image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 14 maart 2017

... tot dinsdag 14 maart 2017


De ochtend ontwaakt (Foto: Piet Driessen)

De lente hangt deze week in de lucht en een weekje rustig stabiel weer is ook wel weer eens lekker. De vangsten vallen zeker nog niet tegen.

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Vangsten rond de zuidpier vallen niet tegen. Je kunt ze wel erg wisselend noemen, want er is geen peil op te trekken wat waar gevangen word.

Gelukkig is één ding wel zeker. Aan de binnenkant van de pier zit heeeel veeel kleine wijting, al snel heb ik 15 visjes.

Dus maar gauw aan de buitenkant vissen.

Voor de bocht wisselen de schar en de bot per dag af en zijn daardoor soms toch ook nog lastig te vangen.

Door de bocht komt hier en daar een ondermaats gulletje binnen...

en rond de kop een paar maatse...

...Ook af en toe wat anders zoals een kleine pollak.

Ook door de bocht is er op afstand schar te vangen als het stroming niet te hard gaat.

Groetjes,
Hans Hendriks

Deze foto wilde ik Totalfishing niet onthouden! Groeten Jos Raaijmakers.

De nestplaats is gevonden. (Foto: Piet Driessen)

Met de streamer achter de snoekbaars aan…

...Het blijft prachtig. Deze dame is 73 centimeter lang en zit vol met kuit, groet Don de Boer.

Tijdens het snoeken met doodaas  (horsmakreel) op zondag 5 februari zie ik mijn dobber een beetje op en neer gaan. Ik denk sleep hem wat dichter naar mij toe en ineens plop weg. Tijdens de dril en tot mijn verbazing deze schitterende snoekbaars. Vele foto's gemaakt en weer netjes teruggezet...

...Mijn weekend was geslaagd met deze prachtige vis. Catch en Release. Met vriendelijke visgroeten, Nardus Kuiper.

Met de bellyboot langs de boten. (Foto: Piet Driessen)

Total Fishing, zondag deed haar naam eer aan. Wat een heerlijke dag op het water...

...En toch weer een paar vissen gevangen op de dropshot...

...De meeste in de schaduw van een brug...

...De grootste in de ochtend en in de zon. Vriendelijke groeten, Gijs Schalij.

Aangezien het erg rustig is op mijn werk deze periode, kan ik er zo af en toe mooi even op uit trekken. Dinsdag 28 februari was dan ook zo’n middag...

...Ik heb deze dag mijn dagrecord mogen verbreken met negen gevangen snoeken...

...Hierbij een aantal foto’s van de vangsten van deze dag...

...en natuurlijk kan je het hele verhaal weer lezen in mijn blog. Met vriendelijke groet, Jean-Pierre Duijst.

Beste Total Fishing, de roofviswedstrijd deNieuweVispas 2017was een succes. Het verslag is in de maak. Ik wil deze vangst alvast met jullie delen. 117 cm tijdens de wedstrijd. Wedstrijdrecord en een pr voor mij. Groeten Danny Sin en Klaas Hoogduin, Team Vinnig.

Deze keer de nominaties voor Nardus en Danny. Van harte gefeliciteerd!
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -