Actuele vangstberichten tot dinsdag 14 oktober 2008

Actuele vangsteberichten tot dinsdag 14 okober 2008

Na al die regen waren een paar droge en zelfs nu en dan zonnige dagen een verademing! Het zit er waarschijnlijk voorlopig al weer op en we krijgen weer de nodige regen te verstouwen. De natuur reageert er prima op en ook de vissen doen het op veel plaatsen goed.

Ook erg positieve berichten van het zoute waar momenteel over het algemeen goed wordt gevangen en dat is leuk om te horen, zeker gezien de dikke zeebaarzen die nu nog langs de kust cruisen.
  

 
Perfect weer voor alle vormen van paddestoelen die overal te voorschijn komen. Deze werden vastgelegd door Jelle Westerhuis.

Vangstberichten zout door Arthur van Tienen 

Uitstekende week geweest op en aan het zoute W.K. Junioren te Casteldefells (Barcelona, Spanje). Na afgelopen week goed getraind te hebben gingen de mannen van de W.K-Juniorenploeg vol vetrouwen in de slag met de overige landen.
Alles viel niet echt op zijn plaats en tegen het thuisland Spanje bleek geen kruid te zijn opgewassen en ook de Engelsen waren flink op dreef. Na even de eerste wedstrijd de boot gemist te hebben ging het de laatste dagen weer redelijk en bij het ter perse gaan van dit bericht waren de jongens nog aan hun laatste wedstrijd bezig, dus wanneer dit bericht verschijnt zal de uitslag inmiddels al bekend zijn, ze maken nog kans op een bronzen plak… dus wie weet!!!

Bootvisserij

Top, top, top! Dit wordt wat over twee weken, wanneer het W.K. vanuit Colijnsplaat losbarst. Er zit ontzettend veel vis onder de kust zoals wijting, schar en kleine gul. Bij de eerste voorselectie boot, afgelopen zondag, had de winnaar Joop Schik 19 kilo maatse vis! Dit is in jaren niet voorgekomen. Iedereen was dan ook uitermate tevreden met deze dag. Hopelijk is dit een aanzet om weer meer deelnemers naar dit evenement te trekken.


Voorselectie Boot: Ben Kops met een fraaie bot.

De volgende selectie is op de Oosterschelde op 9 november a.s.. Wrakvisserij is ook toppie. Alles zit vol met gul!
Oosterschelde barst werkelijk van de steenbolk en wijting. Wat een jaar geleden al was waargenomen blijkt hopelijk een terugkerend iets te worden. Zeer goed voor de Oosterschelde die het toch al de laatste jaren te verduren heeft gehad door de teruglopende vangsten.
Oosterscheldekering is een onmisbaar ding maar de visserij is er niet beter op geworden. Met name Banjaard tot Vrouwen polder en geheel Schouwen Duiveland met als uitschieters naar beneden Haamstede en Renesse. Wat voor 15 jaar terug nog gerenommeerde stekken waren met diepe slijtgeulen voor de kust, is nu helaas niet meer.

Grevelingen ook nog steeds goed en aantrekkende visserij op grove wijting.

Kantvisserij

Zaterdag a.s. de wedstrijd voor de kantvissers van het jaar. Het N.K. Kust te Zeeland wat zal worden vervist tussen Vlissingen en Westkapelle, u hoort hier volgende week meer over!!

Zeeuwse Riviera goed. Leuke visserij op zowel zomer- als wintervis tussen Vlissingen en Westkapelle.
Banjaard ook goed. De wijting begint zo langzamerhand weer te komen.

Hou de stranden in de avond goed in de gaten. Over enkele weken barst het er van de wijting en de grote aantallen gulletjes zijn hopelijk ook een goed teken.

Calandkanaal, Dintelhaven etc. zeer goed. De Eurovissers visten in het Hartelkanaal een competitiewedstrijd en de winnaar had 26 botten. Caland- en Beerkanaal begint wijting van formaat aan te trekken. Waterweg wat minder gulletjes maar gelukkig viel de regen mee en zijn ze nog niet helemaal weg vanuit Vlaardingen/Maasluis en omstreken.

Pier Hoek van Holland toppie met leuke gul en wijtingvangsten. Aan de overkant aan de Papegaaienbek en Stenen glooiing ‘zeebaarzenbal’.

Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduijn in de avond de beste kansen. Pieren IJmuiden goed.

 
De weging van de vis na afloop.

Tot volgende week, Arthur

 Witvis door Willem Stolk

Het is erg wisselvallig met de vangsten. De één klaagt en de ander is tevreden. Er zijn vissers die roepen dat de vis is verdwenen, maar dat zal niet zo zijn. Het weer; luchtdruk, windrichting, etc. heeft meer invloed op het aasgedrag dan we denken.

IJssel
Nico Breevaart viste afgelopen vrijdag, onder heerlijke weersomstandigheden, aan de IJssel. In verhouding tot voorgaande sessies meer aanbeten. Uiteindelijk 2 sterke barbelen en 2 grote windes weten te vangen, waaronder een exemplaar van ruim 55cm! Laatste tijd opvallend veel winde gevangen in vergelijking met vorig jaar!

Huizen…
“Zaterdag gevist in de haven van Huizen. Er waren geen andere vissers te bekennen. Dat gaf al te denken, want als er goed gevangen wordt wemelt het er van de vissers. Helaas was de vangst vandaag niet best. De eerste 2 uur ging het nog wel, hoewel ik alleen maar voorns ving tot zo’n 20 cm en regelmatig een baarsje. Geen grote dus. Na verloop van tijd werden de aanbeten steeds minder en uiteindelijk viel het helemaal stil. Jammer, maar het moet eerst nog wat kouder worden om weer grote aantallen voorns te vangen”, aldus Jaap van Dijk.

Barbel greetings Rinko Oosterveen
Van het weekend waren de barbeelvangsten op de IJssel uitstekend. Een aantal barbelen gevangen waaronder één van 3.900 gram - 74cm. Ik mag dus niet klagen…

Diepe plassen
In Lith is op een diepte van ongeveer 10 meter gevist. Het was niet super, maar enkele vissers waaronder Nico Cox, vingen aardig vis. Veel vis ligt op half water en veel vis zit aan de oppervlakte.


Nico met een fraaie winde.

Roofvis door Piet Driessen

Vangstberichten afgelopen week.

Voor vele vissers was het een stuk moeilijker om de roofvissen aan de schubben te komen, maar zo zien we vaak weer dat kennis van een water de doorslag geeft in deze periode. Wat is er veranderd dan nu? Veel regen vorige week en dat betekent dat de rivieren vaak in één keer troebel worden. Persoonlijk vind ik het vissen dan altijd een stuk gemakkelijker daar je dan echt over de bodem moet gaan harken met pluggen en liefst ook nog pluggen met kogels erin (dus ratelaars). Dat levert gewoon redelijk tot goed vis op.

Beken, kanalen en polders ondervinden niet direct de gevolgen van het regenwater, en daar zijn de vangsten nog vrij stabiel de eerste tijd. Heldere plassen zijn vaak de eerste week ook moeizaam, maar nu zijn de vissen er ook weer overal aan gewend en zo zullen de roofvissen wel weer los komen.

Watertemperatuur is nu al vaak tussen 13.3 en 15.5 graden en dit is gewoon ideaal voor de roofvis.

Wederom deze week redelijk wat grote snoeken en snoekbaarzen en vooral weer op dood- en semi-doodaas. Ook groot rubber was redelijk goed afgelopen week, en even vermelden dat er ook nog vaak grote shads waren waar de staart er vanaf werd gebeten, dus voorzichtige aanbeten.

Ook weer al wat meer grote baarzen, maar ook veel hiervan met klein natuurlijk aas. Ratelpluggen scoorde ook nog best veel baarzen.

Verder nog enkele meldingen van roofblei en winde, en nu eens kijken of we ze ook de hele winter door kunnen gaan vangen.

De voorspellingen zeggen dat de temperatuur wat naar beneden gaat, dus dan wordt de snoekbaars ook vaak weer wat actiever. Ga er dus zeker nog even op uit aankomende week, succes op de rovers.


Opnieuw veel mistige ochtenden afgelopen week hetgeen voor….


...de snoekbaars geen beletsel vormde om juist dan goed te bijten.


Hierbij een foto voor vangstgegevens van een voor mij nieuwe roofvis: roofbrasem.
Vaak genoeg wordt er een brasem gehaakt tijdens het werpen of slepen met pluggen als op een plek net een school van die stofzuigers rondhangt.
Dan wordt zo’n slijmerige plaat in een vin of in de staart vals gehaakt. Maar deze brasem had de staartdreg in de bek en was blijkbaar van achteren over de plug geschoven. De aanbeet was ook een normale aanbeet….


 ........Deze brasem was niet alleen lang, maar ook heel erg hoog gebouwd. Zou deze brasem en soortgenoten vaker vis eten? Visetende windes zijn ook duidelijk anders dan hun vliegenvretende soortgenoten. De brasem was 61 cm. Het gewicht heb ik maar niet bepaald, maar dat was zeker ver over de 3 kilo.
Roofblei is sterk, roofbrasem imponeert niet bepaald. Misschien moet ik eens roofkarper proberen te haken….

vriendelijke groeten, Diederik


Zondag was weer de jaarlijkse Achterhoekse vliegvisdag voor vliegvisvereniging ‘Last Hope’ uit Arnhem. Alle 17 personen (ook de beginners) hebben deze dag leuk vis gevangen.

Gr. Eddy


De Rapala X-Rap XRD10 in de kleur GGH…..


...was afgelopen week outstanding…..


.....ook Marcel scoorde deze bak met dezelfde plug in dezelfde kleur…...


....tijdens een baarssessie met vismaat Joop Folkers.


Afgelopen weekend bevisten we met een vijftal fanatieke sportvissers weer de Kleine Belt in Denemarken.
Merkwaardig is wel dat er steeds minder gevangen wordt. Zou dit een teken zijn van overbevissing? De grotere Kabeljauwen vingen we op 46 meter diep.

 
Groet: Rens v/d Linden


De eerste week van oktober stond in het teken van zeevissen met licht materiaal op de Deense Kleine Belt. Het viel niet mee om de gullen aan de schubben te komen; velen klagen al maanden over tegenvallende vangsten in dit gebied. Nietemin wisten we verschillende fraaie vissen tot een aanbeet te verleiden…Mijn vismaat Jeroen showt hier een mooie zeventiger…


Even later was het mijn beurt. Een harde tik op mijn HS titan baitcaster luidde het begin in van een spannende dril. Een zware vis bleef 40 meter diep koppig tegen de stroming in zwemmen en trok de nodige meters lijn van mijn reeltje.
Maar ook grote sterke vissen worden moe en zo mochten we twintig minuten later deze kabeljauw van 92 cm. aan boord tillen. Gevangen op een bijvangertje in dezelfde kleur als de rand van mijn pet. Hengelsport in optima forma!

Groeten van Wilfred van Nunen.


Heerlijke 2 weken op Bonaire gehad, veel met de vlieg op bonefish gevist…..


....Ook mijn vrouw is bedreven in het vliegvissen en ving de 1e bonefish en een aantal palometa’s. Daarnaast nog wahoo, tonijn en mahi-mahi gevangen!

Met vriendelijke groet,  Leon Arendshort


Langs de oevers van de Randmeren vormen zich inmiddels groepen van duizenden watervogels waaronder vooral meerkoeten en kuifeenden. Hier een klein gedeelte van een langgerekt lint langs de oever van het Wolderwijd.


Sander wist na….


......Lang doorzetten deze mooie schub…


......te verschalken die met veel bravoure weer wegzwom.


Deze dikke spiegel mocht er ook zijn….


....Vooral van voren maakt hij veel indruk.


Hallo Totalfishing, 
Tijdens het aasvisjes vangen begon er iets groters te azen op m’n broodkorsten. Toen heel onverantwoord aan m’n 3-10 grams spinlatje met 16/00 nylon een karperhaakje geknoopt en een langzaam zinkende broodpluim voor het zwemmende varken gedropt. Deze geweldig dikke vis was het resultaat. Volgens de ‘kenners’ een mooie 30+er.

Gr, Michiel Wateler

 
Hallo Totalfishing,
Hier ons teamlid, Ralph Bode met een hele grote SCHUB gevangen tijdens zijn laatste sessie op zijn eigen boilierecept!

Mvrgr. namens www.Dutchfishing.nl, Ron Mansveld


De zon gaat onder op de rivier de IJssel.


Dé tijd voor de echt grote en dikke roofbleien is weer aangebroken…


Evert testte een nieuwe 3-delige plug van Strike Pro die volgend jaar op de markt gaat komen…..


Frank pakte deze bak op een 2-delige shad-rap.


Ook Noud is weer los…..


.....Net als zijn favoriete vis op de Maas…..


...De bakken van roofbleien waarvan hij al een schitterende serie 70-plussers wist te verschalken.


Baars was op sommige stekken erg gretig en in grote aantallen te vangen…

 
...waaronder dit prachtexemplaar!


Hallo TF,
Deze trollend vanuit de kayak, op een Salmo plugje gepakt.

groetjes, Harry.


Synco met een strakke IJsselvis die hij ving met een zinkende Fatso.


Mad van het prologic pro team.


Anthony glascow aan de cannibal van prologic gevangen reus.


Rene met een schitterende snoekbaars.


Pracht van een Nederlandse meerval op een culprit gevangen. De dril duurde een dikke 30 min op een 10/100 lijn.


41kg Puur goud met knalrode vinnen gevangen op pellets in mequinenza. Het was 30 graden en ik ving hem om 2 uur in de namiddag…....gevolgd door een vis van 56kg en 207cm om 3 uur. Het was onze eerste meervalsessie (zonder gids trouwens) en zeker voor herhaling vatbaar. Al moeten we Jelle v.o. wel bedanken voor de goede informatie zodat dit mogelijk was. Mijn vismaat had de dag erna vissen van 35 en 45kg. Zo was ook zijn vakantie geslaagd.


Karpervissen laten we even voor wat het is. Mequinenza, tot volgend jaar!

Groetjes Stijn Hendrikx


Herfst in Midden-Nederland. Foto Martin Brouwer.


Hallo Redactie,
Herfstvakantie, ook mijn dochtertje ff mee snoeken!

Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet. Boxmeer.


Piet met een leuke beeksnoek.


Willem pakte deze vis werpend vanaf de kant met een grote shad.

 
Owe blij met zijn 98 cm vis.

 
 104 Prachtige centimeters voor Frank.

 
Hans Koopman is weer actief als meteropnemer…..De snoek mag haar borst natmaken. 


Ook vanuit de kano kun je prima vissen. Zondag waren ze echt los. 3 meters in 4 uur tijd, waaronder deze beauty van 110 cm…..


....... Allen werpend gevangen.

Groet, Walter


Beste Totalfishing,
Heerlijke dag zondag. Niet alleen werkte het weer mee, ook de vissen hadden er best wel zin in. Niet alleen was de paling los, het lukte ons ook een leuk aantal snoeken te vangen, waarvan meegestuurd exemplaar de mooiste was (104 cm). Het felle licht maakte het maken van goede foto’s lastig, maar ons hoor je niet klagen.

Vriendelijke groet, Geert Fiolet.


Beste Totalfishing!
Plaatjes kijken op jullie site is leuk, maar dit is nog leuker! Eindelijk onze metersnoek! Met 110 centimeter paste ze net op de onthaakmat! Foto en weer terug!

Groeten Donny en Jan

Deze week nominaties voor de gul van Jeroen, de bonefish van Leon, de schubkarper van Ralph, de snoekbaars van Rene, de meerval van Synco en tenslotte de fraai getekende snoek van Donny en Jan. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -