Actuele Vangstberichten tot dinsdag 13 oktober 2009

... tot dinsdag 13 oktober 2009

Op veel plaatsen veel regenval en harde wind. De komende week zal het herfstweer verder doorzetten en dat zal de vangsten hopelijk nog meer ten goede komen! De waterplanten zijn in behoorlijk tempo aan het afsterven wat het vissen op vele wateren gemakkelijker maakt.


Het wordt nu langzaam maar zeker te koud voor ze… Foto: Jelle Westerhuis

Zout - door Arthur van Tienen - Goede week geweest op een aan het zoute.

Kant- en Kustvisserij
De zeebaarsvissers proberen nu uit alle macht met veel dik aas en soms verse wijting en steenbolk de dikke baarzen te verschalken en dit lukt vrij aardig, maar wees snel, ze zijn nu zo weg met de voorspelde kou in aantocht.

Zeeuwse stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle matig, de vis die er zit is wintervis en e.e.a. komt moeizaam op gang, maar voor je het weet is het gewoon bingo daar, effe geduld hebben en het komt best wel goed.


Deze week diverse mooie scharren gevangen op de Noordpier. Groet, Luc Mom.

Banjaard matig, wat gulletjes, schar en een enkele bot. Europoort gewoon goed, havens barstensvol vis en ze worden groter. Dick de Graaf ving verleden week al een wijting van dik 40 cm in het Beerkanaal en de wijting wordt ook al goed gevangen in de monding van de Waterweg bij de Stena line, ook gulletjes en soms mooie gullen worden er in de Waterweg gevangen. Stranden Hoek van Holland prima!


Nog enkele mooie dagen te vissen in het najaar. Foto: Luc Mom.

Afgelopen zaterdag is hier het Federatieve Kampioenschap Zuidwest Nederland gehouden en de winnaar had 6 meter vis!! Jammer alleen dat deze wedstrijd op dezelfde dag viel als de grandioze koppelwedstrijd van de Sportvisser uit Noordwijk, want daar waren alle topvissers heen gegaan omdat op hetzelfde parcours over 2 weken het NK Kust wordt vervist. Veel apehaar verziekte deze wedstrijd eigenlijk en er zit best wel vis, hopelijk is over 2 weken het apehaar weg.


Zeehengelsportauteur Thomas Sintobin viste zaterdag een nacht vanuit Nieuwpoort en pakte onder meer deze bot van 46,5 cm… Groet, Berend.

De wedstrijd werd gewonnen door Ruud van Noord en Ricardo Kalle van de Eurovissers, lof voor de organisatie die alles top in orde had en zo hoort een organisatie te zijn!! Voor de rest van de kust hetzelfde beeld, nog veel bot en zeebaars terwijl de wintervis zich meer en meer opdringt.

De Nederlandse WK teams Dames en Heren zijn op dit ogenblik in Montenegro voor het WK, volg op de site van Sportvisserij Nederland al hun verrichtingen!


Hallo redactie. Hierbij foto’s van een prachtige triggerfish, afgelopen week gevangen in de Kenmare Bay vanuit Sneem. Groet Gerrit Noordkamp.

Bootvisserij
Oosterschelde barstensvol steenbolk, haast onmogelijk om andere vis te vangen,maar je vang tenslotte vis! Grevelingen mooie visserij op grove wijting en platvis.

Noordzee prima, steeds meer wijting en schar komen onder de kust en niet te weinig ook! Wrakvisserij leeft ook weer helemaal op dus grijp je kans en trek naar of op het zoute water!

Tot volgende week, Arthur

 


Roofvis - door Piet Driessen

Het was op diverse dagen nog goed vertoeven op of langs het water, maar ook nog enkele uren dat de regen met bakken uit de hemel viel. Is er dan wel gevangen? Ja hoor, maar opvallend veel meer kleine roofvissen, wat in ieder geval de snoek betreft.
 
Snoek: Dus inderdaad veel minder grote snoeken, daarentegen wel meer kleinen snoeken. Dit ook op groot aas waar ze zonder problemen aan gingen hangen. Snoekjes van 50 cm die aan aas van 20 cm gingen hangen, en dat ziet er toch altijd komisch uit als je ze langs de boot of oever ziet komen.


Meer kleine snoeken.

Veel snoeken op grijs en baarskleuren op helder water, en geel op troebel water. Nog iets wat het geval was dat op de donderdag heel slecht werd gevangen landelijk, en dat is wat al jaren voor komt, als er een tijd niet veel regen is gevallen de eerste dag na de eerste regenbuien. Dan is het vaak bar slecht, dus nu ook weer.
 
Snoekbaars: Weinig meldingen en als er meldingen binnen kwamen ook wederom kleine vissen met enkele uitzonderingen natuurlijk. Al veel snoekbaarzen een stuk dieper momenteel. Spiering absoluut de topper afgelopen week.
 
Baars: Wederom vele grote baarzen zijn er gevangen, en dan bedoelen we veel 40 plussers. Blijft gewoon een prachtvis die veel kan goed maken op een roofvisdag, dus neem ook altijd een baarshengeltje mee als je er op uit gaat. Geel, oranje en wit de toppers wat de kleuren betrof, en ook af en toe een stuk kunstaas wat voor de snoek bedoeld was, werd gretig in de bek genomen.
 
Winde, meerval en roofblei: maar enkele meldingen afgelopen week, maar wel enkele mooie maten.
 
Het word wat kouder en af en toe wat regen. Het moet er weer van komen dat we aankomende weekend weer grote snoeken kunnen vangen, succes op de roofvissen.

 

 


British Columbia - door Jeroen Wohe

Vissen was taai en wisselvallig! Door de hevige en aanhoudende regen bleven de rivieren stijgen en de steelhead bijt zeer slecht bij een stijgende rivier. Ze zijn dan aan het optrekken en optrekkende vis aast bijna niet, maar de goede gidsen weten vaak nog wel een visje te vangen op de juiste plekken en rivieren.


Her en der nog wel goede plaatsen te vinden.

De ene rivier is gevoeliger voor hoog water dan de andere. We hadden dagen met absoluut geen stootje! En we hadden topdagen met negen aanbeten, het was dus alles of niks! Ondanks de wisselvallige weersveranderingen vingen we toch een paar grote vissen.

Het meerendeel verspeelde ik door losschieters, dit is niet mijn maand. Ik verspeel 80% van de vissen die ik haak, dat is zeer slecht! Ook ik heb wel eens een off-day! Nou… een off-month dan.


Veel haken…. en lossen.

De vooruitzichten zijn goed. Vandaag hadden we 6 vissen gehaakt en helaas 2 geland. Het is steelhead vissen en het gaat niet om de aantallen maar om de kwaliteit.
Wat ook bijzonder was dat de zeer afgelegen rivieren die nauwelijks worden bevist zeer productief waren en de visserij was op zicht! Een echt spektakel.


Spektakel.

De winter staat nu voor de deur en de sneeuw grens zakt verder en verder.
 
Tot een volgende keer! Jeroen Wohe

 


Overige Vangsberichten:


Peter Burgwal stapte een dagje op bij Michel Huigevoort (
www.riverguide.nl) Op een voor snoek bedoelde Shad Clone ving Peter deze megawinde van 70 cm!


Vismaat Remon met een prachtig getekende spiegelkarper…..


.... en een schubkarper. Groet Luc Mom.


Op een avondje ging ik eens met de korst vissen. De karpers zwommen mooi aan de oppervlakte, af een toe beet, maar niet goed genoeg. Telkens pakten ze de korst maar voor de helft. Na een tijd zag ik een karper met zijn rug boven komen, je zag de rug naar de korst toe zwemmen en deze pakte de korst wel goed.

De lijn ging strak en ik sloeg aan… het was een sterke vis, jammer genoeg niet gewogen en weer voorzichtig teruggezet. Groeten Jori Aarts.


Instant succes voor Nash consultant Robert de Jong. Robert streek neer op een Belgisch dressuurwater waar hij overnachtte om de dag erna een beurs te presenteren….


.... Scopex squid liver boilies in combinatie met een food dip leverde 7 runs op waaronder deze recordschub van 21.9  kg.

 

 


Beste Total Fishing, Afgelopen week hebben wij, Dennis, Robert en Jeroen, 5 dagen in het stuwmeer van Mequinenza in Spanje gevist op meerval en karper. In 5 dagen vingen wij 15 karpers tussen de 15 en 33 pond en 12 meervallen met een gemiddelde lengte van 196cm en als grootste een vis van 229 bij 75 kg. Groeten, Jeroen van den Berg.

 


Ze schieten weer spreekwoordelijk uit de grond.


Bart en Johan kozen donderdag het ruime sop waar ze aardig wisten te scoren met verticaal- en dropshotmateriaal, o.a. grote shads met schoepstaart. Er moest redelijk snel gevist worden, dus in feite ‘fout verticalen’.....


........ Met verticalen zelf werd maar weinig gevangen. De meeste vis zat tussen de 8 en 10 meter. Groet Bart Mylle


Visserij was moeilijk, maar toch nog succes. Goede week voor iedereen. Groet Vic.


Hallo Total Fishing. Deze baars wist ik te vangen na een hele dag zweten en zwoegen op snoek. Op de terugweg even wisselen van aas. De rapala jointed 9cm in fluo orange moest het gaan doen. Onder een brug klapte deze hele fraaie baars erop.

Na het meten bleek hij 43cm te zijn en dat voor een sloot van 4 meter breed en 60cm diep. Super dat zulke kastelen van baarzen zitten in zulke sloten. Groetjes Bram Veldhuis.


Marc kon weer een kast van een baars vangen, super foto weer. Groet Piet Driessen.


Ook zonnige momenten afgelopen week.


Snoekbaars op de dropshot. Groet Bart Mylle.


Afgelopen zaterdag met Erik Stobbe (
www.eendagjevissen.nl) het water op geweest. Hier mijn zoon Eric met 1 van de vele snoekbaarzen. Groeten Harjan Rumpf


Hallo Total Fishing. Afgelopen zondag deze snoekbaars van 73 cm gevangen nabij Leeuwarden op een 10 cm shadje.  Vriendelijke visgroeten. Jan Tettero.


Geachte Totalfishing, Ik ben zondag wezen slepen met me maat en ik ving deze mooie snoekbaars van 82 centimeter aan een groene ratelplug. Groet B. Spijker.


Beste Total Fishing, Hierbij een puntgave Snoekbaars van 80-cm gevangen aan een Grandma. Groetjes Fer.

 

 


Op jacht naar snoek is dit een aangename bijvangst - 86 cm. Groet Roel.

 


Hallo TF, zaterdagmiddag 2 uurtjes met grote jerkbaits in de weer geweest… een onverwacht bezoek van onze vriend snoekbaars, 85 cm. Groet Dennis.


De mooie, intense herfstkleuren zijn haast al overal te zien.


Ondanks dat het moeilijke visserij was toch nog een leuke snoek op eigengemaakt kunstaas. Groet Vic.


Hallo beste Total Fishing. Zondag even met mijn zoon Jim op de Maas gevist op snoek. 2x Snoek gevangen, 1 van 95 cm en 1 van 85 cm met doodaas. Vriendelijke groet Frank van de Werdt.


Ricardo wilde ook weer eens gaan vissen met zijn maat. Tijdens zijn werk had hij een paar leuke spots gezien. Met wat plugjes en mijn eigenbouw jerkbaits gingen ze op pad. Nadat hij een jerkbait aan de speld gehangen had kon hij na vier worpen het gevecht aan gaan met deze 90 cm snoek. Groet, Arnold de Groot.


Mooie snoek van net geen meter aan een eigenbouw bucktail. Blijkt weer eens een dressuurdoorbrekend kunstaas te zijn op druk beviste stekken. Mijn zoon viste even ervoor met een slider de stek uit, en kreeg geen respons. Bij mijn eerste worp met de spinner was het meteen raak. Het blad was maar net opgestart. Groet Frits.


Gerard kon nog een metersnoek pakken! Groet Piet.


Bart Mylle trok er op zondag ook nog even tussenuit en landde nog 2 kneiters vanaf de kant: 94 en…..


...... 105 cm, prachtige vissen, sterk en in topvorm. Groet Berend Masselink.


Na 3 snoekbaarzen was daar ineens deze 1 meter plus snoek, 1,07 om precies te zijn. Vanaf de kant op een grote rivier kostte het bijna 15 min. voordat zij “fotoklaar” was.
Ik heb er weer een nieuwe verslaving bij met de winter in aantocht!!! Met vriendelijke groet, Peter Molendijk.

 

 


De heerlijke reeks dames van boven de meter blijft maar voortduren, de dame van vandaag was 112 cm. Groet Roel.

 


Geachte Totalfishing, Ik ben zondag wezen slepen met mijn maat. Later op de dag in de middag ving ik deze mooie snoek van 1,19 meter en 31 pond aan een baarsplug. Dus u begrijpt, mijn dag kon niet meer kapot. Groet B. Spijker


Na vaak voor vismaten grote vissen te hebben geland het afgelopen jaar, was het dit weekend mijn beurt. 132cm snoek en een nooitgedachte   verbetering van mijn al 20 jaar staande PR.mvg,Hendrik-Jan Verheij

Deze week nominaties voor de winde van Peter, de bot van Tom, de snoekbaars van Dennis en de snoek van Roel, B. Spijker én Hendrik Jan Verheij! Van harte gefeliciteerd! 

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord .
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

 

                               

Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -