Actuele vangstberichten tot dinsdag 14 april 2015

... tot dinsdag 14 april 2015

De lente begint nu ook aangename temperaturen te geven, hoewel de winterjas nog niet naar het zomerverblijf kan. Aan zee zijn de vangsten prima. Het zoete water had, kort voor de gesloten tijd, nog een verrassing in petto.


De bosfazanthanen zijn nu mooi op kleur. (Foto Piet Driessen)

Goed vangsten Zuidpier 

Door Hans Hendriks

De vangsten blijven goed rond de pier.

Zowel rond de kop als de hele buitenkant is gul te vangen. 


Leuke gullen.

Rond de kop is het vaak druk, soms moet je bijna een nummertje trekken om in te gooien.


Drukte op de kop.

Rond het lage water is er goed schar te vangen.


Jan met alle haken vol.

Opvallend dat er veel mosscharren worden gevangen.


Links de (zieke) mosschar en rechts schar zoals het hoort.


Ook is er bot en een enkele wijting te vangen..

Net zoals velen wachten we op de eerste zeebaars.

Afgelopen zondag 12 april met de IJZZV meegedaan bij de Handyfish wedstrijd op Grote Keeten. Op het zonnige strand zat de vis erg plekkerig, maar toch was er overal wel een botje te vangen. De enige andere vissoort was trouwens een tarbotje van Hendrik.


Dennis Cornielje (Nipro) won de wedstrijd gevolgd door (rechts) Leen van Os (IJZZV) en (links) Rene van der Haag (IJZZV).


Het korps van Nipro.

Bij de korpsen won Nipro, tweede werd IJZZV 1 en derde De Snoek 2.


IJZZV 1 werd tweede.


Jan van der Bilt leverde een zeer goede prestatie.

Tot volgende week,
Hans
 


Hallo vissers, het was afgelopen week weer heerlijk toeven op de Noordpier…


…In de ochtend moest het poolpak nog even aan vanwege de mist maar toen die optrok werd het geweldig. En niet alleen qua weer want de vis deed het ook erg goed…


…De scharren waren niet allemaal even groot maar in de loop van de dag verzamel je toch een aardig bergje vis voor de pan…


…Binnen een half uur had ik weer eens mijn ouderwetse "lucky shot" met een dikke gul van ver in de 50 centimeter op afstand…


…Wat is dat toch heerlijk om zo'n vis op afstand te drillen. Ik had dubbel mazzel want hij zat goed gehaakt in de lip met mijn scharhaakje nr.4…


…Bij vismaat Mourat en mij bleef de gehele dag de lach op ons gezicht…


…Mourat vaak met drie scharren tegelijk...


...en ik omdat ik met twee haken vis maximaal twee...
 

...De situatie bij de 'oude' visstekken Petten en Camperduin is onherkenbaar veranderd. Je weet niet wat je ziet als je hier even niet geweest bent…


…Ik was er vorig jaar maart 2014. Men begon toen met opspuiten maar dan heb je toch geen voorstelling hoe het gaat worden...


...Alle strekdammen zijn onder het zand verdwenen inclusief het wrak te Camperduin...


...Miljoenen kubieke meters opgespoten zand hebben hier, de tijd zal het leren, een veiligere situatie gemaakt voor Nederland…


…Er werd al weer gevist…


…Dus er dienen zich nieuwe mogelijkheden aan. Natuurlijk is het jammer voor de vissers en vis dat de dammen verdwenen zijn. De natuur is normaliter aardig creatief en zandbanken onder water zijn ook structuren dus ik heb goede hoop voor herstel aldaar. Groeten van Lucky Luc Mom.


Beste Total Fishing, fantastisch kunnen vissen in Curaçao. Niet groot maar wel veel en wat een kleurenpracht allemaal! http://soortenjager.blogspot.nl/ . Met vriendelijke groet, Frank.


Op 20 maart gevangen in de Maas bij Roermond, een zalm van precies een meter...


...De vis nam meteen meters lijn en was als een speedboot, niet te stoppen...


...Eerst dachte we dat het een meerval was, maar na een half uur zagen we dat het een zalm was. Ron van Laar, Edwin de Wit.


Zit heerlijk te genieten van het mooie voorjaars zonnetje…. Groeten, Joop.


Hallo, zaterdag op de grensmaas de eerste roofblei van 2015 gevangen ruim 75 centimeter. Groetjes Eddy.


Hallo Total Fishing, ik weet niet of het al meer wordt gedaan maar ik ben gaan dropshotten met kunstvliegen! Gewoon een fluorocarbon onderlijntje met twee kunstvliegen met de dropshotknoop op de lijn gezet....


...Een klein dropshot loodje aan het eind en vissen maar. We vingen roofblei, winde, voorn, ruisvoorn, blei, brasem en baars op deze manier. Groeten Rudolf de Gunst.


Beste Total Fishing, vanmiddag (13 april) ben ik er voor het eerst weer op uitgetrokken met de vaste stok. Best koud en met veel wind viel het weer tegen en zo ook de vangsten in het eerst anderhalve uur…


…Juist op een moment dat de wind een beetje ging liggen en het een stuk warmer aanvoelde begon zich een ware voedselnijd te ontketenen. Binnen 10 minuten ving ik deze drie windes van 33, 36 en 37.8 centimeter! Daarna trok de wind weer aan en vielen de aanbeten stil. Het blijft bijzonder, de invloed van de elementen. Groetjes, William van Ommen.


Kleine karpers op een...


...vastloodsysteem en mais..


Zaterdag ben ik met mijn vader naar Spaarnwoude geweest. Daar heb ik mijn eerste karper gevangen. En die was heel sterk. Groetjes, Kevin.


Beste Total Fishing, behaalde resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Na vier jaar weer terug op mijn geliefde water...


...De spelregels van 4 jaar terug werkten niet. Er was zoveel veranderd.  Het was zoeken en bikkelen samen met mijn maat. Met vriendelijke groeten, Johan van Liere.


Al veel jonge ganzen op dit moment (Foto Piet Driessen).


Mijn vismaatje. Groet Jan Salden.


Een mooie snoekbaars gevangen op een halve meter water...


...release, altijd mooi. Met vriendelijke groet, Jochem.


Beste Total Fishing, hierbij een foto van de snoekbaars die ik samen met Paul ving toen we aan boord waren bij Frank Hanhart, visgids Biesbosch, op 11 maart. Deze prachtvis viel voor een getrolde saltshaker shad! Met vriendelijke groet, Tom Feringa.

Deze keer de nominaties voor de zalm van Ron en Edwin en de karper van Johan. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -