Actuele Vangstberichten tot dinsdag 14 september 2010


... tot dinsdag 14 september 2010

 

De herfst komt er helaas alweer aan en toch hebben we nog van een paar prachtige dagen kunnen genieten zoals afgelopen zaterdag. De vangsten op het zoete zijn goed te noemen terwijl het zoute nog steeds een beetje achter loopt. Voor de komende week wordt er redelijk wat regen voorspeld met een matige westenwind, maar het weekend belooft er weer iets beters van te maken.

 


Pootjebadende Kluut en Tureluur, gefotorgafeerd door Björn Janssen.

Zout - door Arthur van Tienen

Kantvisserij - Pfff, lekker weekje geweest zeg…

Het wedstrijdseizoen is weer van start gegaan en dat houdt voor de meeste wedstrijdvissers in op en aan het zoute, dat er weer werk aan de winkel is en dat er geïnventariseerd moet worden hoe de zaken aan en op het water erbij staan, de onderlijnen weer op orde zijn en alles weer is voorzien van nieuw elan.

Afgelopen zaterdag de openingsklassieker: de wedstrijd van HSV Westkapelle op de stranden tussen Zoutelande en Westkapelle, de mooiste stranden van Nederland om te vissen. Alleen de stranden van Westenschouwen en vooral Haamstede vind ik mooier, maar daar is haast geen vis meer.

Donderdag al gaan voorvissen met maatje Rob Punselie en op het strand troffen we een paar makkers van het Penn Team, Kees en Mike, en we deelden onze ervaringen over en weer, niets geheimzinnigs, want iedereen die aan het voorvissen was kwam uiteindelijk tot dezelfde conclusie qua onderlijnen en aassoorten.


Thomas Alm met een heilbot van maarliefst 177cm, gevangen aan de SG Cutbait Herring. Groet, Rasmus Ovesen.

Zaterdag tijdens de wedstrijd bleken de vangsten toch behoorlijk mee te vallen en winnaar Kay Cruq had 241 cm vis, da’s best goed voor deze tijd. Bij de korpsen was het Team van Hengelhuis Maasluis het beste voor het Penn team en de mannen van de thuisvereniging HSV Westkapelle. De vangsten bestonden over het algemeen uit bot, zeebaars, een enkele harder, makreel en tong. Een zeer goed georganiseerde wedstrijd waar ik iedereen kan aanraden volgend jaar weer aan mee te doen.

Dus wat betere berichten uit het Zeeuwse, maar wel veel aas meenemen; elke 5 minuten aas eraan een je hebt de meeste kans. Europoortgebied wel weer redelijk, Amazone haven top. Bij een competitiewedstrijd van de Eurovissers afgelopen zaterdagavond werden door 40 vissers in 4 uur tijd bijna 1900 vissen gevangen met een lengte van bijna 300 meter!

Grevelingen redelijk tot goed, wijting en haring. Er lopen nu ook redelijk wat maatse gullen tussendoor, dus de wintergulletjes, die we massaal vingen, zijn nu dikkertjes geworden en aan de maat. Dat belooft wat voor de herfst en de winter! Charterboten op de Noordzee nog steeds makreelvissen, wachten is op de wintervisserij, zo einde september.


Europoortgebied wel weer redelijk vis te vangen.

De vangst bestond hoofdzakelijk uit steenbolk, wijting en bot, het is maar dat je het weet! Calandkanaal ook weer ietsje beter, ook hier steenbolk en mini-wijting. Waterweg bracht afgelopen week weer de nodige dikke tongen, vooral rondom Vlaardingen en Rotterdam op velerlei stekken. Korpsmaatje Erik Remijn ving ter hoogte van Vlaardingen in 2 uur tijd 6 tongen waarvan een paar van over de 40 cm.

Over twee weken het Open Noord Hollands Kampioenschap op Noordwijk, weer iets om naar uit te kijken! De algemene verwachting is dat de visserij vanaf de stranden, nu het weer wat onstabieler en kouder wordt, wel weer zal aantrekken en zo rond midden oktober de eerste strandwijtingen in de avond al weer te vangen zijn.

Bootvisserij
Wrakken redelijk, soms veel zoeken en moeilijk door de wolken steenbolken heen te komen, soms mooie gullen en nog wat zomerspul als zeekarper en poon. Oosterschelde ook al een invasie van steenbolkjes, haast niet door heen te komen. Het groen was afgelopen week ietsje minder gelukkig.


Op de wrakken soms nog een mooie poon. Bot en kleine wijting massaal aanwezig in de Amazonehaven.

Tot volgende week, Arthur


Roofvis - door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week

Afgelopen week was het best vertoeven op het water. Alleen de zondag was nog vrij nat, maar daar zitten de vissen natuurlijk niet mee.
 
Snoek - Duidelijk weer aanwezig en ook best nog veel grote snoekdames die werden gevangen. Diegene die scherp viste had gewoon het meeste succes op de snoeken, en dat betekende vaak dat je kort aan de bodem moest vissen daar ze wel vast stonden genageld soms. En als je er dan net iets te ver van af bleef met je kunstaas, dan pakte ze het gewoon niet.

Shads duidelijk in het voordeel tegenover pluggen en jerkbaits. 14 cm+ Kunstaas mag nu gerust gebruikt worden, daar hier vaak de voorkeur ligt bij de snoeken. Wit of lichte kleuren met een donkere rug vaak bij de meldingen.
 
Snoekbaars - Zijn redelijk goed te vangen, en ook best al wat meer vissen bij elkaar. Hier ook afgelopen week het motto: heel kort bij de bodem blijven en vaak heel langzaam benaderen. Driftend vissen hier duidelijk in het voordeel en dus dan ook heel kort bij de bodem. Diepte heel variërend, meldingen van 2 tot ruim 8 meter. Kleur groen wederom vaak bij de meldingen.


Bart Mylle met een polderbaars van afgelopen zondag.
 
Baars - Blijft gewoon mooi vissen op de baars op dit moment en dat betekent zowel op kanalen, plassen en rivieren dat ze best actief zijn. Ook wekelijks weer veel meldingen van 40+ baarzen en dan met een lichte hengel is dat een prachtsport natuurlijk. Shadjes en spinners de toppers op dit moment, en het aas mag alweer iets groter zijn (tot een cm of 8). Geel/groen en rood prima kleuren op de baars. Hier wel veel wisselen met snelheid, dat werkt gewoon heel goed.
 
Roofblei, meerval en winde - worden gewoon met regelmaat gevangen. Opvallend dat er weer diverse meldingen bij waren van gevangen roofbleien op water waar je ze normaal nog nooit had gevangen, en dat betekent inderdaad dat deze roofvis op veel plaatsen in opmars is.
 
Aankomende weekend ook weer redelijk weer om eropuit te gaan, dus zeker een dag doen. Veel plezier en succes langs of op het water.

Met roofvisgroet, Piet Driessen


Barbeel - door Frans Vogels

Afgelopen week waren de vangstmeldingen van barbeel echt minimaal. Niet alleen op de IJssel, maar ook aan de Waal werden zeer plaatselijk enkele exemplaren gevangen. Voor september, wat eigenlijk één der topmaanden is voor de barbeelvisserij, is dit geen goed teken. De vissen die werden gevangen waren al mooi dik en zagen er goed gezond uit. Als dit maar geen voorteken is van een lange, koude winter…


Deze week waren het de buitenlandse rivieren waar goed tot zeer goed barbeel gevangen werd. Meldingen uit Duitsland, België en Frankrijk waar enkele Nederlandse barbeelfanatiekelingen voor één of meerdere dagen naartoe reden.

Hopelijk volgende week ook weer meldingen van eigen bodem.

Succes, Frans


Overige vangstmeldingen van afgelopen week:


Hallo allemaal, net zwartgeblakerd terug uit Costa Rica, heel verhaal, verslag maak ik nog. Hoewel ik bij het eenmalige bootvissen geen biggame vissen heb kunnen vangen, van de kant af een en ander uitgezocht en wel wat leuks gevangen…

 
...Volledig verslag binnenkort op http://www.vissen-europoort.nl/. Mooiste vis was een Crocodile Needlefish, in het spaans Pez aguja cocodrilo, van 1.30 meter! Hij sprong bij de aanbeet 2 meter hoog het water uit! Nu maar even afgepeigerd van de reis naar bed! Laters. Gr. Lee.


Diverse soorten kikkers in het park waar ze ook veel schuilplaatsen hebben. Groet, Piet.

 


OSK Scheveningen bootviswedstrijd. Mooie botvangsten. 27 Deelnemers waarvan we de 4de plaats behaalden. Groet Meere en Hoogenraad S135.


Beste Total Fishing, maandag teruggekomen van ons jaarlijkse tripje naar Courtmacsherry, Ierland. Onze voortreffelijke schipper Mark Gannon deed weer z’n uiterste best om het een paar fantastische dagen tegen maken…..


....Weer een paar mooie vissen gevangen waaronder fraaie pollak die topsport gaf op de lichte spinhengel. Een bijna specimen Conger voor Max en nog een mooie Kabeljauw voor Daniel. Ook een dagje naar de haaien geweest, waarbij we 4 blue’s in de boot kregen waaronder deze gigant van 2,35m voor ondergetekende! Groeten, Ronald.

 


Beste Total Fishing, vanavond nog even naar de waterkant geweest met een nieuwe plug….


... Een PR tot gevolg. 70 cm sterk.. En bedankt. Groet, Ronald.


Het is hard werken om een paar zeebaarzen te vangen. Op de een één of andere manier weigeren ze gewoon te vreten! Wel attaqueren ze met regelmaat van de klok je kunstaas, maar doorbijten?...


...Ho maar. Alleen tijdens het laatste deel van het opkomende water zijn ze zo nu en dan wat agressiever en kun je mooie vissen vangen. Beste kunstaas momenteel de gebonden (bucktail) jigkop voorzien van een Gator. Stekelze, Joop.

 


Emma Bäcker met een dikke koolvis. Groet, Rasmus Ovesen.


Beste Total Fishing, maandag teruggekomen van ons jaarlijkse tripje naar Courtmacsherry, Ierland. Onze voortreffelijke schipper Mark Gannon deed weer z’n uiterste best om het een paar fantastische dagen tegen maken.

Weer een paar mooie vissen gevangen waaronder fraaie pollak die topsport gaf op de lichte spinhengel. Een bijna specimen Conger voor Max en nog een mooie Kabeljauw voor Daniel. Ook een dagje naar de haaien geweest, waarbij we 4 blue’s in de boot kregen waaronder deze gigant van 2,35m voor ondergetekende! Groeten, Ronald.


Beste Total Fishing, afgelopen week in Kvernepollen te Noorwegen op pollak aan het vissen geweest. Heb ook mijn PR pollak hier verbroken…..

 


....Een mooie pollak van 75cm. Echt supersport! Groetjes, Rinus Hertogh.


Hallo TF, enige tijd geleden ben ik met mijn zoontje van 9 jaar aan het karpervissen geweest. We waren ook specifiek aan het vissen op karper en we kregen na de eerste karper gevangen te hebben een leuke bijvangst, namelijk een Belugasteur van 2 meter en ruim 60 kilo. Met vriendelijke groeten, Frank Kremer.


Geen vlinders zonder rupsen natuurlijk, of is het andersom? Groet, Piet.


Hallo TF, ik vis nog niet zo lang en was een beetje aan het prutsen met een pennetje om op karper te vissen. Tegen het einde van de avond had ik plots deze vis aan mijn haak geslagen. Helaas geen karper, maar wel een mooie en grote brasem. Tot nu toe mijn grootste vis! Groet, Ann de Man - Amersfoort.


Hallo Total Fishing, afgelopen zondag wezen vissen in Farmsum aan het Oosterhornkanaal met twee vismaten. We hebben vooral veel windes gevangen waaronder deze winde van 51 cm aan de vaste stok op 11,5 meter. Gr. Dennis.


Het snoekvissen kreeg een verrassende wending…. Een paar supergrote en mooie windes bleken de grote tandemspinner heel graag te lusten. Topsport. Groet, Gertjan Smits.

 


Een graskarper van 13,8 kg, gevangen op een vroege ochtend op een lokaal water bij ons in de buurt. Deze kon m’n haakaas van trio baits (instant bol), voorgeschoteld op een snowman 20/10, niet weerstaan. Na een heftige dril kwam hij eindelijk in het net. Groet, Sven


Al veel soorten paddestoelen aanwezig in vele kleuren. Groet, Piet Driessen.


Een dikke baars van 50 cm. Gevangen tijdens het verticalen met een finn-S shad op de Oude Maas bij Dordrecht. Groetjes, Chris van der Putten.


Een variatie van poelen, heide, bomen en struiken, een prachtig leefklimaat. Groet, Piet.


Het herstel van de Belgische staatswateren begint zich te tonen. Dit resulteert regelmatig in meerdere mooie vissen per sessie en ook het aantal aanbeten stijgt spectaculair. Hopelijk kunnen we deze “weelde” aanhouden en wordt het terugzetten van de gevangen vissen hier door iedereen als NORMAAL beschouwd. Gertjan Smits.


Beste Total Fishing, hierbij foto’s van afgelopen zondag. Ik ben samen met Antoinet en Gio het water opgeweest en hebben in totaal 17 snoekbaarzen en 1 baars gevangen….


....Twee snoekbaarzen van 68 cm en een dikke baars van 50 cm. Alles gevangen tijdens het verticalen met een finn-S shad op de Oude Maas bij Dordrecht. Groetjes, Chris van der Putten.


Hoi TF, afgelopen weekend mooie snoekbaarzen op de rivier. Groet, Wesley van Toledo.


Beste TF, na een supersessie kwam deze foto er als mooiste uit en graag zou ik deze met jullie delen. Groeten, Ruben Dekkers.


Hallo TF, hier een mooie snoekbaars van 91cm van vorig weekend….


....Groetjes uit Duitsland, Dominik.

 


Door het warme weer waren de Hazelwormen zich ook weer aan het opwarmen. Groet, Piet.


Beste TF, een week geleden het water opgeweest om vis te vangen. Dit leverde in 1 dag toch wel een behoorlijke tegenstelling op. In het eerste geval een harde aanbeet, en in het tweede geval een aanbeet die aanmerkelijk zachter was, maart toch wel goed waarneembaar.

Er was in het tweede geval wel twijfel of het nu een aanbeet was of vastzitten in de mosselbedden. Het resultaat was met beide vangsten geweldig te noemen: prachtige vissen. Groeten van André van de Gevel.


Hier nog wat foto’s van zondag in de polders. Gemakkelijk was het niet, veel missers maar toch nog enkele mooie snoeken. Veel polders stonden nog vol met waterplanten….


....Her en der was er nog een polder te vinden waar het goed bevisbaar was en hapte de vis toe…


...De nieuwe shad van Spro verrichtte goed werk op de snoek. Timur ving prima met de groene… Groet, Bart, Frank en Timur Mylle.


Eindelijk weer een degelijke vis uit een Achterhoekse beek getrokken. Ze zijn goed los te laatste tijd. Groet, Thijs Langwerden.


Beste TF, afgelopen weekend met Jelte gevist en niet zonder succes. Het weer was perfect; een beetje wind, mooi bewolkt en een spatje regen. In mijn ogen op en top snoekweer!!! Veel vis en veel lossers. De mooiste van Jelte is vastgelegd op de plaat.

Veel actie en dan vooral aan de kanten. De meeste vis toch weer op de Screaming Devils en de Dull shad was vandaag ook favoriet. Jelte pakte deze snoek op een Dullshad van Henk Simonz. Groet, Johan Iedema.

 


Dalien met een snoek van 96cm aan SG Caviar Spinner.


Beste Total Fishing, dit verhaal met foto’s wil ik de lezers niet onthouden. Vorige week zijn  Peter van der Laan en ik naar Ierland afgereisd om het wel bekende Lough Derg te bevissen, hetgeen we al vele jaren doen en niet geheel zonder succes. Samen met visgids en inmiddels ook vriend, Ferdinand Heijermans, zijn we op pad geweest….


....Dat resulteerde in totaal in 27 snoeken in 4 dagen vissen. De volgende lengtes zijn er gemeten : 111, 107, 104, 102, 101, 101, 96, 95, 94 en 93cm. Ferdinand kan, mede dankzij zijn inzet, motivatie en gezelligheid, volgend jaar ook zeker weer op ons rekenen….


....De uitdaging is dan natuurlijk om een snoek te vangen boven de 111cm, de lengte die ik dit jaar op mijn naam mocht zetten….


....Vele visgroeten, Peter en Bas.


Nico weer succesvol op de snoekdames.


Gisteren een dag met Freek weggeweest. 7 Uur op het water en om half 4 terug na de helling. Harde wind en tot ons vel nat geworden tot zeker 12 uur. De rest van de dag het mooiste weer gehad. Op de terugweg kregen we een ENORME regenbui waardoor onze boot aardig volliep haha.

Voor mij de grootste snoek van de dag een meter plus. Totaal: Freek: 4x 60+ snoeken, en een 70+ snoek gelost. Björn: 1 baars van net geen 40, 70+ snoek, 1 metersnoek verspeeld, en deze mooie snoek. Erg sterke snoek, waardoor het terug zetten ook wat langer duurde. Groet, Björn Janssen.


Wat is er nou mooier dan wanneer je op een vrije dag, ‘s morgens in alle vroegte, meteen een beauty mag vangen! Nog in de mist lag deze mooie snoek op een ondiepe plaat te wachten op de nieuwe Multi-Bass. Samen met vismaat John een perfecte visdag beleefd! Groet, Roger Grinwis.


PML Prostaffers Kris en Koen zijn weer een dagje op het water geweest met een mooie verrassing…


....3 vissen maar wel met een opgaande lengte: 95, 112, 122cm.


Alle vissen werden weer gevangen aan de goed vangende Buster Jerk. Gr. Evert.


Hallo redactie, deze 2 snoeken ving ik binnen een half uur achterelkaar met een 10 inch Shad Clone….


...De eerste was 121 cm de tweede 101 cm. Zo zie je maar: Size does matter. Met vriendelijke groet, Har.


Roel met zijn nieuwe PR van 128cm! Deze reus wist hij tijdens het slepen op zijn steunhengel te verleiden. Hij vist de Fox RAGE Trolling XS 275. Aas was een Fatso.

Deze week de nominaties voor de zeebaars van Ronald, de Conger van Ronald , de graskarper van Sven, de winde van Gertjan, de snoekbaars van Dominik en tot slot de snoek van Roel en Har. Van harte gefeliciteerd!

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               

Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -