Actuele vangstberichten tot dinsdag 12 mei 2015

... tot dinsdag 12 mei 2015

Op een enkele zomerse dag na, komt de lente traag en winderig op gang. Naast de karpers en zeelten, blijken de meervallen ook reeds goed uitgeslapen te zijn. Langs de stranden wordt vooral bot gevangen en vanaf de pieren is het schar wat de klok slaat.


(foto Piet Driessen)

Zware voorselectie 

Door Hans Hendriks

Zoals beloofd de vangsten van de voorselectie noord op grote keten. De omstandigheden waren zwaar met windkracht zeven uit de zuidwesthoek. Rond 11.00 uur hoog water met een gierende stroming.

De vangst bestond bijna alleen maar bot, een zeebaars en een tarbotje. Helaas geen foto. 


Zware omstandigheden.


Vooral bot langs het strand.


1e plaats: team HSV de Snoek - Korps K-6, 2e plaats: team HSV O.K.O. - Korps K-1 (r), 3e plaats: team HSV IJZZV - Korps K-1 (l)


1e plaats John Soederhuijsen, 2e Klaas Winter, 3e Jaap Schreurs.

Voor de volledige uitslag verwijs ik naar het verslag van Sportvisserij Nederland

Op de zuidpier word volop schar gevangen.

Ook hier en daar nog wel een gulletje

Tot volgende week,
Hans


Vrijdag 8 mei eindelijk een dag met weinig wind. Met de boot het Europoortgebied in. Na een moeizame start eindelijk de verlossende dreun op de salt'n'pepper. M'n eerste zeebaars van 2015 is binnen. Groeten Jac, roofvisgids4you.nl


Frisgroen en liefelijk...(Foto Jan Althof)


Afgelopen weekend ondanks het wisselvallige weer toch even met de penhengel op pad geweest. Zaterdag wist ik zelf een aantal schubkarpertjes te vangen met zoete mais…


…Op zondag met Jens een middag gevist en het lukte hem om naast een aantal schubkarpertjes…


...ook nog een mooie spiegelkarper en een zeelt te vangen. Groet, Niels en Jens Patijn.


Waakzaam in beeld deze ganzen. (foto Jan Piet Driessen)


Grote graskarper gevangen...


...met een tijgernootje onder de pen, 107 cm bij 36 pond!..


...Groeten, Derrek.


In bijna elk water zitten schildpadden. (foto: Piet Driessen)


Beste Total Fishing, afgelopen week drie keer achter de meerval aan geweest in ons mooie deltagebied. Twee keer met vis thuis gekomen. Het valt mij niets tegen aangezien ik met de gedachte ben gaan vissen dat ik toch niks zou vangen…


…De ene meerval was 146 centimeter en de andere 119 centimeter. Mijn maat had er nog een van 122 centimeter.  Geweldig om zulke mooie vissen in je eigen omgeving te vangen! Groeten Remco.


Oeverzwaluwen voor hun nestje. (foto Jan Althof)


Afgelopen week zijn er bij visgids Ferdinand in Ierland weer knappe snoeken in de boot gekomen, waaronder een mooi aantal die de metergrens passeerden. Marc Stoelinga ving bijvoorbeeld ondermeer drie meter-plus vissen. Daar zat ook deze indrukwekkende dame van 113 centimeter bij, gevangen op een chatterbait...


…De volgende meter is in aantocht voor Marc…


…Weer een dikke Lough Derg snoek voor Marc…


...Deze metervis was echt beresterk en werd door Ferdinand gevangen op een swimbait. Op www.pike-ireland.net kun je informatie vinden over een snoekvisvakantie in Ierland bij de Nederlandse visgids Ferdinand Heijerman.

Deze keer de nominaties voor de graskarper van Derrek en de meervallen van Remco. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -