Actuele Vangstberichten tot dinsdag 14 december 2010


... tot dinsdag 14 december 2010

We gaan weer een lichte vorstperiode in en het afgelopen weekend was het eigenlijk best lekker op en aan het water! En velen hebben dan ook hun kans gegrepen! De zoetwatervisserij was behoorlijk moeilijk, terwijl de zoute visserij redelijk goed te noemen was. Laten we de aankomende tijd ook niet vergeten weer wat vetbollen en vogelvoer klaar te leggen om de gevleugelde overwinteraars een handje te helpen!


Deze visser staat duidelijk op scherp….


...Feilloze actie…....


...Mét resultaat, een mooi baarsje is het haasje…. (Foto’s: Jan Althof)

Hallo zeebonken!

Vriezen en dooien is het credo voor de komende weken. Wel goed die open winters, maar zoals verwacht trekken de wijtingen weg uit het ondiepe kustwater. Niet dat je ze niet meer vangt, maar de hoeveeelheden aan de stranden lopen terug.

Strand-/kustvisserij

Stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle redelijke vangsten. Voornamelijk schar, wijting en bot. Wel op bepaalde stekken veel vastzitten, vooral bij het kustlicht Zoutelande; de eerste vakken bij de overgang zijn een waar drama. Ook de verdere vakken naar links geven regelmatig problemen. Zoek als vrije visser een plek op waar je niet vastzit, al is het zo dat je soms met laagwater niet vastloopt en met het opkomende water wel materiaalverlies lijdt.


Toch nog wat vis achterelkaar, maar de vangsten liepen sterk terug!!! Groet, Lucky Luc Mom.

Voor de rest de Zeeuwse stranden vooral in het donker redelijk. Europoorthavens goed. Amazone-, Dintel- en Beerkanaal prima, leuke visserij op wijting, steenbolk, wat gul en bot. Waterweg soms goed, ook hier vertrekt de wijting zo langzamerhand.

Wel meer kans op dikke gul. Vooral de diepe stekken aan de noordzijde van de Waterweg tussen Maassluis en Hoek van Holland bieden prima kansen. Van de week is er een gul gevangen van 85 cm en ruim 12 pond.


Hallo Total Fishing, vorige week weer gevist op de pier. De vangsten waren niet zoals een week eerder, maar we hadden wel wat schar en gul. Groet, Dion.

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn worden overdag minder. In de avond nog de beste resultaten. Zaterdag 18 december wordt ‘De Grote Prijs ter Heijde’ op de stranden van Ter Heijde  gehouden, de jaarafsluiter van het wedstrijdseizoen en altijd een leuke en gezellige wedstrijd.

Vissen van 10.00 tot 14.00, informatie op www.zeebootsportvissersterheijde.nl. Alleen pieren en (slik)zagers zijn toegestaan, dus geen tappen, mesheften en witjes! Pieren van Scheveningen en IJmuiden prima, schar en wijting en af en toe een gul. In het Noordzeekanaal ook redelijke visserij.


Zaterdag 18 december wordt ‘De Grote Prijs ter Heijde’ op de stranden van Ter Heijde gevist.

Afgelopen zaterdag werd op de stranden van Zoutelande en Vlissingen de 2e serie wedstrijden van de topcompetitie Heren gehouden, een prima weertje en redelijk veel vis bepaalden de dag waar om elke vis werd gestreden door de 60 deelnemers. De organisatie was perfect en de opmerkingen van verleden jaar zijn goed meegenomen, petje af.


Arjan Rijnberg van de Edelkaprper was weer een klasse apart en won voor de derde keer de topcompetitie, 2e werd Dennis Ooijendijk van de Sportvisser Noordwijk, 3e werd Remi Lindhout van de Edelkarper, vierde Arjan Geelhoed van de Eurovissers en vijfde Kees Westdorp van HSV Vlissingen.

Binnenkort zal coach Frank van Schilt zijn selectie voor het WK in Italië bekendmaken. Volgend weekend zijn de Dames en de junioren aan de beurt voor hun 2e dag topcompetitie in het Europoortgebied. Gevist zal mogelijk worden in het Calandkanaal en/of Dintelhaven en Amazonehaven.


IJmuiden prima, schar en wijting en af en toe een gul.

Bootvisserij

Wrakvisserij eindelijk weer en beetje aantrekkend, weer wat regelmatiger kabeljauw en gulvangsten. Ook mooie zeebaarsvangsten gemaakt afgelopen week op de wrakken. Westerschelde en met name rondom de Spijkerplaat, leuke schar en wijtingvangsten. De bekende gulvangsten aldaar zijn nog niet echt waargenomen. Oosterschelde goede visserij: bot, steenbolk, schar en wijting. Grevelingen ook redelijk, wijting en schol. Geankerde visserij Noordzee goed, hoofdzakelijk wijting,schar en bot.

Tot volgende week, Arthur

Vangstberichten afgelopen week
 
Uit alle hoeken van het land slechte berichten wat de vangsten betreft. Vele uren maken en af en toe een roofvis die even het aas aantikt en verder zich niet meer laat zien. Of een kolk achter het aas, maar ook niet verder komen om het aas te pakken.
Dit allemaal zeker wat de snoeken en baarzen betreft, het was gewoon heel slecht. Het was wel zo dat als er een snoek bleef hangen, het wel zware vissen waren.


Piet en Rutger nemen even een veelbelovende bocht onder handen op een van de Limburgse beken.

Snoekbaarzen ook niet gemakkelijk op dit moment, of je moest flink de diepte in daar ze op deze plaatsen wel stonden op de dieptemeters volgens de meldingen, maar dieper dan 10 meter is natuurlijk niet wenselijk in het welzijn van onze mooie stekelrovers. Op de rivieren stonden ze ook nog niet veel in de oevers, maar strak tegen de bodem in de vaargeul.
 
De vorst heeft weer toegeslagen en er wordt ook nog veel sneeuw verwacht, dus even afwachten wat de mogelijkheden zijn aankomende week. Hopend op een lekker zonnetje, dan gaan wij er wel even op uit hoor om een rover proberen te vangen.

Veel succes natuurlijk,  Piet.


De reigers konden in de weilanden weer achter de mollen aan. Foto: Piet.

Het was erg koud afgelopen week. Na vrijdag steeg het water van de Waal en IJssel ineens met ruim 2 meter. Vissen vanaf de kribben was onmogelijk. Toch was dat niet de reden dat we ons heil in de Belgische Ardennen zochten. 4 Barbeelfanaten bezochten de Ambleve…


Foto streetfishing, Rik Lemmens en een Ardenner barbeel.


Ondanks het gemis van zijn oog toch een prachtige barbeel.


...er wordt wat afgekust tijdens onze vistochten.

De waterstand aldaar was goed en de watertemperatuur ook met 5,5°C. Omdat het zaterdag en zondag ruim boven het vriespunt zou blijven, hadden we er een hele goede kijk op. Een paar uur later zou blijken dat we het heel goed ingeschat hadden. 7 Aanbeten waarvan er 4 verzilverd werden. 4 Barbelen die allen de verleiding van de aangeboden smac niet konden weerstaan. Meer over deze trip kun je lezen op www.barbelen.nl.

Toch tot volgende week! Frans


Hoi Sportvissers, dinsdag 7 december met Bennie Muizelaar en zijn
Joint Venture op zoek naar zeebaars, en met succes. Er liep een mooi tij en we hebben heel het tij door baars kunnen vangen in alle formaten. Fred ving de zwaarste baars. Groet, Mike Ooms.


Beste Total Fishing, deze wrakkenbaars kon mijn pilker niet weerstaan. Met 73 cm niet de grootste, maar hij was wel sterk genoeg om mijn Illex Avalanche hengel tot aan de handgreep te doen doorbuigen. Vriendelijke groeten, Christophe Minnart.


Ze kunnen veel schade aanbrengen, maar zo gefotografeerd zijn ze schitterend. Foto: Björn Janssen.


Hallo Total Fishing, vorige week, vlak voordat schiphol ‘op slot’ ging door de sneeuw, teruggekeerd vanuit Guyana. Van +35 naar -5… dat valt tegen. Maar als je de foto’s weer bekijkt krijg je het toch weer even warm.
Een geweldige visserij in een ongerept gebied! Samen met m’n vader en twee vismaten twee weken gevist en gevangen, ondanks de extreem hoge waterstanden. Veel spectaculaire oppervlakte-aanbeten en hoge sprongen van onder andere Peacock Bass en Arowana…


...Andre in gevecht met z’n zoveelste peacock bass….


...knalharde oppervlakte-aanbeten…


...Prachtige oppervlaktejager, Arowana. Bekend uit documentaires van onder andere Discovery Channel waar deze vis insecten uit bomen hapt door heel hoog te springen…


... Wild springende peacock bass…


...M’n vader met een mooie peacock. Vriendelijke groeten, Michel Dekker - P&S Visreizen.


Klaar voor het vertrek naar het zuiden. Foto Björn Janssen.


Heb vorige week met de penhengel 5 karpers gevangen…


...in 2 sessies op typische winterstekjes…


...als duikers en buizen waar lichtte stroming staat. Groet, Frank.


Jure Ramovz met een Hucho hucho van 97cm, gevangen aan een SG Cannibal Shad.


De bever hier is ook weer heel actief om de burcht op te knappen, en had al weer een 10-tal bomen platgelegd. Foto: Piet Driessen.


Een mooie baars op de bellyboatwedstrijd van De Kock.


Elzen blijven belangrijk voedsel voor vele vogels. Foto Piet Driessen.


Wie zei daar dat kunstaas te groot is? Afgelopen zaterdag een snoekje van 37cm. gevangen op een 100 grams Hellhound jerkbait van 18cm. Groet, Eddy te Mebel.


Beste Total Fishing, zondag in de namiddag met de jerkbait op pad: 5 dikke snoeken, alle 5 op de strike pro busterjerk. Deze van 83 was het grootst en sterkst. Groet, Bert van der Heiden.


Beste Total Fishing, vanochtend wezen snoeken. Echt een topvis van ver over de meter gevangen op een mooi shadje! Na een aantal foto’s is deze prachtrover weer teruggezet. Geweldig, wat een kantvis. Met vriendelijke groeten, Sjak Kroet.


Bij deze een mooie snoek van mijn vismaat Olaf, gevangen op een sardine onder de dobber. Zijn eerste doodaassnoek, prachtig! Groet, Arnold.


Beste Total Fishing, afgelopen weken aan het snoekvissen geweest met groot succes. Zoals deze prachtige vis van 109cm., gevangen met een stuk makreel op de statische hengel. Groet, Rob.


Een goede oplossing voor het meten van de vis en voor de deelnemers aan de FOX RAGE fotowedstrijd wellicht een tip. Gr. Johannes Koppers.


Zaterdag op groot water geweest. Veel wind en een taaie visserij. Groet, Frank Mylle.


Bart en Sven hebben wat @rt baits getest….


....Het was een taaie dag, maar er zijn nog wat snoekbaarzen en een kroeskarper gevangen. Groet, Frank.


Zondag was het de laatste bellyboatwedstrijd van De Kock van het jaar….


...Ondanks het koude water en de barre weersomstandigheden was er toch een grote opkomst. Er werden veel mooie maatse vissen gevangen en de 2 controleboten hadden het zeer druk met momenten. Groet, Bart Mylle.


Vandaag effe een dagje kou wezen lijden op het Haringvliet. Visserij was grandioos; ruim 30 snoekbaarzen en een aantal mooie “rode” baarzen. Véél aanbeten gemist. De weersvoorspelling zag er maandag eindelijk weer eens goed uit, dus werd ‘s avonds besloten om het Haringvliet weer eens te gaan “belagen”! En ondanks het feit dat de visserij de afgelopen weken niet bijster goed was geweest, hadden we er toch behoorlijk véél zin in!....


...Tja, thuis in de huiskamer kun je de aanbeten wel vergeten, dus werd ‘s morgens koers gezet richting dat immer imponerende, uitgestrekte Haringvliet. Aangekomen bij de trailerhelling zagen we dat alle sluisdeuren open stonden, dus wisten we op voorhand al dat we te maken zouden krijgen met een pittige afgaandwaterstroom….


...Eigenlijk zoals gebruikelijk, startte ik met de Brown Scale van Culprit. Mijn maatje zweert bij dezelfde shad, maar dan in de Fire Tiger uitvoering. Een goede keus zo bleek al snel, want alles wat baars en snoekbaars heette kon de verleiding nauwelijks weerstaan! De ene na de andere aanbeet volgde elkaar dan ook op….


...Véél kleine vis, maar de aanbeten waren er niet minder om. Zo nu en dan meldde zich een mooie 70+ snoekbaars. Ook de gewone baars bleek op “oorlogspad” en zorgde voor de nodige afleiding. Kortom een geweldige dag met een uniek aantal aanbeten! Groet, Joop.


Hallo TF, gister maar een plek uit de wind gekozen en leverde deze gave dame op. Ze is dik over de 80 cm en had wel zin in een lekkere dikke spiering. Groet, Ronald.


Hallo TF, afgelopen weekend hadden we een reünie van onze vaste Zwedencrew. Het doel was om de 2 Friezen (Theo en Johannes) die daar deel van uit maken, een paar harde handhengelbeten te bezorgen aangezien zij zelden verticalen. We hadden het alleen niet veel slechter kunnen treffen, want het was bijzonder moeilijk afgelopen weekend.

Het was zaterdag al vrij matig met 22 vissen voor 6 man, maar gelukkig wel redelijk wat mooie vissen waaronder zo’n 5 60+ zanders, een mooie 78 cm zander voor Theo en een dikke wintersnoek voor Eric van 108 cm.

Maar zondag was het echt bikkelen voor een beet op de zwaar overstroomde rivier en aangrenzende putten! Slechts 4 vissen wisten we met z’n 6-en te vangen, maar gelukkig wel 2 hele mooie. Voor Roel een loepzuivere 81 cm op de Fox Legend en voor mij een vette 87 cm op een garnaalimitatie. Op dagen dat de beet zo schaars is, kan het formaat gelukkig nog veel goed maken… Groet, Jesse Hebing.


Snoekbaars gevangen van 90cm door Ton Ouwerkerk op een zeer koude dag.


Beste Total Fishing, afgelopen weekend 2 dagen de grote rivieren opgeweest bij een extreem hoge waterstand… Zeer moeilijke en taaie visserij…

 
....Maar desondanks een paar hele mooie vissen gevangen op de Fox Rage Legend op een diepte tussen de 3 en 5 meter. Groetjes, Roel Trum.

Deze week de nominaties voor de zeebaars van Mike, de snoek van Rob en de snoekbaarzen van Ronald, Jesse en Roel. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -