Actuele vangstberichten tot dinsdag 12 januari 2016

... tot dinsdag 12 januari 2016

Na het ijzelfestijn in het noorden lijkt het er op dat de winter wat gaat doorzetten. De zachte winter tot nu toe maakte allerlei soorten visserij goed mogelijk, al wilde de stevige wind de plannen nog wel eens doen wijzigen.


Zij keken mij recht aan. (Foto Piet Driessen)

Vangsten Europoort 

Door Joop Folkers

De visserij in en rond het Europoortgebied zijn redelijk tot goed te noemen. De vangsten vanaf de stranden wisselen erg sterk.

De vangsten in de havens bestaat in hoofdzaak uit wijting en kleine steenbolk.

Ook schuift er zo nu en dan een gulletje tussendoor.

De vangsten in de Waterweg wisselen ook sterk. Vanaf de pier in de Hoek worden soms dikke scharren gevangen ook vriend wijting is met vlagen ruimschoots aanwezig!

Ook hier worden tijdens en rond het hoge water links en rechts best wel leuke gullen gevangen.

Tot volgende week,
Joop.

Vangsten IJmuiden 

Door Hans Hendriks

Nog allemaal de beste wensen. De vangsten in havengebied bij IJmuiden zijn zeer goed te noemen, maar de maat is wat minder.

Zaterdag met de IJZZV gevist op de zuidpier. Na vijf uur vissen werd ik tweede in mijn vak met 66 vissen en 1426 centimeter.

Dat is maar 21,6 centimeter per vis. Alleen Tom van de Pol bleef me voor met 71 vissen, de topper.

De vangst was veel wijting wat schar en bot.

En een zeer zwangere puitaal.

Voor de gul zal er nog veel moeten veranderen want die berichten zijn niet best. Hier en daar een minigul maar dan houdt het ook op.

Tot volgende week,
Hans


De zachte winter nodigt uit..

...tot old school penvisserij op karper. Groet, Stoffel.


De eerste sneeuw is een feit. (Foto Piet Driessen)


Eerste barbeel van het jaar 2016. Met vriendelijke groeten, Patrick.


Prachtige winde voor Matthias.


Vroeg in de ochtend genieten.


Mooie vis...

...gevangen aan een...

...Komodo shad, 110 centimeter. Groeten, Jan Salden.


Kantjes uitwerpen.


Deze snoekbaars van 92 centimeter was nog een mooie afsluiter van 2015. Hopen dat we in 2016 weer zulke mooie vissen mogen vangen. Groet, Eric Peters.


Hallo Total Fishing, heerlijk gevist afgelopen zaterdag, samen met m'n vismaat op stap met de bellyboot. De dag begon langzaam met een mooie snoekbaars op een Chasing Trophy Fish Swimbait...
...Daarna kregen we door dat de snoek liever shads aten. En wisten we met ze tweëen in een ochtendje meer dan 10 snoeken te vangen op Bass Assasin en Westin shads. De grootste was 80 centimeter. De snoeken lagen op sommige plekken dicht naast elkaar, we hadden zelfs twee dubbele hook ups. Ondanks de koude voeten een zeer geslaagde dag. Voor meer visavondturen kijk op www.facebook.com/ fishingexplorer. Groeten, Laurens van Engelen, The Fishing Explorer.


Sperwer met duif tussen de poten.


Beste medevissers, afgelopen week twee keer op pad geweest met de pluggen langs riviertje en sloot...

...En elke keer toch een leuke snoek weten te vangen. Succes allemaal! Gijs.


Op zondag 10-01-2016 met visclubje gaan snoeken en deze mooie dame van 1.02 meter...

...pakte mijn horsmakreel. Wat een begin van 2016, superblij! Vriendelijke groet, Nardus.

Deze keer de nominaties voor de snoek van Nardus. Van harte gefeliciteerd!

Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:

Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.

LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing

Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
  • dat een e-mailbericht niet zwaarder is dan ca. 5 Mb,
  • heeft u meerdere afbeeldingen die u wilt insturen, verstuur ze dan per stuk en niet allemaal tegelijk in 1 e-mailbericht.
Zijn uw ingezonden vangstmeldingen dus niet geplaatst en bent u wel in de veronderstelling dat ze bij ons binnengekomen zijn, stuurt u ons s.v.p. een mailtje met alleen tekst!

Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!

Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.

Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!

Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -