Actuele Vangstberichten tot dinsdag 13 maart 2012


... tot dinsdag 13 maart 2012

De lente is weer in het land en dat zal aankomende weekend zeker te merken zijn met heerlijke tempraturen van boven de 15 graden! Voor de roofvissers breken de laatste, hopelijk prachtige weken aan van het seizoen. Geniet er dus nog even van!


Hij heeft ook de lente in de bol en zingt het hoogste lied.

Vrienden, vriendinnen in het Zoute!

Zo, net terug uit Engeland na een fantastische week aan de stranden van East Yorkshire. Mooie vissen gevangen en de beste vangsten in jaren. Helaas niet in de prijzen, maar dat is een bijkomende zaak. Lekker vissen, mooie dagen op het strand  en rust om je heen.

Na afloop in het huisje een lekkere whisky, zelf gevangen vis klaarmaken en lekker vroeg instorten op de bank en dus vroeg naar bed. Story volg in een uitgebreid verslag volgend weekend.

Visserij lang de Nederlandse kust
Voor zoverre ik de informatie heb is de visserij in de diepe havens van de Europoort het beste en vooral Mississippiehaven en Amazonehaven scoren het beste. Ook het nieuwe stekje aan de Papagaaienbek is prima bezocht en leuke visserij is daar mogelijk. Waterweg is slecht, Calandkanaal redelijk en Dintelhaven is ook wel redelijk. Spiering, wijting en bot zal daar de hoofdmoot van de vangsten vormen.


Jim Sonnenschein met een mooie gul.

Stranden van Hoek van Holland tot aan Kijkduijn slecht tot matig. Ik hoop dat de warmte die is beloofd snel het ondiepe water opwarmt zodat de bot terugkeert. Maar goed dat de voorselectie midden in april is! Pieren van IJmuiden waren volgens sommigen goed, leuke aantallen gulletjes direct achter de stenen.


Sjaak Nuit met een wijting van 44 cm.

aan Westkapelle wat schar en wijting, over het algemeen niet echt groot. Oosterscheldedijken en sikken een aantal wedstrijden gehouden, slechte vangsten, ook hier moet het water wat warmer worden. Dus lentezonnetje, doe je best!!


Ronald van Os met een wijting van 37 cm en…

Bootvangsten
Noordzee wrakvisserij slecht. Soms een rakertje, maar over het algemeen veel varen en weinig vangen. Oosterschelde matig, Grevelingen overdag slecht, in de avond nog steeds redelijk wijting. Geankerde visserij komt weer wat schot in. Van Berend Ravestein info gehad over de wedstrijd van de EFSA afgelopen zondag, op de “steentjes”, een bekende stek buitengaats Scheveningen, werden vooral scharren gevangen, de winnaar had er 22.


… als laatste de klap op de vurrpijl: Sjaak Nuijt met een zeebaars van dik 6 pond.

Volgend weekend in de avond op zaterdag een competitiewedstrijd van de Eurovissers op het strand van Vluchtenburgh, ik ben benieuwd!

Tot volgende week, Arthur



Het weer was redelijk afgelopen week om eropuit te gaan, maar op veel plaatsen is het water gewoon nog te koud. Het is wel weer opvallend dat het water dat warmer is, duidelijk beter scoort op onze roofvissen
.
 
Snoek - Is nu de gesloten tijd, maar er worden onder het snoekbaarzen natuurlijk geregeld snoeken gevangen en daar zitten nog vaak grote exemplaren tussen.
 
Snoekbaars - Hier duidelijk dat de watertemperatuur invloed heeft op de vangsten Wateren met een diepte tot een meter of 4 redelijke vangsten van snoekbaarzen, dan ook vaak nog met meerdere te vangen op een stek. Dieper water dan 6 meter is niet gemakkelijk op dit moment. In de oevers al vaak heel moeizaam, maar dan zijn er gewoon door de lagere temperatuur vaak vissen onder de 8 meter lijn, daar het op deze stekken vaak 2 a 3 graden warmer is en daar houdt onze vriend de snoekbaars wel van.


Even langs het water wandelen met de hond.

Wel konden er nog wat snoekbaarzen gevangen worden met zinkende jerkbaits op dieper water. Doodaas wordt op dit moment heel veel gebruikt zie ik tussen de vangstgegevens, dus doe daar nog even je voordeel mee. Ook redelijk wat meldingen van het werpend vissen met kleine shads tot een cm of 10 en viste men met groter kunstaas, dan vaak gewoon geen enkele aanbeet. Kleur oranje en geel de toppers.


Jerkbaits op helder water op dit moment.
 
Baars - Ook hier de meeste meldingen op dieper water afgelopen week en op stekken waar de nodige obstakels liggen die ze gebruiken om het kuit af te zetten. Havens veel minder meldingen dan de laatste weken. Ook hier kleine shads in het voordeel en ook oranje duidelijk een topper. Ook weer diverse meldingen van grote baarzen.


Veel werpen op dit moment.
 
Roofblei -
Ook hier enkele meldingen van roofblei onder het werpend vissen in de oevers, en dit opvallend op diverse plassen langs de rivier.
 
De laatste weken tikken weg, dus snel eropuit, en de watertemperatuur zal nu zeker wat gaan oplopen en dat is nog even in het voordeel van de roofvisser.

Succes en laat even weten hoe het is geweest! Groet, Piet.


30,8 Kilo monsterkabeljauw gevangen door Johan!


Hallo Vissers, Ik lach helaas nu even niet meer zoals op de foto. Ik ben net ontslagen uit het ziekenhuis vanwege een acute galblaasinfectie en galsteen.


....Alles is verwijderd gelukkig maar het was kantje boord. Ik voel me alsof ik in in elkaar ben geslagen door een K1 fighter .Voorlopig werk ik aan mijn herstel dus hoop u snel weer te verassen met leuke vangsten…..


Hierbij nog wat vangstfoto’s van vorige week . Alle wijtingen  en gulletjes haalden de maat niet, maar tezamen met wat grote bot en wat meunen toch een heerlijke dag gehad en vele aanbeten gehad op de toppen. zeepieren favoriet….


....Mijn vismaten zitten op dit moment gigavissen te vangen op Soroya. Kijk op het blog van leo stoutjesdijk :
http://www.eu.purefishing.com/blogs/nl/leo-stoutjesdijk  Tot spoedig hopelijk ! Visgroet van Unlucky Lucky Luc Mom


Elias Narvelo met een prachtig dikke 2.4 kilo beekridder…


… En nog een exemplaar van maar liefst 4.4 kilo. Photo: Elias Narvelo /
www.kineticfishing.com


Wat maakt de natuur prachtige creaties.


Struinend met de penhengel hebben we de afgelopen weken een aantal mooie karpers kunnen vangen, waarvan deze mooie forse schub van 94 cm de grootste was. Met vriendelijke visgroeten, Martin uit Nieuw Balinge.


Mijn eerste 25kg + van het seizoen. Groetjes, Kjell Wuyts.


Alles komt plots weer uit de knop.


Beste Total Fishing, een moeizame dag op de rivier met veel missers en lossers. Toch nog deze mooie baars weten te strikken. Groetjes, Ann-Christin.


Een kneiter van een baars en een nieuwe PR voor Eddy.


De vogels hebben de lentekolder in de kop.


Beste TF, zaterdag door de harde wind kleiner water opgezocht. De snoekbaarzen en snoeken zaten al in de kant waardoor we met een jerkbait de Spro rapper deze mooie snoekbaars konden verschalken. Groetjes, Jordi.


Hallo TF, hier nog een mooie snoekbaars voor Koen. Groet, Levin.


Samen een dagje verticalen met Koen. We vingen een leuk aantal snoekbaarzen. Groet, Levin.


Hallo, deze knappe vis van 85.4cm bracht ons naar de tweede plaats vandaag op het NKS Volkerak. Groeten Chris.


Hallo TF, hier een sterke negentiger riviersnoekbaars! Gevangen met slugger shad blue ice. Gr. JMB.

Beste Total Fishing, vorige week met het zachte weer erop uit getrokken en slechts enkele baarzen en een klein snoekje gevangen.
Maar met dit als schouwspel is je hele dag weer goed. Wat kan het voorjaar toch mooi zijn. Met vriendelijke groet, Marcel de Ruyter.


Chris met een snoek op een plugje waar ik de naam niet van weet. Remco van Engelen.


Beste Total Fishing, deze week even met de Fat Rockvibe shad van Reins (RDK-Baits.nl) staan te werpen met als resultaat 2 snoeken eraan! Eén op de kant. Catch, picture, release! M.v.g. Rob, zie
www.roven.nl voor verslag van deze vangst.


Afgelopen zondag een paar uurtjes in de weer geweest met wat shads (Reins Fat Rockvibe). Ik viste zonder stinger vanwege de obstakels en planten/riet in het water. Regelmatig staarthappers gehad, maar ook een 72 cm snoek die er vol overheen ging! Groet, Rob Hoeks.


Mooie snoek van 90cm gevangen op de screaming devil in het kanaal. Groet, Bastiaan Suurenbroek en Pascal Haalboom.


Typisch een laatste-uurtje-snoek. Groeten, Pytje Pike.


Mooie snoek van 80cm. Ik heb deze snoek langs het Amsterdam-Rijnkanaal gevangen op de SSR trollend samen met een goede vriend. Groet, Bastiaan Suurenbroek en Pascal Haalboom.


Beste TF, tijdens een avondsessie ‘kantikalen’ ving ik deze onverwachte vis. Het verslag staat weer op mijn blog:
http://visverslag.blogspot.com/2012/03/kantikalen.html. Groet, Fer.


Hallo TF, vandaag met de bellyboot de grote plas op, de fishfinder liep regelmatig vol met wolken witvis en vis die strak op de bodem lag. Na een tijdje verticalen een rustige sleeptocht ingezet met een grote dullshad op 9 meter diep in de kleur browny pos. Niet veel later sloeg mijn verticaalstokje tot in het handvat krom!

Een nieuw p.r. was geboren: 1.09 aan snoekgeweld. Uiteindelijk aan de kant onthaakt, gefotografeerd en uiteraard weer netjes teruggezet. Groeten, Auke.


Hallo TF, deze week achter de snoek aangegaan…


...en enkele mooie exemplaren tegengekomen….


....Zowel jerkbait als groot rubber ging er wel in bij de Esox. Groet Bart en Frank Mylle.


De hele middag wild tekeergaan en dan, afgepaaid  nog eens mooi poseren…


...Voor mij was het ook genieten om dit te mogen zien. Niki Goeman.


Beste TF, afgelopen weekend weer even lekker kunnen vissen. Het plan was kort: slepen met kunstaas en de fireball op snoek. Na 15 min. vissen sloeg mijn steunhengel zo krom dat ik hem in eerste instantie niet uit mijn steun kreeg. Een dikke vis had zich vergrepen aan een SD….


....Eenmaal de hengel in mijn handen en nadat Jelte het net had gepakt, had ik alleen nog maar een slappe lijn! Het enige wat we nog mochten zien was een hele dikke kolk in het water…


Hallo TF, vandaag met de bellyboot de grote plas op, de fishfinder liep regelmatig vol met wolken witvis en vis die strak op de bodem lag. Na een tijdje verticalen een rustige sleeptocht ingezet met een grote dullshad op 9 meter diep in de kleur browny pos. Niet veel later sloeg mijn verticaalstokje tot in het handvat krom! Een nieuw p.r. was geboren: 1.09 aan snoekgeweld. Uiteindelijk aan de kant onthaakt, gefotografeerd en uiteraard weer netjes teruggezet. Groeten, Auke.


Een mooie snoekenkop. Groetjes, Jefke Distra.


Beste Total Fishing, vrijdag heb ik een forse snoek gevangen aan een dode voorn. Hij was 110cm en ik schat hem zo’n 25 pond. Met vriendelijke groet, Jeroen van der Meer.

Deze week de nominatie voor de karper van Kjell, de baars van Eddy en de snoek van Jeroen. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!



Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2009-2010

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -