Actuele Vangstberichten tot dinsdag 13 april 2010


... tot dinsdag 13 april 2010

De lente staat op doorbreken en achter het glas lijkt het al lang zover. Buiten staat echter nog steeds een koude en schrale Noordenwind, die ervoor zorgt dat de rem er nog steeds op staat. Het zal niet lang meer duren voordat het ook lekker warm wordt maar we worden nog eventjes op de proef gesteld zo lijkt het. Toch zijn r desondanks al weer prachtige karpers gevangen, ook in Nederland. Zeelt houdt zich nog even gedeisd maar ook die zullen losgaan bij het stijgen van de watertemperatuur.


Ook in Britisch Columbia begint alles weer op gang te komen. Deze bold eagle werd daar gefotografeerd door Jeroen Wohe.

Zout door Arthur van Tienen.
Kantvisserij

De bot is los. Was het een week geleden al goed, afgelopen zaterdagavond vingen 50 vissers in de competitiewedstrijd van de Eurovissers op het strand tussen Hoek van Holland en Ter Heijde dik 650 vissen!! Voornamelijk bot dus en de winnaar had 37 botten in 4 uur tijd!!

Ook verder op de stranden en Stenen Glooiing was het bal, dik bot. De waterweg bood naast de botten ook nog eens gul en de eerste zeebaarzen op de ondiepe stukken. Amazone haven vol vis. Ook hier bot maar tevens ook nog steenbolk en wijtinkjes. Calandkanaal idem, Dintelhaven valt nog wat tegen.

Wachten is op de eerste gepen, fint en haring en niet te vergeten de dikke zeebaarzen. Stranden Vlissingen tot aan Westkapelle ook goed. Zaterdag a.s. hier de voorselectie Zuid kust, succes allemaal!! Oosterschelde dijken ook goed. Er wordt al leuk bot gevangen wat ook op de dijken langs de Oosterschelde het geval is op de bekende stekken.

Bootvisserij

Grevelingen ongelooflijk goed, het blijft maar duren met de gul. De grootste gul aan boord van de Hendrik 2 was 77cm!!! Verder wijting en schol, som dikke botten. Oosterschelde komt ook goed tot haar recht, voornamelijk bot. Westerschelde prima, Spijkerplaat levert  leuke visserij op.

Geankerde visserij aan de kust opkomend, bot en schar, soms leuke gullen ertussendoor en wat maatse schol. Tong wordt ook al gevangen. Wrakvisserij matig, ver varen en hopen op een goed wrak.

 
Botvisserij op de stranden van Hoek van Holland, super!!
Tot volgende week, Arthur.


Overige vangstmeldingen van afgelopen week:


Het gidsseizoen in British Columbia is weer begonnen. Zelf vissen zal er dus voorlopig nauwelijks van komen….

… Naast geweldige visserij ook een prachtige omgeving waar veel natuurschoon te zien is! Groet, Jeroen Wohe – Skeenariverlodge.com


… Hopelijk zullen vele vliegvissers weer hun droom kunnen verwezenlijken!...
 

Na bijna vier maanden sneeuw en ijs is het ook hier in Denemarken eindelijk lente…


… De zeeforel is, wanneer eenmaal gevonden, goed te vangen maar het water is nog wel aan de koude kant…


… Over het algemeen zijn de vissen nog dun en bezig om zich zo snel mogelijk op krachten te vreten…


… Zondag op een Deense zalmrivier een poging gewaagd en met alle mazzel van de wereld een zalm gehaakt…


… Een zilveren geweldenaar die hoog nodig op krachten moet komen…


… De natuur heeft hier vrijwel overal zichtbaar rake klappen gekregen. Groet, Jelle.

Hallo vissers,
 
Dit jaar merk ik duidelijk op dat ik meer controle krijg aan het Noordzeekanaal. Dit is nu, gedurende de gesloten tijd,  een geliefde uitwijkplek voor de “echte” binnenwatervissers. Houdt u er rekening mee dat hoewel u op het zoete zit te vissen, zich gewoon moet houden aan de ons opgelegde minimummaten aangaande de zeevissoorten die je daar vangt.

Voor bijvoorbeeld een zeebaars is dat 36 cm, voor een wijting 27 cm en voor een gul 35 cm. Dit zijn maar enige maten, maar er zijn er nog meer natuurlijk. Vergewis u zichzelf hiervan s.v.p.! Tevens gaat de controle van de KLPD die vaak met groot machtsvertoon vanaf het water, maar ook vanaf de kant wordt gecontroleerd.

De vispas en de lijst van viswateren hoort u allebei in uw bezit te hebben. Dus direct aantoonbaar kunnen maken, want anders heeft u 90 euro aan uw broek en daar kan je heel wat visaas van kopen. In principe vind ikzelf dat als ze zien dat vissers een vispas hebben, ze deze  vissers geen bekeuring moeten geven omdat ze de lijst met aanvullende viswateren niet bij zich hebben!

Een vispas betekent meestal dat je betaalt aan een visvereniging en dat je dus gewoon een legaal sportvisser bent. De aanvullende lijst van viswateren is in principe in heel Nederland gelijk maar er komen wel ieder jaar wateren bij. Ik ben er groot voorstander van dat als je deze aanvullende lijst bent vergeten de politie of BOA je nooit en te nimmer mag bekeuren!

Je bent immers een betalende sportvisser. In deze tijd van computertechniek en een prachtige kleine vispas kan het toch niet zo zijn dat je zo’n ‘reuzedocument’ iedere keer maar in je al overvolle viskoffer moet doen, maar voor de zekerheid heb ik hem wel bij me natuurlijk!! Regels zijn regels volgens de uitvoerende ambtenaren en er zitten helaas hele starre tussen!

Maar als ik de KLPD dan vraag wat ze dan willen controleren als ze die aanvullende lijst willen zien, hebben ze hier helemaal geen antwoord op. En sterker, ze weten ook echt niet dat deze lijst voor heel Nederland gelijk is. Zo stress je alleen maar de legale vissers en kunnen de gemoederen wel eens hoog oplopen als je je dag niet hebt.

Wist u trouwens dat als er troep of rommel ligt welke u achterlaat op uw visplek voor deze dag en deze kan aan u gelinkt worden dat u daarvoor ook een bekeuring betreffende milieuvervuiling kunt krijgen?? Het moet dan wel een heterdaadje zijn zoals dat heet!  Maar beste vissers, laten we verstandig zijn en gewoon de boel opruimen. Verder wens ik iedereen goede vangsten!!
 
Visgroet van Lucky Luc Mom   


Nico wist er nog enkele te vangen daar men in België nog even mag vissen.


Sven pakte ook nog een mooie snoekbaars.


Prachtige sfeerplaat van Björn Janssen


Op goede vrijdag heb ik toch nog een roofblei gevangen. Gr. Luc


Beste TF, Afgelopen week met 3 maten wezen vissen in centraal Frankrijk op karper. Bij aankomst was het zeer zwaar weer en tegen het vriespunt in de nacht. Ondanks dit slechte weer wist ik binnen 24 uur 3 aanbeten te krijgen.

De rest van de week werd het weer beter en dit was ook te zien in de vangsten. Wist in de nacht van dinsdag op woensdag mijn record schubkarper te vangen met een gewicht van 19.6kg. Heb gevist met de monstercrab bollen van dcbaits/fish-mix. M.v.g. Johan de Jong


Vandaag (10 april) met de pen eropuit, mooie dag met mooie vis. Remon wist met zijn nieuwe hengel meteen al een mooie schub te vangen die mooie sport gaf…..


.....
4 Karpers op een voorjaarsmorgen is niet slecht en voldaan gaan we naar huis.
 

Peter van de Sande en zijn vismaat Bjorn Emans….


....Hebben afgelopen weekend op een Nederlandse rivier 3 karpers boven de 15 kilo weten te vangen. ....


.....Alle vissen werden gevangen op 24 mm red squid garlic freezerbaits van Empire baits…..


....De zwaarste vis was 18,2 kilo…!


Zoek het nest van de meerkoet met 7 eieren.
Ook vlogen er al tientallen zwaluwen boven het water om  voedsel te zoeken. Ik wist niet dat er nu al weer zo veel waren.Die zwaluwen maakten nog lang geen zomer, want het was tijdens het vliegvissen nog zeer koud met een stevige wind uit de verkeerde richting. Helaas heb ik ook geen enkele aanbeet gehad. Gr.  Eddy te Mebel.


Op Zaterdag 10 April reisde ik af naar het zuiden naar de Grensmaas waar ik een duosessie met Jos Raaijmakers ging vissen en ving ik er mijn 1e, 60cm lange barbeel van 2010. Groet, Ronald van Leeuwen – Barbeel.eu 



Aan alle visliefhebbers,
Vorige week is er een immens grote heilbot met de hengel gevangen van  maar liefst 162,7 kg met een totale lengte van 230 cm. Deze heilbot werd gevangen op 10 april 2010 door John en Harry Verhagen in Torvag  Noorwegen.

De vis is aan de hengel geslagen door John en samen met Harry hebben ze een urenlange strijd geleverd om de vis naar boven te krijgen. Helaas kregen beide heren de immens grote vis niet aan boord en de vis werd daarom met een touw aan de boot vastgeknoopt en naar de haven gesleept.
Met golven van 2 meter hoog was dit een enorme klus. In de haven moest de vis met behulp van een kraan aan land worden gebracht. De vis is gedoneerd aan de lokale bevolking van Torvag. Met vriendelijke groeten, Ferdy Santoo



Hallo Vissers, Gisteren in het Noordzeekanaal de eerste zeebaarsjes weer op de kant gehaald. De twee visjes van mij waren net niet maats (35 cm), maat is 36 cm en bovendien goed gehaakt. Foto maken en dus weer retour. Mijn vismaat Hans van Duijvenbode had meer geluk en ving er 4 van 37-38 cm.

Houdt er rekening mee dat ook in het “zoete” de minimummaten voor zeevis gelden!!! Als je een ondermaatse vis in je bezit hebt ben je volgens de visserijwet strafbaar en kan de KLPD, die volop controleert op vispas en visafmetingen in het kanaal, je gewoon direct een boete geven van 90 euro, en dat is toch zonde!
Maar mocht u in het kanaal gaan vissen, welke visserij op dit moment zeker zal gaan toenemen i.v.m. de gesloten tijd voor roofvis, wilt u dan ook s.v.p. uw afval meenemen?



Toen ik gisteren aankwam ben ik eerst maar eens een vuilniszak gaan pakken en de rommel van anderen gaan opruimen, want het leek wel of ik op een vuilnisbelt zat. Wist u trouwens dat als de KLPD u  kan linken aan het afval dat daar op dat moment ligt, u dan ook een boete kunt krijgen? Laten we verstandig zijn en de boel niet voor ons zelf gaan 
verpesten op sommige plekken. Ik probeer dit in de praktijk ook uit te dragen, maar dat valt 
helaas niet altijd even goed bij de persoon in kwestie. Visgroeten van Lucky Luc mom


Hey TF! Mijn doel deze lente was een 20ponds+ karper proberen te vangen aan de pen. Nou, met deze 34-ponds spiegel heb ik mijn stoutste dromen overtroffen! Op 50 cm water, vol in het zicht van deze gelukkige visser. En dat nog wel op mijn verjaardag! Met vriendelijke groet, Tim.


Deze kameraden uit Ieper (B) leggen een mooie herinnering vast aan hun tweede karper van de dag, niet ver van de Menem-poort waar de gevallenen uit de WO1 elke avond worden herdacht met het spelen van ‘the Last Post’. Gr., Berend


Het Franse Prologic Teamlid Jean Baptiste Morel ving deze bak in een 48-uurs sessie. Groet, Mads Grosell.


Beste Total Fishing, Ik ging deze week nog met de pen en met een vlok brood vissen en met succes… Ik wist een paar mooie vissen te vangen waaronder een 50+ brasem en 25+ ruisvoorns. Groeten, Stefan. 


Christophe Depouille met een knappe snoekbaars op een 10cm Deviator.


Black Bass op de shad.


Prachtige zeeforel.


Mad met een gigant van een zeeforel op een 11cm Herring.


Beste TF-lezers, vorige week terug eens de karperspullen uit de kast gehaald en een weekje de zuid-Franse biggetjes achterna gezeten. Na een geslaagde voercampagne kon ik pas na enkele dagen de vruchten ervan plukken waaronder deze prachtige 101cm spiegel…


… En deze zwaarlijvige met spijtig genoeg beschadigde staart, waarschijnlijk te wijten aan onvoorzichtigheid of te kleine onthaakmat?... 


 Deze megastaart bezorgde mij zeker 20 min spektakel. Allen werden gevangen aan knikkertjes van pro-line (hot activator) en dynamite baits (mussel & shellfish). Groet, Mario 


Deze week de nominaties voor de karpers van Peter en Johan en de voorn van Stefan.
Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

                               
Finalisten, Visfoto van het jaar 2005-2006 Finalisten, Visfoto van het jaar 2004-2005

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -