image description

Actuele vangstberichten tot dinsdag 13 maart 2018

Actuele vangstberichten tot dinsdag 13 maart 2018   

En ja hoor, we stuiteren van de lente weer eventjes terug naar de winter. Maart roert z'n staart nog steeds. Het spreekwoord voor april bestaat ook al een tijdje. We zijn er dus nog niet klaar mee. De vangsten zijn afgelopen week echter wel wat aangetrokken. 

Vangsten IJmuiden  

Door Hans Hendriks

Zaterdag ben ik aan het Noordzeekanaal geweest bij Oud Velsen. Ron en Jan zaten daar te vissen en vingen daar met regelmaat hun vis. 


Jan met een 30 plusser.

Een paar scharren maar meest wijting, met zelfs een paar 30 plussers. 


Ron is blij met z'n trosje vis. 

Zondag heb ik gevist vanaf het strand van Bakkum. Daar kom ik rond half 1 aan met de wetenschap dat het rond half 6 laag is. Ik kom hier voor het eerst na goede verhalen op FB van Cor en John.

Een afgaand tij is op het strand altijd prettiger vissen. Je vist dan naar de zee toe. Het is anders dan opkomend tij, dat is soms hard achteruit lopen. 


Ben er klaar voor.

Ik kan op pakweg 70 meter de bank onderscheiden, maar de breedte niet goed inschatten. 

Al snel draai ik mijn eerste vis, een schar, binnen. Op korte lijntjes om ver te gooien.


Een groene schar, getroffen door een pigmentziekte.

Dan duurt het even voor de volgende vis zich meldt. Geen beet gezien van deze kleine grondel die ook een piertje wilde opeten. 

Maar daarna volgt een bot van 40+. 

Het water zakt verder en ik doe een poging om bij de bank te komen en daar van af te gooien. 


De zandbank komt boven water.

Deze kon ik niet bereiken gooiend vanaf het strand bij mijn steun. Door de worp vanaf de zandbank heb ik nu ruim 200 meter lijn uit staan. Dat lukt en de tweede hengel doe ik ook zo. Knallen dus. 

Bij het binnendraaien voel ik flinke weerstand en een doublet schar komt er aan. 

Door het zakkende water steeds makkelijker naar de bank waden en er volgen nog wat botten en een wijting. 


Schar (boven) en bot.

Na vijf uur vissen en 13 vissen te hebben gevangen keer ik huiswaarts. Het was een mooie middagsessie.

Groetjes, 
Hans Hendriks  

Overige vangsten  

Beste Total Fishing, afgelopen weekend op zondag zijn we eventjes gaan oefenen met de vaste hengel voor de komende wedstrijd in april.

Het was een taaie visserij, doch werden enkele leuke vissen buitgemaakt. Hier mijn vriendin in actie met de grootste van de dag. Met vriendelijke groet, Glen Willems

Zowel zaterdag als zondag vliegvisgeluk...

...windes en mooie zilveren bakstenen...

Vanmiddag weer heel veel baarsjes, maar als grote verrassing...

...twee mooie Leuciscus idus...bam, bam...harde knokkers die windes! Groet, Vincent van Wanrooy.

Ineens alleen baars in plaats van snoekbaars.

Controle vanuit de lucht of bescherming van bovenaf? 

Als het dan lukt met een andere techniek, is er blijdschap.

Altijd welkom, deze kastelen van snoekbaarzen.FGJ

Geen grote aantallen, maar wel indrukwekkende formaten.FGJ


Yes, in het koude water is toch nog activiteit te creéren.

Eindelijk weer eens een middag gevist op snoekbaars met de kajak. Het was aangenaam vissen met 11 graden en geen regen...

...Met een zeven grams loodkopje en zes centimeter shadje met schoepstaart, groen bruin van kleur, twee snoekbaarzen weten te vangen...

...Met de dropshot en een roze 14 centimeter vorkstaart als afsluiter nog een derde gevangen. Vriendelijke groet, Gijs Schalij.

I

Beste Total Fishing, na de koude periode ben ik weer eens op jacht gegaan op de snoekbaars...

...Dit mooie vrouwtje heb ik statisch gevangen met een dood voorntje. Ze zat vol met kuit en ik heb haar snel weer terug gezet. Groeten, Dennis de Rooy.

Nieuw PR voor Johan van Liere 131 centimeter.

 

Vangstberichten versturen naar Total Fishing 

Heeft u ook een leuke en scherpe foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 1000 pixels breed, bestandsgrootte van minimaal 350 kb. Groter mag altijd, maar graag níet kleiner. Het vergroten van foto’s geeft een onscherp resultaat.    

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube of Vimeo) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Iedere week kiest de redactie van Total Fishing uit de inzendingen de 'Vis van de Week' en zal deze belonen met een prijs. Vergeet dus niet uw adresgegevens mee te sturen!

Vergeet ook niet de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Het is bovendien leuk voor de lezers te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad.

Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst.

Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl. U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:

    - dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
    - heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in één emailbericht.

Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Reglement en voorwaarden (Voor het laatst aangepast op 2 april 2017).

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Méér bezoekers op Angeln 2019 in Duisburg!
Willem Moorman -
image description
Wereldkampioen Ruud van Noord!!
Willem Moorman -
image description
Vanger op zoet en zout: IRIS Pop-Eye!
Willem Moorman -