Actuele vangstberichten tot dinsdag 14 april 2009

.... Tot dinsdag 14 april 2009

De meeste roofvissers zitten nu duidelijk op een houtje te bijten….Er zijn natuurlijk genoeg alternatieven waarop wel gevist mag worden. En anders is het buitenland wellicht een optie. Zeeforel in Denemarken b.v. is een echte aanrader. Mits goed voorbereid en op de juiste stekken biedt dat prachtige sport in een fantastische  omgeving. En er is altijd nog karper of barbeel waarop in Nederland met veel succes gevist kan worden.


De paasdagen zitten er weer op….Schitterend weer in een ontluikende natuur, prachtig. Foto: Piet Driessen


Gelukkig zijn niet alle eieren gekookt en gegeten zodat deze moedereend haar zeer vroege jongen kan grootbrengen. Foto: Rob Kraaijeveld.


Zout door Arthur van Tienen

Prachtige week geweest met veel sportieve hoogtepunten.

Kantvisserij

De zeebaars begint langzamerhand op de stranden en de pieren te arriveren, nog een beetje schuchter maar de vangsten van kleine en af en toe mooie zeebaars zijn al een  feit.

De haring is ook al weer gearriveerd en toen ik 2e Paasdag naar de grote wedstrijd van de Edelkarper ging stond het sluisje bij de Grevelingendam om 07.000 al weer vol, veel plezier daar! Pieren van IJmuiden en Scheveningen best wel leuk, gulletjes zij er te vangen en dikke botten.Wie vangt de eerste geep!!

 Stranden van Zoutelande tot Westkapelle matig,meer naar Zoutelande en Westkapelle betere vangsten, reken op schar, bot en al wat tong.

2e Paasdag hier de grote wedstrijd van de Edelkarper vervist, dik 300 inschrijvingen en traditioneel doen alle bekende vissers en korpsen aan deze wedstrijd mee. DE vangsten waren over het algemeen niet over  over naar huis te schrijven maar winnaar Rini van Eekeren van de Edelkarper en lid van het team van Pure Fishing/ Mart Brouwers hengelport wist er toch 12 vissen uit te halen en werd winnaar overall.

Arjan Rijnberg, Eric Goossens, Mart Brouwers en Frank van Schilt waren de andere 4 vakwinnaars en bij de korpsen ging de winst naar het Zeenaald /Seefish team, de 2e plaats bij de korpsen was voor het Greys /Eurovissers korps en de 3e plaats ging naar het Edelkarper /Spro Team

Waterweg goed met veel gul op de diepere plaatsen en dikke bot op de ondiepere plekken, wachten is op de zeebaars en de fint.

Calandkanaal en Amazone haven matig, Papegaaienbek matig, Stenen Glooiing wel weer goed, pas op met laag water voor de gladheid hier ter plaatsen.

Verhaal apart zijn de stranden vanaf Hoek van Holland tot aan ter Heide, door de opspuitwerkzaamheden barst het hier van de vis, scharren en botten zoveel je wilt vangen was het vorige week, scharren tot 34 cm!waren geen uitzondering, ga nu, je weet niet wat je overkomt!!

Rockanje schijn ook weer goed te zijn met de bot, ook hier zal het opspuitwerk van de 2e Maasvlakte de oorzaak zijn.


Dikke scharren en botten

 Bootvisserij

Gul op de wrakken top, wel ver varen, ankervisserij in de midden toppie, ook weer dankzij de opspuitwerkzaamheden veel vis rondom de monding van de Waterweg, voor de kust van ter Heide en s’Gravenzande en de Maasvlakte, de Sirius uit Stellendam is zo,n boot die je gerust kun t afhuren voor een topdag qua ankervisserij op de hierboven vermelde  stek.

Grevelingen nog wijting en natuurlijk komt de haring er weer aan, Oosterschelde gaat ook steeds beter en de eerste tongen zijn ook al weer gevangen. Tot volgende week, Arthur  

 
Tripletten geen uitzondering op de stranden van Hoek van Holland tot aan ter Heijde

 
Hallo Vissers,
 
Heerlijk weer hoor vandaag vrijdag de 10e april 2009.
Het was genieten op de Noordpier, maar helaas gooide alleen de toch wel pittige zuidenwind die aantrok tot 5-6 Beaufort toch nog wel wat roet in het eten…...

 
Maar geen gevaarlijke wind uit zee, dus er kon gewoon gevist worden. Niet zo druk gelukkig als ik gedacht had op de pier qua vissers.

Ik was wat verlaat door mijn nog niet herstelde griep, maar het oergevoel in mij zei dat ik moest vissen, dus gaan dan met die banaan. Gewapend met ingezoute tappen en zagers de platvis te lijf. want die zou er weer volop zitten…..
 
 
.......En dat was ook zo, ook al hadden de botten de overhand bij mij. Het regende letterlijk botten aan mijn beide hengels. Ik werd er zeiknat van. Maar hoewel volledig afgepaaid en niet te eten op dit moment was het toch genieten van de aanbeten van deze platte vrienden.


De grootste was 46 cm, en dat was toch een behoorlijke lel. Gelukkig begon opeens de schar de overhand te krijgen. Wat heerlijk is natuurlijk. Niet van die hele dikke muiters als midden in de winter, maar toch 20 mooie vissen tussen de toch wel vele kleinere exemplaren door…...

 
Verder op de kop had Frits de Bie in de diepe gaten zeker het dubbele van mij qua schar. Maar dat mocht de pret niet drukken want ik had een prachtdag en was al lang weer blij dat ik de griep weer achter me ging laten.

Toch verrassend hoor voor mij dat die schar weer helemaal terug is. Even niet meer verwacht, want het is normaliter echt bottentijd op de pier . Die botten moeten letterlijk gestapeld liggen te wachten na hun sexuele escapadesop onze heerlijke zeepieren en zagers om hun afgematte lijven weer te doen opzwellen. Ik wens u goede vangsten.
 
Visgroeten van Lucky Luc Mom




Witvis door Willem Stolk

Wat is het toch heerlijk als de zon schijnt. Iedereen lacht en heeft een goed humeur –en aan de waterkant ook alleen maar blijde gezichten. Er is goed gevangen, hoewel er ook grote verschillen waren qua vangsten.

Maas: Onder of boven de stuw…
Op de getijde Maas onder de stuw van Lith is erg goed gevangen. Ton Ruijs viste er met enkele maten en vingen samen ruim 250 kg vis. Sjaak van de Doelen ving alleen 65 kilo. De heren viste met de feeder en eigenlijk kon het niet missen… altijd beet.
Boven de stuw viste Patrick Princen. Hij was met de stok van plan eens flink huis te houden, maar dat ging toch anders. Patrick kon geen vis vangen. Ze zaten blijkbaar niet aan de kant.

Amstel
Op de Amstel was het ook plaatselijk erg goed. Diverse meldingen van vissers die ruim 50 kilo brasem hebben gevangen. Zowel met de stok en feeder ging het goed.

Waal
Op de Waal gaat het steeds beter. Tussen de kribben wordt met de dag meer gevangen. Brasem, voorn, winde en dikke kolbleien. Zowel met de feeder als driftend met een dobber.

Plassen
Op de diverse plassen is ook redelijk gevangen. Juist ook goed om te horen dat het met de stok aardig ging. Op een meter of drie water viste Bert en vismaat Wilco aan de Gouden Ham. Ze kregen de ene beet na de andere –en allemaal voorn en kleine windes. Dat was volgens de heren lang geleden dat ze zo veel beet kregen.


Een aantal zeer fraaie karpers gevangen bij Carp Fisherie De Kool…

Carp Fisheries
Op de Carp Fisheries gaat het uitstekend. Zowel bij De Kool als in Altforst wordt volop gevangen. Met de stok en feeder kan men echt veel vangen. De afgelopen vier dagen was het dan ook al aardig druk –en de karpers deden het erg goed. Het is een secure visserij –en dat maakt het juist leuk. Het is moeilijker dan vissen op brasem, waar je doorgaans op de bodem vist. Juist met karperen is het noodzakelijk om telkens kleine beetjes aas te brengen en de vis aan de gang te houden. Vissen op karper met een vaste hengel of feeder is een kunst op zich.

Vangstmeldingen Denemarken

Deze week wordt er overal redelijk tot goed gevangen. Langs de kustlijn zijn de zeeforellen nog niet voltallig aanwezig terwijl in de fjorden goed gevangen wordt.


Prachtig actie van zeeforel in het kraakheldere water.

Regelmatig meldingen van dikke zeeforel over de 60 centimeter. Verder relatief veel vissen van 40 tot 50 centimeter. In de fjorden zijn ze al behoorlijk op krachten, langs de kust kunnen ze nog erg mager zijn.


Deense vliegvisser met een goed gevulde 60-er. Een typische fjordenvis.

De weersomstandigheden zijn geweldig, dagelijks knap wat zon en een zachte wind uit het oosten. Vangsten gedurende de gehele dag, avond tot en met zonsondergang goed, daarna weinig tot geen activiteit. Tight Lines
Jesper Havshoi –
info@fish-outdoor.dk  Evt mail in Engles svp.


 Pol de Jong wist vanuit de belly-boat een prachtige 51-er te pakken op de Magnus.


Week report British Columbia tot 14 april

Nog steeds geen regen maar wel warmer weer wat zorgt voor een paar centimeter extra water. Watertemperatuur 3,7 graden.
Dit beetje extra water zorgde ervoor dat een paar steelheads toch de rivier opkwamen. We hebben 2 keer gevist deze week. De eerste keer geen steelhead maar 4 grote bull trout van meer dan 60 cm per stuk.

De 2e keer was het raak, mijn vismaat en leerling steelheadvisser David landde een mooie hen van 18 pond. Ik miste er een en ving een kleintje, dus ze zijn gearriveerd!  Elke dag zullen er meer de rivier opkomen. De Lower copper is niet bevisbaar, te troebel. Rivier is te laag maar zal snel stijgen en vis opkomen.

Kalum is wat hoger maar nog te laag er zit dus wat vis op maar de grote run moet nog komen. Tot volgende week!
Groet – Jeroen Wohe -
jbhwohe@hotmail.com


Schitterende vis voor Jeroen…..


 
De mooiste creaties tijdens de succesvolle Vliegvisshow bij Martin Hengelsport. Foto Rob Kraaijeveld.


Maasbarbelen worden al weer gevangen. Yvo Bindels was afgelopen week erg succesvol bij de jacht op de grote exemplaren. Binnenkort het volledige verslag incl. praktische tips in Rivier in het Vizier

 
Ondanks het gesloten seizoen (roofvis) toch nog wat moois weten te vangen; gewoon lekker ouderwets bij opa Dirk in de vijver, prachtig toch?! Vincent, Lelystad

 
De meeste padden zijn inmiddels klaar met het paren en het produceren van grote hoeveelheden dril. Foto Martin Brouwer. 

 
Beste Total fishing, afgelopen weekend gevist op witvis en best redelijk gevangen op de rijn. Maar wat ik onderweg tegenkwam! Een paar mensen uit Irak die een verse brasem schijnbaar erg lekker vinden. Ik krijg er geen honger van maar wilde jullie de foto niet onthouden.

Met vriendelijke groet, John van Harn

 
Zonsondergang op het Prinses Margrietkanaal

 
In Vlaanderen mogen de sportvissers op sommige wateren nog wat weekjes langer op roofvis…..


.......Bart Mylle profiteerde van de laatste roofvisdag 15 april en ving ‘s morgens een mooie snoekbaars vanaf een kademuur. En wat doe je als je even geen schepnet bij de hand hebt?.......


.......Dan helpen de kinderen gewoon een handje mee…Echte familiesport dat vissen.. 

 
Hallo Total Fishing,
De combinatie van mij en mijn vismaat “de Stol” was weer eens feilloos!
Op een maagdelijke vijver een prachtsnoek gehaakt, deze werd tijdens de dril vergezeld door twee manntjes (denk ik)........

 
 ......Waar maak je zulke plaatjes nog mee, genomen op 1 metertje van de kant af! Top water, dat zie je wel aan de helderheid ervan! Groetjes Rob en “de Stol” 
 

Het vaste (vogel) maatje van Piet Driessen is ook weer terug. Ieder jaar om deze tijd meldt dit mooie steenuiltje zich weer. 


Vroege lente-karpers…....


......Zijn geen verkeerde vrijetijds-invulling in deze periode…...


.........Deze gespierde jongens…... 

 
...... Houden je lekker bezig zo op een lente-avond….
 Groetjes Ron


Tijdens een avondwandeling stond Bjorn Janssen plotseling oog in oog met deze prachtige ree die de winter met een zeer goede conditie was doorgekomen. Alle zintuigen staan op scherp….
 

Hallo,
Afgelopen weekend (4 en 5 april) ging ik mijn eerste (karper) sessie van dit jaar vissen en dit was tevens mijn eerste nachtsessie ooit…....


 ......Naast een karper van 19 pond wist ik ook deze steur te vangen. Een schitterende vis van 16 pond en 112 cm. De vis werd gevangen aan een vismeel boilie gesoakt in een squid dip. Vooral spectaculair aan deze dril was het feit dat de steur diverse malen boven het water uit sprong. Voor mij een fantastisch begin van het jaar wat mijn visserij betreft.

Met vriendelijke groet, Martien Spanjers, Nuenen

 
Zondag 12 april,
2 mooie vissen op tijgernoten gevangen. De karpers zijn alweer goed aan het azen en vinden is dan ook vaak vangen! Allemaal strakke lijnen en kromme hengels toegewenst wink
Gr Peter


Erwin met een puntgave 14 kg vis.

 
Hallo TF,
 
Afgelopen vrijdag 10-04-2009 even een middagje gekarperd. Met 2 dikke 20 ponders als resultaat, binnen 3 uur tijd!
Voor het resultaat zie foto! Groet,  Gerald


De eerste 32-er van het seizoen is binnen!
gr Frank van den Berg

 
Een droomvis van 228 cm kan je deze meerval zeker noemen….

 
........Marco Arndt was de gelukkige die hem op een “gewone” shad van 15 cm wist te vangen.

Deze week nominaties voor de karper van Frank en de Meerval van Marco. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -