Actuele Vangstberichten tot dinsdag 15 juni 2010


... tot dinsdag 15 juni 2010

Het speldaas is inmiddels haast overal in grote hoeveelhden aanwezig. Dit zorgt er ondermeer voor dat we ook de roofbliei weer vaker te zien krijgen, en dat is toch wel een behoorlijk aantal weken later dan vorig jaar. Met een redelijke wind uit het noordwesten, kracht 3 tot 4, en gemiddeld 18 graden, is het aangenaam voorjaarsweer aankomende week.


Kleine natuurpracht. Groet, Jelle.

Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.

Een week met veel verschillen. Dit had vaak ook nog met het heldere water te maken en natuurlijk op plaatsen geen of weinig stroming, en dit maakt wel vaak het wel of niet vangen uit op een dag. Ook de zon was volop aanwezig op enkele dagen en dan moet je er vroeg bij zijn om ze aan de schubben te komen.
 
Snoek - Mooi wat meldingen van grote snoek en hierbij opvallend dat de meeste 90+ snoeken met klein kunstaas werden gevangen, dat betrof ruim 80% van de meldingen. De kleur maakte niet veel uit afgelopen week, al was de kleur groen iets meer bij de gegevens. Vooral kleine plugjes en shadjes bedoeld voor baars of snoekbaars werden gepakt door ESOX. Tot de 4 meter lijn waren de snoeken goed te vangen, en de conditie is nu al weer goed te noemen van deze rover.


Opvallend dat de meeste 90+ snoeken met klein kunstaas werden gevangen.
 
Snoekbaars - Redelijke vangsten en vooral hele mooie grote snoekbaarzen bij de vangstgegevens, maar dan wel van die vissers die er vroeg bij waren. Prachtexemplaren waren voor 7 uur in de morgen al in de boot of aan de oever geweest, en kwam je later dan moest je het vaak met kleinere maten doen of nagenoeg geen enkele snoekbaars. Wit, groen en zwart vaak bij de meldingen, en dan niet alleen rubber wat scoorde, maar vooral kleine jerkbaits die ze liet toehappen. Veel vissen in de oever of werpend tot een meter of 3 diepte.


Veel vissen in de oever of werpend tot een meter of 3 diepte.

Baars - Beginnen al wat meer in actie te komen en ook af en toe al mooie vissen daarbij, maar ze staan nog opvallend dieper dan afgelopen jaar, maar dat zal binnen enkele dagen wel veranderen is de verwachting op deze stekelrover. Kleine shads en kleine plugjes waren goed, maar dan wel iets dieper vissen (tot 3 à 4 meter). Rood en oranje de absolute toppers op de baarzen. Snel vissen was ook vaker de sleutel tot succes op onze vriend PERCA.

Roofblei, Winde en Meerval - Niet veel meldingen, over het algemeen nog vrij rustig op deze vissen al werd er nog wel af en toe een mooie roofblei gevangen.
 
Het weer ziet er redelijk uit en de watertemperatuur ligt op veel plaatsen rondom de 21 graden en dat is nog echt geen probleem voor de vissen, maar zet ze wel al zo snel mogelijk terug natuurlijk. Veel succes en zoek eens rood kunstaas thuis op en neem dat eens mee naar het water, is vaak goed met deze temperatuur. Succes natuurlijk.

Tot volgende week, Piet Driessen



Barbeelvissen - door Frans Vogels

Afgelopen week is er op veel plaatsen goed barbeel gevangen. Het weer is redelijk en de temperatuur blijft ook stabiel. De koude nachten hebben we achter ons. Het paaien is nog niet geheel gedaan, we hebben nog verschillende mannetjes gevangen die de hom lieten lopen op de Waal. Vanaf donderdag worden er leuke aantallen gemeld met 7- 10 stuks per krib.


Het merendeel van de barbelen had dezelfde maat.

Dat vissen onvoorspelbaar is blijkt wel als er een eindje verderop nog geblankt wordt. Het peil van de Waal steeg vanaf donderdag, dit is altijd gunstig voor de barbeel. Met de stijging van het water stegen ook de aantallen en daarbij de vangstmeldingen. Het is merkbaar dat de barbeelvisser weer uit zijn winterslaap is gekomen. Het vertrouwde stukje kaas is bij velen nog favoriet.

Oók bij de barbeel. Zelf hebben we afgelopen weekend 2 dagen gevist op een stek waar de pellet duidelijk overheerst. Het resultaat was 21 barbelen en geen bijvangsten. Het merendeel van de barbelen had dezelfde maat. Veel leuker om te melden is dat de felle runs ook weer terug zijn. Ook op de IJssel werd er afgelopen week goed gevangen. Ook van deze rivier komen er meer meldingen binnen. Ook hier werd natuurlijk nog op sommige plaatsen geblankt, het blijft vissen.


Barbeelvissen zit nog steeds in de lift.

Made en kaas en pellets werden vaak genoemd als succesvol aas. Barbeelvissen zit nog steeds in de lift en elke week trekken er weer mensen op uit om na het lezen van de diverse artikelen het ook eens te gaan beleven. Die spectaculaire klappen op de top van de hengel en die gierende molen willen ze allemaal meemaken. Ook de geweldige strijd die de barbeel kan leveren trekt de sportvisser naar de rivieren.


Een barbeel geeft zich helemaal in zijn strijd.

Het is daarom ook heel belangrijk om te weten dat deze sterke krachtpatser ook een zwakke kant heeft. Een barbeel geeft zich helemaal in zijn strijd. Belangrijk is het dan ook om de gevangen barbeel eerst bij te laten komen in het schepnet voordat je hem onthaakt. Na het onthaken is het ook zaak om de barbeel zo snel mogelijk weer terug te zetten. Laat een barbeel niet eerder gaan voordat hij op eigen kracht weer wegzwemt. Geef hem de tijd om te herstellen, je hebt er zojuist een geweldige sport aan gehad.

Tot volgende week, Frans


Overige vangstmeldingen:


Een gigant van een Hollandse zeeforel van 80 cm en 7 kilo zwaar. Een behoorlijk unieke vangst! Groet, Rene Goddijn.


Belgians landing Conger to double figures and the Dutch landing Skate to 160 and 70 lbs and catching loads of Pollack and Conger…


...And catching the first Shark of the Year, Regards Mark.


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag weer met Roland wezen zeebaarzen. Er stond een vervelende, harde wind die het er allemaal niet makkelijker maakte. Hierdoor een paar aanbeten gemist, maar gelukkig ook een paar weten te verzilveren wat resulteerde in onder andere een prachtige baars voor Roland en een mooie donkere baars voor mij…..


....Totaal 4 baarzen gevangen die dag op ruim 10 uur vissen, uren maken loont uiteindelijk wel. De dag begon namelijk erg slecht, pas aan het einde kregen we af en toe een aanbeet waarmee we de dag toch super konden afsluiten. Groeten, Chris & Roland.


Afgelopen zondag met de countdown van Harry Jansen de eerste baarzen van het seizoen gevangen, waaronder deze van 5.44 kg. Gr. Willem den Hollander.


Deze winde van 47 cm werd door mijn zoontje in de nieuwe waterweg aan een broodvlok gevangen. Groet, Chris Schenk.


Beste Total Fishing. Soms is het verhaal van een vangst nog mooier dan de eigenlijke vangst. Ik liep vandaag met een polaroid bril op langs een sloot met mooi helder water. Ik zag een snoek van ongeveer 70 cm liggen en vijf mooie zeelten. Nadat ik eerst de snoek aan een klein plugje had gevangen, hield ik een worm voor de grootste zeelt.

Die weigerde echter de op 5 cm voor hem hangende worm te pakken. Een iets kleinere zeelt, die drie meter verder lag, hapte meteen toe op de worm die ik voor zijn neus liet zakken. Precies 45 cm en na een foto heb ik de zeelt weer snel teruggezet. Groet, Geert-Jan.


Hallo Total Fishing, ook de eerste roofbleien van het nieuwe seizoen zijn alweer gevangen. Groetjes, Jelle van Opstal.


Beste Total Fishing, afgelopen zondag hebben Bertus en ik weer gevist op roofblei…..


....Na een moeizame start van het roofbleiseizoen was het zondag super! In totaal konden we 16 vissen haken waarvan er een aantal de grens van 70 ruim passeerden…..

 
....Het was echt geweldig! Ditmaal bleken de good old ASP en de YO-ZURI Cristal Vibe de absolute vangers te zijn. Groet, Hennie Smits.


Geregeld mooie luchten langs de Maas te zien afgelopen week.


Dit jaar startte ik met vissen op een nieuw water. Het desbetreffende water staat in verbinding met een groot kanaal. Na enkele nachtjes besloot ik het kanaal te bevissen…..


.....Daar was dan ook veel meer actie te beleven. Elke nacht die ik er viste wist ik meerdere vissen te vangen, alleen het formaat viel in het begin een beetje tegen…. 


.... Door regelmatig voor te voeren met de nieuwe testboilies van berkley belandden nadien toch ook de grotere karpers op de onthaakmat. Groetjes, Maarten.


Nash consultant Michiel Martijn met een paar Franse voorjaarsbiggen. Ook deze 2e trip van het jaar deed de nieuwe IC-1 readymade boilie van Nash goed werk….


....Runs kwamen tussen 17:00 en 23:00 uur in de avond op lange afstand….


....Teamgenoot Corneel Harteveld met een Franse 21.8 kilo spiegel. Groet, Nash Consultant Michiel Martijn.


En wanneer je dan toch écht te dictbij komt… dan gaat de kluut er als een speer ervandoor!


Hallo TF, vandaag met Freek 2 uurtjes vanaf de kant gevist. We probeerden roofblei of winde te vangen, maar na een klein kwartiertje werpen kwam er iets anders naar boven. Gevangen op de 21gr asp spinner, voor ons hét aasje voor de kleinere meervallen. Die bewijst zich al 2 jaar. Groet, Björn.


Hallo Total Fishing, net terug van een trip naar Frankrijk. Naast een aantal meervallen ook nog wat bijzonders gezien, namelijk….


....een waterslang langs de boot en….

 
....talloze Europese bijeneters. Het spreekt voor zich dat de vissen weer teruggezet zijn in hun eigen habitat. Groeten, Ruud en Dave.


De Baars van Hans Ruigrok is gevangen afgelopen zondag op De Lek, tijdens het NKS, waarbij de 45,3 cm zeker niet de langste was. Met vriendelijke groet, Leon Cramer.


Woensdag 9 juni, een heerlijke windstille dag, bracht o.a. deze prachtbaars van 47cm even voor de camera. Groeten van Wilfred van Nunen.


Lekker in het zonnetje.


Ze mogen van mij ook al wel groter zijn hoor om vast te houden! Gr. Bartje.


Ik mocht verkeren in het goede gezelschap van Henk Broers, die hier één van de verschillende riviersnoekbaarzen toont die bij Henk maar “hoeven te ruiken” of ze hangen!” Groeten van Wilfred van Nunen.


Er was zaterdag geen pijl op te trekken waar je ze moest vinden en met welk aas, maar ze werden gevangen, en daar gaat het om natuurlijk. Gr. Piet.


Marc blijft ze vinden en vangen, zo ook deze mooie snoekbaars weer.


Beste Redactie, Bertino sprak vorige week al over de mooie vissen die we afgelopen weekend vingen tijdens ons weekendje weg. Hierbij nog een kleine bijdrage van enkele schitterende vissen en foto’s. Met vriendelijke groet, Tim Huizenga.


Nico scoorde deze snoekbaars nog afgelopen week.


Afgelopen week deze schitterende snoekbaars van ver in de negentig gevangen op een grote aasvis. Daar we op snoek aan het vissen waren, was het een grote verrassing toen dit enorme bakbeest naar boven kwam. Groeten, Ivar Lammers.


Vele hebben de winter toch goed overleefd.


Mooi getekende snoek op een tweedelig rapala plugje in de firetiger kleur. Groeten, Remco van Engelen.


Alles werpend gevangen, waarbij de Buster Jerk 727 van Strike Pro het meest favoriet. Met vriendelijke groet, Leon Cramer.


Hierbij nog een kleine bijdrage van enkele schitterende vissen en foto’s. Met vriendelijke groet, Tim Huizenga.


Afgelopen zondag een prachtige visdag gehad op groot water. Werpend wist ik een drietal snoeken tussen de planten uit te lokken met mijn Sara jerkbait. Dit was de grootste. Met vriendelijke groeten, Frans den Ouden.


M’n zoon Nick met z’n eerste meter+ snoek werpend gevangen met een kleine shad. Groet, Johan van den Bergh.


De snoeken waren deze dag helemaal los. Samen 12 gevangen en een veelvoud aan actie, welke in het voordeel van de snoeken waren. Alles werpend gevangen, waarbij de Buster Jerk 727 van Strike Pro het meest favoriet. Met vriendelijke groet, Leon Cramer


Afgelopen week waren weer diverse Nederlanders en Vlamingen te gast bij Ferdinand Heijerman in Ierland om daar te snoekvissen op Lough Derg.

De Vlamingen Sean en Mike waren een dagje op pad met Ferdinand waarop ze 14 snoeken vingen, waaronder een aantal forse exemplaren. Notabene op de allereerste worp van Sean knalde er een mooie snoek op zijn kleine swimbaitje. De snoek kwam meteen met planten en al het water uit.


Ook Mike ving een paar mooie snoeken, waaronder een paar negentigers. Deze was net geen meter.


Ferdinand ving op de volgende visdag deze snoek van 106 cm op een Spro Swimbait.


Sean ving de snoek na een wilde dril, ze bleek 107 cm te zijn, niet slecht voor de eerste worp van de dag!

Deze week de nominaties voor de zeeforel van Rene, de winde van Chris (jeugd), de roofblei van Hennie en de snoekbaars van Ivar. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005


ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -