Actuele vangstberichten tot dinsdag 15 juli 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 15 juli 2008

Dankzij de regen is de rust weer wat teruggekeerd op en rond het water. De planten, bomen en struiken konden hun watervoorraad weer op peil brengen en gelukkig stabiliseerde de watertemperatuur zodat er nog steeds leuk gevist kan worden. Marcel had tijdens een bijtloze periode geluk door een zeldzame roerdomp te signaleren en helemaal top was het feit dat hij er ook nog een scherpe foto van kon maken. Prachtig!


Soms heb je geluk, en als de foto dan lukt is het helemaal top, de vissen hadden even pauze dus had ik wat tijd om rond te koekeloeren…..Groetjes Marcel


Zout door Arthur van Tienen

Een kort verslag omdat er eenvoudigweg weinig vis wordt gevangen en een hoop mensen op vakantie zijn/gaan.Ook het weer zat afgelopen week niet mee.

Kantvisserij
Zeeuwse riviera van Vlissingen tot aan Westkapelle slecht geweest afgelopen week wat tongvangsten aanging,wel wat andere visserij voornamelijk overdag op zeebaars en geep, doch ook niet dik. Landinwaarts op de Westerschelde ietwat betere vangsten van tong en verassend nog wat gul
Banjaard matig, een enkele tong en wat zeebaars.
Oosterschelde ook matig wat kantvisserij aanging, weinig leven in de brouwerij, wat geep en zeebaars.  Schouwen Duiveland (Haamstede en Renesse)  een drama, wordt ieder jaar slechter.


Donkere wolken boven Zoutelande

Maasvlakte/Slufter /Stenen Glooiing, met de wind op de kant van afgelopen week verwacht je wel veel zeebaars(jes) aan het Slufter strand echter was dit niet het geval, je ving wel wat maar vuil en apen haar deed in no time je lijn waardeloos maken, de Eurovissers zouden hier op zaterdagavond een competitiewedstrijd houden maar zijn uitgeweken naar de Waterweg i.v.m.harde wind en de vuiligheid.

Stenen Glooiing in de nacht het beste voor wat bot, zeebaars tong en een enkele paling, Beerkanaal, Hartelkanaal en Amazone haven matig, wat klein spul als steenbolk en wat zeebaars, die niet echt meer scherp op steurgarnaal aast maar weer de shads en de pluggen waardeert.

Calandkanaal matig met wat kleine steenbolk, makreel vanaf de auto ponton in de avonden kans op een paling, vis met springers net achter de stenen, let wel op verspelen van je lijn!
Waterweg overdag fint en zeebaars, in de avond fint wat tong en bot en wat paling
Hoek van Holland strand tot aan Kijkduijn in de avond de beste kansen op vis,vrijdag op zaterdag a.s. weer de bekende koppelwedstrijd “Nacht van s’ Gravenzande”  van 22.00 tot 05.00 vissen met 2 man met allebei 1 hengel op dezelfde steun, zeer goed georganiseerd, een aanrader!! Organisatie WSV s’ Gravenzande

Bootvisserij
Wrakvisserij op de verre wrakken blijft toonaangevend, veel gul tot 10 pond, weinig echt grote gul, geankerde visserij matig, schar bijna weg, bijvangsten van steenbolk, mul, pollak en zeebaars.
Geankerde visserij Oosterschelde maar matigjes, gul, en wat platvis buiten de pelagische vissen als zeebaars en makreel om kun je op de bodem vangen, in de avond wat kans op tong.
Grevelingen weer verassend in de avond!, het blijkt dat er toch nog dikke wijtingen zitten vlak boven of op een paar meter boven de bodem  Groetjes Arthur


Witvis door Willem Stolk
Het is een week van uitersten met veel en geen vis! Maar, dat hebben we de laatste tijd wel meer gehoord… Barbelen gaat bijvoorbeeld moeilijk. Frans Vogels belde me vandaag en hij krijgt maar geen beet op zijn vaste stekken. Maar ook de visserij op brasem is moeizaam op de rivieren. Bram Stolk melde ons een dag zonder beet – en dat komt weinig voor.

Jaap van Dijk
“Vandaag met Frank gevist aan het NH Kanaal. Eindelijk was de vis weer eens lekker los in dit kanaal. In het begin vingen we alleen kleine vis (kolblei, alver en voorn), maar na een paar uur begon de brasem te azen en konden we nog een aantal mooie platten pakken. Toen de boten begonnen te varen werd het minder, maar we hebben wel weer veel vis gevangen. Aldus Jaap.

Plassen
Op de ondiepe plassen is het plaatselijk erg goed –zelfs zo goed dat Sven en zijn broer Erik van Gelder ruim 60 brasems konden vangen op een plek. Ze hadden namelijk gekoppeld. Ze vingen de vis op 2 meter water –en ze visten beide met een vaste hengel van 9.5 meter. “de dobber bleef maar ondergaan” Aldus de twee tevreden broers. Ze vingen overigens alles met caster – drie stuks op haak 12.

ARK
Op het beruchte Amsterdam Rijn Kanaal nabij Tiel wordt ook niet best gevangen. Normaal kan er altijd wel een visje worden gevangen, maar de afgelopen week is het bar en boos. Hoe dit kan?
Al met al dus weer van alles wat. Ik wens iedereen die met vakantie gaat een fijne tijd en veel visplezier toe…


Vakantietip: Ga eens barbelen in de Ardennen - Nico Breevaart is onlangs ook geweest…


Roofvis door Piet Driessen
 
Het is vakantie en dat kunnen wij natuurlijk ook merken wat de informatie betreft over de vangstberichten. Veel vissers hebben de warme gedeeltes opgezocht in Europa of nog verder, en het vissen is dus een stuk minder in Nederland.
 
Er is zeker nog gevist, en het was al snel duidelijk dat die wateren waar veel regen was gevallen het niet gemakkelijk was om veel vis te vangen. Vooral de rivieren en grote plassen waren meteen een stuk moeilijker. Snoek kwam er overal nog wel even boven water, maar ook weer behoorlijk wat meldingen van missers en snoeken die tot de oever volgde.

De meeste snoeken duidelijk op langzaam gevoerd kunstaas waaronder vooral de jerkbaits.
Snoekbaars vaak kleinere maten, maar wel op diverse plaatsen al weer wat grotere aantallen. Opvallend dat nu weer het kleine kunstaas sneller gepakt werd door de snoekbaarzen en dan bedoel ik aas tot een cm of 8. Wit en zilver duidelijk de voorkeur op onze glasogen.
 
Baars al weer redelijk te vangen, en ook hier alweer duidelijk grotere baarzen daar tussen. Spinner gewoon topaas op PERCA en de kleur goudkleurig met bucktail vaak de toppers die tussen de kaken werden genomen.
 
Roofblei en op de ene dag veel vissen op de andere dag veel activiteit maar nagenoeg niet te vangen, maar dat is roofbleivissen. Wel opvallen veel mooie maten tussen de roofbleien. Heb je even tijd op de roofvissen, gewoon lekker gaan en dan blijven er echt wel een paar hangen hoor, succes natuurlijk.


 Jeroen met een sterke riviersnoek in de weer 


“ De in verhouding grote bek van een baars vastgelegd door Piet Driessen”


 “Zaterdagmiddag/avond is Thijs Langwerden mee geweest in de boot. Hij viste als 17-jarige voor de allereerste keer vanuit de boot op roofvis en met succes…..”


 “ ....De snoeken waren moeilijk te vangen, maar zoals zo vaak bracht het OPM plugje weer uitkomst….“


” .....Hij ving diverse snoeken en ik mocht er ook een paar vangen en een roofblei van 75cm.      Gr.  Eddy”


“Het krioelt van de jonge vogels die pas uitgevlogen zijn. Deze jonge grasmus gaat nog een paar gevaarlijke leerweken tegemoet.”


“Hallo Totalfishing,
 Vandaag ben ik gaan vissen in de Jachthaven van Bergen op Zoom. Op de vaste hengel in een paar uurtjes tijd ongeveer 25 kilo vis op de kant gekregen. Bijna allemaal mooie brasems en een enkele grote voorn. De grotere brasems ving ik op een maiskorrel in combinatie met een made. 
 Sven van Eekelen, Bergen op Zoom


 “Hoi   T.F
Mooie vis van 28.5 pond op het pennetje.Gr wesley van Toledo”


 “Beste T.F.,
 Bij deze wat foto’s van een schitterende karper…....”
 

 “….Gevangen op twee kattenbrokjes aan de oppervlakte…  mvg, Paul de Jongh“


 “Bruinzandoogje is een toepasselijke naam voor deze fraaie vlinder ingezonden door Bjorn.”


”Heel erg blij met deze snoekbaars! Groeten Nick en Peter van der Laan”


“Benoit Degraux en zijn dochter Sophie hadden gezamenlijk….“


 “….Een geweldige visdag op groot Nederlands water….”


 “….Alhoewel de aandacht op snoekbaars was gericht bracht de fireball zelfs nog een mooie bot naar boven en….”


“….Uiteindelijk toch  ookde zo gehoopte dikke snoekbaars”


 “ Jack met een zeer levendige vis”


 “Deze fraaie snoekbaars kon niet afblijven van  een paarlemoerkleurige Gotcha shad met een groenachtige rug.“


“Hallo Total Fishing
De jaarlijkse Predatorteam roofvisdag op de Rijn was weer een succes. Met 32 man werd er deze dag gevist vanuit de boot en vanaf de kant. Door de hoge watertemperatuur vielen de vangsten toch enigszins tegen, maar met enige regelmaat waren er mooie vissen te bewonderen.  Ook de jeugd was deze dag goed vertegenwoordigd en hun enthousiasme werd meer dan eens beloond met een mooie rivier-rover….“


 “…De absolute topvangst was de snoekbaars van 95 cm gevangen door Marco. Hij bewees hiermee dat je ook vanaf de kant succesvol kunt zijn.
 
Aan het einde van de dag ontvingen de deelnemers die de grootste vis per soort vingen, een Prologic kunstaaspakket: een transparante lurebox gevuld met diverse pluggen en softbaits.
De plannen voor volgend jaar liggen alweer klaar, dus ook in 2009 zijn we weer te vinden op de Rijn. Vriendelijke groet Jorik van der Hoeven - predatorteam.nl


Synco ving dit kanon van de rivier op een zelfgegote shad. Driedubbel genieten van zo’n 91 cm vis. Ten eerste de power, ten 2e het vangen met zelf gemaakt kunstaas en ..”


 “….Tenslotte het in goede conditie terug kunnen zetten van zo’n prachtvis…”


“…Als bonus nog een felle winde op de aruku jr. “


 “Jack heeft afgelopen week ook volop genoten van…. ”


 “…. De flitsende aanbeten van stevige windes”


 “Freek Janssen trok er een paar keer alleen op uit en ving een ….”


 “….Paar mooie roofbleien. Moest zich wel in allerlei bochten wringen om er een plaatjes van te schieten maar is toch gelukt”   “


“Hallo TF,
In de late avonduren heb ik een paar mooie Roofbleien van 57 en…”


“”70 cm gevangen aan een witte ASP spinner en met de godfather parabolic..
groeten Rob“


” Hi Tf,
 Afgelopen week ving ik op een jerkbait deze roofblei van 72cm. Ik vis al 10 jaar op dit water maar roofblei had ik hier niet eerder gevangen. Sta je toch ff raar te kijken.
 Groet,  Hendry Vis”


 “Deze roofblei alweer op groot kunstaas, zoals deze keer weer met de Kinetic.Groeten Eddy te Mebel”


 “Afgelopen week op groot water de nieuwste, helaas nog niet verkrijgbare, kleuren Spro Pike Fighters mogen testen. De resultaten waren super. 3 mooie metersnoeken kwamen tijdelijk in de boot en mochten met ons op de foto.  De eerste metersnoek was 102cm welke door Sean gevangen werd….“


 “….De tweede was 108cm door mij gevangen….“

 
 “De derde had een fantastische kleur en was 116cm. Groeten Dick van Hattem. Klik hier voor het volledige verslag!


 “Foto van wel hele dikke zomer snoek, gevangen door Ton (opa van de supersnoekers) 114 cm. groeten Arjan www.supersnoeker.com



 
Deze week nominaties voor de karpers van Wesley en Paul, en de snoekbaarzen van respectievelijk Sophie en Synco. De roofbleien doen autoimatisch mee in de roofbleicompetitie. Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -