Actuele Vangstberichten tot dinsdag 15 februari 2011


... tot dinsdag 15 februari 2011

Langzaam maar zeker laat de natuur zien dat we weer een stevige stap voorwaarts maken richting het langverwachte voorjaar. Komende week dan in de nachten nog wel wat temperaturen onder de nul, maar overdag gewoon lekkere temperaturen voor de tijd van het jaar!


Er is weer meer activiteit te zien met de warmere dagen. Groet, Jelle.

Prima week geweest voor de kantvisserij in ieder geval. Ik zou gaan wrakvissen, maar het werk liet het niet toe afgelopen vrijdag. Gelukkig werd de trip afgelast vanwege de wind en ga ik het 11 maart weer opnieuw proberen.

Ik ben volop bezig met de voorbereiding van mijn trip naar Engeland om mee te gaan doen met de Open European Beach Championships te Bridlington van 25 t/m 27 februari a.s. Nieuwe hengel gekocht (Zziplex HSM) en de werpreels staan getuned in de kast… Laat maar komen! Nu even terug naar eigen land…

Kantvangstberichten
Vlissingen tot aan Westkapelle nog steeds enorm goed, vooral schar. Dus prima vangsten vanaf deze stranden nog steeds. Ook van de overige stranden in Zeeland bemoedigende berichten. Europoortgebied vrij aardig. Waterweg leuke visserij op gul, maar je moet het net even treffen, naar volle maan komende week toe, zal het wel weer te hard gaan stromen, dus is het vissen in de Waterweg getijgevoelig.

Op de ondiepere stukken gaat de bot ook al weer een beetje azen. Calandkanaal overdag best wel goed. Ik hoorde dat aan het eind van afgelopen week 30 stuks gewoon waren overdag. Zaterdagavond hebben we met de Eurovissers (55 man/vrouw) een competitiewedstrijd gehad nabij de Stormvloedkering en daar had de winnaar 14 vissen.


Martin v/d Drift met een mooie steenbolk en wijting uit het Calandkanaal afgelopen zaterdagavond.

Hier ook weer een bevestiging van het feit dat overdag de visserij hier gewoon beter is, maar alleen voor verre werpers. In de avond komt de vis dichtbij en dan is het maar net of je een goed stekje loot en de vis kan dan op korte afstand gevangen worden.

Zeepiertjes waren favoriet en een stukje makreel of tap doet wonderen hier. Beerkanaal goed, mooie scharren en wijtingen en wat gul. Stenen Glooiing goed met laag water in de avond. Bot, wijting en schar vormen hier de vangsten. Pas op voor gladheid de laatste meters!

Pier Hoek van Holland nog wat gul en schar. Stranden Hoek van Holland in de avond vanaf de klok naar de pier met opkomend water prima. De diepe geul daar is aantrekkelijk voor gul, wijting, schar en bot, allen goed te vangen daar. De rest van het strand naar ter Heijde vooral bot in de zwinnen en muien, ver weg wanneer het niet te hard stroomt nog wat gul en wijting in de avond.

Katwijkse stranden ook goed. Bot, wijting en gul, kortom: mooie kantvisserij vanaf de stranden op dit ogenblijk en als de temperaturen lekker hoog blijven, treffen we een mooi voorjaar!

Bootvangstberichten
Grevelingen matig tot slecht afgelopen week. Wel weer een tarbot van 4 kilo gevangen op de Hendrik 2 afgelopen zaterdag. Vangsten bestaan uit wijting, schol en zeedonderpadden, soms een schar of bot. Wat ik me afvraag is waar al die gullen zijn gebleven die verleden voorjaar op de Grevelingen zaten. Je ziet er niets meer van terug!

Oosterschelde droevig. Slechte tot matige visserij, hier is het afwachten tot het voorjaar goed door dringt. Verwacht wat steenbolk, bot en wijting. Geankerde visserij voor de kust goed, schar en bot vormen de hoofdmoot, wat gul en wijting - mager en vaak ondermaats - vormen de overige vangsten.

Wrakvisserij ietsje beter (kleine snelle boten ver weg). Kotterwrakvisserij nog steeds onder de maat, beter is het te gaan ankervissen voor de kust. Vrijdag vind je mij weer aan het strand van ter Heijde, met de jongens alvast voorvissen voor de komende Voorselectie Kust op 19 maart!

Groet en tot volgende week, Arthur

Op het ondieper water is weer best een visje te vangen, maar op het diepe water is het nog vaak moeizaam.
 
Snoek - Polders en ondiepe gedeeltes van plassen redelijke vangsten van snoek. Wel vaak maar korte bijttijden, en dan moest je op de juiste plaats zijn met het juiste aas. Het juiste aas was vaak klein te noemen daar de meeste vangsten geboekt werd met aas tot een centimeter of 10. Kleine plugjes of kleine shadjes leverden de meeste snoek op. Temperatuur op dieper water moet weer snel wat naar boven gaan, dan wordt het daar ook een stuk beter op de rovers. Langzaam vissen toch op dit moment nog het beste.


Zondag ochtend was het weer goed vertoeven buiten.
 
Snoekbaars - Ook nog vaak heel moeizaam en gewoon nog veel te veel snoekbaars te diep. Dus snel even wat meer zon en iets hogere temperaturen, dan komen deze stekelrovers ook wel weer (we hebben nog ruim 6 weken op de snoekbaars). Op de rivieren waren ze vooral op de volle stroming te vangen, en dat zal alleen maar beter worden aankomende weken.


Binnen 3 kwartier enkele vissen en daarna geen beet meer gezien vertelde Hans.
 
Baars - Afgelopen week ook een stuk minder dan de weken daarvoor. Diverse plaatsen waar ze anders al een paar weken aanwezig zijn, nu niet te vange. Laten we dus hopen dat dit snel verandert. Kleuren waar de meeste baarzen mee werden gevangen waren rood en geel.
 
Temperaturen gaan weer wat omlaag volgens de voorspellingen, maar wel wat meer zon, en dat is in ieder geval ook niet verkeerd. Soep mee, materiaal in orde en lekker blijven gaan!


Jo zijn vismaat spotten deze lepelaar na het hoge water.

Veel succes op de roofvissen, Piet


Ik ving zondag 13-2 mijn eerste zeelt in 2011. De vis, iets over 38 cm, pakte een korreltje maïs op een zorgvuldig opgebouwde stek in mijn poldertje. Ik was al 3 weken elke week een keer voeren, deze week 4 keer 2 balletjes gevoerd op dezelfde stek, en ja hoor, al snel wat belletjes op de stek. Na een klein uurtje was deze vis voor mij. Later nog een uurtje aan het matchvissen geweest, 20 mooie voorns en bleien. Heerlijke visdag gehad. Peter van der Heijdt.


Hallo TF, afgelopen zondag was het weer raak, mooie snoekbaarzen en een (roof)brasem werden geland. De snoekbaars van Davy op een getakelde spiering was 86cm, Jeffrey wist een mooie 70cm snoekbaars te haken op een dropshotje en de brasem ging voor mijn shad en had ‘m vol in de bovenlip. Groet, Rocky.


Lekker samen met het baasje langs de waterkant struinen en graven… urenlang graven! Groet, Wim.


Hoi TF-team, op zondag 13 februari trok ik er eindelijk weer eens opuit om de barbeel achter de schubben te zitten. Het is nog wel vroeg in het jaar en de temperatuur van het water was amper 6 graden, maar de weersvoorspellingen waren gunstig en zo waagde ik de gok.

Gewapend met m’n nieuwe Spro Specialist Feeder H Barbel en Zammataro, zat ik samen met mijn zoon op de krib. Het duurde een behoorlijke tijd voordat er echte actie kwam. Uiteindelijk tikte de top van de Spro en meteen werd deze fel naar beneden getrokken en de baitrunner gierde het uit. Ik pakte snel de hengel en klikte de vrijloop dicht en ging de drill verder op de slip….


.... De harde aanbeet en het flinke kopbonken verraadde al dat het een barbeel was en ik kon mijn geluk niet op. De nieuwe hengel was meteen ontmaagd en ik kon de barbeel goed sturen met deze lange feeder. Na een korte, felle strijd gaf de barbeel zich gewonnen en kon ze samen met mij op de foto. De eerste Waalbarbeel van 2011 kan ik in mijn vangstenboekje bijschrijven. Groet, Ronald -
http://www.barbeel.eu/


Hallo Total Fishing, afgelopen zondag wezen vissen met Steven. En hij ving een mooie spiegel van bijna 8 kg. Geen hele grote, maar wel een hele mooie. Groeten, Teun Pasterkamp - SVBD Karpercommissie.


Wilde eenden nog in diepe rust. Groet, Björn Janssen.


HalloTF, van mijn vriendin had ik afgelopen najaar voor de verjaardag een dagje vissen met een visgids cadeau gekregen. Er werd een afspraak gemaakt met Erik Stobbe van
eendagjevissen.nl. Helaas ging deze dag vanwege erg slecht weer toen niet door en zo volgden nog een paar afspraken en dito afzeggingen en deed de winter ook zijn intrede.


Afgelopen week was het dan eindelijk zover. Het was een schitterende dag met zon en weinig wind en erg veel aanbeten. Helaas vielen de meeste er telkens af. Toch wisten we 20 snoekbaarzen  -waaronder een paar mooie vissen - en één baars te vangen. Met vriendelijke groet, Roger Evers – Limburg.


Vandaag met Koen wezen bellyboaten. In totaal 14 snoekbaarsjes gepakt. Groet, Gerhard.


Rond de schemer begonnen ze te bijten, Snoekbaars op de jerkbait! Haha… prachtig! Groet, Jeronne.


Op vele plaatsen lopen de katjes weer volop uit!


Hallo TF, zaterdag hebben we met de belly boat verschilende stekken op het Haringvliet uitgevist. De meeste vissen hebben we op een 3-tal meter water gevangen…


... Af en toe kwam er een vis van rond 8 meter naar boven…


... Grote aantallen werden niet gevangen, maar er zaten wel mooie vissen tussen….


.... En zondag ging Frank Mylle en vismaat nog eens achter de snoekbaars aan. Groet, Bart en Frank Mylle.


Het was een heerlijke dag op de rivier. Veel regen voorspeld, maar nauwelijks een druppel gevallen. De oplopende (water)temperatuur brengt weer meer leven in de brouwerij. Deze vis ging voor de Relax Kopyto van 6 inch. Deze uitstekende shad vond ik op de site van Guus Cornelissen van guusbaits.com…


.... En ook de nieuwe Spro Wob Shad wist weer een aantal prachtige riviersnoekbaarzen tot een aanbeet te verleiden! Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo TF, afgelopen zondag was het weer raak, mooie snoekbaarzen en een (roof)brasem werden geland…


... De snoekbaars van Davy op een getakelde spiering was 86cm, Jeffrey wist een mooie 70cm snoekbaars te haken op een dropshotje en de brasem ging voor mijn shad en had ‘m vol in de bovenlip. Groet, Rocky.


Hallo Total Fishing, dit was mijn eerste keer dat ik samen met mijn nonkel ging vissen op snoekbaars vanuit de boot. De hele dag liggen varen en peuteren om toch maar een visje te vangen, totdat we aankwamen op onze laatste stek… Ik voelde een lichte tik op de hengel en na een hevige dril was dit het resultaat. Voila, een schoon viske. Ikke blij grin Groetjes, Robert.


Her en der alweer futen hevig aan het ‘dansen’ en mekaar het hof aan het maken. Groet, Jelle.


Hallo Total Fishing, m’n neefje Rick is ook besmet met het snoekvirus!!! Hij wou niet meer naar huis! Naast deze snoek van net geen 70 cm, hebben we er nog 4 bij gevangen. Met vriendelijke groet, Remco van Engelen.


Regenachtig weer, mooie snoek… Deze pakte de Fox Rage Rip Shaker in Goldglitter. Groet, Roland Steinberger – Oostenrijk.


Tommie vangt zijn eerste snoek en gelijk 103 cm!! Gevangen aan een oranje Soft 4 play. Nederland is weer een visser rijker!! Groet, Joeri Salawan Bessie – Zutphen.


Ze zijn er weer! 


Beste Total Fishing, afgelopen zondag weer een leuke visochtend. Voor mij 3 snoeken en voor Brian 2. Alles gevangen op de dullshad 15cm. De mooiste foto omdat de snoek (70cm) geweldige zijtanden heeft. En Yvo Bindels: bedankt voor je tip een tijdje terug om op vertrouwd water te blijven vissen. De vangsten komen nu inderdaad. Groeten, Jan.


Tijdens het verticalen op snoekbaars op het Haringvliet was er een stukje waar maar 3 meter water stond. Daar voer ik overheen met de kayak naar het volgende taludje, met het schadje slepend over de bodem. Tot deze dame van 102 cm het shadje pakte wat gemonteerd zat aan een 30/00 nylon onderlijntje. Om zo’n vis te landen moet je dan een beetje geluk hebben en dat had ik. De haak zat aan de zijkant, voorin de bek gehaakt….


... In de kayak kreeg ik de vis niet in z’n geheel op de foto, dus moeten we het hier mee doen…


... Het nu gehavende shadje van 9 cm. Met vriendelijke groet, Leo Luijten.


De wilde vriend en vriendin rusten wat aan de waterkant.


Meestal zijn de middaguurtjes in de winter beter dan de ochtend. Deze keer was het echter andersom! ‘s Ochtends meldde zich regelmatig een vis, terwijl ‘s middags het water uitgestorven leek… Deze snoek stortte zich vol overgave op Henk’s dull shad. Dit ontlokte bij mijn vismaat een leuke slogan: “Als Henk vist met de Dull, zijn de rovers de… sigaar!” Groeten van Wilfred van Nunen.


Mooie snoeken gevangen!...


... Groet, Jeroen Eijssens.


Het was afgelopen zondag een heerlijke visdag. Deze mooie dikzak kon de Bull Dawg niet voorbij laten gaan. Groet, Klaas Hoogduin.


Hallo TF, dit weekend stond er gelukkig weer eens een bootsessie met Johan op het programma.
‘s Morgens in de donkere vroegte stond ik bij hem op de stoep. Vogeltjes die al steeds meer een ochtendlied zingen… HEERLIJK!...


... Ons doel was slepen met aasvis. In de morgen alle actie gehad, daarna was het over. Ik mocht deze keer de gelukkige zijn die de 4 mooie vissen in de boot drilde. Zonder woorden en met de juiste acties van een ingespeeld koppel, mochten de vissen snel weer zwemmen. De vissen waren 80, 91, 93 en als toetje een vette 113 cm. Johan, bedankt voor de mooie foto’s. Groet, Jelte Bouma – Anjum.


Deze week de nominaties voor de zeelt van Peter, de snoeken van Rick (Jeugd), Leo en Jelte. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -