Actuele Vangstberichten tot dinsdag 15 maart 2011


... tot dinsdag 15 maart 2011

De lente lijkt definitief door te breken! Dat is ondermeer duidelijk te merken aan de vogels die ‘s ochtends weer luidkeels van zich laten horen. De laaste twee weken van het roofvisseizoen zijn aangebroken wat voor vele toptijden zijn en met dit heerlijke voorjaarsweer komen er zeker nog prachtige dagen aan.


De weilanden beginnen met het mooie weer opnieuw op te leven….


.... De wulpen weten dat en met hun lange, kromme snavel weten ze de ontwakende insecten en wormen feilloos te vinden. Gr. Henk.

De kou lijkt er een beetje uit. De knoppen aan de bosjes gaan uitlopen en de merels zingen om 05.00 uur in de morgen alweer hun hoogste lied! Kortom, de lente is in de lucht!

Staatssecretaris Bleeker heeft een vangstverbod op paling en wolhandkrab uit de grote rivieren bedongen, iets wat ik niet snap, paling is een trekvis, dus de paling die in de vaarten worden gevangen van de zijrivieren mogen gewoon gevangen worden. Tientallen jaren werden de in de grote rivieren gevangen palingen gewoon opgegeten en nu ineens mag het niet meer, terwijl de rivieren wezenlijk schoner worden.

De recreatieve warnetvisserij voor de kust is ook weer zoiets wat staatssecretaris Bleeker nieuw leven wil inblazen. Deze man is ook verantwoordelijk voor het besluit de Haringvliet dam dicht te houden voor instroom van zout water in verband met agrarische belangen.

Eeuwen hebben de boeren kwaliteitsaardappelen etc. gekweekt op Goeree Overflakkee met een zoute Haringvliet (mooie naam hè voor een zoetwaterarm!) en de zoute Grevelingen. Ik schrijf niet gauw iets over politiek, maar hier word ik “zout” van!

Kantvisberichten
Ik heb weer een beetje beter gevoel over de Voorselectie Midden van volgende week na afgelopen zaterdag, waar ik met zoon Edwin ben wezen proefvissen op ter Heijde. We vingen in ieder geval vis dus houden zo!

De wind kruipt in de oosthoek, maar gaat vrijdag a.s. om naar het westen tot noordwesten en voor zaterdag wordt er een frisse westen tot noordwesten wind kracht 5 verwacht, dus het wordt ‘echte-mannen-weer’ voor de voorselectie! Allemaal succes met de voorbereiding en tot zaterdag.

Vlissingen tot aan Westkapelle is redelijk, de bot gaat zich al aardig laten zien en de vangsten van bot zijn toegenomen afgelopen week, terwijl de wintervis zich ook nog wel laat vangen. Verwacht geen grote aantallen meer, maar een leuke dag vissen met diverse soorten vis is altijd een opsteker.


Zoon Edwin met een botje van 13 cm. Hihi!!...

De rest van de Zeeuwse stranden ietsje minder, reken op bot en in de avond nog op wat wintervis. Westerschelde dijken en slikken wordt bot de hoofdmoot, evenals de dijken en slikken van de Oosterschelde.

Havens Europoort wisselend, Amazonehaven op het strandje mooie botten en in het wat diepere water steenbolk en wijtingkjes, nog geen zeebaars. Calandkanaal stilletjes, Beerkanaal nog wel goed, schar trekt wel weg, wordt allemaal een beetje minder. Vanuit de Dintelhaven nog geen berichten gehad, Hartelkanaal bij de windmolens bot.

Waterweg leuke visserij, reken in de diepere stukken nog op wat gul, meer bot in ieder geval. Tussen de strekkers aan het laatste eind van de landtong Rozenburg in de Waterweg leuke visserij op bot. Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn voornamelijk bot.


...en ik met een bot van 35 cm.

Bootvisberichten
Doordat zoon Edwin jarig was kon ik niet mee met de eerste EFSA bootwedstrijd vanuit Scheveningen. Volgende week hoor ik wel hoe de vangsten waren voor Scheveningen. De wrakvisserij is aan een revelatie bezig, goede berichten van de kleinere bootjes die goed gul hebben gevangen de afgelopen week.

Grevelingen matigjes, niet echt goede berichten afgelopen week. Oosterschelde iets beter, wat schar en bot. Meerkerkgebied nog rustig, alhoewel de bot zich ook hier laat gelden de komende weken. Nog geen scharvangsten zoals verleden jaar, misschien komt dat nog. Ik ga me richten op de voorselectie Midden en de eerste wedstrijd op 16 april van de Penn Korps Competitie. Al 20 korpsen hebben zich opgegeven en de strijd barst los op 16 april in Noordwijk.

Op zondag 17 april is de eerste wedstrijddag van de DSF, de werpclub van Nederland, en ik ga me dit jaar weer eens op het verwerpen richten samen met korpsmaatje Rob Punslie. Nieuwe Zziplex en Century hengels aangeschaft, de allernieuwste Abu 6500i TSR werpreels aangeschaft in Engeland en getuned, ik ben weer helemaal in mijn element! Bekijk de site van de Dutch Surfcasting Federation eens en leer beter en verder werpen!

Tot volgende week na een hopelijk succesvolle Voorselecteie Midden! Arthur.

Vangstberichten afgelopen week
 
Het einde van het roofvisseizoen nadert, dus geniet er nu nog even van, en dan kunnen de roofvisspullen op 1 april weer de kast in tot einde mei.
 
Snoek - Liggen al vaak in groepjes bij elkaar, dus blijf de stek goed uitvissen als je de eerst snoek vangt. Opvallend dat de jerkbaits weer goed scoren op dit moment. Maar wij krijgen ook weer veel berichten van helder water en dan is de jerkbait nog vaak in het voordeel hoor.
Natuurlijke kleuren of een donkere rug vaak bij het kunstaas wat scoorde op de snoek. Veel snoeken niet in de oever, maar vaak in het midden van een kanaal, vaart of polder. Vis dus deze dieptes nu goed af.
 
Snoekbaars - Ja overal wordt er wel weer snoekbaars gevangen, al zijn het nog niet de aantallen hoor. Mooie grote vissen op dit moment kort in de oevers op de rivieren, en dan maar vaak tot 3 meter diepte. Witte shads met een rood of groen staartje vaak super op de snoekbaarzen, en shads hoeven op dit moment niet veel groter dan 10 cm te zijn.
Op grote shads duidelijk veel meer missers, al waren ze over het algemeen nog best voorzichtig, dus lekker scherp blijven uitvissen.


Ontbijt zondagmorgen op het Total Fishing-weekend.
 
Baars - Wederom meldingen van grote baarzen en dan bedoelen we 40 + vissen. Het was op veel plaatsen wel zo dat je ze heel voorzichtig moest benaderen en de stukken goed moest uitvissen. Vaak een half uur geen actie en dan kon je er weer 5 vangen in een half uur, dus de aanhouder kon vangen in dit geval. Soepele shads waren vaak de toppers en tot een cm of 8. Kleur totaal geen voorkeur afgelopen weekend.
 
De temperaturen blijven redelijk te noemen dus ga er zeker dit weekend eens een dag opuit. Op de rivieren lekker de oevers goed uitvissen en polders en vaarten de middenstukken niet overslaan op dit moment.

Veel succes natuurlijk en met roofvisgroet, Piet.



De omstandigheden waren gunstig voor de barbeel. Met een vrij lage waterstand en stijgende watertemperaturen lagen de verwachtingen hoog. Dat bleek ook wel aan de Waal en Ijssel, waar in het weekend diverse pogingen gedaan werden om barbeel te vangen. Zowel zaterdag als zondag trokken er alweer vrij veel barbeelvissers op uit. Slechts een enkeling wist een barbeel te scoren en wel op de IJssel.

Achteraf blijkt nu dat we allemaal minimaal een weekend te vroeg zijn gegaan. Maar zoals zo vaak, niet geschoten is altijd mis. De watertemperatuur schiet nu omhoog richting de 10°C. Vandaag en morgen krijgen we temperaturen van ca 17°C en de rest van de week in ieder geval geen nachtvorsten meer. Allemaal gunstige omstandigheden, maar of het genoeg is voor komend weekend….. dat lezen we volgende week hier wel!

Groet. Frans Vogels.


Deze mooie vis ving ik 100 mijl uit de kust van Abu Dhabi (UAE). Ik heb alleen geen idee welke soort het is. Met vriendelijke groet, Remco Kapteijn.


Hallo Vissers, Ton Nientied ving op zijn vakantiereis naar Sri Lanka vissen die je niet iedere dag vangt. En eigenlijk zullen de meeste onder ons nooit en te nimmer zo’n vis vangen. Ton staat bekend als iemand die op de NCRZ-recordlijst vele records in handen heeft. Hij steekt er heel veel tijd in om sommige vissoorten te vangen…


...Zelfs op Sri Lanka dus kan Ton het niet laten om te gaan vissen. Sri Lanka is helemaal geen sportvisbestemming, want het staat daar nog in de kinderschoenen of veelal helemaal geen schoenen. Maar als je er toch bent is het natuurlijk prachtig om dit soort bijzondere vissen te mogen vangen….


...Dus heren/dames, waar u ook naartoe gaat, doe net als Ton en ik en schaf een (of twee of drie!!) reishengeltje(s) aan die u op uw vakanties in uw koffer kunt meenemen.  De reishengels hebben een enorme vlucht genomen qua kwaliteit en zijn zeer goed betaalbaar. Dus denk er even aan voor u vertrekt dit keer!!!! Goede vangst, Lucky Luc Mom.


Op Gran Canaria gaan de seizoenen qua vissoorten nu snel veranderen, dat mag duidelijk wezen als u deze foto’s bekijkt!! Op de “Exploramar” werd de eerste blauwvintonijn van dit seizoen gevangen. Hij woog 91 kg. Hij zal net als de gevangen vissen op de “Cavalier” in vele gerechten en in vele magen belanden, dus hij wordt zeer goed gebruikt en heeft niet voor niets geleefd.

“Mijn” boot de Cavalier deed het qua aantallen nog beter!! Deckhand Hafid en schipper Ibrahim wisten hun klanten 8(!!) albacores (langvintonijnen) en 2 grootoogtonijnen te laten vangen. Het gaat dus helemaal los op Gran Canaria!! Een dag met een dikke gouden rand!!!!! Voor verdere info zie: bluemarlin-charters Goede vangst, Lucky Luc Mom.


Met de ochtendzon en een paartje kuifeenden op het water.


Hoi TF, laatst even de haven in geweest met mijn #4 vliegenhengeltje, wat in een uurtje resulteerde in 9 voorns, waarvan 2 onder de 30cm. Dit was de grootste van 37cm, meteen een nieuw PR! Groet, Willem.


De laatste jaren veel zilverreigers. Foto
Piet Driessen.


Tijdens een dagje verticalen op de grote rivier met vismaat Erik, kreeg ik op een diepte van amper 2 meter een aanbeet op een grote shad bedoeld voor de snoekbaars… echter, snoekbaarzen nemen geen runs van meer dan 50 meter, dus waren wij in de veronderstelling een kapitale snoek aan de haak te hebben geslagen. Na een bloedstollende dril van bijna 20 minuten kwam deze grote spiegelkarper boven welke in de staartvin was gehaakt. Groetjes, Roel.


Beste Total Fishing, na de harde en moeilijke afgelopen winter, ben ik er maandag toch nog in geslaagd een echte bak in de vorm van deze Belgische schubkarper, te vangen. Hij kwam middenin de nacht toen de temperatuur rond de -8 graden lag. Met beter weer op komst zullen jullie weer wat regelmatiger karpers voorbij zien komen van mij. Tight Lines voor 2011, Kees Boezer.


Nog even gevist, maar het was rustig. Dan nog maar even met het hondje gewandeld, Groetjes Erwin.


Hallo, afgelopen dinsdag gaan voorvissen op de Waal voor het NKS-rivieren. Het werd een zonovergoten, maar met 7 vissen, taaie dag. Vissende groeten, Kim en Bart.


Nico wist nog enkele snoekbaarzen te vangen.


Hallo TF, zaterdag nog eens gaan vissen op de Hollandse benedenrivieren. Na een moeizame start toch nog mooie aantallen weten te scoren…


...De meeste vissen werden gevangen op een slug van @rt-Baits. Afgewisseld tussen lichtere en steviger verticaalstokjes, leuk om af en toe te switchen, afhankelijk van de situatie. Groet, Bart en Frank Mylle.


Vismaat Jeroen met één van de prachtige snoekbaarzen die we op carnavalsdinsdag konden foppen met onze shads. Groeten van Wilfred van Nunen.


Jesse wist deze mooie snoekbaars in paaikleed te strikken op een imitatie zoetwaterkreeft op 6 meter diepte. Groetjes, Roel.


Beste TF, zaterdag met Harry Beek wezen verticalen. Als echte “snoekvisser” gelijk commentaar op het formaat van de vis natuurlijk. Na een aantal 60 en 70+ vissen ving Harry dit 96 cm. metende prachtexemplaar om definitief mijn ongelijk te bewijzen! Boordevol kuit, dus gauw terug om voor nageslacht te zorgen. Groet, Marcel Bouwman (Lochem).


Hallo TF! De eerste snoekbaarzen staan al ondiep. Trollend met pluggen tussen 3 tot 4 meter zijn mooie vissen mogelijk. Vijf vissen: 63, 66, 71, 74, 86 met de Fox ‘Hitcher’ in Clown kleur! Gr. Dietmar.


De kers op de carnavalstaart kwam in de namiddag, toen deze puntgave en zware stekeldrager van nét geen meter zich brutaal meldde en de toch al prachtige dag een gouden rand gaf! Groeten van Wilfred van Nunen.


Als je de ogen de kost geeft kun je echt genieten van alles om je heen. Foto:
Piet Driessen.


Groene rover in het zonnetje. Gr. Maik.


Hallo TF, normaal zitten we op groot water, maar we besloten uit school…


...even op ons ‘thuiswatertje’ een hengeltje uit te gooien. Groetjes, Rens Liebrand en Rik van der Pasch.


Hans Koopman met dit keer net geen meter.


Tijdens het snoekbaarzen kwam ik deze dame tegen. Gevangen op een 4’’ Saltshaker. Groet, Jeroen Eijssens.


De laatste goede dagen nog meepikken alvorens het gesloten seizoen eraan komt. De rattlebait en de bandit tail zijn momenteel favoriet. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Nou, nog eentje dan, omdat zij zo moois is. Bedankt Rolf! Groeten, Maarten.


Een geslaagde visdag samen met Bauke leverde 2 x een meterplus op. Bauke pakte zijn schoonheid op een balzer plug en…


... die van mij viel als een blok voor een wobshad in groen. Groeten, Willem Zijlstra.


Krokussen in vele maten en kleuren. Foto
Piet Driessen.


Beste Total Fishing, hier een mooie rivierbaars van vorig weekend. Groetjes uit Duitsland, Dominik.


Een zonovergoten, maar met 7 vissen, taaie dag. Vissende groeten, Kim en Bart.


Het landingsgestel ging uit bij de Canadeze ganzen.


Frank van Vliet met een prachtig getekende baars.


Zaterdag was een mooie dag om het grote water te bevissen. Bert ving deze prachtige baars van 49 cm in de vroege morgen. Groeten, Ivan Vanpraet.


Hallo Total Fishing, een mooie dag op het grote water met…


... 40 snoekbaarzen en drie grote baarzen van 43, 45, 51 cm. Wat een geluk!!! Groeten, Benoit Degraux.


Hierbij een baars van 49 cm die Maikel vandaag vanuit zijn bellyboat ving tijdens een wedstrijd.


Beste Total Fishing, hier een mooie rivierbaars van vorig weekend. Groetjes, Dominik.

Deze week de nominaties voor de voorn van Willem, de snoekbaars van Wilfred, de snoek van Willem Zijlstra en de baarzen van Maikel en Dominik. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -