Actuele Vangstberichten tot dinsdag 13 november 2012


...tot dinsdag 13 november 2012

Eindelijk rustig en stabiel najaarsweer. Aan zee wordt er goed gevangen met grote aantallen wijting en mooi scharren. Nu de klok weer in de wintertijd staat worden de visuren helaas weer wat schaarser.


Ook de heggemus maakt zich weer klaar voor de winter. Foto: Piet Driessen.

Druk weekje geweest!

Drukke tijden voor de wedstrijd- en de recreatievissers; veel wedstrijden achter elkaar en veel vis op het strand en in de waterwegen en zeearmen, prima tijden dus!

Bootvisserij
Blijft uitstekend; dikke scharren en wijtingen met ertussendoor wat leuke gullen. Westerschelde prima, vooral hier veel schar en wijting. Oosterschelde ook prima: schar, wijting en steenbolk en wat vette botten. Grevelingen ook vrij goed, maar nog veel kleine vis. Noordzee prima, alleen de wrakvisserij is nog matig. Vooral veel vis onder de kust. Huur een trip van de week met een van de huurschepen of als opstapper. Prima weer in het verschiet de komende week.

Tweede dag topcompetitie is afgelopen zondag vervist in de monding van de Westerschelde om en nabij de zandplaat de Walvistaart. Voornamelijk schar en wijting werd er gevangen met als bonus flinke bot en af en toe en gul. Arjan Rijnberg leidt de dans na twee wedstrijden voor Piet Buijk en Frank van Schilt. De derde en laatste wedstrijd in december zal uitmaken welke 5 vissers ons land gaan verdedigen op het W.K. Bootvissen 2013.

Strand- en kustvisserij
Stranden tussen Vlissingen en Westkapelle staan vol. Geen wonder, want de vangsten hier zijn prima; schar en wijting ook hier de hoofdmoot. Vooral bij Zoutelande heel goed. Richting Domburg ook prima vangsten. Over twee weken op deze stranden de naselectie Junioren en Dames. Banjaard ook goed, verwacht hier dezelfde vissoorten als de zuidelijke plaatsen eerder genoemd. Iets meer kans op een leuke gul.

Van Westenschouwen tot aan Renesse nog niets gehoord, maar ik vermoed dat daar gewoon als het donker wordt, wijting te vangen is! Europoortgebied uitstekend. Papegaaienbek en Stenen Glooiing prima. Stenen Glooiing was de laatste 2 weken het decor voor dikke baars aan de plug.

Papegaaienbek goed, maar wel veel kleine vis, wijting en steenbolk voeren hier de boventoon. Beerkanaal en Mississippiehaven hetzelfde; wachten hier is op de instroom van wat grotere vis wat meestal wat later in november en begin december plaatsvindt. Calandkanaal prima, hier ver weg wel wat grovere wijting, vooral bij opkomend tij.

Waterweg uitstekend voor grove wijting en redelijke gulvangsten, ook grote tong werd hier nog gevangen. Diepe delen vanaf Maasluishaven richting Hoek van Holland scoren het beste. Het blijft lekker droog de komende week, dus weinig zoet water van boven gecombineerd met een goede maanstand moet haast wel garant staan voor goede vangsten hier. Pieren Scheveningen en IJmuiden prima visserij op schar en wijting.

Zaterdag jl. was ook de laatste wedstrijd van de Penn Korps Competitie 2012 aan de stranden van Hoek van Holland. Er was nog niets beslist en deze wedstrijd zou uiteindelijk een terechte winnaar krijgen van de sterkste competitie in het zoute van Nederland en België.


Zeehengelsport /Pen Team 1e bij Penn Korps Competitie 2012.

De verzorging van de Hoekse Watersportvereniging was perfect en toen om 09.30 de toeter ging werden al gauw de eerste vissen geland, vooral bot, zeebaarsjes en een enkele wijting werd er gevangen. Maar naarmate de wedstrijd vorderde werden de vangsten minder met een enkele uitschieter als bonus. Zo ving Rob Slingerland een mooie gul in de laatste draai en werd er nog een tong gevangen van 42cm.


Good Old Cees Steyl met een bot tijdens de laatset PKJC wedstrijd op Hoek van Holland.

Na het eindsignaal nog even een biertje genomen en toen op naar zalencentrum “De Kiem” waar een fantastische tombola en prijzentafel klaar stond. Na het uitgebreide buffet voor iedere deelnemer was en de uiteindelijke uitslag en na een spannend moment werd duidelijk dat het Zeehengelsport/Penn-team als beste korps de vlag kon overnemen van de jeugdige mannen van de Zeebaars die na hun overwinning van verleden jaar nu de 2e prijs pakten. Team Grauvell, verleden jaar 2e, pakte nu de 3e plek en bewees wederom zijn klasse.

Allemaal gefeliciteerd en op naar de competitie van 2013!

Tot volgende week, Arthur

Het weer was redelijk te noemen afgelopen week en zeker in het weekend was het goed vertoeven op het water. Watertemperatuur gaat nu wel hard naar beneden en vaak al net onder de 10 graden. De vangsten waren ook redelijk te noemen, al is dat niet altijd overal het geval. Maar in het algemeen toch wel wat vissen gevangen.

Snoek - Wederom diverse meldingen van grote vissen. Doodaas werd ook veel ingezet op Esox afgelopen week, maar grote shads en pluggen kwamen ook vaak in het water terecht. Wederom diverse meldingen van snoeken die zich wisten te lossen en ook aardig wat meldingen van nazwemmers en door soms heel snel te vissen wel de sleutel tot succes. Soms moet je ze niet laten denken.

Snoekbaars - Vaak op de gekende wateren al mooie aantallen, en de maten worden ook al weer een stuk groter. Ook hier met doodaas prima resultaat maar ook langwerpige shads prima vangers afgelopen week. Bij de kleuren was er echt geen peil op te trekken daar er op vele kleuren gevangen werd afgelopen week. Ook nog heel veel diepteverschillen afgelopen week dus het blijft natuurlijk dan wel even zoeken op deze stekelridders.


Rustig driften wel succes op de nieuwe Komodo Shads van SPRO met de originele Red Glitter lood koppen, de eerste snoekbaars is binnen.

Baars -
Ook hier weer prachtvissen gevangen. Meldingen deze week tot 48 cm in een topconditie weer. Er is ook heel veel klein aas aanwezig op dit moment en daar de waterplanten langzaam aan het afsterven zijn zal dit ook nog wel even het geval zijn. Ook de baarzen waren niet vies van een grotere hap de laatste week, dus ook wederom onder het snoekbaarzen mooie baarzen aan de haak.

Roofblei - Ook nog waar het water wat kabaal maakte en opvallend in diepe bochten in de rivier ook enkele grote roofbleien aan de haak, dus deze de eerste weken nog goed uitvissen met strak op de bodem gevoerde pluggen.

Winde en meerval - Een enkele melding en vaak onder het vissen op andere roofvissen.

Het weer ziet er aankomende week nog redelijk uit, dus ga er lekker op uit. Pas wel op als er al wat nachtvorst komt dat je wel zout bij je hebt op de trailerhellingen en dat het binnen in de boot niet te glad is om een smak te maken. Dit geldt ook voor kademuren en bruggen waar je zo een uitglijder kunt maken en dit vooral de eerste vorstdagen natuurlijk, veiligheid is nummer 1.

Soep en koffie mee en je goed aankleden met dit weer en verder veel succes natuurlijk op onze roofvissen, en stuur je vangst gewoon even naar de redactie.

Groet, Piet



Hallo vissers, het was druk op de noordpier. Beredruk! Dat is een goed teken want dan wordt er leuk vis gevangen, daar kunt u vanuit gaan! Afgelopen week kreeg de schar er een geduchte voedselconcurrent bij, namelijk de wijting. Zodra je ingooit krijg je meteen de kenmerkende felle rukjes te zien op de toppen van je hengel. Dan weet je wel hoe laat het is....


...Als je drie haken hebt zitten er meestal ook wel drie aan. Jammer genoeg zijn deze felle rovers meestal van (te) klein formaat en geven ze de wat tragere scharren het nakijken. De wijtingen vlogen je letterlijk om de oren omdat de meeste ondermaats waren en ze weer retour zee gingen alwaar een hongerige troep meeuwen ze op zaten te wachten zodat die zo moddervet waren dat ze amper meer konden opstijgen...


...De schar zit er nog volop dus, maar de vangsten worden aardig omlaag gebracht door de hongerige wijtingen. Daar doe je niets aan en als je dit nog nooit hebt meegemaakt denk je dat dit normaal is aan zee. Ik weet natuurlijk wel beter en weet ook dat we opeens weer tegen stille toppen aan kunnen kijken verlangend naar de tijd dat ze zo lekker bewogen.

Genoeg aas meenemen is het devies. En wat nog belangrijker is voor een prettige sfeer op uw visdag is rekening met elkaar te houden en in ieder geval even te vragen of de reeds eerder staande visser bezwaar heeft als u naast hem komt staan. Want er waren natuurlijk ook weer aso-vissers die op drie meter afstand naast je neerploffen en niets zeggen en dan maar verwachten dat de sfeer gemoedelijk blijft...


...Dat gaat bij mij dus even niet, hoewel ik iedereen zijn visdag en visplezier gun maar niet op deze manier. De toon is dan gezet en er ontstaan dan zeer snel irritaties omdat je dan met deze persoon rekening dient te houden en jouw visdag die reeds uren eerder begon, soms danig vergald wordt door het constant uit elkaar halen van de vislijnen....


...Erg jammer, want als je contact maakt met elkaar hoeft dit niet te gebeuren in deze drukke tijden aan de kust en hoeft het niet te ontaarden in schar- en wijtingtwisten. Normaal respectvol met elkaar omgaan dus en respect hebben voor de visser die er al staat en er meestal al een halve dag op heeft zitten!

Zo horen mensen en ook vissers dus met elkaar om te gaan. Af en toe een helpende hand toesteken als iemand vastzit of een grote vis tussen de blokken heeft, hoort daar ook bij! Visgroet van Lucky Luc Mom.


De weersverwachtingen waren donderdag en vrijdag gunstig genoeg om nog een poldersessie aan de zeelt te wagen. Donderdag in het donker na het werk nog even voeren en vrijdag om 4 uur een ruim uur vistijd. De vangst: 2 zeelten ( 48 en 43 cm) en 2 verspeeld. Aas: 4 maden op een dunne maat 12 Owner hook...


...Nadat ik deze haak had verspeeld en met een zwaarder model verder ging, was het vangen over. Een bevriende fotograaf (Peter van Renen) kwam vlak voor de schemer nog wat mooie platen schieten. Groet, Peter van der Heijdt.


Nadat vorig weekend de finale TFT gevist werd en de VW UP verloot werd, was het tijd voor het megavuurwerk. Tjonge jonge, wat een vuurwerk, en ik heb veel vuurwerk gezien, maar dit was echt super. Ga er even rustig voor zitten en zet het geluid lekker hard. Velen van jullie zullen deze stek voor grote forellen wel herkennen!...


...Inmiddels bijna half november en koud water. Toch waren de forellen bij Visdorado De Kool het beste te vangen met de droge vlieg. Met de nimf niks geen reactie...

 
...Kijk op de foto links achter mij, de forellen stijgen gewoon door. Groetjes, Eddy te Mebel.


De bus gevuld met een goed aaspakket van fishmix. Op weg naar de nieuwe stek…


… deze mooie bak kon het aas niet weerstaan. Groet, Johan van Liere.


Jo Mebis bivakkeerde twee nachten aan de oevers van de Maas..


...met onderwaterdobbers en aasvissen wist hij een 3-tal meervallen te vangen van ongeveer 100,120 en 150 cm. Groet, Rob - roven.nl.


Dikke herfstbaars op de Dull Shad...


...Ook de nieuwe Spro Komodo Shad viel zeer in de smaak bij de gestreepte rakkers!...


...Schitterende baars voor Henk, werpend uit de oever "geplukt" ...


...Diverse double strikes van dit slag baarzen, die ons prima vermaakten op licht spul. Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo TF, deze week nog eens met de belly op groot water geweest. De vis zat tussen de acht en tien meter. Weer een paar leuke vissen kunnen vangen op het botje van @rtbait. Groet, Frank Mylle.


Hallo TF, hier een foto met mooi zicht op de agressieve "bite" van de snoekbaars! Deze vergreep zich aan een supershadje van HT. Groeten Twan van Berkel.


Afgelopen weekend toch nog eventjes kunnen genieten van de "winterzonnestralen", en af en toe een kromme hengel... meer moet dat niet zijn! Al waren de meeste aanbeten toch wel aan de voorzichtige kant. Groetjes Stéphanie.


Hallo TF, afgelopen week even wezen vissen en samen met m’n maat leuk aantal snoeken gevangen waaronder deze en een snoekbaars van 74 cm. Groetjes, Gandro Martinez.


Moeizame dagen afgelopen week met weer een 50+ baars en...


...een aantal sterke riviersnoekbaarzen. Groeten, Roy ter Avest.


Hallo TF, deze week nog eens met de belly op groot water geweest. De vis zat tussen de acht en tien meter. Weer een paar leuke vissen kunnen vangen op het botje van @rtbait. Groet, Frank Mylle


Hallo Total Fishing, bij deze een paar mooie foto's van afgelopen zaterdag. Eentje van Fred met een mooie snoekbaars en van mijzelf met een mooie snoek. Na een mooie visdag met Fred een paar weken geleden vandaag opnieuw afgesproken op een echt snoekbaarswater. Maar wat bleek??

Er was ‘s morgens geen snoekbaars te vangen, wat we ook probeerden, maar wel een paar baarzen en 3 dikke snoeken van 1meter+ (waarvan we er nog eentje verspeelden) met de dropshot. ‘s middags echter wisten we ook de snoekbaarzen te lokaliseren en door van alles te proberen wisten we er een bekoorlijk aantal van een mooi formaat te vangen.

Er was echter geen peil op te trekken wat ze nu het liefste hadden. We hebben ze gevangen op alle mogelijke manieren. Groeten Arie en Fred.


De snoekbaarzen waren moeilijker te verleiden. Deze stevige vis gaf dan ook extra veel voldoening! Groeten van Wilfred van Nunen.


Afgelopen week met vismaat Jesse 2 dagen de grote rivieren bevist om onze speurtocht naar grote snoekbaars voort te zetten. Op dag 1 vielen we direct met onze neus in de boter en leverde de eerste stek binnen 5 minuten een serie "knatsharde" dreunen op van een aantal mooie zanders. Stekkenkennis bleek dus weer eens goudwaard! De rest van de dag vingen we tussen de buien door onze vissen waaronder opvallend veel van fraai formaat.

Vissen lagen zeer geconcentreerd en slechts een paar vierkante meter van een compleet kribvak bleek productief. Met 35 snoekbaarzen waaronder 5 stuks boven de 70 centimeter een zeer geslaagde dag! Met deze kennis nog vers in het geheugen vol goede moed aan dag 2 begonnen onder heerlijke omstandigheden.

Na de nodige vissen gevangen te hebben en mijzelf inmiddels een tennisarm gevist had om mijn steunhengel met daaraan een grote 6" Hammer optimaal te bedienen was daar dan toch ineens die rotklap op de dooie hengel welke na een spannende dril resulteerde in bovenstaande kneiter. We sloten de dag af met 30 snoekbaarzen waarvan het overgrote merendeel werd gevangen aan 18cm Forktails van Fox Rage. Groet, Roel Trum en Jesse Hebing.


Hi TF, dit is een van de mooiste van vele snoekbaarzen onlangs gevangen op een Hollands water. Deze is 98cm. Groet, Patrice – Luxemburg. PS: vergeet niet je vangst terug te zetten smile


De dagen worden alweer snel korter.


Afgelopen weken werd er weer goed gevangen. Rick en Roel wisten op de Real Eel een aantal mooie snoeken te vangen. Ook de Spro BBZ was goed in de smaak gevallen bij Lady Essox. Groet, Rob - roven.nl.


Hallo Total Fishing! Afgelopen weekend even de poldervaartjes afgestruind. Veel kleine snoekjes en deze 70’er als resultaat! Gevangen op de kleine Fat Boy van DLT! Groeten uit het hoge noorden.


Hallo TF, afgelopen week even wezen vissen en samen met m’n maat leuk aantal snoeken gevangen waaronder deze en een snoekbaars van 74 cm en deze snoek was 99 cm. Groetjes, Gandro Martinez.


Afgelopen weken werd er weer goed gevangen. Rick en Roel wisten op de Real Eel een aantal mooie snoeken te vangen. Ook de Spro BBZ was goed in de smaak gevallen bij Lady Essox.


En dan vlamt er ineens een mooie riviersnoek op. Heerlijk! Groeten van Wilfred van Nunen.


Afeglopen week is Jo Mebis, tijdens een dag verlof, met de bellyboat op pad gegaan. Na eerst een snoek gemist te hebben, bleef deze meter+ wel hangen...


...Gevangen op de Fox Firetail shad van 18 cm. Groet, Rob - roven.nl.


De najaarsstekken.


Prachtige lucht en een prachtige snoek. Groet, Klaas Hoogduin.


Hallo Total Fishing, bij deze een paar mooie foto's van afgelopen zaterdag...


...Groeten Arie en Fred.


Beste TF, vandaag ook even weggeweest met Edwin en Jesse Jordy...  


...Na een half uurtje kreeg Jesse een mooie aanbeet op de spiering...


...Na keurig aanslaan en dito landing even poseren met deze geweldige vis. Later had ik nog 2 mooie aanbeten op de dikke spiering. Met vriendelijke groet, Jelte Bouma - Anjum.


Hey TF, afgelopen week op dood aas...


...enkele mooie metersnoeken kunnen scoren...


...Wat een supervisserij. Groeten, Mark Verhoeven.


Afgelopen weekend achter de snoeken aan geweest en met een mooi resultaat! Gevist werd er met de nieuwe serie pluggen van Storm. Deze dag was er een duidelijk voorkeur voor de Doom Bell Vib - E. Door deze plug met luide ratel onder grote scholen aasvissen door te trollen, was het geregeld raak. Hier de grootste vis van de dag 109 cm. Met vriendelijke groet, Peter Urscheler.

Deze week de nominaties voor de zeelt van Peter, de karper  van Johan, de meerval van Jo, de snoekbaars van Roel en Patrice en de snoek van Jesse [jeugd] en Peter. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Roofblei-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!


Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -