Actuele Vangstberichten tot dinsdag 14 februari 2012


... tot dinsdag 14 februari 2012

De ijspret is alweer voorbij! Helaas ook geen elfstedentocht en na alle gekte dus maar weer terug naar het ‘gewone’ leven. De dooi valt hard in en de en de kleine wateren zullen weer snel ijsvrij zijn. Zou de winter het nu definitief voor gezien houden? Als de tempraturen zo aanhouden zijn de paaigronden zo weer bezet. Let op: het is Valentijn, een klein bloemetje geeft al snel een paar extra visdagen! wink


De betere tijden komen er ook voor de roofvogels weer aan.

Hallo IJsklompjes, al een beetje ontdooid?

Bar en boos was het de afgelopen  week, veel vangstberichten van verkleumde vissers inclusief mezelf! De invloed van de kou ijlde flink na vorige week, teruglopende en tegenvallende vangstberichten vanaf het strand en zelfs vanaf de boten was het stukken minder.

Kantvisserij
Laatste deel van verleden week slecht. Tot en met dinsdag jl. werd er nog een visje gevangen, daarna was het over en sluiten aan de stranden en kwam er een (hopelijk tijdelijk) einde aan een mooie periode met veel vis vanaf de stranden.


Winter aan het strand.

Dus overal op dit ogenblik slecht aan de stranden. Pieren en dijken aan dieper water beter. Competitiewedstrijd van de Eurovissers bracht afgelopen weekeinde op de stranden van ter Heijde op zondag met 57 man/vrouw 16 vissers met vis, de meeste ervan hadden 1 vis, winnaar Rob Leber  had 3 botten. Kleine bot, de grootste was 30 cm.


Een zout en koud stilleven.

De Zeenaald viste die zondag ervoor aan de Waterweg en hier was Lies Wijnhorst eveneens met drie botten het sterkst. Wel veel vis, heel veel vis in het Beerkanaal en het Calandkanaal, prachtige wijtingvangsten maakten de week goed. Papegaaienbek ook prima, hier nog wat schar en gul erbij, vanaf woensdag jl. was het ook hier over met de schar.


Bevroren mesheften in zout water.

Wachten maar tot het water weer opwarmt, van mij mag het warm water gaan regenen en gelukkig is de voorselectie midden een maand later dan normaal, ik moet er niet aan denken om over drie weken al een voorselectie te moeten vissen op de koude stranden!

Bootvisserij
Afgelopen vrijdag met het M.S Theo op de diepvries Grevelingen vertoeft, met 14 man slechts 5 vissen aan boord, dus overdag effe niet dus, des temeer wordt er in de avond gevangen. Nog steeds mooie aantallen wijtingen die het daglicht niet kunnen verdragen. Westerschelde ook hier was het tot midden verleden week goed, daarna dramatische vangsten.


Magere vangsten op de Grevelingen overdag.

Wrakvisserij heeft ook averij opgelopen, vanuit Stellendam konden sommige boten er niet uit vanwege de dichtgevroren binnenhaven, pech dus. Degene die er wel uit konden vingen niet consistent hun visje, sommige schepen redelijk, de anderen weer pet! Van mijn zoon Edwin hoorde ik al dat de schar warmer water had opgezocht en dat bleek ook wel uit de meldingen die ik kreeg, de voormalige Stella Bel was wezen ankervissen maar kon de schar niet vinden.

De EFSA had haar 2e wedstrijd vanuit Scheveningen afgelopen zondag en daar waren de vangsten ook heel slecht. Dus een raad: ga de diepe havens in het Europort bezoeken als je wilt kustvissen en hoop op een goede dag op de wrakken, al het andere gewoon een maand laten rusten totdat het kustwater weer wat aangenamer is, de vis komt dan vanzelf wel terug!

Tot volgende week! Arthur van Tienen

Natuurlijk weer weinig nieuws daar de temperaturen gewoon veel te laag waren, en dat is natuurlijk ook niet goed voor het welzijn van de vis met de temperaturen onder nul.

Gelukkig gaan de temperaturen nu boven het vriespunt komen en dan kunnen we er weer tegen aan om te proberen wat vissen te vangen. Doodaas is gewoon heel goed de eerste weken na een strenge vorst en ratelpluggen blijken in de winter ook heel vaak toppers te zijn, dus laten we hier alvast ons voordeel mee doen aankomende tijd.


Doodaas, de methode voor dit koude winterweer.

Water is natuurlijk nog steenkoud, dus denk wel aan je eigen veiligheid op of langs het water.
Veel succes en we zien de foto’s wel komen aankomende week. Piet.


De watervogels moeten het zoeken op het vaste land.

Veel succes en laat even weten hoe het is geweest!  Piet.


Hallo Vissers, Yvonne en ik zijn weer thuis in het koude Nederland na een mega viservaring op het warme Gran Canaria. We waren hier vorig jaar al eerder, maar nu was het mijn droom om een hele grote pijlstaartrog te vangen. En het is ons gelukt!! Zelfs meer dan 10 roggen boven de 20 kg kwamen boven water. En wat nog belangrijk is, is dat ze ook weer teruggezet werden door de zeer kundige vissershanden van vader Marijn en zoon Randy Das van
www.Calreicharters.com. Wat een topgasten!!

Ik heb meer dan 700 foto’s gemaakt tezamen met mijn vrouw Yvonne, want we bleven maar genieten daar op Gran Canaria/Mogan en het vissersgeluk was weer eens met Lucky Luc. Zonder de tip van Bert Goeree van www.tightlines.nl die over de hele wereld zwerft met zijn jacht op grote vissen, had ik hier nooit gekomen. Bedankt Bert!! Top! Ik heb nog nooit op zo’n prachtige boot met zo weinig mensen kunnen vissen. Wat een genot!! Beter dan zoveel mogelijk mensen aan boord nemen….


....De mannen gaan voor kwaliteit en nemen met minder geen genoegen. Zeer goed materiaal aan boord. En ze zijn zuinig op hun boot, dat zult u merken!! De grootste roughtail stingray woog tussen de 60 en 70 kg volgens de tabel die er tien procent naar boven en naar onderen naast kan zitten. Dat zal mij een worst wezen!! De vis is weer gezond en wel teruggezet. Helaas miste de vis wel zijn staart, want dat had hem nog mooier gemaakt. Maar die wordt er helaas door soms ruwe Spanjaarden vanaf gehaald omdat deze zeer veel angst veroorzaakt.

Maar Randy en Marijn halen de vissen met blote handen en eventueel met een touw aan boord om maar zo min mogelijk schade aan de vis te veroorzaken, en zo hoort het ook. Respect voor deze vissen die al zo lang geleefd hebben!! Het is niet anders. De vis van mijn leven qua gewicht!! Op naar de volgende en dat kan misschien best wel weer eens een kleinere zijn. Want wie het kleine niet eert …! Verhaal de komende weken in delen op Totalfishing.nl. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Diep weggedoken in zijn bontjasje… Wachtend op de dooi.


Hallo ijsvissers, vrijdag was ik de enige visser op de 2,5 km lange Noordpier. Vreemd hè?? De vis liet het totaal afweten en zit achter de open haard in dieper water. Rond de pier is het maar gemiddeld 6 tot 12 meter achter de vuurtoren…


....Al het aanwezige visaas in de vorm van garnalen heeft zich teruggetrokken uit de kustwateren dus de vis is daar achteraan gegaan….


...Ik heb het maar kort volgehouden want Gran Canaria zit diep in de genen opgeslagen. Maar toch weer blij dat ik geweest was. Daarna nog even geprobeerd in het Noordzeekanaal waar ik gelukkig de visparaplu kon opzetten. Koude rotwind wat de gevoelstemperatuur erg laag maakte. Slechts een paar wijtingen hadden zin om aan te bijten. Ook maar een paar uurtjes gevist. Volgende week komt de dooi er in en harde noordwesten vanuit zee, dus dat moet de vis weer naar de kant drijven. Visgroet van Lucky Luc Mom.


Hier 5 leuke foto’s van het wakvissen van afgelopen zondag. Een wedstrijd wakvissen op 1 van de vijvers van DE KOOL. Ondanks het koude weer en een ijsdikte van wel 20cm, werd er goed gevangen door alle deelnemers…


...Een aparte ervaring als iedereen midden op het water in een gaatje zit te vissen….


...Iedereen ving vis en de winnaar ging met een ijshengeltje + molen naar huis. Groetjes, Eddy te Mebel.


Beste Total Fishing, terwijl vrijwel heel Nederland op de schaats staat, ben ik met enkele andere gekken gaan ijsvissen. Wij hebben dit gedaan op het prachtige water van de Ronde Bleek. Van Jan (de eigenaar) mochten we bij hoge uitzondering voor één keer met maden vissen (omdat het 5 graden vroor en er 12 cm ijs lag). ...


...Normaal mag op dit water namelijk enkel met de vliegenhengel gevist worden (hetgeen we hier dan ook met veel plezier doen)....


...Het werd een memorabele dag met meerdere mooie regenboogforellen….


...De kers op de taart was uiteindelijk toch wel een fantastische beekridder! Arctische taferelen in Nederland!! Met vriendelijke groet, Pieter-Bas Broeckx.


Prachtige mist boven de IJssel bij Zwolle.


Als iedereen achter de kachel zit is er nog één die vist! En dat is de smid van Horn. IJsvissen wel te verstaan. Groetjes, Hans.


De ijspret is weer voorbij en de zomer zit (bij een enkeling) alweer in de bol.


Prachtig formaat baarzen.


Met deze extreme tempraturen op het water kan het prachtig zijn.


Toch nog enkele mooie vissen…


..weten te pakken. Groet, Martin Nanko.


Beste Total Fishing, het bloed kruipt waar het niet gaan…


....kan en dus moest er ondanks de kou gevist worden wat…


....diverse mooie foto’s opleverde. Groet, Etienne.


Hallo Total Fishing-lezers, alle trailerhellingen waren dicht, alleen met de belly was nog een uitweg…


...Hier de Jamie met prachtige winterbaars. Finn-s arkansas shiner waren…


....de betere voor de snoekbaarzen. Groet, Mario van Engsbergen.


Een middag aan de Waal gevist een poging gewaagd om een paar leuke windes te vangen. S. v. Genugten.


Met een opgebold verendek houden ze het knap vol.


Beste TF, onlangs toch nog 2 halve dagen kunnen vissen, hoewel het vriesweer het niet eenvoudig maakte. De ogen en de reel vroren met -8°C regelmatig dicht, maar ook de hoogte-instelling van de elektromotor haperde. Ook met de bellyboat weggeweest.


Eigenlijk was dat zeer aangenaam vissen, totdat je uit het water kwam. Bij het aflaten van de BB bleef deze gewoon in dezelfde vorm staan en het uitrekken van het waadpak was ook niet simpel.


Alle ritssluitingen, gespen en andere riemen waren na enkele minuten vastgevroren. Maar dit was het allemaal waard. Er werden mooie vissen gevangen op de DK-shad en op de grote V-staarten van @rt-baits. De ene keer moest de presentatie snel zijn, de andere keer statisch. Groet, Bart Mylle.


Hard werken om het kostje bij elkaar te krijgen.


Beste Total Fishing, hierbij 2 foto’s van een snoek van 101 en 84 cm die wij door een gaatje in het ijs met een sardine wisten te vangen op ongeveer 8 meter water….


...Met -14 was het gruwelijk koud, maar hier kregen wij het toch wel even warm van! Visrijke groet, Barry en Jeroen.

Deze week de nominaties voor de snoenbaars van Bart en de snoek van Barry en Jeroen. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010 

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -