Actuele Vangstberichten tot dinsdag 12 juli 2011


... tot dinsdag 12 juli 2011

De vakantieperiode breekt weer aan. Voor de een betekent dat een familievankantie aan de Costa Brava, voor de ander is het een vistrip van zijn leven. Veel Nederlanders zullen dit keer in eigen land blijven en ontdekken hoe mooi Nederland kan zijn.

Daarom zal het op en aan het water een drukte van jewelste worden, zeker wanneer het weer het toelaat. Deze week wordt er echter nog veel regen verwacht wat op zicht ook zeker welkom is om de rivieren weer wat op peil te brengen.


Pol zette deze familie futen nog even op de gevoelige plaat.



Top weertje geweest afgelopen week en dat terwijl ik op vakantie was in Zeeland (zonder hengels!)

Heb natuurlijk wel aan zeevissen gedacht en kwam maatje Hans de Vries tegen op de Roompot Marina, waar ik lekker even op zijn prachtige boot ben wezen kijken, Dus ik ben niet helemaal verstoken geweest van het vissen. Samen met mijn zoon en kleinzoon krabben gevangen aan de welbekende knijper en mossel, lekker toch! Maar ja, er werd natuurlijk wel gevist en hieronder weer een opsomming van de vangsten van afgelopen week en de verwachting voor de komende.

Bootvisserij
Oosterschelde is opgezadeld met overwegend dramatisch slechte vangsten op een enkele goede dag na, waarbij op een boot zelfs weer een pijlstaartrog gevangen werd en wat gladde haaien. Mooie vangsten dus toch mogelijk. Grevelingen overdag haring en wat platvis, s,avonds een enkele paling en wat wijting  Makreelvisserij is de visserij voor de grote huurkotters op dit ogenblik. Midden deze week weer veel wind, net als afglopen week dus het schiet niet echt op. Blijven duimen voor wat minder winderig weer.


Goede visserij op bot in het Hartelkanaal.

Geankerde visserij op de Noordzee vooral in de zuidhoek goed. Zelf op 1 juli met Dré Vriends meegegweest voor de dijk van Westkapelle. Prima visserij met mooie schar, tong, bot en 2 gladde haaien waaronder eentje van 98,5 cm. Mooie sport en deze prachtige vissen worden gemerkt en de data van de vangsten worden opgenomen en verstuurd naar Sportvisserij Nederland. Op de boot van Dré Vriends zijn afgelopen dinsdag 11 gladde haaien gevangen, ze zitten er dus prima!  Wrakvisserij redelijk, toch al wel wat minder dan afgelopen juni.


Ondergetekende met een gestippelde gladde haai van 98,5 cm, gevangen bij Dré Vriends aan boord.

Kantvisserij
Zeeuwse stranden van Vlissingen tot aan Westkapelle droevig gesteld met de bodemvisserij. Wel en visje, maar de krabben zijn er als de kippen bij. Richt je pijlen op de zeebaars en de makreel, nog wat geep en de koek is op. Banjaard, Westenschouwen en Haamstede vergeten, op een enkel visje na geen redelijke vangsten van bijvoorbeeld tong.


Regelmatig mooie tong.

Europoortgebied redelijk. Voor degene die het kunstaasvissen beheersen, is het mogelijk wat mooie zeebaarzen te vangen vanaf de pier van Hoek van Holland. Stenen Glooiing is het domein van de wolhandkrab, evenals de ondiepe stuken van de Waterweg na de Stormvloedkering aan de Rozenburgzijde richting Hoek van Holland. Waterweg in de diepe stukken goede visserij op tong geweest, het stond op de diepe stukken hutje aan mudje.


Voor de kust van Westkapelle op de Big Marlin.

Hartelkanaal bij de windmolens en de Dintelhaven prima visserij op vooral bot. Je merkt de invloed van het verbod van de beroepsvisserij op de paling- en wolhandkrabvisserij; er zit veel meer vis dan voorheen. Ook die verrekte wolhandkrabben, maar ja, goed voor de omzet van de haken bij de hengelsportwinkeliers. Hoek van Holland tot aan Den Helder, stranden domein van de zeebaarsvissers,de pieren geven wat tong en paling, Noordzeekanaal viel tegen afgelopen week.


Beste TF, dinsdag 5 juli zijn we de Noordzee opgeweest, haaitjes proberen te vangen. Schipper Dré Vriends wist ze wel te zitten. Met drie man hebben we er 6 kunnen vangen, 11 totaal op de boot. De grootste 95cm….

 
...We hebben ze allen van tag voorzien, gegevens genoteerd en netjes teruggezet. Hopelijk worden ze later teruggevangen. Groeten, Martijn Dekkers.

Kortom, een echte zomerse visserij met die opmerking dat de gouden tongjaren aan de Zeeuwse stranden volgens mij verleden tijd zijn. Jammer, maar het is niet anders, blijven vissen met plezier!

Tot volgende week, Arthur



Vangstberichten afgelopen week
 
Het weer speelde in ieder geval lekker mee om aan het water te vertoeven, maar was er ook activiteit met deze dagen? Ja hoor, er was best een visje te vangen.
 
Snoek
- Mooi wat meldingen van gevangen snoeken en wederom mooie vissen hierbij. Ook deze week vaak groot kunstaas de toppers voor deze rovers, en aas tot 30 cm werd vaak tussen de kaken genomen. De watertemperatuur heeft hier ook vaak invloed op, en dit jaar is die gelukkig nog niet zo hoog en bevordert de aanbeten van deze rover. Wel diverse meldingen van lossers. Strepen op het kunstaas in het voordeel op dit moment.


Eén zijn met de natuur als visser.

Snoekbaars - Wederom de vissers met kennis van hun water met redelijke vangsten, maar niet de grote maat altijd aanwezig. Maar de harde aanbeten maken dat natuurlijk weer helemaal goed. Verder opvallend dat het grootste gedeelte nog behoorlijk diep staat. Het vaak heldere water heeft daar ook invloed op en zeker bepaalde gedeeltes van de dag. Dood aas en dan vooral langwerpig dood aas de toppers. Verder ook aardig wat meldingen van langzaam bewegende twisters die gretig werden gepakt.


Licht materiaal en klein kunstaas top op dit moment.

Baars - Plaatselijk bijna geen vis te vangen, maar op diverse plaatsen ook mooie aantallen tussen de meldingen. Hier was vaak van belang dat het kunstaas heel klein moest zijn en vooral zeer beweeglijk. Te weinig actie gaf gewoon bijna geen vis. Spinners maatje 1 en 2 topaas, kleur geel en rood springen er ook bovenuit.


Sport van de bovenste plank. 

Veel succes aankomende week, Piet.



Zicht op Zeebaars/Vangstberichten

Zo nu en dan zit ik toch wel met een beetje met weemoed mijn oude zeebaarsfoto’s te bekijken; wat een prachtige vissen hebben we de afgelopen 25 jaar toch gevangen en wat hebben we een fantastische sport beleefd. Maar mijn hemel, wat is er een hoop veranderd.

Niet alleen qua vangsten, maar heel veel goede zeebaarsstekken zijn door onder andere landwinning (2e Maasvlakte) gewoonweg verdwenen en wrakken zijn geheel of gedeeltelijk onder het zand bedolven. Wrakken waar je eigenlijk vrijwel altijd de kans had om zo’n dikke beer te vangen, leveren tegenwoordig nauwelijks nog een visje op. Ergens gewoon logisch, want deze wrakken zijn jaar in jaar uit werkelijk kapot gevist door meerdere beroepsvissers!


Europoortgebied nog steeds een van de beste stekken.

Zeebaarsvissers die met hun bootje vertrokken vanaf de trailerhelling aan de Maasvlakte, kunnen beamen dat de allerbeste zeebaarsstek van Nederland ruim 3 jaar geleden is overleden. De zuiderblokkendam, gelegen voor de eerste Maasvlakte, was zo enorm goed omdat het warme koelwater van de enorme kolencentrale achter de blokkendam werd geloosd waardoor er een hotspot voor smelt, zandspiering en zeebliek was ontstaan.


Stukkie nostalgie!!

De kilometers lange blokkendam die bestond uit vele honderden betonblokken van twee bij twee meter, was een unieke vesting voor alles wat stekels had. Eigenlijk kon je de klok erop gelijk zetten! Op het moment dat de vloed het eerste water door de massieve steenmassa perste, werden de grote scholen zeebliek langs de blokken gejaagd, vaak gevolgd door enorme scholen makreel.

In een soort colonne dreven de vele boten langs de blokkendam waarbij vrijwel iedereen zich hield aan de spelregel dat je na het terugvaren weer netjes achteraan sloot! Maar ook hier liepen de vangsten zienderogen terug omdat er dagelijks kilometers warnet langs de dam werden geschoten waardoor ons het vissen vrijwel onmogelijk werd gemaakt!


De droomvis voor elke zeebaarsvisser, wat een power!

Maar ondanks al deze ongebruikelijke situaties vingen we toch best nog wel een visje. Totdat men zo’n drie jaar geleden begon met de start van de 2e Maasvlakte. Zoals ik in mijn rubriek ‘Zicht op Zeebaars’ al aangaf, heeft de 2e Maasvlakte de potentie om één van de mooiste stekken langs de kust te worden, ware het niet dat een beroepsvisser een vergunning heeft aangevraagd om langs de gehele nieuw te vormen blokkendam met warnetten te mogen vissen! Hier ligt zeker een taak voor Sportvisserij Nederland. Medewerkend jurist van Sportvisserij Nederland Jan Willem Wijnstroom is hiervan op de hoogte gesteld, dus laten we het beste er maar van hopen!


Prachige baarzen uit het verleden.

De zeebaarsvangsten rond de Maasvlakte zijn zowel vanuit de boot als vanaf de kant bedroevend! Ook de vele goede wrakken leveren nauwelijks zeebaars op. Eén van de weinige stekken waar zo nu en dan een zeebaarsje wordt gevangen is de pier van Hoek van Holland. Van twee uur na laag tot één na hoog zijn de vangkansen het grootst. Ook hier scoort de grote Subwalk (OG) weer goed! Een vismaatje heeft wat leuke dagen vanaf de strekkers beleefd. Ook in het Hartelkanaal wordt zo nu en dan een baarsje gevangen, maar echt wild is het zeker nog niet! Maar wat niet is, kan uiteraard nog komen!

Stekelze en tot volgende week! Joop. 


Ik ben van 21-6 tot 1-7 op vakantie geweest naar de Faeröer eilanden. Naast vissen was vooral de natuur, maar ook de cultuur ons reisdoel. Ik heb veel gevist op de kleine meertjes en riviertjes op forel en zalm….


...Verder wat gooien met pilkertjes….


... De vissen waren niet echt groot, hoewel ze er wel zwommen en ook wel achter mijn aas aanzaten….
 

...De vangst bestond uit regenboogforel, beekforel, zeeforel en een klein zalmpje, met plugjes en spinners gevangen. Verder heel veel koolvis, zelfs aan een ultralicht spinstokje…


...Het weer zat mee ( 8-14°C ), met af en toe een bui en een dag storm. Toen waaide de waterval gewoon omhoog! Wat een mooi land, ruw en ongerept. Groet, Peter van der Heijdt.


Vorige week tijdens een rondreis door het westen van Canada, even een korte stop gemaakt in Campbell River om mooie zalm te vangen. Ik had al eerder drie soorten Pacifische zalm gevangen en na het vangen van meerdere Chinooks (King) heb ik alleen de Chum nog op mijn lijstje staan.

Bijgesloten de grootste Chinook die ik ving van 22,5 LBS, gevangen op een mooching reel. Machtige sport, prachtige natuur, Vancouver Island is het paradijs op aarde. Nu nog een keer een Tyee (30 LBS plus) vangen… Groeten, Jasper Engel - Nieuw Vennep.


Nijlbaars op Lake Nasser, Groetjes, Marc Stoelinga.


Hallo vissers, ik heb gisteren een fantastische visdag beleefd met het schip de “Nautilus” vanuit Stellendam. We gingen wrakvissen op kabeljauw in de Zeeuwse wateren. 4 Brabantse vrienden uit Eindhoven hebben sinds een jaar een charterbedrijf dat vanuit Stellendam vaart. Ze doen er dus heel voor, want het is iedere dag twee uur lang rijden vanuit Eindhoven om hun bedrijf uit te voeren. Ga er maar aan staan met je rozige hoofd!!!! Een dag vissen en ze moeten me al optakelen!!...


....Die jongens hebben er gisteren echt alles aan gedaan om alle 10 vissers een geweldige visdag te bezorgen. Zelf had ik meer dan 30 vissen waarvan ik 15 echt grote, gezonde gullen heb meegenomen. Wat een weelde en wat een gestomp op die hengels, Heerlijk. En wat wisten de schippers de wrakken prachtig te raken!!!!!!!! Een 76-jarige visserman die naast mij viste met aas, ving naast een kist kabeljauw ook nog een prachtige rode poon!! Klasse man, ik teken ervoor…
 

...We moesten om de vis te halen wel 52 mijl weg, maar dat deerde de schippers niet die zelf fanatieke vissers zijn (hoe mooi wil je het hebben ?). Natuurlijk zal het niet altijd zo fantastisch gaan als gisteren want de vis bepaalt natuurlijk af en toe zelf of hij wel of niet gevangen wil worden. Maar als je er als schipper echt alles aan hebt gedaan om vis te vangen kun je als klant alleen maar tevreden zijn….


....Ik zal nog vaak aanmonsteren op deze fantastische 12 meter lange en 4 meter brede “Lochin” uit Engeland. Ook zal ik volgende week maandag nog in mijn eigen “Lucky Luc op Zout” nog verder op deze trip ingaan. Voor een fantastische visdag met een superboot plus bemanning, kunt u contact opnemen met Nautilus / Stellendam
www.wrakvissen.net - e-mail: info@wrakvissen.net - Tel: 06-28544791 of 06-14497186. Groet van Lucky Luc Mom.


Hallo Total Fishing, deze kabeljauw gevangen aan de pilker in Noorwegen in het Lyngenfjord, 19,5 kilo 1,28 cm. Groet, Jim Meere.


Een schitterende Striper, gevangen vanaf het strand met de vliegenhengel. Deze mooie vis dook op een kleine sandeel gebonden op haakmaatje 12…

 
... Drie keer ging deze schoonheid volledig in de backing en kon uiteindelijk gestreeld en bewonderd worden. Cheers, Theo.


Nog een paar maandjes wachten, en we kunnen ze weer rapen en kraken! Lekker!


Hallo TF! Twee mooie schubs die ik afgelopen vrijdag op groot…


...openbaar water heb gevangen, geweldig! Vriendelijke groet, Remond van Dijk.


Langs wegen, velden en waterkanten zijn vele, kleurrijke bloemen te zien.


Klein kustaas is nu de topper. Groet, Piet Driessen.


De baarzen waren los en werden knettergek van de @rt-baits shadjes! Groet, Tom.


Hallo TF, deze sterke rivierbaars heb ik in één van de laatste vissessies gevangen. In een mum van tijd lagen twee 45+-ers in het net. Nog enkele werkdagen en we kunnen terug genieten van een maandje in het prachtige zweden! Groetjes Stèphanie. Een aan ieder die op (vis)vakantie gaat, geniet ervan!


Veel sloten zitten hier in de omgeving weer vol met ruis- en blankvoorntjes, leuk om te bevissen met de vliegenhengel.


Een kruising tussen een roofblei en een winde gevangen op de nieuwe Teppan VIP’s van SPRO gevangen dit prachtige kunstaasje is sinds kort verkrijgbaar bij watersport matheussen. Groeten van levin.


‘Chubby’ met een mooie roofblei op een prachtige ochtend…


‘Chubby’ vist graag met de gelijknamige en succesvolle roofbleiplug. Groet, Rob.


De ongerepte natuur.


Afgelopen week met Freek gevist. Deze dag stond op de planning om op meerval te gaan vissen. Dit viel niet verkeerd uit: totaal 15 aanbeten gehad, waarvan 12 losschieters. En 3 meervallen heb ik eruit kunnen halen. Freek had deze dag alleen maar lossers….


... Al een teken dat het in de rivieren van Nederland al stikt van de meerval. Misschien al te veel waardoor onze visstand alleen maar achteruit gaat, buiten de stropers en de oostblokkers. Grootste meerval van de dag was 110cm, de andere twee 80+. Groet, Björn Janssen.


Hier geen werktijden van 8 tot 5… Laat staan vakantietijd!


Mooie dagen met…


...leuke snoeken, Groet, HM.


De baarsimitaties werden ook dit jaar weer gretig aangevallen in Zweden…


...mooie platen opleverd in het heldere water. Groet, Jesse Hebing.


Pa en ma dodaars crossen en duiken nu het hele ven af om de jongen te voeden.


Een laatste blik en wegwezen, dacht hij.


“Kijk eens waar ze tegenwoordig in bijten”, zegt Nico.


Frans wist deze mooie snoek te strikken.


Jean Pierre kon samen met Pol deze mooie snoek vangen.


Mini-breaks zijn helemaal hot! Voor vele zal dit een city trip zijn naar Berlijn, Londen of Brussel, echter kun je op visgebied ook genoeg schitterende mini-breaks maken! Samen met Robert-Paul Wolters heb ik dit gedaan. 3½ Dag hebben we gevist op een groot water in Nederland en verbleven we op een camping aan het water met een eigen trailerhelling. De eerste 1½ dag ging uitmuntend, de vissen waren los en knalden vol overgave op onze Pearson Grinders..


....De andere 2 dagen was het een heel ander verhaal. Het weer sloeg om en de vissen waren zeer moeilijk te verleiden. Op één moment hebben we ze wat dieper gezocht en kregen we ze gevonden, maar dat was ook van korte duur. De laatste dag was het echt taai en was het doorzetten geblazen.

Op het einde van de dag, terwijl we allebei zoiets hadden van: ‘Er gaat toch niets meer gebeuren’, kreeg ik, al trollend met een roze Pearson Bump and Grind, een mega-aanbeet, net voor een plantenveld. Het resultaat mocht er zijn: 122cm en in schitterende conditie! Wat een afsluiting van onze mini-break!


...Echter mijn visserij voor de week was nog niet voorbij! Samen met vismaat Ben besloot ik weer eens de rivier op te zoeken. We hadden een prachtige dag vol met actie. Ik wist al werpend met de nieuwe swimbait van Rozemeijer, genaamd de ‘Fatal Attraction’, een stevig gebouwde riviersnoek te verleiden. Zo zie je maar weer, een soort van visvakantie in eigen land is zo gek nog niet! Met vriendelijke groeten, Thijs van der Sanden.


De familie dodaars, die altijd zeer moeilijk te benaderen is en tevens behoort tot de kleinste futensoort ter wereld, heeft er weer een paar kleintjes bij. Ze hebben qua jongen wel wat weg van de voor ons meer bekende futenjongen, echter deze zijn een heel aantal keren kleiner en schuwer.


Beste Total Fishing, afgelopen dinsdag, voor het noodweer, voor het eerst een dag wezen snoekbaarzen op de grote rivier met vrienden, onder begeleiding van Daan en Mark. Ik heb mijn eerste snoekbaarzen gevangen. Hierbij mijn eerste.Daan en Mark, bedankt! Groet, Jan Roos.


Na een snoek van 70 cm een uurtje later een mooie snoekbaars van 60 cm. De dag werd daarmee mooi afgesloten, want daarna hebben we geen tik meer gehad. In totaal 6 vissen in de boot gehad. Een mooi dagje in de zon. Groet, JP. 


Hoi TF, deze snoekbaars wist ik te strikken met een kleine ratelaar op nog geen meter water. Met vriendelijke groeten, Tim.


Hallo TF, samen met jasper op de rivier gaan vissen hierboven een mooie snoekbaars op een fin-S chat van SPRO gevangen groeten van levin.


Beste TF, toch nog enkele mooie vissen weten te vangen op de rivier dit weekend…


... Je kon niet zeggen dat de ene shad beter was dan de andere en kleur speelde ook al geen rol…


...Er werd op van alles zo wat gevangen, maar hoofdzakelijk vrij ondiep…


... Groet, Bart en Frank Mylle.


Zware dagen voor de Predatortour crew vorige week…


...Kris en Koen vangen al deze vissen in de stille momenten voor/ tijdens en na de wedstrijd van de…

 
...Predatortour op het Volkerak. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam - Pike Master Lures.


Op groot water een mooie snoekbaars van 83 cm. Groetjes, Marc Stoelinga.


Beste TF, dinsdag gevangen aan de dropshot. Groet, Dennis.


Kris met een prachige snoekbaars. Met vriendelijke groet, Evert Oostdam.


Afgelopen zondag even een paar uurtjes het water opgeweest. Was supertaai en er werd niet veel gevangen. Deze mooie snoekbaars kon de traag geviste dull shad van HS niet voorbij laten gaan en met een mooie beuk sloeg de Titan dubbel. Groet, Jelte Bouma - Anjum.

Deze week de nominaties voor de zalm van Jasper, de Striper van Theo, de snoekbaars van Jelte en Dennis en de snoek van Thijs. Van harte gefeliciteerd!

Shimano Europa stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis-Zeevis-Snoek-Snoekbaars-Baars-Karper-Jeugd-Vrouwelijke sportvisser-Vliegvissen
.

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet  naar:
info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord.
Heel veel succes en kijkplezier!  


 
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007)
Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal  foto’s uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn.  Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende  categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.

De winnaars krijgen van Shimano een uitnodiging voor een bezoek aan het Europese hoofdkwartier in Nunspeet en de daarbij behorende prijsuitreiking. Ook krijgen de winnaars een prachtige herinneringsbokaal die door Total Fishing in iedere categorie ter beschikking wordt gesteld

Kijk hier voor de prijsuitreiking van de winnaars van de mooiste foto’s over het seizoen 2006-2007

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -