Actuele Vangstberichten tot dinsdag 15 mei 2012


... tot dinsdag 15 mei 2012

Voor de meeste komt er een lekker lang weekend aan met redelijk tot goed weer en eindelijk wat hogere tempraturen wat de meeste visserijen goed zal doen. Zeevisserij is goed te noemen en de zeebaars komt langzaam op gang. Voor de roofvissers is het nog even het matriaal nakijken en klaarmaken voor het nieuwe seizoen.


Dit is de verrassing bij de Zijdebrug. Een heuse Californische Kuifkwartel, Callipepla californica. Hij is mogelijk ontsnapt of ingevoerd, maar hij is niet geringd. Gelet op zijn gedrag leek het wel of hij een nest had waar hij of zij dringend naar toe moest. Groet, Jan Althof.


Het kan beter!

Afgelopen week weer een week met wisselende weersomstandigheden. Geen standvastig weer en menig aassteker zal de boel hebben moeten ompakken en soms zelfs moeten weggooien; warmte, onweer en veel regen waren hier debet aan.

Qua vangsten komt de zomervis zeer langzaam op gang, zeebaars is er nog nauwelijks bij ons in de diepe kanalen en de fint is ook erg laat. Hopelijk komt daar de komende weken verandering in.

Bootvisserij
Goed. Prima berichten uit het Zeeuwse waar mooie vangsten worden gedaan van zomer- en wintervis nog door elkaar. Dikke scharren op de Westerschelde via de charters Pirate, Wiesje en Nautilus. Tong komt ook al regelmatig aan boord. Iets meer Noordelijker vanuit Neeltje Jans gaat Dre Vriends met zijn Big Marlin ook weer de goede kant op. Meerkerkgebied en omgeving vol met mooie vissoorten. Vrijdag a.s. ga ik weer met Dre op stap.

Oosterschelde matigjes. Al een hoop zeewier dat de boel verpest. Voor de rest wat bot, schol en schar. Grevelingen redelijk; leuke aantallen haring en schollen, maar zoals bekend kan het behoorlijk schommelen qua vangsten. Van de wrakvisserij weinig nieuws gehad. Een paar beroepshengelaars vingen nog wel af en toe een kistje kabeljauw, maar echt denderend was het niet.

Kantvangsten
Geep prima in Zeeland. Oosterschelde geeft nu ook redelijk geep en de eerste scholen makrelen zijn ook alweer gesignaleerd aan de Zeeuwse zuidkust bij Westkapelle. Kustvisserij op de bodem redelijk, beste kansen tussen Vlissingen en Westkapelle, de stranden van Westkaplle tot aan Domburg en het Banjaardstrand aan de zuidzijde van de Oosterscheldekering. Aan de Oosterscheldedijken worden de vangsten ook stilletjes aan iets beter.

Europoortgebied redelijk, maar zoals gezegd is de zeebaars is nog niet echt aanwezig. Bij de Papagaaienbek (zie foto) zijn afgelopen week redelijke vangsten gedaan van mooie scharren en nog wat wijting en gulletjes. Calandkanaal wat klein spul en wat paling, de jaarlijkse palingexplosie van een paar weken in de Waterweg is dit jaar ook wat later dan verleden jaar, het begint nu te lopen, maar houdt over 2 weken of zo weer op. Tenminste, zo is het al de jaren al geweest.


Papagaaienbek afgelopen week productief!

Waterweg nu redelijk gul nog en wat wijtingen. De tong begint ook al wat los te komen. Afgelopen zaterdag werd de P&S Westland Trofee vervist vanuit Ter Heijde. Zo’n 150 deelnemers stonden ruim uitgezet met een lekker zonnetje en af en toe een buitje aan het strand. De vangst viel eigenlijk wat tegen. Mike Lubbers van het Zeehengelsport/Penn-Team wist de wedstrijd te winnen en kon een reis naar Noorwegen, gesponsord door P&S Visreizen, in ontvangst nemen.

Tweede werd Martin van der Drift van het Greys-Team. Derde plaats weet ik nog niet, nog geen uitslag te zien. Eerste bij de korpsen werd het Ahoy-Team voor het Greys-Team, ook hier verder nog geen uitslagen op het internet of in de mailbox. Strandvisserij redelijk, met dik water de beste resultaten. De zeebaars wordt nu wat meer gevangen vanaf het strand.

Het W.K. Korpsen in Frankrijk gaat begin volgende week ook al van start en de teams van de Edelkarper (Spro/Gamakatsu) en van Westkapelle vertrekken deze week naar Mimizan aan de Atlantische oceaan om daar hopelijk weer eens goed te gaan scoren voor de korpsen. Twee sterke teams, dus hopen dat het goed komt. Mannen, succes daar namens Total Fishing.

Ik heb op vrijdag na geen tijd meer om dit weekend te vissen of deel te nemen aan de 3e DSF-wedstrijd op de Maasvlakte, het hele weekend op de kleinkinderen passen is zeker hartstikke leuk en dan komt vissen even op de tweede plaats.


Een DSF werpwedstrijd op de Maasvlakte komende zondag.

Groet en succes met de visserij!  Tot volgende week! Arthur

Gelukkig is er deze week minder geblankt en werden op sommige plaatsen weer barbelen gevangen. Zowel van de Waal, IJssel als de Grensmaas kwamen vangstmeldingen binnen.


Niet geweldig veel, er wordt ook nog te veel geblankt.

Maar er kan toch weer gericht worden gevist op de diverse rivieren op barbeel. Er zijn al plekken waar steeds 4-5 barbelen gevangen worden. De snelle aanbeten zijn er nog niet en op de meeste plekken moet er een paar uur gewacht worden voordat ze zich laten zien. 


Barbeel tegen of in de paai!

Dat de barbeel tegen of in de paai zit blijkt ook wel dat alle meldingen spreken van hom en kuit dat sommige barbelen laten lopen. Barbeel paait normaal op een waterdiepte van 40 cm, waar het snel stroomt, liefst zuurstofrijk en bij een watertemperatuur van 17°C. 

Het barbeelseizoen is nog niet begonnen, wel is zeker dat het stevige blanken achter ons ligt. Ze zijn weer te vangen! Wachten op het moment dat je geen beet krijgt is de beste remedie, niet te veel voeren en niet te veel en te vaak van aas wisselen. Barbelen vergt momenteel karpergeduld…

Groet en tot volgende week, Frans Vogels


Beste Total Fishing, afgelopen weekend was het dan zover: de eerste zeebaars van 2012 werd een feit! Ondanks zijn magere uiterlijk was de vis in een prima conditie. Meer op
www.labraxsquad.com. Groet, Jelmer.


Prachtige ‘skate’ van ca. 25kg gevangen…


...door Bert Fritzche. Tight lines, Mark.


Prachtige kustbewoner.


15 Jaar niet vissen en dan in een week 4 keer z’n pr verbreken in Zweden! Met vriendelijke groet, Arthur Hagenbeek.


Beste Total Fishing, we hebben een prachtige week gehad op een groot meer in Zweden. Er was veel zon en de themperaturen lieten het zelfs soms toe om te vissen in onze korte broek. M’n broer ging voor het eerst mee op visreis na 15 jaar niet meer gevist te hebben en z’n ene pr na de ander werd verbroken.

Hij ving er eerst 1 van 100 cm, daarna 103, toen 105 en als afsluiting was zijn grootste 110 cm. Hij is nu ook weer besmet met het visvirus en zal een volgende keer vast weer mee willen. Wat opviel is dat de vis dit jaar erg diep zat in vergelijking met andere jaren en dat de aasperiodes ook erg kort waren en nagenoeg alle snoek is na 17:00 uur gevangen (gelukkkig is het licht tot 22:30 uur)....


Wat ook opviel is dat het kunstaas wat het andere jaren zo goed had gedaan op het betreffende water, dit jaar totaal links werd gelaten, ook als we het op diepte brachten. Gelukkig hadden we kunstaas bij ons waar weinig mee gevist wordt en dat heeft geresulteerd in een aantal zeer mooie vissen (totaal 13 metersnoeken waarvan de grootste 110,115,119,120 waren). 

Helaas voor mij ving ik ze juist op de momenten dat ik alleen was, maar gelukkig stond ons huisje naast de visplek zodat m’n vismaat wel foto’s kon nemen. Het was dus een zeer mooie week met niet de aantallen (35 dit jaar) van voorgaande jaren, maar wel weer de mooie grote snoeken. Groet, Arthur Hagenbeek.


Dag TF, deze Zweedse snoek gevangen op de jerkbait en is 1.20 lang. Groet vanuit Dalsland, Marc Stoelinga.


Deze vermaakt zich wel op het strand.


Hallo Total Fishing, ga je een avondje vissen, word je met de grond gelijk gemaakt…


...3 Mooie karpers en een giebel had ze gevangen!!! Groeten, Remco en Joyce.


Volop paaiende brasem.


Love is in the air…


Beste TF, ik ben zondagmiddag nog even met de feeder wezen vissen. Wat ik stiekem wel had gehoopt is gebeurd: ik heb mijn eerste zeelt van 2012 gevangen! 50 cm Schoon aan de haak. De zeelt heb ik gevangen aan een cocktail van maden en casters aan de haak. Voordat ik de zeelt had gevangen heb ik al een mooie brasem van 46 cm gevangen en een paar voorntjes. Met vriendelijke groet, Tim Leferink.


Beste TF,de tranen van geluk staan bijna in mijn ogen. Een errug mooiuh en dikkuh zeelt mocht ik landen. Hoe en waar, dat staat opgetekend in mijn blog
. Groet, FER.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag na de uitzending van Vis TV ben ik gaan vissen, en heb ik deze winde gevangen. Weliswaar niet met een korst gevist zoals in de uitzending, maar met maden aan de feederhengel. Het was een perfecte voorjaarsvisdag waarvan we er hopelijk nog een heleboel krijgen! Groeten van Lodewijk.


Lekker een blokje om met de jongens.


Hallo TF, een ochtendje aan de plassen gezeten en 1 karper op de kant met een pop-up rig. Dit was een spannende dril vanwege de obstakels. Het betekent ook strak achter de hengels zitten en direct reageren. Groet, Dennis.


‘In mei is elke meikever blij op de stokken van jrc te mogen zitten’ wink. Groet, Jefke Distra.


Een mooie rode, goed voor 10.200kg. Gevangen op een lekkere tuna spice van berkley. Groet, Jefke Distra.

Deze week de nominatie voor de zeelt van Fer en de karper van Jefke. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -