Actuele vangstberichten tot dinsdag 13 januari 2015

... tot dinsdag 13 januari 2015

De wind heeft de afgelopen tijd flink wat vistrips verstierd. Er zijn dan ook weinig vangstmeldingen bij de redactie binnengekomen, vandaar deze week een aangepaste Vangstberichten. Degenen die wel visten hadden vaak het rijk alleen, maar vingen over het algemeen weinig.

Team Total Fishing Int. liet zich ook niet kennen. Lucky Luc Mom vierde zijn verjaardag al vissend met vrienden in zijn zo geliefde Noordzeekanaal. Ron Smits bezocht de beurs in Duisburg en nam een uitgebreid fotoverslag mee terug als 'vangst'.


Straks weer prima paaiplaatsen. (Foto: Piet Driessen)

Weinig vissers, weinig vis

Behoorlijk wat wind en plaatselijk veel regen met daarop ook in keer de snel stijgende waterstanden van de rivieren hebben weer vele roofvissers thuis gehouden aan de kachel. Op veel plaatsen kregen we te horen dat men het rijk voor zich alleen hadden, en dat er nog wel wat vis werd gevangen maar niet direct grote aantallen. Verder hebben ook nog aardig wat Nederlandse vissers de Hengelsportbeurs in Duisburg bezocht en dat was ook best de moeite waard hoor.

Laten we eens met de baars beginnen. Er zaten best een mooi aantal mooie baarzen bij afgelopen week en ook nu weer eens onder het verticalen, en dan beginnen diverse rovers toch hun winterplaatsen in te nemen.


Grote hap.

Opvallend dat ze met deze bewolkte dagen vaak een stukje uit de haven lagen, en dus niet alles kort bij de boten, dus wisselen van plaatsen kon nog mooi wat rovers opleveren. Shads en diep lopende plugjes scoorde prima, vaak geen grote aantallen maar wel mooie vissen.

Snoekbaars werd wel gevangen en hier en daar ook nog wat aantallen, maar het was vaak op de vierkante meter te doen. Grote exemplaren vaak op de randen van twee naar vier meter en kleine snoekbaars al een flink stuk dieper. Duidelijke voorkeur voor grote shads bij die vissers die veel hadden gevangen, dus wissel ook vaak met maten, en niet alleen met kleuren.

Snoek was redelijk voorzichtig. Aardig wat meldingen van vissen boven de 80 centimeter en dood aas scoorde daar vaak het beste mee. Veel wijfjes zijn al op weg naar de paaiplaatsen door de hoge water temperaturen die we hebben gehad en gelukkig zijn de temperaturen weer aardig gezakt zodat we nog even wat rovers kunnen vangen. Op veel water al een temperatuur van 4 tot 5,5 graden en dat is weer normaal.


Met dit weer binnen kunstaas maken.

Aankomende week ook weer veel wisselend weer dacht ik, en dan blijft het water ook nog op veel plaatsen troebel en dat is in het voordeel van de snoekbaarzen, en zullen we zeker de vissen wel weer aan de schubben komen, maar dan moet je niet thuis blijven en dus wel gaan. Soep en koffie en de vismaat mee en klaar.

Succes op de rovers,
Piet.

Lucs verjaardag: Extreme fishing op verjaardag lucky luc 10 januari 2015 


Ten eerste : Dit was verreweg mijn leukste en meest speciale verjaardag ooit. Alle aanwezigen aan de waterkant van harte bedankt dat jullie bij dit unieke evenement, want zo mag ik het best wel noemen, aanwezig wilden en konden zijn. Helemaal Top!


Mijn bestaan is behoorlijk stormachtig geweest en de verjaardag aan de stormachtige waterkant met soms een windkracht negen en hoger deed daar nog een schepje bovenop. Dat hoort schijnbaar bij mij haha. De gehuurde partytent die tot windkracht negen kan bleek een super goede zet van Luc.


Speciale dank aan de mensen die vanuit Limburg kwamen en met name dan de superbarbeelvissers Jos Raaijmakers en Frank Pulles. Mijn vismaat van het Team Totalfishing INT., Ron Smits, ook bedankt voor je verre reis vanuit Belgie.


En natuurlijk kan ik mijn grote hulp van de afgelopen dagen Bert Braam niet vergeten. Zonder jou had ik het niet gered!


Samen met je geliefde al meer dan 30 jaar alle lief en leed delen. Ook op mijn 54e verjaardag was mijn grote steun en toe verlaat Yvonne weer aanwezig en hielp ze lekker mee in de catering om alle gasten te verwennen.
Yvonne je hebt me geluk gebracht in mijn leven  en dat zal ik koesteren tot het bittere einde.


Karim en Sandra, de vele barra's waren super lekker, Karim bedankt voor je fotografie!


Hengelsport Heerhugowaard bedankt voor het sponsoren van de 1100 zeepieren


Total Fishing.nl, bedankt voor de petjes ter uitreiking aan mijn gasten.


Ondanks de zeer zware weersomstandigheden hebben we het er met ons allen zeer goed vanaf gebracht. Iedereen ving wel zijn visje.


Er kwamen dikke botten, mooie scharren, een mini-zeebaarsje en genoeg maatse wijtingen naar boven vanuit het 15 meter diepe Noordzeekanaal.


Dit bord kom je trouwens nergens tegen in Nederland behalve te Velsen-Zuid. Een bewoner had geklaagd over (geluids)overlast en het werd gehonoreerd. Niet vissen en pissen tussen deze twee borden.


We zijn iets eerder gestopt dan gepland.


Rond 14.00 uur draaide de wind naar west noord-west en begon het toch echt wel extreem te worden. Inpakken dus en lekker met de gehele groep op de foto!


Bedankt voor al jullie mooie cadeaus waarvan de meeste vloeibaar waren! Haha, dat wordt aanmelden bij de Jellinek kliniek, vrees ik!


Ik hoop dat jullie genoten hebben van de kersen- en kruimeltaart met slagroom, de broodjes knakworst, de warme choco met slagroom en natuurlijk de koffie en thee en cola en sinas.


Mannen tot ziens aan de waterkant waar dan ook!


Visgroeten van Lucky Luc en Yvonne Mom. Fotografie: Karim Johannes Yousfi.
 

De Angelmesse in Duisburg 

Door Ron Smits

Na de stormachtige en natte verjaardag van Lucky Luc Mom op zaterdag 10 januari 2015 aan het Noordzee kanaal, ging ik de volgende dag op bezoek bij onze oosterburen op de hengelsportbeurs in Duisburg. Nog steeds heel veel wind en af en toe een buitje regen, dus een uitstekende gelegenheid om de beurs eens te bezoeken. Bij aankomst was er gratis parkeerplaats in overvloed.



De beurs werd gehouden op het terrein van een oude gieterij, wat wel een heel speciaal karakter gaf, zowel binnen als buiten. De hal was niet zo groot, 6000 m² en de stands waren aan de hal aangepast en bovendien waren de stands wat kort op elkaar geplaatst wat toch wel een heel gezellig beeld gaf, alsof je over een ouderwetse markt liep.



Voor de inwendige mens werd goed gezorgd. Eten en drinken kon je op tal van plaatsen.





In een van de veelal kleine stands vond ik voor de karpervisserij een nieuwtje: Gel Bullets. Een gelei-achtig bolletje voorzien van een sterke geurstof, uit proteïnen. De bullets van 18 millimeter grootte zijn verkrijgbaar in vijf geuren: Fruit, Vis, Mint, Worm, Scopex.



De Gel Bullets zijn zinkend, maar het bijgeleverde foam kan heel eenvoudig in de Gel Bullets verwerkt worden, zodat deze ook aan de oppervlakte aangeboden kunnen worden. Onder water zijn de bullets ongeveer 24 uur te gebruiken en zijn voor 100 % biologisch afbreekbaar. Tijdens de worp blijven de bullets perfect aan de haar zitten.





Zie voor meer info: www.gel-bullets.fish

Ook in Duitsland wordt er veel aandacht aan de jeugd geschonken. Rheinischer Fischereiverband (RhFV) is een vereniging met 45.000 leden, die aangesloten zijn bij een visvereniging, in Nordrhein Westfalen.



In totaal zijn er ongeveer een 250.000 hengelsporters actief in die regio. RhFV heeft een aparte jeugdafdeling en ieder jaar organiseert de jeugdafdeling een tentenkamp aan de Nieder Rhein, waaraan jaarlijks meer dan 200 jeugdige vissers aan deelnemen.



RhFV is ook bij Sportvisserij Nederland op bezoek geweest om naar het jeugdprogramma te kijken en vooral de bezoeken van leden van Sportvisserij NL aan scholen sprak hen erg aan. Dit staat dan ook op het programma voor volgend jaar.



Voorts wordt er veel aandacht aan natuurbehoud gedaan, maar ook jaarlijkse uitzettingen van zalm staan er jaarlijks op het programma in het Roergebied. Hierbij wordt nauw samengewerkt met Nederland en België. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar het op een kier zetten van de Haringvlietsluis en het project in de afsluitdijk (migratierivier). Voor meer info ga naar website: www.Wasserlauf-nrw.de


De trapkano’s van Hobie trokken veel bekijks.



Giga Fish.



Reisorganisatoren waren goed vertegenwoordigd.



Hitra, een veel bezochte locatie in Noorwegen.



Ook Ierland wordt goed bezocht.







Alle grote merken waren aanwezig.





Eindhoven was vertegenwoordigd.







De simulator doet het altijd goed bij de jeugd.



Op het scherm konden de drillers zien wat er aan de haak zat.







Welk vliegje had u graag gehad, keuze genoeg.


Helemaal aan het einde van de hal was een afdeling speciaal voor vliegvliegvissers. Vliegbinders waren bezig om hun vliegjes te demonstreren.





Prachtige tonkin hengels.


Verder vond ik in een hoekje nog een heel oude ambacht, die door vernieuwde materialen bijna niet meer wordt beoefend. Ik denk dat de jeugd al niet eens meer weet dat er vroeger tonkin hengels gebouwd werden.


Let op de prachtige afwerking onderaan.


Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik er nooit mee gevist heb. In die tijd viste ik met een hengel uit bamboe. Tonkin was te duur. Op de foto’s kunt u de mooie zeskantige hengels goed zien, met een heel mooie afwerking aan de onderzijde van de hengels.


Prachtige hand gebouwde tonkin vliegenhengels.



Grondstof voor tonkin hengels.


Op de eerste verdieping werden lezingen gegeven en als was het in Duitsland, je komt altijd wel een bekende Nederlander tegen.


Een van de twee ruimten voor lezingen.

Tijdens de lezing hoorde ik dat er een Nederlander in zijn beste Duits iets aan het vertellen was over snoekbaars en ja hoor toen ik langs de zijkant binnen sloop, hield Bertus de bezoekers aandachtig bezig om tips en trics over het snoekbaars vissen te vertellen.


Veel geïnteresseerden bij de lezing van Bertus.



Wie kent hem niet.


Bij een elektrische molen ben ik even stil blijven staan.


Met de schuif kunt u de inhaal snelheid eenvoudig regelen.


Speciaal voor vissers die slechts een arm kunnen gebruiken is deze elektrische molen ontworpen. Eigenlijk een heel simpel ontwerp, maar wel heel doeltreffend. Wie meer info over deze molen wenst: www.reelex.de



Met je rechterduim kun je de inhaalsnelheid van de molen heel eenvoudig regelen, tot zelfs een hele lage snelheid om ook met kunstaas te vissen op roofvis, terwijl je met diezelfde rechterhand ook de hengel vasthoudt.
Op dezelfde stand zag ik nog andere praktische materialen zoals heel flexibel kunstaas en in actie verstelbare pilkers.


Links de verstelbare pilkers en rechts de flexibele pilkers.



In de middag nam er een tegenstander van het sportvissen, recht tegenover de uitgang, positie om te protesteren tegen dierenleed.


Deze keer geen nominaties. Volgende week hopelijk weer een 'gewone' Vangstberichten.
 

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -