Actuele vangstberichten tot dinsdag 14 oktober 2014

... tot dinsdag 14 oktober 2014

De ingezette herfst bracht mooie visserij zowel in zoet als zout water. De zoetwaterroofvissen blijken al dieper te zitten en er werden veel grotere baarzen gevangen. Aan en op zee zijn zomer en wintervis door elkaar te vangen en de vangsten vanaf de stranden lijken weer aan te trekken.


Paardenbijter - Aeshna mixta (F), algemeen in Nederland, vliegt in het najaar vaak in groepen.

Mooie visserij  

Het is weer een drukke week geweest met veel mooie visserij aan de stranden en op de zee.

De bootvisserij komt lekker los. De Westerschelde, Oosterschelde en de Noordzee brengen redelijk tot uitstekend vis. In de Westerschelde is eigenlijk van alles te vangen: zomer en wintervis door elkaar en iets buitengaats van de Westerschelde ook nog prachtige gladde haaien tot dik over een meter! Dikke dames en heren dus, prima jaar trouwens qua vangsten van de gladde haai, vooral het naseizoen top is geweest!

Op de Noordzee begint de schar al redelijk acte de présence te geven. Bijvoorbeeld, bij een wedstrijd van de EFSA afgelopen zondag moest je toch minstens 40 scharren hebben om mee te tellen.

De wrakken zitten nog vol zomervis terwijl de wintervis ook al redelijk te vangen is. De Oosterschelde biedt hoofdzakelijk steenbolk maar ook al wat gulletjes en wijting, en ook hier komt de schar al redelijk in beeld.

Het zijn drukke tijden voor de wedstrijdvissers aan het strand. Afgelopen zaterdag won het Mart Brouwers Team de vierde Penn Korps Competitie wedstrijd te Wijk aan Zee. De vangst was redelijk met vooral verrassende zomervis zoals harder en zelfs een dorade!.


Klaas Winter met een dikke bot tijdens de vierde Penn Korps Competitie wedstrijd.

Westkapelle leidt de dans maar er kan tijdens de laatste wedstrijd op 15 november nog van alles gebeuren! Zie www.korpsvissen.nl.

De vangsten van de stranden van Zeeuws Vlaanderen beginnen al aardig aan te trekken. Er is nog tong en zeebaars en de “odd” bot maar toch ook al wat wintervis.


Niet alles is even groot! John Muis met een "killer".

Van Vlissingen tot aan Westkapelle is het redelijk. De stranden vanaf Westkapelle richting Domburg doen het op dit moment het best.

Schouwen Duiveland is in de avond het proberen waard, vooral bij Renesse worden er al wat wijtinkjes gevangen. Hopelijk zet het nu eens echt door en krijgen we weer wat te schrijven over de eens zo prachtige visdagen aan Schouwen Duiveland!

De Europoort is redelijk: de Waterweg met gulletjes en wijtingen, steenbolken en tong, De diepe kanalen zijn in afwachting van grote aantallen wijting en steenbolk. De zeebaars jaagt nu op rondvis, de dikke dames en heren vreten zich nu echt vol!

Stranden Hoek van Holland tot aan Den Helder bieden redelijke visserij: kleine zeebaarsjes maar ook de grotere dames en heren, dikke bot, spiering, harder, fint, schar enzovoorts, dus mooie tijden aan de stranden.

Komende zaterdag wordt op de stranden bij Domburg het Federatie Kampioenschap Zuidwest Nederland vervist. De Nationale selectie Kust vist in België te Wenduine de interland tegen Engeland en België, kortom, het is weer een drukte van belang!

Tot volgende week!

Arthur.

Dieper 

Wisselende weersomstandigheden en er is weer aardig wat vers water gevallen. Verder gaat de watertemperatuur nu wel iets terug, op veel plaatsen al rondom de 16 graden. Echt herfst nu met de vele bladeren die al aan het vallen zijn maar zijn de rovers nog actief? 

Op veel plaatsen zijn de meeste roofvissen redelijk gevangen. Uitzonderingen zijn er altijd, en dat was afgelopen week vaak op dieper water. Daar werden nog aardig wat vissen gevangen (rond de vier á vijf meter).


Wat een prachtvleugels.

Verder ook opvallend veel meldingen van missers en vissen die zich wisten te lossen. Helder water is daar ook vaak de oorzaak van. En in deze tijd van het jaar zijn er vaker van deze meldingen.

Snoeken waren de echte toppers in het lossen van het aas en hier zaten vaak nog fraaie vissen bij. Natuurlijk zaten er ook enkele mooie 110 + vissen bij de vangsten. Groot rubber deed het vaak goed afgelopen week.

Al weer wat meer meldingen van meerdere snoekbaarzen bij elkaar maar hier zaten aardig wat kleine vissen tussen. Wel waren de aanbeten overal hard.


Veel kleine snoekbaars.

Goed beweeglijke shads waren afgelopen week duidelijk in het voordeel. Van werpend gevangen ook redelijk wat meldingen maar  meeste vissen zaten kort tegen de bodem, dus je moest er echt wel wat voor doen en scherp vissen.

Opvallend veel meldingen van grote baarzen en dan niet meteen de aantallen, wel een fraai aantal 40+ baarzen bij de meldingen. Grote shads, bedoeld voor snoekbaars, werden ook vaak gretig gepakt door de baarzen. Dus voor een grote hap waren ze afgelopen week niet bang.


Op baars met licht materiaal.

Opvallend weinig meldingen van windes, roofblei en meerval en dat zou wel eens met het verse water en de zakkende temperaturen te maken kunnen hebben.

Het weer blijft een beetje aan het wisselen maar de temperatuur zou wel weer wat hoger gaan worden. Het blijft een mooie tijd om er op uit te gaan, dus doe dat zeker even wat uurtjes.

Veel succes natuurlijk en blijf deze week zeker kort aan de bodem daar er nog vele roofvissen strak tegenaan liggen.

Veel succes op de roofvissen, 

Piet.


Hallo vissers, Pieter Beelen heeft een prachtige visvakantie te Kroatie gehad. Naast een paar gevangen blauwvintonijnen zit het soortenjagen Pieter echt in het bloed. Als je Pieter van dichtbij bekijkt, zie je daadwerkelijk schubben in plaats van mensenhuid. Pieter ving op het rif onder andere deze schitterende Sint Petrusvis oftewel John Dory. Deze vis is zo bijzonder om te vangen dat Pieter hem op het logo van zijn prachtige website heeft gezet die hij samen met Ruud Pannekeet beheert.

Schipper Lex Snoeijs en Pieter hadden er samen zes op hun visdag. Voor een normaal mens is een zo'n vis in een mensen leven al heel wat! Kroatie is booming! Kijk op www.soortenjagers.nl en wie weet is het 'soortenjagen' wat voor u. Het geluk en het plezier van het vissen zit hem niet altijd in de grootte van de vis. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hallo Total Fishing, deze zondag (12 oktober) waren mijn vismaat en ik aan het vissen aan de W4 boei voor Cadzand. De schar zit er al goed, dus we hadden al een mooie klus schar gevangen, toen er plotseling enkele bruinvissen rond de boot opdoken. Mijn vismaat had juist beet, en toen gebeurde dit...De bruinvis ging er dus echt vandoor met hengel plus molen!

Na deze opmerkelijke gebeurtenis begon het weer een beetje moeilijk te doen, waardoor we genoodzaakt waren om een stukje terug richting haven te varen. Daar hebben we nog enkele mooie tongen gevangen, precies een excuus van Neptunus voor de verloren hengel en molen. Met vriendelijke groeten, Peter Van den Berghe.


Die landing wordt een puinhoop grin


Vandaag met maatje Henk Graafsma een dag de rivier op. Helemaal vanuit Sneek gereden met natuurlijk hoge verwachtingen. Henk is een bekend streamer- en spinnerbaitbouwer. Werpen met pluggen stond op het programma. Met zijn Timber Tiger favoriete plugje haakte Henk een nieuw persoonlijk record. Met deze schitterende roofblei kon zijn dag niet meer stuk. Henk tot snel en gefeliciteerd Grt Pim (Dutchfishingadvantures.com)


Beste Totalfishing, op de Vecht ter hoogte van Nigtevecht ving ik deze roofblei. Dit is niet de eerste die ik daar gevangen heb, maar de eerdere vier vangsten waren beduidend kleiner. Dit betekent dat ze groeien en overleven.

En een feit is dat ze dus vlak bij het IJ en Amsterdam zijn, niet onbelangrijk! Twee dagen later ving ik een grotere, echter het fototoestel weigerde dienst. Groet, Rob Bijlsma.


Genieten in de najaarszon.


Henk-Jan met een fraaie winde. Zolang de watertemperatuur nog boven de 15 graden ligt, kun je dergelijke vissen nog op het kleine kunstaas verwachten.


Niet alle kieviten vlogen op.


De karpers zitten vol gas op mijn voerstek, binnen vier uur drie bakken in het net...


...De vorige dag had ik nog vier uur geblankt...


...Kwestie van de juiste tijd op de juiste stek. Met vriendelijke groet, Johan van Liere.


Verzopen in de regen met de pen hengel ving ik deze strakke schubkarper. Groeten, Wilco.


Poetstijd.


Mooie en liefst grote baarzen vangen. Wat een schoonheden zijn het. Ik kijk er bijna dromerig bij. Op de Ikiru shad sardine 70ll ving ik deze schitterende Perca perca en hopelijk gaan er deze herfst en winter nog wat volgen.. Groeten Pim.


Werpend vissen met kleine plugjes levert altijd aangename verrassingen op. De kans op dikke baarzen is juist nu optimaal. Prachtige visserij! Groeten van Wilfred van Nunen.


Bij gebrek aan extra handen op vlak water.


De snorzweefvlieg, pyjamazweefvlieg, dubbelbandzweefvlieg of cocacolazweefvlieg (Episyrphus balteatus) op de Tongplaat.


Het is plezier waar het om draait.


De vis is al van de haak en kan zo op de foto.


Snorkeloefeningen.


Hallo Total Fishing, zaterdagavond mijn PR snoekbaars verbeterd met een beresterke riviersnoekbaars van 86 centimeter. Gevangen aan een zwartwitte Lunker City Salt Shaker op een een ondiep stuk in een kribvak. Groeten, Jan de Bruin.


Voorzichtigheid tijdens het 'zonnebaden'.


Arjan van 8 jaar vangt een mooie snoek van 95 centimeter en is zo trots als een pauw. Vriendelijke groet. KJ Visser.


Als je dan wordt meegenomen door je enthousiaste schoonzoon, en je bent 100% witvisser, dan staat je wel wat te wachten ineens op een stromende rivier. Roofvissen een nieuwe discipline, zo moet Henk hier op de foto gedacht hebben. Maar wat een vissersgeluk voor Henk. We zijn een roofvisser rijker geworden. Henk en Freek, het was een onvergetelijke dag. Groeten, Pim.


Een leuke vis pakte m'n (g)old ondex 6. Groeten, Stoffel.


Gisterenmiddag nog enkele snoeken weten te vangen op de inline trout. Ze waren niet groot maar toch plezant om te vangen. Met vriendelijke groet, Levin van Hoof.


Toen was nog niet duidelijk dat later het water met bakken naar beneden zou komen.


Bernard en Dirk waren vorige week in Ierland voor zes dagen snoekvissen. Zij visten op het meer Lough Derg wat bekend staat om de goede kansen op grote snoek. Dirk poseert hier met een van de vier meter-plus vissen van de trip...


...Ze boeken hun trip jaarlijks bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman die ook een paar dagen met ze mee het water op is geweest. Hier Bernard met een van zijn gevangen snoeken...


...Dat de Ierse snoeken daarbij ook nog eens veel kapsones tonen tijdens de dril is geen straf...


...Dirk met een fraaie snoek van Lough Derg.


Met Klaas Goosensen en zijn zwager Henk samen de rivier op. Met 18 snoeken en 2 baarzen een heerlijke dag op het water. Uren in de regen en doorzetten. Prikken in open kroosplekken en daar aan de kanten vonden we de snoeken. De Spro red head ratelaars, red head pike fighters en ondiep lopende pluggen zorgde voor het spektakel. Met groeten. Pim.


Meine Suierveld en ik zijn afgelopen zondag 12 oktober op pad geweest met dood aas. Hierbij twee leuke snoeken gevangen, die van hem was 85 centimeter...


...en die van mij 80 centimeter. Meine heeft er zelfs nog een van 30 centimeter op een dooie voorn gevangen. Al met al een leuke sessie, jammer dat er niet meer bij kwam. Evert Kluitenberg.


Ondanks de aanhoudende regen was het toch de moeite waard. Vismaat Erik ving naast een aantal baarzen vier stuks van dit slag snoeken op de spinhengel. Dat is genieten! Groeten van Wilfred van Nunen.

Deze keer de nominatie voor de snoek van Arjan en de karpers van Johan. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -