Actuele vangstberichten tot dinsdag 13 mei 2008

Actuele vangstberichten tot dinsdag 13 mei  2008

Voor het gevoel zitten we midden in de zomer en de natuur ziet er betoverend uit. Alles leeft bloeit en geniet van de aangename temperaturen. Bij de sportvissers zijn het vooral de karpervissers die momenteel goede zaken doen en schitterende vissen vangen, veelal gewoon struinend en aan het pennetje of op een korst.


De concurrentie wordt echter steviger zoals blijkt uit deze reiger die er niet voor terugdeinst om een karper uit het water te pikken…..Foto Rob Kraaijeveld.

Zout door Arthur van Tienen

Perfect weer en prima visweek geweest op alle fronten!!

Bootvisserij
Wrakvisserij prima, wel ver weg maar de lange tochten zijn de moeite waard, mooie vangsten van gul, pollak, leng en steenbolk, soms mooie zeebaarzen ertussen door.


Deze zeebaars ving ik aan een Spro-werppilkertje voorzien van een rood-paarse Gator tijdens het eerste afgaande water. Gr. Joop Folkers

Oosterschelde is het décor geweest van prima visserij, schar, paling,tong, schol en gul, het kon niet op en wat een vreemd water is de Oosterschelde toch, de ene week lijkt het wel uitgestorven en de andere week vang je gewoon weer een klus vis.

Geankerde visserij voor de kust is prima, tong, schar, bot , tong, gul, gewoon hele leuke visserij, vrijdag a.s. weer met het M.S.Sirius het ruime sop op!

Kantvisserij
Werkelijk een gekkenhuis geweest afgelopen week wat zeebaars aangaat, er is zelfs een stek (Stenen Glooiing)  waar elke worp raak was, 3 baarzen per keer en allemaal maats.

Ook de Pier van Hoek van Holland was een compleet gekkenhuis, helemaal vol met zeebaars vissers, toch word deze stek langzamerhand onbevisbaar door al de afgetrokken lijnen aan de houten palen onder water van de voormalige oude pier die Zuidwestwaarts vanaf het baken de waterweg inloopt.


“Zeeland stond in het teken van de geep. Je vangt ze aan reepjes zalm of geep, aan onderlijnen onder geepdobbers of sbirulino’s. Ze zijn niet altijd makkelijk te haken. Berend en Nico probeerden het eens zonder haak, aan een plukje Deense wargaren (Silkekroden) en dat bleek ook te gaan…..”

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijduin een drama, bloei in het water en een Oostenwind zorgden ervoor dat het vies dik water was en geen golfslag dus per definitie weinig vis. Zaterdag de grote P&S Beet Westland Trofee vervist vanuit Ter Heijde. De organisatie moest het parcours uitzetten op rustige delen van dit strand omdat de badgasten ruimschoots aanwezig waren.


”....Ondanks enkele missers bleven ze toch goed hangen aan die draadjes. Alleen het ‘onthaken’ is een lastig karwei.”

Visserij was zeer slecht zoals verwacht en van de bijna 200 deelnemers vingen er maar dik 40 vis, huilen met de pet op dus. Wel is de gezelligheid altijd optimaal daar net achter de duinen.

Winnaar Wim Hilleman van het Seefish team was met 5 vissen en 103cm.de beste van het stel en kon met een Visreis waardecheck van 2000 Euro van P&S Visreizen  naar huis. Marco D’agnano van De Zeenaald werd 2e en Derk Bremmer van het Ahoy Zeevisteam werd 3e.


Winnaar P&S Beet Westland Trofee, Wim Hilleman, Seefish Team

Bij de korpsen ging de overwinning naar het Greys/Fishtales korps bestaande uit Gilles Traas, Erik Remijn, Rob Punselie, Martin v/d Drift en Edwin van Tienen voor het Geron Zeevisteam en het Shakespeare /Zeehengelsport Team.

Geep visserij in volle gang overal in Zeeland, in Zuid Holland vanaf Hoek van Holland nog niet veel leven wat geep aangaat, wachten is nu op de fint die de Waterweg intrekt


Winnaars Korpsen P&S Beet Westland Trofee; Greys/Fishtales Team; Staand v.l.n.r : Edwin van Tienen, Rob Punselie en Martin v/d Drift. Gehurkt: v.l.n.r:   Gilles Traas en Erik Remijn

W.K. Korpsen Kustvissen te Montalivet  Frankrijk

Volgende week woensdag reizen de 2 korpsen, het Spro Team  ( HSV ” De Edelkarper” ) en het Greys/Fishtales team ( DZV ” De Eurovissers” ), die ons land gaan vertegenwoordigen naar Frankrijk af om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten voor Nederland.

Zowel op de site van Sportvisserij Nederland,
www.sportvisserijnederland.nl  en van de Eurovissers, www.eurovissers.nl zal dagelijks de gang van zaken worden bijgehouden. De wedstrijden beginnen op maandag 26 mei. Tot volgende week, Arthur! 


 “Afgelopen zaterdag op een heerlijke ochtend met pa aan een zijtak van de Vecht gevist. Ik had de brasems daar de week ervoor zien afpaaien, dus nu hadden ze weer honger!! Een zeer geslaagde ochtend met een aantal mooie brasems van ruim over de 50 cm.
 groet Dirk Jan”


“Beste T.F.,
Deze Kolblei van 38 cm heb ik gevangen aan een stukje Kaas tijdens een Barbeel sessie aan de IJssel, samen met mijn oom Rinko Oosterveen die drie Barbelen ving….“


 “…..Helaas voor mij geen barbeel maar deze mooie Kolblei maakte de visdag toch geslaagd. Mijn eerste barbeel komt er vast nog wel. Groeten, Glenn Alferink


 ”Deze winde ving ik op een korst brood. Groet René”


 “Beste sportvissers,
Vanochtend (zaterdag 10 mei)weer in de vroege uurtjes gevist op zeelt.Ik
mocht 3 mooie zeelten vangen en leuke bonusvis, namelijk een brasem  van
65cm bij 3340 gram…...”


 “….Het was weer van fantastisch,mooie natuur, prachtige vissen en leuke plaatjes voor later! Met vriendelijke groeten,  Sjak Boxmeer”


 “Met de Penhengel en een blik maïs op zak, vertrokken we naar de waterkant.
Met enkele prachtige exemplaren, was dit toch de mooiste. Nog minder dan 2 weken kunnen de spinhengels weer tevoorschijn worden gehaald, Groetjes Rens v/d Linden.”


 “Als de zon begint te zakken gaan de zeelten azen…… “


 “…Na een pracht van een dril volgt het zorgvuldige onthaken….”


 “…Vader Eddy  en zoon Robin samen op de foto met  de vangst….”


 ”…Even later volgt nog een leuke karper die ook flink sport gaf…..”


 “….Terwijl Lianne tenslotte de laatste zeelt van de avond showt”


“Op veel plaatsen komen nu de eendenmoeders met hun kroost tevoorschijn”


 “Frank was succesvol vanaf de kant op rivier de Waal. Het beste beten…”


“….De Windes, maar ook voorn en zelfs barbeel was actief”


“Hier nog wat roofblei, maandagavond vegetarisch op de broodkorst gevangen. Ik had er vrij snel 3 te pakken. Over een paar weekjes is het brasembroed groot genoeg om op te jagen en dan vergeten ze het brood weer. Nu kun je merken dat ze honger hebben…..”


 “….Maar het blijft een raar gezicht om die rovers hier op brood te zien azen in de eendenvijver.  Groet Berend”


 “Hallo Totalfishing,
Afgelopen dinsdag toch wel een hele bijzondere vangst aan de Waal
Deze Barbeel, genaamd Brutus was 84 cm!......“


“….Zoals je ziet was ik er dolblij mee en werd na de foto met alle zorg teruggezet.
Met vriendelijke groet, Marcel Pomp“


  “ De mooie avonden zijn weer volop genieten voor de sportvisser. Foto Bram Bokkers”


“Tijdens de trolling wedstrijd “Bornholm trolling master”, in de laatste week van april ving ik deze zalm van 24 pond. Mijn vriendin/vismaat Manon maakte deze prima plaat. Doordat we nog twee vissen wisten te vangen (23,5 en 10 pond) eindigden we op een verdienstelijke 20e plaats.

Een verbetering van 4 plaatsen ten  opzichte van vorige jaar.  Niet slecht met een deelname van 265 Deense,
Duitse, Zweedse en Finse boten. Met vriendelijke groet, Krijn van Laar ”
 

 “Voor de natuurliefhebber zijn de naar de hennen roepende fazantenhanen in deze tijd  duidelijke aanwijzingen of  deze dieren in je omgevingvoorkomen. Vaak onverwacht en meer als men denkt.  Foto Bram Bokkers”


 
“Hoi TF,
 Afgelopen donderdag met Timon afgesproken om eens een dagje met de korst en kattenbrokken achter de karper aan te gaan. De dag begon al ontzettend goed met 3 schubjes en 2 spiegels. Helemaal tevreden natuurlijk. Maar er bleef iets te wensen over…...”

  “…..Beiden wilden we heel graag eens graskarper vangen. Een ultieme poging leverde fantastisch resultaat, met allebei 2 graskarpers konden we tevreden op huis aan….“


  “…. “Met 90cm was de grootste voor Michiel en er zat zelfs een Double Hookup bij. Dat we erg blij waren met dit resultaat zal ongetwijfeld van onze gezichten af te lezen zijn. Onze dag kon niet meer stuk! Gr, Michiel Wateler”


 “Beste TF redactie,
 Afgelopen vrijdag met een zak Tom Poes naar de waterkant gegaan om Ralph eindelijk eens een karper te laten vangen… Hij kreeg er geen genoeg van, ving er meerdere en ik moest hem mee naar huis sleuren uiteindelijk… Weer een enthousiaste kerel erbij!
 Groet, Arjan”


 “Vandaag eindelijk mijn eerste karper van het seizoen, na diverse vruchtloze visdagen De karper is gevangen op partikels.

Ondanks de berichten dat karper het ondiepe water zou opzoeken nu met deze warmte, was dat hier duidelijk niet het geval. In een zelfde stuk water verderop waar het een stuk minder diep is hebben we telkens geblankt  en dit stuk was wat dieper met deze vis als resultaat, de vis woog ongeveer 18 pond en had een lengte van 74 cm.  Groetjes Antoinette den Os ”


 “Beste Redactie van T.F,
Hier een foto van een prachtige karper die ik wist te vangen vanuit de boot aan de vliegenhengel. Na wat tips ontvangen te hebben via jullie forum en van een goede kennis met veel vliegviservaring, heb ik het afgelopen week geprobeerd met een zalmeitje(geweekt in kattenbrokjes).

De eerste worp naar de eerste karper die ik gespot had, was meteen al raak. Na een prachtige dril en een snelle foto kon ik deze mooie vis weer te water laten. Een beter begin van deze manier van karpervissen kan ik me niet bedenken. Zo’n vis, op de vliegenhengel, vanuit de boot. Prachtig! vr gr Arne-Menno Eelkema, Dokkum”


 ” Hallo Total Fishing,
 Normaal gesproken worden karpers uit hun natuurlijke omgeving gesleurd door ze op de kant te onthaken, wegen en te fotograferen. Tijd om eens iets terug te doen, en eens samen met de vis, in zijn habitat op de gevoelige plaat te gaan.

Het was een erg leuke ervaring en heb er van genoten! De watertemperatuur is trouwens ook al een stuk aangenamer… Vriendelijke groeten, Danny


 “Beste TF
 Hier weer één van de inmiddels vele karpers die gevallen zijn voor een pennetje….“


 “….Of een broodkorst. gr René Trommel ”


 “Erg blij met deze mooie schub ”


 “Beste Totalfishing,
 Afgelopen maandagavond(5 mei) een avondje wezen vissen met boillies in een kanaaltje bij ons in de buurt. Deze schitterende voorjaarsavond was er veel activiteit aan het wateroppervlakte van zowel karpers als brasem dus het vertrouwen was groot om vanavond een karper te haken.

Na een uur was het raak en kon deze prachtige dikke schubkarper van circa 24 pond (weegschaal vergeten) geland worden die werd gevangen op een monstercrab freezerbait boillie.Duidelijk was te zien dat de karper bomvol met kuit zit.
 
Met vriendelijke groet, Barry van Gelder ”


 “Di 6 Mei,  Wederom een prachtige dag om te gaan karperen!  Ik weet dat ze zwemmen en nu moeilijk te vangen zijn, zeker tijdens het paaien.

Toch ben ik een rondje gaan rijden op de scooter om een paar watertjes te bekijken. 1ste en 2e stek was niks tot ik bij de derde aankwam, een poldersloot van ongeveer 5/6 meter breed en diepte ligt rond de halve meter.

Ik zag over een stuk van zo’n 300 meter tientallen karpers zwemmen. Waaronder een paar hele grote vissen die ik hier nog niet eerder had gezien! Het viel me op dat er zo af en toe ook een enkele karper lag te azen tussen de plompbladeren.

Snel hengel halen, en pa ging ook mee! Eenmaal terug bij de stek wist ik binnen korte tijd een prachtig langgerekte schub te vangen  van 28 pond. Ik ving de vis op een licht pennetje met 1 grote maïskorrel. Al met een mooie middag en een nog mooiere vangst! Groetjes   Peter uit Voorschoten ”


“Toch nog gescoord in het Pinkster weekeinde. Ondanks het feit dat veel karpers meer interesse voor elkaar dan voor eten hebben….... ”


 “….Wist ik deze fraaie  spiegel van net over de 30 pond op de kant te krijgen.
Groetjes, Tom Valentijn”
 

 “Zware vis van 31 pond onder de bomen vandaan gehaald. Groetjes Martin.”


 “Hoi T.F
Tijdens een iddagje heerlijk struinen eerst deze mooie vis van 21 pond….”


  “……En daarna was het dan ineens is het zover, een hele mooie dertiger ponder op het pennetje…..”


 “….Om precies te zijn woog deze was 33 pond.  Gr Wesley van Toledo

Nominaties deze week voor de barbeel van Marcel, de zalm van Krijn, de graskarper van Michiel en de schubs van Barry en Wesley.  Van harte gefeliciteerd!

 Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst ? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
 Heel veel succes en kijkplezier!  


 
 Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld.
Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007!

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -