vriendelijke groeten, Hendrik de Jong.


Bij het stilhangen van mijn witte shad knalde deze dikke vis erop, groet, Jan Versteeg.


Dikke snoekbaars voor Jan, groet, Jan Versteeg.


Zondagmorgen. Terwijl ik mijn brood smeer klettert de regen tegen de ramen. Roel komt in lichte mineur nee-schuddend binnen. Eigenlijk is het gekkenwerk vandaag en we weten het, maar de intredende herfst en de vangst van een aantal dikke vissen door een maat doen ons toch anders besluiten. Tegen beter weten in rijden we aan.

Na uren zwaar afzien in helse wind en striemende regen, uit het niets een vernietigende beuk! Vol ongeloof houdt ik enkele momenten later een lomp gebouwde 96er in mijn handen. De ultieme beloning na een half IJsselmeer over ons heen te hebben gekregen. Groet, Jesse Hebing.


Echte najaars zon. Foto Karlijn Matti.


Beste Total Fishing, Afgelopen week een paar dagen wezen vissen met vismaat René op de Ebro met Ebro Angler Ron Beugelink. Veel lossers gehad maar gelukkig allebei ons record aan kunnen scherpen en nog een paar leuke bonusvissen...


Voor René was de grootste 180 centimeter bij 36,5 kilo. Voor mij 194 centimeter en maar liefst 47 kilo. Mooie dagen gehad! Rolf en René.


De eerste bladeren vallen al. Foto Karlijn Matti.


Beste Total Fishing, Een goede vriend van ons wilde ook graag eens mee vissen op roofvis. Hij had echter nog nooit van zijn leven een hengel is zijn handen gehad, en nog nooit een snoek van dichtbij gezien. Hier Walter v/d Preit met zijn eerste snoek en tevens zijn record. In zijn ogen een monster. Met vriendelijke groet, Pim Busker (Dutchfishingadventures.com).


Hier Ed van der Meer die net als zijn vriend Walter voor het eerst zijn gevangen snoek vasthoudt. Zijn snoek hapte nog wat in het rond en keek flink boos. Het was, zei hij later, een super ervaring. Wat een mooi moment op een van de laatste warme dagen van het jaar. Groet Pim Busker (Dutchfishingadventures.com).


Het was echt herfst. Toch nog even op snoek gevist. Met vriendelijke groeten, Frank van de Werdt.


Beste TF, afgelopen zondag een ochtendje met de boot er op uit geweest. Het was zeer moeilijk vissen met de harde wind en regen. Daarom zijn we maar de jachthaven in gegaan. Deze snoek ving ik slepend op twee meter diepte op de grote shadclone. Groet, JM.


Beste redactie,
 nog net voor de koude/regengolf met vismaat René achter de rovers aan.
 Na een klein uurtje vissen krijg ik tijdens het verticalen een mooie aanbeet op een Lunkercity shad.
 De aanbeet en de massa veraden al dat het een snoek moest zijn... 


...en na een toch wel korte dril kwam deze mooie dame in het zicht. Na de meting (104 centimeter) en wat foto's zwom ze weer snel de diepte in,  groeten, Arnold.


Hey Total Fishing, 'n mooie tweedaagse Nederland met Ivan Vanpraet leverde deze mooie metervis op. Groeten, JP Maton. 


Teus en Wim visten afgelopen week op Lough Derg in Ierland bij visgids Ferdinand Heijerman (www.pike-ireland.net). De wind waaide uit het noordoosten, toch niet bepaald bekend als de meest ideale windrichting. Toch werden er in vijf dagen vissen met Ferdinand verscheidene mooie vissen gevangen waaronder zeven vissen boven de negentig centimeter en zes metersnoeken. Op de foto Teus met een van zijn eerste meter-plus vissen van de week.


Wim levert strijd met een negentig-plus vis die er alles aan doet om de 12” bulldawg probeert los te schudden.


Teus met metersnoek nummer vijf ( 110 centimeter).


Nergens vechten de snoeken zoals in Ierland wat de dril vaak tot een waar spektakel maakt. Wim heeft het hier aan de stok met een explosieve vechtersbaas.


Topvis, topsport op de fireball aan een licht verticaal hengeltje, 121 centimeter. Wát een heerlijke dag, 7 snoekbaarzen, 2 baarzen en 2 snoeken. Groet, Wouter.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Wouter en de snoekbaars van Jesse. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -