Actuele Vangstberichten tot dinsdag 13 december 2011


... tot dinsdag 13 december 2011

Het zware weer van de afgelopen week maakte het niet makkelijk om een hengeltje uit te gooien, maar het wordt wel wat rustiger naar het komende weekend toe. De nachtvorst is weer in aantocht wat de de vis doet verplaatsen naar hun winterstekken.


Enkele edities eerder geplaatst toen de late leg net uit het ei gekropen was…


... nu een dikke maand later, een stuk groter en zo te zien klaar voor de winter!

Hallo broeders en zusters in Petrus!

Bootvisserij
Onstuimige week geweest waarbij eigenlijk alleen op of aan een oppertje kon worden gevist. Op zee was het niet te doen behalve op de Oosterschelde, Grevelingen en in de monding van de Westerschelde en daar waren de vangsten gewoonweg goed te noemen. Oosterschelde volop schar, wat minder wijting. Monding Westerschelde prima: gul, schar en wijting.

Grevelingen grillig; de ene dag prima, de ander dag bijna niets. Onze trip van vrijdag 9 december uitgesteld naar 21 december, weer is dan volgens de berichten in die week wat rustiger. Gelukkig blijft de vorst in ieder geval tot Kerst weg, anders gaat de vis weg en dat willen we juist niet! Ook deze week zal het niet veel worden op de Noordzee; te veel wind en zelfs twee stormen op komst deze week zal het vissen uiteindelijk op zee onmogelijk maken.


Grevelingen grillig: ene dag goed, andere dag matig. Evert de Wit met een mooie wijting.

Kantvisserij
Prima. Walcheren en met name tussen Vlissingen en Westkapelle redelijk tot goed. Domburg prima, maar hier was afgelopen week haast niet te vissen door de storm. Banjaard strand bleek een goed alternatief; mooie dikke scharren en nog wat gul was hier het credo. Makkelijk parkeren aan de parallelweg van de N57 en drie viaducten, de N57 over en je zit aan het strand. Ga wel met afgaand water, want dan kom je in dieper water.

Zaterdag a.s. de Krabbe-Trofee op de stranden van Westenschouwen. Leuke afsluiting van het wedstrijdseizoen en altijd druk. Verleden jaar vroor het stevig met een matige oostenwind, nu veel wind op de kant en 9 graden! Europoort gebied goed. Beerkanaal, Dintelhaven, Stenen Glooiing, Calandkanaal, overal wel vis te vangen. Waterweg redelijk geweest afgelopen week. Van de stranden van Hoek van Holland tot Den Helder weinig of geen berichten gehad afgelopen week.

Tot volgende week! Arthur



De wind raasde vanmorgen hier hard langs het huis met de daarbij gepaarde regen. Afgelopen week was het nog redelijk goed met het weer, en vooral de zaterdag en zondag was het redelijk goed vertoeven op het water.
 
Snoek - Wederom polders, vaarten en kanalen redelijk te vangen en ook zijn vaak versmallingen en kruisingen en bij duikers nu een prima stek om de snoek aan de schubben te komen. Vaak nog een verrassing op ondiep water met mooie snoeken die tevoorschijn komen. Jerkbaits en doodaas scoorde gewoon goed en vooral tegen de avond vaak nog behoorlijk activiteit.


Doodaas gewoon top nu.
 
Snoekbaars - Op dieper water redelijk te vangen, maar op de meeste rivieren vooral in het weekend vrij moeilijk daar er door de regenval behoorlijk troebel water door de rivieren ging en na een tijd met weinig regen, is het vaak na veel regen de eerste 10 dagen niet gemakkelijk, daar ze natuurlijk ook weer moeten omschakelen naar deze situatie. Doodaas gewoon het beste, maar langzaam driften met shads ook nog aardig wat meldingen. Wederom groen en ook wit goed vangende kleuren.


Een lichte aluminium boot heeft ook zijn voordelen.
 
Baars - Blijven redelijk actief in havens. Het is alleen jammer dat er in vele havens niet meer gevist mag worden op roofvis. Ook veel meldingen van torenhoge bedragen die in vele havens worden gehanteerd om je boot te traileren, vaak wel een verdubbeling van de prijs voor 2012, en dat wordt er niet gemakkelijker op om onze hobby te beoefenen. Een lichte aluminium boot heeft zo dan wel zijn voordeel daar je deze met 2 man ook op andere plaatsen in het water kunt laten om je geliefde stekken te bevissen. Doodaas voor baars langzaam bewegend net boven de bodem, leverde nog vele mooie 40+ baarzen op.


Veel ganzen waren nog op reis.

Deze week nog heel onstuimig weer, dus pas goed op voordat je het water op gaat en neem geen risico met harde wind.

Veel succes op onze Nederlandse rovers. Piet.

Bizarre zeegang!

Natuurlijk kunnen we dijken, stormvloedkeringen en duinenrijen aanleggen om de zee af te stoppen,maar de kracht die dit immense stuk water produceert, is en blijft toch iets onaantastbaars!!


De westerstorm van afgelopen week die op de Westlandse kust beukte.

Ook afgelopen week toen een westerstorm op de Westlandse kust beukte, kon je zien hoe nietig je eigenlijk bent als tegen die huizenhoge golven aan staat te kijken. En ondanks het feit dat het bestaande strand is opgespoten met vele duizenden kubieke meters zand, schrik je als je ziet met hoeveel kracht de zee geholpen door een westerstorm de duinen “aantikt”!!


Bizarre zeegang!

Je vraagt je wel eens af hoe vissen in dit geweld kunnen overleven,want zover je kunt kijken zie alleen maar één grote schuimmassa, geproduceerd door de enorme golven die kapot slaan op de ondiepe zandbanken. Een boeiend gezicht voor mensen die van dit stukje natuur houden!



Groet, Joop.


Hallo Vissers! Schipper Frank Smits van de Nautilus, die vanuit Vlissingen vaart, kan gewoon lekker vissen op de Westerschelde met zijn boot bij zware wind en ik zit mezelf hier te verbijten achter de computer….


...Prachtige scharren voor al zijn klanten en weer hele  mooie gullen gewoon tussen de scharren door. Dus denk aan iets stevigere haken! Niet groter, maar iets dikker zodat ze niet kunnen uitbuigen bij een gul. Goede vangst Lucky Luc Mom.


Met de heerlijke middagzon in de rug op de uitkijk.


Hallo TF, vrijdag op pad geweest met wat jerkbaits. De vis was niet los, maar heb toch nog een mooie vis kunnen landen aan een Sika Bait. En op het einde van de dag nog een karper vals gehaakt… Groet, Frank Mylle.


De nachtvorst van afgelopen weekend veroorzaakte een prachtig dun ijslaagje op het ondiepe.


Zaterdag samen met Patrick gevist en lekker gevangen. Totaal 26 snoekbaarzen en 4 baarzen. Grootste snoekbaars was 64 cm en de grootste baars 42 cm. Het merendeel gevangen aan de vertrouwde finn-s.

Bij terugkomst bij de trailerhelling was het water zo hoog gestegen dat we niet meer onder de brug door konden en hebben we de havenmeester moeten bellen die de brug kwam openen (erg bedankt nog!). Kortom weer een gezellige dag op het water. Vriendelijke visgroeten, Christian.


Zondag nog een namiddag naar den Dintel geweest, heb maar 2 beten gehad, maar wel 2 mooie baarzen waaronder deze van 50 cm. Gevangen op een Salt Shaker! Groetjes, Marc.


Mooie 49cm Baars voor Mads…


...op de soft 4play new pearl in het zilver.


Al weken keert ie dagelijks weer terug naar diezelfde duiker.


Zaterdag samen met Patrick gevist en lekker gevangen. Totaal 26 snoekbaarzen en 4 baarzen. Grootste snoekbaars was 64 cm en de grootste baars 42 cm. Het merendeel gevangen aan de vertrouwde finn-s. Bij terugkomst bij de trailerhelling was het water zo hoog gestegen dat we niet meer…


...onder de brug door konden en hebben we de havenmeester moeten bellen die de brug kwam openen (erg bedankt nog!). Kortom weer een gezellige dag op het water. Vriendelijke visgroeten, Christian.


De prachtige avondzon na een dag met zwaar weer.


Hallo TF, zelfs met dood aas was het niet gemakkelijk afgelopen zondag. Er werd wel gejaagd door de snoek, maar mijn vis wilden ze niet pakken. Ik stond net op het punt m’n spullen in te pakken, dobber weg! Het resultaat was dit mooie snoekje. Groeten, Remco van Engelen.


Beste TF, afgelopen zaterdag weggeweest in de buurt van Stolwijk met de roofvisgroep van de AUHV. Tijdens deze dag heb ik mijn tweede snoek ooit gevangen. Ook meteen groter dan de eerste, deze was 77cm. Groet, Luc de Vries (9jr).


Deze Snoek van 109 cm heb ik met een sardine uit een mooi Zuid-Hollands water weten te vissen. Groet, Ronald.


Hallo TF, dinsdag 6 december ben ik nog een paar uurtjes op pad geweest met de CJW Mosquito 0LV en een VGS - SddP streamertje. Damn, wat is dat een ontzettend goed hengeltje om met streamertjes te vissen. Buigt mooi op een snoekje van 50 cm, maar is niet bang voor een exemplaar van 90 cm.

Dat laatste heb ik dinsdag zelf mogen ervaren. Tijdens de dril heb ik een filmpje gemaakt. Dat zij het luchtruim zou kiezen had ik niet verwacht, maar het staat erop. Gaaf!!! Het filmpje en een uitgebreid verslag staat op mijn blog:
http://www.struinendoordepolder.blogspot.com/. Groeten uit de polder, Peter Linzell.


Hallo TF, vrijdag op pad geweest met wat jerkbaits. De vis was niet los, maar heb toch nog een mooie vis kunnen landen aan een Sika Bait. En op het einde van de dag nog een karper vals gehaakt… Groet, Frank Mylle.


De kramsvogel, een tijdelijke gast.


Bootvissen zat er een keer niet in vanwege de harde wind. Gelukkig kun je ook vanaf de kant leuke vangsten boeken… Groeten van Wilfred van Nunen.


Hallo TF, afgelopen weekend even een middag weggeweest met Gerben Zwart. In het begin was het taai, maar gelukkig de korte bijtperiode meegepakt waaronder 2 mooie metersnoeken,...


...een 99-er en een 85-er. Al met al een mooie middag. Alle vissen op superlangzaam gevoerd aas. Groeten, Jelte Bouma uit Anjum.


Er zijn toch ook nog mooie corpulente dames in Vlaanderen. Groeten, Geert Steurbaut.


Geert pakte deze schitterende vis op een handgebouwde glider gemaakt door vismaat Ronny.

Deze week de nominaties voor de karper van Frank en de snoeken van Ronny en Jelte. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -