Actuele vangstberichten tot dinsdag 15 april 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 15 april 2008

Nog een paar daagjes vol houden en het voorjaar breekt los, inclusief de meldingen van zeelten, paaibrasem en mooie karpers. Daarnaast zullen de eerste zeebaarzen zich ook al weer melden én jagende roofbleien….De natuur staat op het punt in alle hevigheid te ontluiken, altijd weer een van de mooiste periodes van het jaar….

 “Rob Kraaijeveld zijn spiedende oog én camera ontdekte al weer de eerste Fuut  met jongen ”


 Zout door Arthur van Tienen

Er was niet veel te beleven afgelopen week, de vangsten waren ronduit slecht op wat uitzonderingen na  zoals op zee en op de Grevelingen in positieve zin.
 
Belangrijkste nieuws wat zoute visserij aangaat was natuurlijk de Voorselectie Kust Zuid gehouden op de stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle en de 1e Topcompetitie Boot welke voor  de kust van Vrouwenpolder/Banjaard  op Noord Beveland werd vervist.
 
Afgelopen zaterdag togen zo“n 200 man en vrouw naar de stranden tussen Vlissingen tot aan Westkapelle om daar hun selectiewedstrijd t.b.v. het ook hier in oktober te houden N.K Kust te vervissen.
Het viel waarachtig niet mee om überhaupt één vis te vangen en de vangsten waren dan ook superslecht.
Er werd wel een griet van 55 cm. gevangen en wat uitschieters. Winnaar Ron van Dorst van HSV de Knorhaan uit Bavel werd met 4 vissen en 123 cm. winnaar van deze voorselectie, 2e werd Rob Joosse ( vanger van de griet) van HSV Vlissingen met 3 vissen en 83 cm. en de 3e plaats ging naar Dennis van Vossen van HSV de Zeebaars uit Scherpenisse  met 4 vissen en een totale lengte van 61 cm.
 
Bij de korpsen was het 2e korps van HSV de Krabbe uit Haamstede bestaande uit Carlos Boerman, Arjan v.d. Zande, Sjaak Verhage, Jacky Vasseur en Nederlands kampioen Ivo Focke die het felbegeerde Blauwe bord overhandigd kregen. 2e bij de korpsen werd het 1e korps van de Streijenvissers uit Bergen op Zoom en derde bij de korpsen werd het 3e korps van het Spanjooltje uit Woensdrecht.

Kustvisserij voor de rest matig tot slecht, nog niet echt denderende vangsten en deze week volop met lage temperaturen aan het begin en Noord tot Noordwesten wind zal het lastig maken het water op temperatuur te krijgen ten gunste van de visvangsten tijdens de voorselectie Midden die zaterdag a.s. word gehouden op de stranden van Hoek van Holland tot aan ter Heijde. Pas later in de week een oosten tot zuidoosten wind die hopelijk wat soelaas zal brengen, duimen maar!!
 
Waterweg, matig, gul nog wel maar begint weg te trekken, Calandkanaal en Amazone onveranderd, matig, nog geen grote en fatsoenlijke zeebaarzen hier.
Pier van Hoek van Holland wat baarzen, nog geen grote aantallen.
Stranden: matig tot slecht, afwachten maar tot de zeewater temperatuur stijgt, komen de zeebaarzen vanzelf.


Nog even geduld…..
 
 
Bootvisserij
Volgens Ruud Lievaart, eigenaar van Sima charters en schipper de daarvoor varende schepen is het niet best kort onder de kant  t.a.v. de wrakvisserij, ver weg wel mooie vangsten. Geankerde visserij  het midden van het land slecht tot matig , zuidelijk ietsje beter in het begin van vorige week maar ook naarmate de week vorderde slechtere vangsten met als dieptepunt de  zondag waar door veranderende wind en weinig stroming zelfs de beste bootvissers van Nederland tijdens de topcompetitie slecht vingen. Geankerde visserij voor Kijkduijn matig, wel wat schar maar niet veel grote aantallen, kottervisserij niet best.
Grevelingen  matig, wel veel haring, weinig wijting.Oosterschelde eigenlijk best wel aardig geweest afgelopen week, gulletjes en bot, platvis in allerlei soorten zelfs al wat tong.

Zoals gezegd afgelopen zondag op de prachtige boot Big Marlin van Dré Vriends de1e van 3 Topcompetitiewedstrijden gehouden om uit te maken wie van de 9 vissers de 4 plaatsen gaan innemen in het W.K. team Bootvissen. Het W.K. wordt dit jaar door en in Nederland georganiseerd dus een extra drive om in dit W.K.team te komen. Eric Goossens, regerend Wereld- en Nederlands kampioen liet zijn faam als beste Bootvisser ter wereld weer eens gelden en staat na de 1e dag waar het moeizaam sprokkelen van vis het  credo was aan kop van het klassement. Dit getuigt van een onverzettelijke drang naar presteren want Eric hoeft zich niet eens te plaatsen, hij is al automatisch geplaatst in het team.

Maatje Arjan Rijnberg staat 2e gevolgd oor Toon van Bladel, Geert de Bruijn en Kees Westdorp. Met nog 2 wedstrijden te gaan een spannende strijd waarbij de overige 5 Piet de Kramer, Marcel Waldschmit, Frans de Bruin, Louis van Bommel en Peter Schuurbiers alles zullen proberen om bij de eerste 5 terecht te komen. Tot volgende week Arthur

Witvis door Willem Stolk
Langzaam maar zeker wordt het beter… Het weer en de vangsten.
De rivieren krijgen al maanden veel water te verwerken, nog steeds staat het peil hoog. Op zowel de Maas als de Waal en IJssel komt de vis echter langzaam los.
 
Patrick Princen
“Gisteren gevist aan de maas nabij Dieden (Ravenstein), pittige stroming. Veel voorn gevangen. Casters en maden waren het haakaas – niets bijzonders dus.
De brasem was niet echt los. Sommige visten met nylon, toch kwamen de voornbeten vaak niet goed door. Diegenen die met gevlochten lijn zonder voorslag visten in combinatie met een powergum montage zagen de meeste beten.
Vissen met een voorslag was niet mogelijk i.v.m. het vele “vuil”.
Het winnende koppel had 15 kg. Het wel of niet vangen van die ene brasem maakte het verschil!”. Aldus Patrick.

Driften op de rivier
Gerard Paans had er ook zin in. Afgelopen dagen is hij twee maal op pad geweest; driften op de stroom. Beide keren duurde het even, maar uiteindelijk kwam de vis aardig los. Mooie dikke Waalbrasems wist hij te vangen – en als haakaas slechts twee maden! Gerard kon zijn verkregen Hardy Marksman meteen testen – meer daarover in Witvis Totaal nr. 37.

Plassen
Op de plassen is het onveranderd. Plaatselijk redelijk tot goed, maar dieper dan 10 meter wordt er niet veel meer gevangen. Jan van Erp viste afgelopen zondag op de Kraayenbergse plassen en wist op slechts 4 meter bijna tien kilo voorn te vangen. “Ik had de hele dag werk” zei Jan. Elke inworp direct beet. Hij moest wel met casters vissen –en mede hierdoor sloeg hij ook vaak mis.

Al met al dus mooie berichten…


Gerard met een brasem van 3 kg! 


 “Via vismaat Leon konden Jaap en ik , mijn vismaat voor de dag, aanmonsteren op het
snelle motorschip MS “Het Sop” dat vanuit de haven van Den helder vaart.

Vroeger vele keren met de wat grotere boten meegeweest uit de havens van IJmuiden, Scheveningen en Den helder. Na vele malen de vissen gevoerd te hebben en de hele dag voor een groene hulk in een hoekje te hebben verpieterd hield ik het bootvissen voor gezien destijds…..“


 “….Maar nu ik een aantal malen met de kleinere boot van Reier diverse goede ervaringen heb gehad,  ben ik toch nu dus weer een stap verder gegaan.

Na ruim een uur varen met een kruissnelheid van 20 knopen ( 1 knoop is 18,52 km) kwamen we met de superboot van Rutgert aan op het eerste te bevissen wrak….“


 “….Je merkt als je het wrak nadert omdat menigeen geladen met visspanning naar zijn hengels beginnen te grijpen, om maar geen moment te gaan missen van deze eerste drift.

Op een gegeven moment klinkt dan vanuit de kajuit het “ja ja"van Rutgert, wat in de vertaling laat maar zakken betekent. Later zal er dan nog een kreet “halen maar ” bij komen die voor zich mag spreken. Het is ongelooflijk hoe je met zo’n   kleinere boot (understatement) toch heel scherp over de wrakken kunt varen…..“

  ”....Na gehaakt te zijn schoten op dit wrak diverse gehaakte grote gullen weer het wrak in. Het is zaak om direkt een aantal meters naar boven te draaien, maar door het bonken van de grote gul is dit niet altijd mogelijk. Gelukkig kwamen er ook een aantal mooie gullen op de kant Ik ving achter elkaar een paar zestigers, wat ik toch leuke vissen vind.

Maar de cracks op de boot Leon en Sander wisten wel beter uit ervaring. Ze zitten er normaliter nog veel en veel groter. Maar de visserij biedt geen garanties, dus het blijft altijd maar afwachten geblazen….“


“….Vismaat Jaap die een trage visstart had begon opeens het heilige vuur te krijgen.
Na eerst steeds in mijn bak gestaard te hebben met de leuke gullen dacht hij, “en nu
is het genoeg geweest Luc “. Hij begon eerst met een paar kleinere, maar daarna kwam er toch  een mooie gul uit van ruim 9 pond. Even later zou er nog een volgen…. Met de visgroeten van Luc Mom“


“Bjorn fotografeerde deze Blauwborst die bekend staat om zijn geweldige zangkunsten”


“Geachte heren ,
Vrienden van mij hebben een bootreis gemaakt van Nederland naar Curacao
Onderweg hebben ze verschillende vissen gevangen onder andere tonijn en één of andere diepzee vis  Deze vis  op Curacao gevangen tijdens de eerste dagen dat ze daar met hun eigen visbedrijfje van start waren gegaan.

Aan gezien het geen roofvis seizoen is leek het me leuk om deze foto’s bij de vangstmeldingen te laten plaatsen ,en voor de jongens op Curacao is het een leuke verrasing
 Met vriendelijke groet , Rene Beekveldt”


“De eerste slierten met kikkerdril zijn al weer aan te treffen in de ondiepe, snel opwarmende poelen. Foto Martin Brouwer”


 “Harry van Gaans stuurde ons een schitterende serie plaatjes van een op zalm jagende wolf….”


 “…..Beren hebben de naam maar….”


 “…..Wolven kunnen het ook zo blijkt”


  “Veel karpervissers trekken weer naar de waterkant en voorzichtig komen de eerste meldingen weer binnen”


 “Goedendag Totalfishing Ik heb dit weekend in duin deze karper gespot, er lagen er nog elf stuks te drijven in het zonnetje….....“


 ”....Afgelopen zaterdag met het pennetje erop uit geweest. De hele ochtend onder de paraplu gezeten omdat het goot van de regen, maar ik had de hele week gevoerd onder een brug, en daar was het al snel raak…..“


 “…..In totaal 3 mooie schubjes gevangen. Gr Marcel Knetsch.“


 “Deze toeschouwer op een paar meter afstand bleef ons aanstaren, gr. Eddy”


“De watertemperatuur is de 8 graden alweer een poosje gepasseerd, wat betekend, karpervissen. Nu twee keer wezen pennen en wat heeft geresulteerd in 3 gezonde karpertjes tot 10 pond. Hierbij een foto van een leuk karpertje van 6 pond. mvg Gertjan Snel”


 “Beste redactie.Ik ben vandaag (13 apr. 08) wezen vissen op karper. Eerst had ik een mooie zeelt gevangen. Toen ik na het lange wachten eindelijk weer beet had zag ik tot mijn grote verbazing dat ik een kooikarper beet had.  Met vriendelijke groet, Jeroen van der Torre”


 “We zijn weer lekker….”


  “…Aan het pennen”


  “En succes liet weer niet lang op zich wachten ! Een mooie spiegel  Joris Legerstee”


“Nadat ik eerst na het werk het water had bekeken zag ik nogal wat activiteit. Dus vlug de spullen in orde gemaakt voor een avondje en nacht….“


 “…Ik had er alle vertrouwen in en dat kwam uit…...”


 “….Met 6 vissen waren dit wel de mooiste. Groeten Jim van de Mortel.”


“Deze Schotse Hooglander is mede dankzij zijn supervacht goed door de winter gekomen. De natuur om hem heen staat op het punt in volle hevigheid te ontluiken. Foto Martin Brouwer ”


 “Hallo Totalfishing lezers!
Vandaag laatste weekend roofvissen in België. Een mooie dag nog. Wat de vangsten betreft
niet slecht. Van allles wat: roofblei,barbeel, snoekbaars….”


 “…Nu even rust,  alles klaar maken voor de opening van het nieuwe seizoen. , maar spijtig
genoeg moeten we nog even wachten. Groetjes Mario van Engsbergen”

  “Beste Totalfishing.
 Deze zeelt is afgelopen weekend een hele mooie bijvangst voor me geworden.
De lijnen lagen amper een uurtje uit, toen deze mooie zeelt de boillie toch niet kon laten liggen.
 Groetjes Dennis “


 “Geachte redactie, Zondag een heerlijke dag beleefd aan de Grensmaas. Naast een aantal brasems een aantal fraaie windes gevangen waar van de grootste 54 cm was…....”


 “ …….Daarnaast een nieuw PR Blankvoorn van 42 cm en als slagroom op de taart een heerlijke voorjaarsbarbeel van 67 cm, alles al driftend met de dobber….“

  “…..Met dank aan de extra maden die ik kreeg van Guy van D’n Öpper.  Groet Léon Haenen“


 ”Frank met een plaat van een voorjaarsbrasem vol paaiuitslag”

Nominaties deze week voor de karper van Jim en de zeelt van Dennis  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -