Actuele Vangstberichten tot dinsdag 15 januari 2013


...tot dinsdag 15 januari 2013

Koning winter is ons land binnen gekomen en veroorzaakte vandaag een flink portie fileleed en zal de komende dagen veel (klein) water afdichten. Hopelijk houdt de vorst niet al te lang aan zodat we weer lekker door kunnen gaan met onze hobby!


Ploeteren door de sneeuw naar een hapje.

Vrienden en vriendinnen in het Zoute

Afschuwelijk drukke week gehad met enerzijds weer de afhandeling van de Vispassen van de vereniging en anderzijds de organisatie van de Lustrumeditie van het Penn Grevelingen Tournament. Maar hierover verderop meer.

Kantvisserij 
Schar het meeste wat de klok slaat wanneer je de Walcherse stranden opzoekt. Vangsten worden wel iets minder en nu het gaat vriezen en het ondiepe kustwater kouder wordt, zullen ze wel wat verder het diepe water intrekken maar je weet het nooit. Voor de rest nog wat wijting en bot hier. Oosterscheldedijken wat bot en een verdwaalde schar. Europoortgebied redelijk.

Wel weer een nare mededeling: de toegang tot de Mississippiehaven is verboden, er staan nu verbodsborden. Weer een superstek om zeep geholpen door het Havenbedrijf, je zou er gek van worden!!!

Enfin, we hebben nog diverse andere keuzes zoals de Dintelhaven, het Beerkanaal, de Papegaaienbek, het Calandkanaal, de Waterweg  en de Yangstehaven. Veel schar en wijting overal hier. Waterweg ietsjes beter, invasie van kleine gulletjes is nu gaande.

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduin redelijk. Ook hier zal de vorst haar tol gaan eisen, dus wees er snel bij. Pieren van Scheveningen en IJmuiden voortreffelijk, hoofdzakelijk schar.

Bootvisserij
Westerschelde prima, schar en wat gul en wijting. Wrakvisserij aantrekkend, mooie berichten over leuke trips. Oosterschelde redelijk schar en wijting.

Zaterdag jl. was er de (5-jarig) lustrumeditie van het Penn Grevelingen Tournament, een prima dag met 193 vissers die streden om de felbegeerde prijzen die mede dankzij Pure Fishing ter beschikking werden gesteld en natuurlijk de Zilveren Haak, gesponsord door Zeehengelsport. De Angling Captains waren inde jassen van Total Fishing gestoken en hadden te TF-cap op.

Mede dankzij de Tombola kan er € 3.500,00 overgemaakt worden naar de stichting “De Luchtballon”. Iets minder dan de voorgaande jaren, maar de organisatie had geld gestoken in deze lustrumeditie om een keer wat extra’s te doen voor de vissers die al 5 jaar zorgen voor een uitverkocht evenement. Volgend  jaar hopen we weer het “normale” bedrag te kunnen overmaken naar en goed doel.

De visserij was taai en haring en wijting maakten de dienst uit. Ger Zantboer van het korps Heense Molen wist met 20 vissen  deze lustrumeditie te winnen en ontving de Zilveren Haak. Het Shimano-team bestaande uit Sjaak Verburg, Wibo Boone, John Soederhuijsen, Tino Stuijts en Louis van Bommel, pakten nipt de overwinning voor het eerste korps van Robby Fish en het Greys Team. 


Winnaar Penn Grevelingen Tournamenet 2013: Ger Zantboer.


Alle winnaars PGT 2013 op een rijtje!


Shimano-team, winnaar bij de korpsen PGT 2013.

De Louis van Zoomeren-prijs voor de langste x zwaarstse vis ging naar Sam Jespers van Robby Fish. Hij ving een wijting van 34cm die vermenigvuldigd werd met 384 gram, kwam daarmee op 13056 punten en kon zo de bokaal en de bijbehorende geldprijs in ontvangst nemen.

Bij deze al de sponsors en met Name Pure Fishing, Zeehengelsport, Total Fishing, Topsy Baits en de Bommel Meubelen, hartstikke bedankt!  

Tot volgende week! Arthur

Extra ingezonden zoute vangstberichten:

Zaterdag aan het strand van Noordwijk wezen vissen in een mooie mui bij opgang 25 van 9.30 tot 16.00 uur. Verse pieren met wapperlijntjes, oostenwind en een heerlijk zonnetje.

Voor laag: 1 schar, een bot en een puitaal (hier nog nooit gevangen). Toen werd het erg stil tot 1 uur voor hoog. Binnen een uur 7 maatse scharren en 3 maatse botten waarvan een van 39. Toch weer een visje in de pan. Groet, Peter van der Hoorn.

******

Ik ben zaterdag 12 januari 2013 naar de Eemshaven geweest om op gul te vissen. Ben om 6.00 uur vertrokken naar Delfzijl om eerst pieren te steken en mijn zelf gemaakte pierenpomp uit te proberen. Ik was tegen 9.00 uur op de pier aan de Borkumkade en heb tot 15.30 uur gevist.

Er was geen enkele activiteit en heb in die tijd slechts 1x een beet op de top gezien. Dus dat was geen succes. Verder ben ik op zoek naar iemand die mij iets meer kan vertellen (laten zien) over het moeten gebruiken van een pierenpomp. Groeten, Lucas Berends (l.berends [at] online.nl)

De winter begint nu toch wel wat grip te krijgen op ons kikkerlandje en dus zal er veel water aankomende week niet beschikbaar zijn om te vissen. Wél de rivieren met een mooie waterstand op dit moment, en dus nog prima te bevissen.


Vrouw wilde eend in volle vlucht.

Hoe was het afgelopen week? Als de vorst er weer in een keer in valt is het vaak de eerste 2 dagen een moeilijke visserij en dat bleek ook precies in het weekend. Veel meldingen van een taaie visserij met vaak weinig aanbeten en dus ook weinig vissen. Die vissers die er einde van de week nog op uit zijn geweest hadden meer geluk met vaak mooie aantallen en dit vooral in polders, kanalen en kleine wateren.

Vaak als men met zijn tweeën op stap ging in de dubbele cijfers. Ook hier geregeld enkele mooie vissen tussendoor van metersnoeken en enkele 80+ snoekbaarzen. Ook weer de nodige meldingen van 40+ baarzen en zelfs nog een baars van 52, en dat zijn toch topvissen hoor. Shads en doodaas heel vaak bij de meldingen waar op werd gevangen.


'Kunstwerk' in de lucht.

Watertemperatuur op veel plaatsen nog 7 graden en dat was afgelopen jaar in deze tijd al 4 graden, dus nog een behoorlijk verschil. Ga je er nu op uit, blijf goed opletten met gladde oevers en ook in de boot graag een ondergrond waar je niet op uit kunt glijden daar een ongeluk in een klein hoekje kan zitten, dus ben gewaarschuwd.


Spetterende wilde eenden.

Koffie of soep mee en dan zijn er toch nog wel mooie vangsten te boeken hoor. Doodaas natuurlijk nog hoog in het vaandel op dit moment, dus doe daar jouw voordeel mee.


Succes op de roofvissen en ga er gewoon samen op uit. Groet,
Piet.


Hallo Vissers, bij deze wens ik u allen en vooral degene met een zoute vishobby nog een gelukkig nieuwjaar 2013! Ik wens u en mijzelf de gezondheid toe om onze hobby te blijven uitoefenen. Dat weten we tenslotte maar nooit want we hebben allemaal maar garantie tot de deur (als je die haalt!) natuurlijk. Dus probeer het te pakken als het kan en geniet op uw eigen manier aan de waterkant.

Daar is niet slechts 1 manier voor want iedereen haalt wel iets uit onze vishobby waardoor hij zijn of haar leven meer vreugde kan geven. Ik heb bijgaande schar op de foto en ook nog vele andere scharren gelukkig nieuwjaar gewenst. Zij waren wat minder gelukkig want ze gaan toch zeer binnenkort wederom in een rijkelijk schuimende jacuzzi, zijnde mijn grote vispan...


...Het regende nog steeds scharren in de eerste week van het nieuwe jaar ook al zaten er nu ook aardig wat kleinere exemplaren tussen. Maar het aantal handscharren (ik heb behoorlijk handen vraag maar aan mijn vrouw!) was aanzienlijk en maakte de visdag wederom tot een groot succes.

Onder de kant nog steeds wat gulletjes en als je het volhoudt kun je er aardig wat vangen
op de visdag. Het was weer heerlijk om te vertoeven op mijn vertrouwde betonkolos en ik was niet de enige die dag. Sommige scharren waren zo gulzig dat ze het nodig vonden meerdere haken met aas te verorberen...


... en dhr. Wubbo Ockels en bemanning van de mooie ecologische zeilboot "de Ecolution" die o.a. op zonne-energie vaart, kwam ook even langs op Gran Canaria bij de Calrei. Reeds eerder had hij vanuit de ruimte al gezien dat de Calrei een prachtboot was en dan heb ik het nog niet eens over haar bemanning en hun viskunsten.

Dus toen hij de kans kreeg op aarde is hij aan boord gestapt en had de tijd van zijn leven. Eigenlijk is het niet "aards" meer wat jullie doen zei Wubbo tegen Randy en Marin. Maar Wubbo is natuurlijk wat zweverig door zijn grote avonturen in de ruimte en in de rest van  zijn leven. Kijk voor een ruimtereis op aarde op www.calreicharters.com. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Zaterdag een aantal maatse vissen gevangen op de wrakken voor IJmuiden. Groet, Tom de Bruijn.


Grote drukte langs de hoge Maas.


Hoi Total Fishing, even bij Walter gaan buurten! Hij zat 50m verderop. Als ik terugkom bij mijn hengel is de onderlijn in het midden over. Nieuwe onderlijn met pellet gemonteerd. Binnen 2 minuten een aanbeet! Een prachtige dril volgt. Het resultaat is een mooie 65’er met 2 haken en ook nog 2 pellets in zijn bek!  

Het is een fantastisch gevoel dat je de vis kan verlossen. Bij het terugzetten sloeg hij als dank heel hard met zijn staart op het water en flitste weg. Groeten, Jos Raaijmakers.


In de rijp.


Nog niet lang kennis gemaakt met de belly boat...


…wat een leuke manier van vissen... 


...gewoon TOP!!! Groeten, Ludo.


Hallo TF, afgelopen zaterdag de rivier opgegaan. Buiten de harde stroming konden we 30 vissen vangen...


...De Spro HS heartbreaker shad was die wat ze hebben moesten! Groet, Mark & Rob.


Op groot water mijn eerste 'verticaalpaling'!...


...Ook nog mooie snoekbaarzen op de Firetail Pro Shad en een kasteel van een baars van 53 cm!!! Groeten, Ecky.


Veel wind en taaie visserij, maar toch nog deze prachtbaars kunnen vangen. Groet, Marc.


De een blijft in beweging...


... de ander blijft stokstijf stil staan.


Hallo TF, afgelopen zaterdag de rivier opgegaan. Buiten de harde stroming konden we 30 vissen vangen. De Spro HS heartbreaker shad was die wat ze hebben moesten! Groet, Mark & Rob.


Beste TF, een dag vissen op de rivier... Na een aantal schijnbeten op een stilhangende shad (!) sloeg ik er twee raak en zie hier het resultaat; grote brasems die flankten tegen m’n baarsprint-shad. Raar verschijnsel, ik kende het niet!!...


...Ook nog met Tom Verwey op de rivier en met z’n tweeën staan drillen! Beter kan het toch niet? Groeten, Twan van Berkel.


Tijdens het verticalen vanuit de bellyboot wisten ik en mijn maat een aantal mooie snoekbaarzen te vangen. Groet, Tom.


Afgelopen vrijdag besloten om nog maar eens enkele uurtjes het grote water op te gaan. Het zonnetje maakte veel goed bij een temperatuur tegen het vriespunt. Mede dankzij de wob-shad kon ik mij toch nog een aantal keer opwarmen met enkele prachtige winterse rovers! Groet. Mario.


Dit donkere snoekbaarsmannetje greep met veel furie de shad op amper een meter water... Groeten van Wilfred van Nunen.


Beste TF, hier een kneiter waar je het toch even warm van krijgt!!!


Koning winter zorgt voor mooie plaatjes.


Beste Total Fishing, we zijn deze keer met dode spiering onder de dobber wezen vissen. Dit was weer eens wat anders, want dit hadden we nog nooit gedaan. We wisten een aantal mooie snoeken te vangen waaronder deze van 67cm. Met vriendelijke groet, Hendrik de Jong.


Een snoek van 80cm gevangen met trollen door Anne Castelein op een timber tiger op 14 januari.


Hey TF, een leuk snoekie uit de haven. Groeten, Mark Verhoeven.


Beste TF, vandaag eindelijk door de magische grens heen gegaan van 1 meter. Ik vis al heel lang maar had nog niet eerder het geluk er één te vangen. 105 cm is dan een hele mooie dacht ik zo! Groeten, Rolf de Jong.


Hallo Total Fishing, dit is mijn eerste mooie snoek van januari 2013. Ik wens ook alle vissers een goed jaar in 2013. Groet, Ann.


Dag TF, hier nog enkele foto's van afgelopen week...


...Deze week had ik een paar keer het geluk om met mijn zoon Sven op stap te gaan...


...en tijdens het werpend vissen op kleinschalig water wisten we nog enkele mooie groenjassen te vangen op de Creeper en Rumble van @rtbaits. Groeten, Bart Mylle.


Zondag nog even een sessie voor de ijsgang gehad met Johan. Waren net bezig en ik had er 1 hengel in liggen en was met de andere bezig toen ik de top zag stuiteren. De eerste hanger was een mooie snoek van 91 cm. Later hebben we nog van alles geprobeerd maar geen actie meer gezien. Groet, Jelte Bouma uit Anjum.


Koele rover in winters landschap.


Mark met een mooie wintersnoek die na een trage aanbeet op de kant kwam...


...Op een onbekend water een paar mooie vissen gevangen...


...Het was echt koud... maar met mooie warme vangsten...


...Een prachtige snoek nam na 10 seconden de nog bevroren voorn tussen de kaken. Mijn snelste aanbeet ooit. Groet, Pim Busker - Dutchfishingadventures.com.


Beste TF, afgelopen weekend gezellig met mijn vader op een goed water en het was een fantastische dag. Mijn vader had een snoek van 94cm. Groet, Jordi.


Afgelopen zaterdag gaan vissen op het kanaal met de bedoeling om wat baars te vangen, maar het was geen baars, maar een mooie dikke wintersnoek die mijn shadje van de bodem af plukte. Groet van Levin.


Beste TF, afgelopen weekend snel voor de kou nog even met de bellyboot het grote water op. Uiteraard met de vliegenlat. Het was feest...


...Deze twee waren de mooiste van deze memorabele middag. Groet, Edwin Kerssies.


Beste Total Fishingm, vooruitlopend op roofviswedstrijd ‘De Nieuwe Vispas’ hebben we het wedstrijdwater nog eens "getest". Ze liggen er nog!!! Meerdere grote en kleine vissen lieten zich afgelopen zaterdag strikken. Als klapper deze grote dame die de actie van de Bulldawg Magnum niet kon weerstaan. Een stevige dril en mooie plaatjes...


...Schrijf je deze week nog in op www.vinnig.nl voor deze fantastische wedstrijd. Tot zondag! Team ‘De Nieuwe Vispas’, Klaas Hoogduin & Danny Sin.


Beste TF, afgelopen weekend gezellig met mijn vader op een goed water en het was een fantastische dag. Ik had een snoek van 1,11m, ongeveer 15 kilo, echt een vette dame. Mijn  vader had een snoek van 94cm. Wat een topdag. Groet, Jordi.


Dag TF, hier nog enkele foto's van afgelopen week. Deze week had ik een paar keer het geluk om met mijn zoon Sven op stap te gaan...


... en tijdens het werpend vissen op kleinschalig water wisten we nog enkele mooie groenjassen te vangen op de Creeper en Rumble van @rtbaits. Groeten, Bart Mylle.

Tijdens het verticalen vanuit de bellyboot wisten ik en mijn maat een aantal mooie snoekbaarzen te vangen. Maar toen mijn hengel opeens wel heel krom kwam te staan, wisten we direct dat dit een dikkere vis moest zijn. En dat bleek, een 115 cm riviersnoek had mijn shadje te pakken. Wat een kracht zit er in deze rovers! Gelukkig kon ik na een mooie dril het kleine shadje uit de hoek van de bek tikken en een paar mooie platen schieten. Groet, Tom. Volledig verslag op www.roven.nl.

Deze keer de nominaties voor en de baarzen van Mark & Rob en Marc, en de snoeken van Edwin en Tom. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -