Actuele Vangstberichten tot dinsdag 14 augustus 2012


... tot dinsdag 14 augustus 2012

De vakantieperiode zit er al weer op voor de meesten. Door de warmte van de afgelopen week vallen de vangsten op het zoete tegen terwijl aan de kust echt heerlijk zomers los gaat met mooie tong- en zeebaarsvangsten. Door de vele inzendingen wordt het restant van deze inzendingen doorgeschoven naar volgende week.


Dit is nu de beroemde zeearend waar je steeds over hoort. Het is wel een joekel zeg, en zeker een stuk groter als een buizerd. Groet, Jan Althof.

Hallo vakantiegangers, we zijn er weer!

Na een paar weekjes rust vanaf vandaag weer elke week de vertouwde zeevisvangsten. Het zijn een paar mooie weken geweest met volop zomervisserij.

Bootvangsten
Westerschelde perfect, mooie tongvangsten en  wat zeebaars, prima tijd om eens lekker te gaan vissen met een van de drie topboten die vanuit Vlissingen vertrekken. Wrakvisserij matigjes, juni is altijd een van de topmaanden en daarna zwakt het een beetje af, wel mooie baarzen op de wrakken en zomergasten als mul, zeebrasem/-karper en pollak.

Oosterschelde in de ban van de ruwe haai, er zijn er al een paar gevangen, de grootse 161cm, een hernieuwde kennismaking met deze prachtige sportvis. Zet ze wel na meten en wegen netjes terug. Voor de rest makreel en zeebaars, wat tong en paling in de avonden.

Noordzee prima vangsten van gladde haai in de zuidelijke helft, er zijn er nog nooit zoveel gevangen. Op 22 augustus gaat Sportvisserij Nederland met een hele vloot de z.g. “Sharkatag”-dag organiseren waarbij met een hele vloot boten enkel maar op de gladde haai zal worden gevist. Zelf ga ik 17 en 31 augustus weer met Dré Vriends, Big Marlin op stap om deze prachtige sportvis te belagen.

Kustvisserij vooral gebaseerd op makreel, nu zijn de grote  scholen de laatste weken zo goed als verdwenen en vallen de vangsten vanaf de kotters tegen, hopelijk komen ze weer terug! Grevelingen verrassende berichten over mooie aantalen vissen, hopelijk houden we dit zo.

Vanaf 1 september kunnen jullie je weer inschrijven voor het Penn Grevelingen Tournament  op 12 januari 2013, de 5e alweer dus  een Lustrumeditie vol met extra  prijzen en een nog grotere Tombola, voor inschrijven vanaf 1 september zie
www.eurovissers.nl en klik  op de link PGT 2013.

Kantvangsten
Zeeuwse stranden leuke visserij. Vanaf Vlissingen tot aan Westkapelle visserij op zeebaars, tong, bot, makreel, geep en af en toe een ruwe haai. Westkappelse Zeedijk nog geep en makreel. Van Westkapelle tot aan Domburg leuke visserij in de avond op tong, overdag bot, schol en zeebaars. Banjaard wat tong en natuurlijk gladde haai.

Europoortgebied nog prima zeebaars en fint in de Waterweg en diepe kanalen. Papegaaienbek druk maar leuke visserij. Strand 2e Maasvlakte bij de juiste wind uit zee en een opkomend tij uitstekende zeebaarsvangsten. Hartelkanaal veel bot, vooral het brede stuk bij de windmolens scoort prima. Dintelhaven slechts grondels en wat bot Calandkanaal makreel, zeebaars aan de kant en ver weg in diepe water kleine steenbolk en wijting
. Waterweg en begin Oude maas ter hoogte van Vlaardingen de place to be geweest de afgelopen weken wat tong aangaat.

Vangsten van 20 stuks waren geen uitschieters en nog steeds wordt er hier prima tong gevangen met als bijvangst bromfietsbanden van palingen en bot. Pier van Hoek van Holland in het teken van de zeebaars. Stranden Hoek van Holland tot aan Kijkduin rustig, met wind op de kant mooie zeebaarzen te vangen, in de avond en nacht wat bot en tong, neem veel aas mee, krabben en garnalen in overvloed.


Mooie tongen bij Vlaardingen.

Tot volgende week! Arthur van Tienen


Hey TF, ook tijdens de vakantie in Cuba werd er natuurlijk gevist en kreeg ik in de riviertjes voornamelijk Aziatische meerval gevangen…


...barracuda’s op zee en horseye jacks tijdens het poppervissen ‘s nachts vanaf de kant…


...Al met al was het weer echt genieten. Groeten, Mark Verhoeven.


Beste TF, afgelopen weken waren wij met vakantie in Cuba. Alhoewel ‘t daar niet zo makkelijk is op zee te vissen (er is eigenlijk niks geregeld en geen hengels etc.)...


...is het ons gelukt om een ochtend een boot te regelen! De hengels hadden we zelf meegenomen (met dank aan Klaas) en het werd een groot feest: 7 barracuda’s…


...een scierra (en een heel grote helaas verspeeld onder de boot) een Vis Zonder Naam en een grote grouper van 16 kg. Dat doen we graag nog eens over! Groet, Jurgen en Jelle.


Schitterende heilbotten…


... vanuit…


... Havøysund.


Bellavista-avontuur met vangsten van…


...zeebaarzen..


...van mooi formaat voor Bert en…


..een zware vis voor Kevin.


Een mooie blauwe haai gevangen vanaf de Courtmacsherry Angling.


Beste Total Fishing, ook dit weekend heeft onze Shimano Antares 2.70 H een aantal keren flink mogen doorbuigen op grove vis….


...Wat een fijne hengels zijn dit toch om op zeebaars mee te vissen. Dit keer was de  good old Jighead/ Bucktail Gator-combinatie veruit favoriet. Groetjes, Etienne en Michel.


De bramen zijn alweer bijna rijp. Groet, Jan Althof.


Beste Total Fishing, hierbij twee foto’s van mij met een vlagzalm van 48 cm en een forel van 43 cm op de droge vlieg, in de Rena, in Noorwegen. Helaas was er niemand om de foto te nemen, behalve mijzelf….


... Alle vissen zijn gevangen rond 12 uur ‘s nachts, eerder waren er weinig vissen actief. Groetjes, Peter Davidse.


Beste TF, deze zomer zijn we in Zuid-Frankrijk neergestreken, Les Vignes. Het vissen op forel was de uitdaging voor deze vakantie. Na enkele dagen pielen en geen vangst was het eindelijk raak. Een goede stek gevonden met veel overhangende rotsen en diepe gaten.

Dag één leverde 1 forel op. De tweede dag op dezelfde stek, het mooie aantal van 6 stuks. Diverse spinnertjes maat 2 en de dobber met een stukje brood deden het erg goed. Groeten, Danny Sin.


Flemming Schollert met een zalm van 6,4 kg…


...en Christian Eldor met een 5,6 kg Atlantische zalm.


Een maaltje bij elkaar aan het sprokkelen. Foto: Jan Althof.


Beste TF, vorige week hadden we (in de vroege ochtend) een mooie dag aan de Grensmaas. Naast diverse mooie windes en barbelen die zich allen vergrepen aan maden, wist ik de ochtend af te sluiten met deze, toch wel opmerkelijk mooie sneep, van maar liefst 56 cm. Groet, Frank Pulles.


Een dikke bak van een winde! Het volledige verslag binnenkort op metersnoeken.nl. Alvast heel erg bedankt! Met vriendelijke groet, Lucien de Kroon.


Beste Total Fishing, binnen een…

 
...week PR winde en roofblei verbeterd. Groetjes, Ann-Christin.


Mijn oom Rutger wist onlangs werpend met een pilker deze mooie grote roofblei te vangen boven een grote ondiepe zandplaat. Prima visserij als je in het water kan staan bij zomerse omstandigheden! Daan van Oldeniel.


Op één avond mijn eerste roofblei en mijn eerste meerval gevangen! Voor een volledig verslag check deze link
. Groeten, Johan Bakx.


Eindelijk na wat training en volhouden mijn eerste roofblei op de popper van Berkley. Groet, Jefke Distra.


Mijn oude PR was 86 cm….


...en dit is afgelopen week aangescherpt met 3,5 cm. Deze was 89,5 cm. Groet, Lodewijk Harmeling.


Beste Total Fishing, een van mijn meest bizarre roofblei-ervaringen. Een keiharde beuk op mijn busterjerk bracht deze vis van 76 in de boot! Groeten, Simon Torenbeek.


Weer een maaltje voor de jongen?


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag de boot weer eens te water gelaten en achter de rovers aan geweest. De grote vissen lieten het afweten, maar toch nog 31 baarzen, 1 snoekbaars en 6 snoeken kunnen vangen. Zowel trollend als werpend werd er gevangen. Volledige verslagen weer op
www.roven.nl. Groet, Rob


Mooie baars voor Srdjan.


Beste TF, op 1 augustus met Jack Goverde de rivier opgegaan voor snoek, maar het werden baarzen, en wat voor een baarzen! We hadden er uiteindelijk 11 die tussen de 40 en 50 cm zaten.


Wat een warme en zeer memorabele dag. Groeten, Pim Busker.


Een van de kleinere baarzen van die dag op de rivier, met 40cm toch een hele mooie. Groet, Pim Busker.


Mooie baars gevangen op de verticaal met een Salt shaker. Groet, Nick.


Beste TF, bijgaande massieve grootwatersnoek ving ik zaterdag met een X-buster tegen de plantenrand aan. Sterk vis. Verder nog een aantal baarzen en snoekbaars met verschillend aas van spinners tot shads. Het was niet wild, maar met deze vis toch een prachtige dag. Groet, Hans.


Beste Total Fishing, op de DP-spinner van Savagegear black gold 35 gr ving ik ook nog deze snoek die op een ondiepe plaat van de plas deze spinner greep. Met vriendelijke groet, Pim Busker.


Op de uitkijk… Foto: Jan Althof.


Na eerst 2 roofbleien te hebben gevangen kreeg ik ineens een harde beet. Toen hij boven kwam bleek het een meerval te zijn, gevangen op een ASP-spinner . Groetjes, Frank Swarts.


Mijn eerste meerval gevangen! (verslag)
. Groeten, Johan Bakx.


88-jarige Martin Boelen uit Maastricht verbeterd zijn meervalrecord. Oud record: 157cm Nieuw record: 160cm. Allebei gevangen op een floathing Spro-plug. Veel visplezier. Groetjes, Ronald Boelen.


Wat een bakbeest! Groet, Ralph Dijk.


Vroeg op pad voor de mooiste beelden. Foto: Jan Althof.


Goedendag Total Fishing, vorige week woensdag mijn broertje Roel weten over te halen om in de stromende regen nog 1 keer te gaan vissen voor de Zwarte Cross. Hij ging met tegenzin naar de waterkant maar kwam toch zeer tevreden weer thuis na het vangen van deze heuse 2-tone Snoek! Hij ving hem op een enkelbladige Ondex-spinner. Vriendelijke visgroeten van Bernard Bos.


Hallo TF, tijdens het vissen met de winkelpicker op voorntjes kwam plotsteling deze snoek van 75 cm naar boven! Met vriendelijke groeten, Harm Koree - Anjum.


Hallo Total Fishing, afgelopen zaterdag weer met kunstaas op pad geweest. Deze snoek heb ik wel op een heel aparte manier op de kant gekregen. Zag een flinke dobber in het water liggen, gooi m’n kunstaas erbij om hem te pakken te krijgen. Bleek deze mooie snoekdame van 83 cm er nog aan te hangen. Wat je noemt mazzel!!!


Beste Total Fishing, afgelopen zaterdag de boot weer eens te water gelaten en achter de rovers aan geweest. De grote vissen lieten het afweten, maar toch nog 31 baarzen, 1 snoekbaars en 6 snoeken kunnen vangen. Zowel trollend als werpend werd er gevangen. Volledige verslagen weer op
www.roven.nl. Groet, Rob.


Hoi TF, vandaag weer snel even het water op en niet zonder succes…


... De snoeken hadden wel zin in de BBZ-swimbait van Spro. Met als resultaat 3 snoeken van mooi formaat. Groetjes, Kristof.


Beste Total Fishing, laatst zijn we het water opgeweest om voor de eerste keer te verticalen. Mede door de harde stroming kregen we de shads niet goed aangeboden. Toen maar aan het trollen gegaan bij de kribvakken, met een tig baarzen, een snoek en een snoekbaars als resultaat. Groet, Patric. 


Beste TF, na een bijzondere vangst gisteren, wist ik deze snoek te landen. Ik had hem al 2 keer gelost in de voorbije weken, maar welliswaar kreeg ik toch nog een derde kans. Weeral verstrengeld in de staalkabel met de Salmo Slider die nog net genoeg grip had om er deze keer een succes van te maken. Het rare vind ik de kleur.

Ik had al eerder een foto van een albino snoek gezien op Total Fishing, maar is dit nu een albino snoek? Ziek is hij alleszins niet, het postuur/bouw is dezelfde als de andere normaal gekleurde snoeken die ik gevangen heb op dit verwilderd privéwater, had geen wonden of tekenen van ziektes en sterk in de dril was hij genoeg. Groet, Jimmy Gerards.


Hi, I am Steve Levac from Massena NY and I had this northern pike in Holland last week. Fishing with Albert Sr & Jr Willemse. It was nice Fishing! Greetings from Steve Levac.


Een paar mooie snoeken gevangen vanaf een van Bellavista’s nieuwe…


...roofvisboten afgelopen week met visgids Mark.


Beste TF, bijgaande massieve grootwatersnoek ving ik zaterdag met een X-buster tegen de plantenrand aan. Sterk vis. Verder nog een aantal baarzen en snoekbaars met verschillend aas van spinners tot shads….


....Het was niet wild, maar met deze vis toch een prachtige dag. Groet, Hans.


Hallo TF, deze snoek van 113 kon de gesleepte sardine niet weerstaan. Moddervette vis gevangen in wateren rond Haarlem en tevens mijn nieuwe PR vis. Visgroeten, Michael.


Nice greetings from FOX Rage Team Austria!


Beste Total Fishing, op de DP-spinner van Savagegear black gold 35 gr ving ik ook nog deze snoek die op een ondiepe plaat van de plas deze spinner greep. Met vriendelijke groet, Pim Busker.


Mooi weer en toch goede vangsten. Ook deze snoek liet de ratelende Storm Knock’r Minnow niet aan zich voorbij gaan. Groet, Niki.


De tweede leg vliegt ook alweer bijna uit.


...Hallo Vissers, Randy en Marin Das van de schitterende “vangboot” Calrei, dit is wat anders dan een  “visboot”,  maken een prachtig seizoen door op Gran Canaria. Het zomerseizoen is hét seizoen voor de marlijnsoorten waaronder de witte, blauwe en de speervis, maar ook natuurlijk van de prachtige Dorades. De vissen worden niet binnenboord gehaald, maar wel langszij om de vis te meten.

Via de tabel kunnen ze kijken wat de vis ongeveer weegt (afwijking naar boven en onderen van 10%). Randy en Marin zouden wel gek zijn om de vissen mee te nemen want dan zou de zee zeker met hun viskunsten gauw een stuk leger zijn. Merken en weer loslaten dus is het credo. Helaas komt het natuurlijk ook voor dat een marlijn verdrinkt. Zo gaat dat nu eenmaal in onze mensenwereld. We brengen altijd wel wat schade toe aan de natuur. Dat doen wij allen!...


...Verdrinkt? Jazeker! Als de vis in de lijn gewikkeld raakt of te veel stress oploopt door een te lange drill, kan het gebeuren dat de vis niet meer in staat is om onder water adem te halen. Dan verdrinkt een vis dus gewoon net zoals wij onder water zonder zuurstofapparaat! Wist u trouwens dat er bij ons in Nederland ook een zeer dodelijke plant in het water leeft waar u absoluut niet langer dan vijf minuten onder moet gaan zitten? Antwoord: een waterlelie haha.

Op het moment dat ik dit schrijf heeft de Calrei inmiddels 40 zogenaamde “billfish” gevangen dit seizoen (bill = zwaard en is de vorm van de bek van dit soort vissen). Daarvan 31 blauwe marlijnen waar van de grootste ruim 300 kg woog. Hiervan zijn er 28 losgelaten in goede toestand en helaas zijn er 3 gestorven en gebruikt door de plaatselijke bevolking….


...9 Witte marlijnen en speervissen zijn allen in goede toestand losgelaten. Verder bestaan de meeste vangsten uit prachtige Dorades en Albacore tonijnen. De mannen zijn dus zeer goed bezig op Gran Canaria en ik kan niet wachten om er deze winter weer heen te gaan. Ook al zal de marlijn dan niet aanwezig zijn maar vissoorten genoeg daar van een prachtig formaat. En zeer bereikbaar met het vliegtuig en de prijzen van een vistocht zijn lager dan een dagje wrakvissen bij ons en hier staat u niet in uw korte broek!

U kunt op de zeer goed bijgehouden website bekijken in welk seizoen welke vissen gevangen worden mocht u die kant op gaan. Als u de kans heeft zou ik het maar doen. Kijk voor meer info op www.calreicharters.com of het weblog van Randy Das. Visgroet van Lucky luc Mom.


Best Total Fishing, afgelopen week met een van mijn beste visvrienden zijn nieuwe boot gaan testen: een prachtige Tinn Silver Offshore 800 met 2 x 150pk Evinrude. We hebben besloten om in zuid Frankrijk op tonijn te gaan vissen…


... Dit jaar was een knaller op 2 dagen tijd 6 tonijnen gevangen. We visten 60 a 70 km uit de kust en hebben alle vissen werpend gevangen met kunstaas….


...Als bijvangst kwam ook nog een mooie blauwe haai aan de hengel. Het was een unieke ervaring met een eigen boot en zonder gids zo op de Middelandse zee en nog vangen ook! Groetjes, Johan Adriaans.


Lars Nielsen met een prachtige tonijn. De meeste tonijnen waren tussen de 25 en 40 kilo….


...De Zweed Patrik Karlsson met een van de grootste tonijnen die gevangen werd gedurende zijn Panama-trip…


...Deze yellowfin werd geschat tussen de 50 en 60 kilo. 

Deze week de nominatie voor de zeebaars van Etienne, de sneep van Frank, de roofbleien van Ann-Christen en Lodewijk, de baars van Pim en de tonijn van Johan. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

               

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

             
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  •          
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
  •        

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -